FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 feb 2017, 23:20

@Virtu Ne mogu se sloziti s tobom da pravilna trka i tempo(citaj:presing) u nasoj ligi nece donijeti rezultat.Pa 95% ekipa se brani bunkerom na Grbavici,a mi u masi situacija napadamo taj bunker tako sto drzimo loptu u posjedu,s tim da vrlo cesto u sastavu nemamo dovoljno kvalitetnog igraca koji ce napraviti visak i tako razbiti isti.Zbog toga su nam i mnoge utakmice zadnjih sezona bile mucne za gledati.Zasto sam ovo naveo?Zato sto se,po mom skromnom misljenju,bunker razbija tako sto odigras vrhunski presing,izadjes visoko i cekas kiks inferironije ekipe koji,neminovno,mora doci.Svaka vrhunska ekipa to radi,a ako si primjetio,u ove zadnje 2 pripremne,to smo radili i mi u pojedinim momentima i tacno se vijdelo da je planski,a ne spontano.Tacno postoje situacije u kojima to radimo,a to odavno nisam vidio kod Zelje.To mi je dokaz da takticki sazrijevamo i to u nasoj ligi mora donijeti rezultat,a da ne moramo konstantno dominirati terenom,sto je ogromna prednost.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 feb 2017, 23:21

Naravno da nece, al' nece ni biti neka ofanzivna ekipa protiv Mladosti itd. Cuvaj gol, ako ga ne zabijes dobro je nerijeseno. Slavko ce prije svega cuvati svoju gu.zicu i da nema poraza, a bod odlicno. Onda malo filozofirati poslije toga i jovo na novo. Igraj brate, sta radis na tim pripremama ne kontam. Pa mozemo mi biti treneri s strucnjaci s foruma. Niti kakve igre niti kojeg ku....-
S odovicem smo mi jedino igrali fudbal, ovo je sve mrtvo.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 06 feb 2017, 23:21

Virtu4l je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Razumijem sta si zelio reci ali da primimo 5 komada napisali bi na dva foruma 200 stranica **** igacima i upravi od do. Je li istina?
Istina je naravno, ali vidiš da ove što grakću više niko ne uzima za ozbiljno. Ipak u dvije utakmice nismo dali niti jedan gol, promašili penal, dobro, nismo ga ni primili, ali mora se raditi na tome.
Tacno je to i ja razumijem ozbiljno sta mislis ali da bi igrali otvorenije moramo igrati npr 4-4-2 ili neku formaciju koja nije 4-5-1(4-2-3-1). Mi nemamo igrace za to. Imas 2 napadaca Lendrica i Nikolica nemas Klajverta i Van Bastena. Kazu pokri se koliko ti je jorgan dug :kafa:
Volio bi i ja da u 20 min zavrsimo tekmu s 3-4 gola ali jbga realnost je jedno snovi su drugo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 feb 2017, 23:22

LjoZee je napisao/la:Ne vjerujem da ce Slavko opalit bunker protiv Krupe,Mladosti i tih ekipa. Nije isto igrati sa Rusima i sa nasim ekipama.
Nije ga ni do sad igrao, ni protiv rusa ga nije igrao, ali previše smo se patili ove sezone. Ima nekoliko razloga zašto je to tako, prvo Bekrić totalno van forme, lijeva strana nije postojala, previše smo se oslonili na Stevanovića, toplo/hladno Blagojevića i njegove egzibicije sa crvenim kartonima. Sad je dobar dio ovih problema riješen, bar bi trebao biti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 06 feb 2017, 23:22

kupus army je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Ne vjerujem da ce Slavko opalit bunker protiv Krupe,Mladosti i tih ekipa. Nije isto igrati sa Rusima i sa nasim ekipama.
Ma daleko od toga da ce igrati bunker,al da bazira igru na odbrani to stoji.Ja da mogu birati izmedju lijepe igre i dobrog rezultata,uvijek bi ovo drugo izabrao.
I ja bih prije izabrao dobar rezultat. Imali smo mi ljepotu protiv Sirokog i Slobode na Grbavici pa smo samo bod uzeli. I vama je isto bilo sa Slobodom na Kosevu ako navijas za Sarajevo da se ne isfuram.[emoji23]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 feb 2017, 23:25

