RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

carina
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la carina » 02 avg 2010, 10:38

jordan 23 je napisao/la:
carina je napisao/la:
eliminator je napisao/la:lediracete se
Hahaha...Necemo, necemo...Vi cete nas pogurati, htjeli to ili ne...Vidis da bez nas ne mozete ni u ligu kantona, a ne ligu prvaka...
Ne brini za nas druze.. Izdrzao je Mujo i gore 8-)
sta god vi mislili,mi vas bar za razliku od sarajeva nismo iz lige izbacivali.na utakmici protiv zrinjskog,kada ste bili ispali,na grbavici je bio veliki transparent izronice velez za one sto ga vole.tako vam je prica jadna,budite sigurni da vas jedino raja iz sarajeva voli i podrzava
Druze, ovi arogantni postovi nisu upuceni nijednom klubu, a pogotovo Zelji i Manijacima, nego samo ovim nekim klocevima koji nemaju pametnija posla nego sarati po ovakvim portalima...Istinu, naravno, znaju oni sto trebaju da znaju, a dovoljno je prohodati ulicama grada domacina ovih ekipa prije tekme...Nazalost, cijena velikog kluba sa ovih nasih prostora, kao sto je Zeljo, je i ta da dolaze i fanovi sa Romanije i okoline...Ne mislim samo na Zelju nego i na ostale...
Pozz Zeljovcima, i nadam se da vas ovo u Izraelu nije previse shrvalo... 8-)

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 02 avg 2010, 10:46

Neprilagodjen je napisao/la:Ako je od nekadsnjeg Sarajeva ostalo SAR,od Zeljeznicara mozda ZELJE,od Borca BOR,od Celika C,za to vrijeme od Veleza nije ostalo ni V....Ni dobar tim,ni leprsava igra,ni mangupski navijaci,ni multietnicnost,ni postene i casne,igreni stadion,nista!
Jedino mozda dresovi.....

Volio bih da se to promjeni.....nekad.....

tacno tako, istina, samo si jos mogao dodat da je jedino od ovih klubova sto si nabrojao velez krenuo od nule poslije rata, ja bih te pitao gdje bi bio zeljo ili neki drugi klub da je dozivio sudbinu veleza, a i ovako niste puno daleko od nas ;) ...neka, izronit ce velez aBd, ne more ovako stalno biti!!

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 02 avg 2010, 10:53

vfcmostar je napisao/la:Raz_ba, jedan odgovor za tebe koji zeli da se Velez ugasi. Velez se ako Bog da nece nikada ugasiti nego ce opet biti ono sto je nekada bio u inat tebi i slicnima. Velezova petokraka nema veze s komunizmom, simbol je kluba od osnivanja, simbol radnicke klase.Isklucivo bosnjacki,hrvatski,srpski klubovi su za umove poput tebe, a za normalne bh patriote multietnicki gdje su svi dobrodosli kao sto su nasa draga BiH i Velez. Eto za to se mi zalazemo glavonjo jedan.
drH, samo da ti kazem da iritiras ljude sa izjavom kakve Velez ima veze sa Allahom. Naravno da ima. Dragi Allah je Bog jedan,jedini,najveci pa tako sve na svijetu ima veze sa Bogom. Svoje komentare zadrzi za kucu jer ispadas dosta primitivan i zatucan. Jednostavno, prestani spominjati Allaha u svojim primitivnim izjavama.
Sto se tice Veleza, hvala Bogu, stanje je stabilizovano i doci ce sve na svoje mjesto...
Svojim izjavama vrijedjas sve nemuslimane koji navijaju za Velez. Molm te zadrzi svoja licna vjerovanja za sebe jer iako su ljudi u BiH navikli da javno isticu svoja vjerovanja ona su iskljucivo unutrasnja stvar svakog pojedinca. Nisam ja rekao nista protiv Boga, samo netreba mijesati vjeru i sport jer su nas takva mijesanja i dovela u ovakvu situaciju. A ako mislis da je u Velezu stabilno onda mislim da nezivis u stvarnosti. I ja nekad sanjam da je u Velezu stabilno pa se onda probudim i vidim u kakvom je rasulu klub. U pravu je covjek kad kaze da od Veleza nije ostalo ni V, samo ostali su mangupski navijaci, mozda cak i vise nego prije rata samo nemozes ni navijati kako treba kad te klub za koji navijas ubija u pojam iz sezone u sezonu.
Prvenstvo pocelo a mi jos dovodimo igrace na probu to nema nigdje nego se ovoliko cekalo samo da istjeraju Tanu i da onda mogu slobodno orgijati po klubu, cujem da je Hotic potpisao na 1 godinu i nebi me cudilo posto je ovo predizborni trik da se nakon pobjede odredjenih stranaka ponovo sve raspadne na zimu ali nema veze IZRONIT CE VELEZ ZA ONE STO GA VOLE!
Zadnja izmjena: drH, dana/u 02 avg 2010, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 02 avg 2010, 10:54

VFCB je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Ako je od nekadsnjeg Sarajeva ostalo SAR,od Zeljeznicara mozda ZELJE,od Borca BOR,od Celika C,za to vrijeme od Veleza nije ostalo ni V....Ni dobar tim,ni leprsava igra,ni mangupski navijaci,ni multietnicnost,ni postene i casne,igreni stadion,nista!

tacno tako, istina, samo si jos mogao dodat da je jedino od ovih klubova sto si nabrojao velez krenuo od nule poslije rata, ja bih te pitao gdje bi bio zeljo ili neki drugi klub da je dozivio sudbinu veleza, a i ovako niste puno daleko od nas ;) ...neka, izronit ce velez aBd, ne more ovako stalno biti!!
Ako nisi znao Zeljo je poslije rata i okupacije Sarajeva,paljenja neseg hrama Grbavice krenuo od nule..citaj (0) :roll: :roll: :roll: i tu je gdje je...najuspjesnij i najtrofejniji klub iz BiH :mrgreen: ...puno srece rodjenim u sezoni ,ali Bogami s onom brkicom tesko ce ici ;)
1921-2011

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 02 avg 2010, 10:56

Pa mozda se i ja slazem...I iskreno se nadam da ce biti bolje, mada tesko...Za sve te razloge koje si ti naveo, potreban je novac...Nazalost, ovdje ga nema...
Leprsavu igru zahtjeva dobar tim..Dobar tim ne mozes imati ako nemas novac....Mangupski navijaci zahtjevaju mangupske protivnike, a takvih u BiH odavno nema...20 na jedan je danasnji huliganski trend i fala bogu ovi pravi navijaci u tome nece da ucestvuju, a ti misli sta hoces...Nazalost, cujem u zadnje vrijeme da se ova mljadja generacija nekad u to i ukljuci...
Multietnicost zahtjeva novac...Druze, ne mozemo platiti ni nase igrace iz nase skole, a ne da dovodimo neke sa strane...Je li to mozda onaj Varea iz Argentine dosao u Siroki zato sto ga voli ?? Ili bilo koji drugi igrac u ovoj ligi?...
Druze, oni igraju za novac i to je tako.....Ako ces ti te stvari upotrebljavati u polemiku multietnicnosti, ti si stvarno bolestan i totalno nezreo za te price na ovom portalu...
Za postenje i cast opet treba novac...Nemali broj puta zadnjih godina smo morali placati silne pare za posteno sudjenje a da ne govorim o drugim stvarima...A o stadionu bez novca je smijesno i govoriti....
A o poredjenju svih danasnjih klubova sa onim iz starijih vremena je malo i arogantno...Ispali smo vec odavno iz te trke i da se vratimo treba dosta, dosta novca, kojeg cemo tesko pronaci...
Pa mozda i nas najjaci klub u BiH Zrinjski je popio 11 komada od, opet, dosta slabijeg Partizana od onog prije, a da ne govorim o drugim klubovima...Vi ste popili pet komada za pola sata od tamo nekih Izrealaca...Nekad su klubovi sa ovih prostora igrali Europu, a sad su nam kvalifikacije bingo...
Znaci samo novac druze....Od gov.neta se pita ne moze napraviti....

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 02 avg 2010, 11:04

Esii TM87 je napisao/la:
VFCB je napisao/la:

Ako nisi znao Zeljo je poslije rata i okupacije Sarajeva,paljenja neseg hrama Grbavice krenuo od nule..citaj (0) :roll: :roll: :roll: i tu je gdje je...najuspjesnij i najtrofejniji klub iz BiH :mrgreen: ...puno srece rodjenim u sezoni ,ali Bogami s onom brkicom tesko ce ici ;)
Nije druze krenuo od nule....Krenuo je sa dobre startne pozicije...I dan danas njegovi glavni sponzori ( citaj: jake federalne i drzavne firme ), imaju zabranu sponzorstva prema F.K. Velezu....To je malo dublje pitanje, pa mozda i polticko, i ne bi ulazio sad u njega, niti bi se vise zamarao, ali samo da se zna...