NEZALAGANJE je napisao/la:@Virtu Ne mogu se sloziti s tobom da pravilna trka i tempo(citaj:presing) u nasoj ligi nece donijeti rezultat.Pa 95% ekipa se brani bunkerom na Grbavici,a mi u masi situacija napadamo taj bunker tako sto drzimo loptu u posjedu,s tim da vrlo cesto u sastavu nemamo dovoljno kvalitetnog igraca koji ce napraviti visak i tako razbiti isti.Zbog toga su nam i mnoge utakmice zadnjih sezona bile mucne za gledati.Zasto sam ovo naveo?Zato sto se,po mom skromnom misljenju,bunker razbija tako sto odigras vrhunski presing,izadjes visoko i cekas kiks inferironije ekipe koji,neminovno,mora doci.Svaka vrhunska ekipa to radi,a ako si primjetio,u ove zadnje 2 pripremne,to smo radili i mi u pojedinim momentima i tacno se vijdelo da je planski,a ne spontano.Tacno postoje situacije u kojima to radimo,a to odavno nisam vidio kod Zelje.To mi je dokaz da takticki sazrijevamo i to u nasoj ligi mora donijeti rezultat,a da ne moramo konstantno dominirati terenom,sto je ogromna prednost.
Donijeće rezultat, ali ne smijemo se osloniti samo na to. Naveo sam ja u postu iznad zašto smo se patili. Bunker se razbija kvalitetom, što i nije izmišljanje tople vode, nama ko je zatvorio Stevanovića, zatvorio je cijelu ekipu.

Sve ovo djeluje odlično i odmah na startu imamo idealnog protivnika da vidimo na čemu smo. Krupa se ne brani, oni igraju lopte i vidjećemo gdje smo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 06 feb 2017, 23:30

@LjoZee Nisi se isfuro.Ja sam jednom sjedio sa Milanovicem isto ovako slican tip trenera Petrovicu i pitam ga ja zasto bas svaku ekipu koju je vodio igra defanzivan i ruzan fudbal i kaze on meni da nema ekipe na svijetu koja igra dobro za oci i ima rezultat,sto je fakat i istina.Poredeci recimo u Italiji Juve i Napoli,Napoli igra atomski fudbal,a ima 0 trofeja haman i od Maradone :D
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 06 feb 2017, 23:37

kupus army je napisao/la:@LjoZee Nisi se isfuro.Ja sam jednom sjedio sa Milanovicem isto ovako slican tip trenera Petrovicu i pitam ga ja zasto bas svaku ekipu koju je vodio igra defanzivan i ruzan fudbal i kaze on meni da nema ekipe na svijetu koja igra dobro za oci i ima rezultat,sto je fakat i istina.Poredeci recimo u Italiji Juve i Napoli,Napoli igra atomski fudbal,a ima 0 trofeja haman i od Maradone :D
To je istina. [emoji106]
Dzaba ljepota ako nema bodova.

@Virtu4l tacno je sve sto si napisao. Patili smo se jer su nam igraci igrali pozicije koje im nisu prirodne. Sreca sad imamo igrace na prirodnim pozicijama i ne ide sve preko Mire.
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 06 feb 2017, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 06 feb 2017, 23:37

Kerim Memija za ****: Odlazak u Dansku je bio dobar i za klub i za mene, Željo može ostvariti zacrtane ciljeve

Sad već bivši fudbaler sarajevskog Željezničara, Kerim Memija, potpisao je prošle sedmice za dansku ekipu Vejle.

Memija je u razgovoru za **** istakao da je zadovoljan prelaskom u novi klub te da su uslovi za treniranje odlični.

Već nekoliko dana ste u Danskoj i Vejleu, kako se osjećate?

- Zdrav sam i dobro se osjećam. Još uvijek upoznajem grad i privikavam se na život u Danskoj ali sve je super.

Jeste li uspjeli upoznati trenera i saigrače?

- Još uvijek nisam imao priliku da se upoznam sa saigračima jer postoji problem oko dozvole. Sa ekipnim treninzima ću početi tek na pripremama u Antaliji u srijedu. Do tada, radim po programu kojeg sam dobio od svog trenera.

Jeste li sami u Vejleu ili je neko sa vama i koliko vam znaci podrška najbližih?

- Trenutno sam sam ali redovno se čujem sa svojom porodicom i svojim prijateljima tako da mi dani prolaze veoma brzo. Njihova podrška mi mnogo znači.

Je li bilo još konkretnih ponuda za nastavak vaše karijere i zašto baš Vejle?

- Ponuda za prelazak u Vejle je bila zadovoljavajuća, kako za klub, tako i za mene, tako da nisam mnogo razmišljao. U ovom klubu je trenutno također jedan projekat. Ekipa je sačinjena od mladih igrača različitih nacionalnosti i plan je povratak u prvu ligu, ako ne u ovoj sezoni onda obavezno sljedeće sezone.

Kakvi su uslovi za treniranje u odnosu na one u Sarajevu?

- Uslovi su zaista fenomenalni. Vejle ima veoma lijep glavni stadion koji je izgrađen prije par godina. Tu su još tri terena sa umjetnom travom i još pet njih sa pravom travom i sve izgleda odlično.

Željo je nakon Vašeg odlaska ekspresno doveo dva nova igrača. Koliko Plavi mogu u nastavku sezone ?