VFCB
Kontakt:

Post Postao/la VFCB » 02 avg 2010, 11:07

Esii TM87 je napisao/la:
VFCB je napisao/la:

znam sta je bilo s grbavicom, ali haj nema veze..., vi ste bar imali eto taj spaljeni stadion i imali u sta ulagat, igrate pred kucom gdje normalno mozes prosetat do stadiona da pogledas utakmicu, to hocu da kazem :)... mi nemamo ni to, da znas na kakvoj smo ledini igrali i gdje su nam djeca trenirala...da ne govorim ostalo...nije zeljo drug ni blizu dozivio sta velez :roll:

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 02 avg 2010, 11:23

Kakve dobre startne pozicije :roll: i neznam koje drzavne firme nas ama bas toliko guraju,generalni sponzor je FDS a ostalu su vecinom simpatizer kluba ili ti ga manji privatnici koji daju neku sitnu buraniju klubu ;) sve je to jos na niskim granama da bi bilo na nekom vecem nivou.Ali opet je dobro kako je bilo za vladavine Faruka,Samira i tog brkice koji je dosao da vas tako "nesrecne " kao malo usreci...nadam se da ce Velez izroniti,ali bas izroniti i da ce ostati tu gdje mu je mjesto...u samom vrhu BiH fudbala 8-)...nikad necu zaboraviti kad ste se vratili u 1 ligu,kad je cijela Grbavica pjevala : "On pogodjen nije"....a vi ste to brzo zaboravili,malo vas nasalaco onaj derpe Ibrakovic..i vi na nas drvlje i kamenje....ali dobro,mi se vodimo onom ko tebe kamenom ti njega
hljebom :mrgreen:
1921-2011

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 02 avg 2010, 11:26

pa recimo BHTelekom ili EP ili FDS sve državne firme i samo sponzoriraju sarajevske klubove iako usluge obavljaju na cijeloj teritoriji BIH ili FBIH

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 02 avg 2010, 11:36

@VFCB onda nemoj tako pricati ako znas sta je bilo s Grbavicom kad smo i mi krenuli od 0 kao i vi...odosmo daleko tema je Velez ;)
@seven ti ko padobranac...sta je pisac htio reci :roll:
1921-2011

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 02 avg 2010, 11:39

Esii TM87 je napisao/la:@VFCB onda nemoj tako pricati ako znas sta je bilo s Grbavicom kad smo i mi krenuli od 0 kao i vi...odosmo daleko tema je Velez ;)
@seven ti ko padobranac...sta je pisac htio reci :roll:
i neznam koje drzavne firme nas ama bas toliko guraju,generalni sponzor je FDS

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 avg 2010, 11:39

Sve je to fino, ali daj Boze da izronimo, u pravom smislu te rijeci, sve dok smo ovako letargicni i dok se podsmjehujemo jedni drugima.

Vi sto pricate o vjeri, kada smo na utakmici i kada pricamo o Velezu, Velez je religija, van stadiona imamo katedrale, dzamije, sinagoge, kud koji mili moji, niko nam ne brani. Razumna smo bica, razumno postupajmo :P

Respect :D
Support Velez, It's logical! ★

drug

Post Postao/la drug » 02 avg 2010, 12:38

Mont0 je napisao/la:Sve je to fino, ali daj Boze da izronimo, u pravom smislu te rijeci, sve dok smo ovako letargicni i dok se podsmjehujemo jedni drugima.

Vi sto pricate o vjeri, kada smo na utakmici i kada pricamo o Velezu, Velez je religija, van stadiona imamo katedrale, dzamije, sinagoge, kud koji mili moji, niko nam ne brani. Razumna smo bica, razumno postupajmo :P

Respect :D
Ovo si dobro rekao. Da svako tako misli za kad spomene svoj klub i religiju, bilo bi puno manje problema na stadionima... Iako danasnjim "huligančićima" svaka sitnica moze biti razlog da prave belaje.

Druga stvar, za ove sto govore kako drzavne kompanije guraju samo sarajevske klubove je smijesna. Upravo te firme rade jako malo. Nama je FDS sponzor...ok, cijenimo to, ali mislim da i oni puno dobijaju za uzvrat. Dali su nam oko 100.000KM koliko znam a imaju glavnu poziciju na dresu. Moze to puno bolje i puno vise jer ipak najvise ljudi nas prati, idemo po cijeloj BiH sa njihom logom...i koliko-toliko vani (kvalifikacije za Ligu prvaka).

Ne znam je li vam jos Bosnalijek sponzor, ali dok su oni kod nas bili, imali smo love vise nego sad. I to je sarajevska firma...mozda i najuspjesnija u drzavi...

Znam da je lahko reci, ali ne smijete se zadovoljiti nikakvim hoticima i igracima koji dolaze na probu. Probajte se vi vise ukljuciti u rad svog kluba. Sramota je sta vam rade. Napravili ste neke velike stvari. Usli u ligu, u kratkom roku sami osobosbili stadion do neke razine, imali mnogo finih igraca koji sad igraju u evropi, a nista niste zaradili. Rastjerajte to. Pozz

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 avg 2010, 13:41

Je li igrao koji Hrvat u Veležu poslije rata?

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 02 avg 2010, 13:47

@drug
Ne bi se slozio da i ti sponzori dobiju nesto zauzvrat...Da citave Grude i Trebinje obljepis reklamama FDS ili Sarajevske pivare, neces tamo prodati ni jednu Auru ili Drinu, a pogotovo popiti Sarajevsku pivu jer je i nemas gdje popiti, jer je nema na meniu...Tako da te price ostavis maloj djeci....O Elektrodistibuciji da i ne govorim...Budzeti tih firmi se pune i iz nasih kuca i stanova ali sponzorstva idu u samo jednom pravcu...
Ne pricam nista kontra Zelje ili slicno, i ne pomisljaj na to, nego samo polazem cinjenice na stol...To je problem koji uprava naseg kluba, kakva takva bila, vec godinama iznosi na stol, ali nazalost odgovor sa druge strane, tj; tih firmi je vec godinama isti....Nema ga...

@monto
Tako je druze...Samo ima jedna stvar koja mi malo i smeta...Ako vec hocemo da budemo institucija, a hocemo, ne bi trebali odbijati ljude koji nesto i spajaju sa Velezom..Neka spaja svak ko sta hoce...Ja i nisam neki veliki vjernik, ali mi ne smeta kad neko to i uplice...Normalno, samo uz uslov da se ne uplice u samu strukturu kluba, njegov rad i prepoznatljivi identitet....
Jbg, u Man.unitedu, jednom najvecem katolickom klubu, kad upalis kamere, vidis one sa bradama, arape, u svecanoj lozi, njima u Manchesteru ne smeta, a nama smeta..ma bezze smo sto posto...Provincija... ;)
Moramo svi vec polako raditi na tome, a mislim da je vrijeme....

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 02 avg 2010, 13:51

Neprilagodjen je napisao/la:Je li igrao koji Hrvat u Veležu poslije rata?
Bola sto ti to stalno impliciras?
Jeste igrao je...Nikola Juric....iz Ljubuskog....Pravi pravcati...Toliko mu se svidilo da je istetovirao na ramenu RA...
Kad je dosao za par godina na probu u Zrinjski, otjerali ga od tamo, nije znao gdje mu je glava, gdje mu je guzica?
Je li to primjer kako ce zavrsiti i ostali ili nesto drugo? I vrijedi li nekom hrvatu da zbog par stoja igra u Velezu i da ima i mogucnost da mu se ista stvar dogodi?
Stipu brate multietnicnost..Nema multietnicosti BEZ PARA..nema....

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 02 avg 2010, 14:00

Joj raja sjecate se Nikole Jurica kad je skakao s nama ,moze li se ko sjetit od ove stare raje sta smo pjevali pa je i nikola u sred utakmice poceo skakat legenda ,meni se cine da je bilo pjevanje ko ne skace taj je ultras ole ole ako grijesim ispravite me .
Samo jedan klub Velež Mostar

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 avg 2010, 14:01

Bola sto ti to stalno impliciras?
Ovo za Hrvate mi je danas palo prvi put napamet,čitajući postove,a kad sam pominjao da nema više one multietničnosti mislio sam na ono kako vam oficijelni spiker pozdravlja gledaoce uoči pretprošlog gradskog derbija.

pokusni_kunic
Kontakt:

Post Postao/la pokusni_kunic » 02 avg 2010, 14:04

Sta ste se uhvatili tog spikera, 99% tih koji pricaju nisu ni bili na utakmici. Taj "spiker" je bio novinar Resad Mamela, niko nema pojma kako se nasao tu, i on je na pocetku utakmice pozdravio sve sa sellamom i dobrim danom... 80% stadiona ga je izvizdalo, a taj isti "sluzbeni" spiker nije ni docekao poluvrijeme te utakmice, a kamoli da je bio sluzbeni...

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 02 avg 2010, 14:07

Neprilagodjen je napisao/la:Je li igrao koji Hrvat u Veležu poslije rata?
mislim da je bio taj jedan a vrata kluba su i dalje otvorena za sve ljude. ali znas i sam da je u nasoj zemlji veoma tesko naci hrvata da zna sutnuti loptu.to najbolje znaju u zrinjskom i sirokom..o reprezentaciji da i ne govorim.
eto,to je taj razlog

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.