- Ekipa Željezničara koju sam napustio može dosta uraditi u nastavku sezone. To je kvalitetna ekipa sa puno iskusnih igrača, vođa na terenu i van njega. Sigurno je da 'Željo' može ostvariti zacrtane ciljeve. Zaostatak za Zrinjskim je samo šest bodova ali čitava liga je dosta ujednačena tako da su razlike između ekipa minimalne.

Šta Vam najviše nedostaje iz Sarajeva ?

- Najviše mi nedostaje naša hrana. Još uvijek se navikavam na Dansku kuhinju.

Vejle se nakon prvog dijela sezone nalazi na devetom mjestu sa četiri boda više od zone ispadanja i šest bodova manje od vodećeg Hobroa. Nastavak prvenstva u Danskoj je planiran za 5. mart, a ekipa Vejlea će na domaćem terenu igrati protiv Skivea.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 feb 2017, 23:39

Dobre su ovo stvari :thumbup: pripremne utakmice protiv ruskih prvoligaša mogu samo pomoci ekipi Želje, nikako odmoci.
Da Bogdo igramo prijateljske sa još jacim ligašima (njemačka, španska i sl.) - makar svaku zijanili sa 5-0....tako se uvijek nešto novo nauci i podiže kvalitet. Amar Osim je o tome svojevremeno govorio :thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 feb 2017, 23:40

Virtu4l je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Virtu Ne mogu se sloziti s tobom da pravilna trka i tempo(citaj:presing) u nasoj ligi nece donijeti rezultat.Pa 95% ekipa se brani bunkerom na Grbavici,a mi u masi situacija napadamo taj bunker tako sto drzimo loptu u posjedu,s tim da vrlo cesto u sastavu nemamo dovoljno kvalitetnog igraca koji ce napraviti visak i tako razbiti isti.Zbog toga su nam i mnoge utakmice zadnjih sezona bile mucne za gledati.Zasto sam ovo naveo?Zato sto se,po mom skromnom misljenju,bunker razbija tako sto odigras vrhunski presing,izadjes visoko i cekas kiks inferironije ekipe koji,neminovno,mora doci.Svaka vrhunska ekipa to radi,a ako si primjetio,u ove zadnje 2 pripremne,to smo radili i mi u pojedinim momentima i tacno se vijdelo da je planski,a ne spontano.Tacno postoje situacije u kojima to radimo,a to odavno nisam vidio kod Zelje.To mi je dokaz da takticki sazrijevamo i to u nasoj ligi mora donijeti rezultat,a da ne moramo konstantno dominirati terenom,sto je ogromna prednost.
Donijeće rezultat, ali ne smijemo se osloniti samo na to. Naveo sam ja u postu iznad zašto smo se patili. Bunker se razbija kvalitetom, što i nije izmišljanje tople vode, nama ko je zatvorio Stevanovića, zatvorio je cijelu ekipu.

Sve ovo djeluje odlično i odmah na startu imamo idealnog protivnika da vidimo na čemu smo. Krupa se ne brani, oni igraju lopte i vidjećemo gdje smo.
Slazem se da ne moze biti samo to,ali ces se i ti sloziti da smo za nastupajucu polusezonu raznovrsniji napadacki,a da to cak ne moramo ni predociti na ovim pripremama u Turskoj...

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 07 feb 2017, 00:10

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Egzircir
Kontakt:

Post Postao/la Egzircir » 07 feb 2017, 09:17

Zaboli me da li ćemo opaliti 100 puta na gol ili dati makazicama ili možda imati tri stative.

Mene zanima samo POBJEDA, u ovom trenutku bilo kakva pobjeda protiv Krupe će me oduševiti.

Ove dvije utakmice su mi pokazale da pucamo od snage, malo su umorni od tempa, ali kad dođu u Sarajevo, to će se iznivelisati.

@Amazon, sreća pa se ti ništa ne pitaš i što nemaš blage veze o čemu pričaš.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 07 feb 2017, 09:29

aleksandar_veliki je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ja sam samo realno i objektivan. Ne mogu drkat na nesto sto nije za drkanje. Objektivno igramo mrtvi bunker, ofanziva slaba, nema sansi puno, branimo se dobro jedino odbrana izgleda cvrsta i to je to.
To se moglo vidjeti na pregledu. A nikakva lijepa igra, puno sansi itd. Vikah na pozdera, secerovica, lazica, toskasa, djermanovica i sta bi na kraju a isto se pisali kao sad sto skacete.
Jel moram pisati sta vi zelite procitati, aj razgulite. :kafa: :kafa: :kafa:

Prije par mjeseci smo gubili od Viteza, a sad ti ekipa koja uzima Zenit i Spartak Moskva ne napravi neku razliku na terenu, a uz to su u završnoj fazi priprema.

Slavko zna šta radi, to je najbitnije.
Odgledao obje utakmice i za mene izgledate dosta dobro. Ne usudim se reci odlicno jer nisam analizirao u kojim sastavima su igrali Sovetov i Amkar. Njihovi najaci sastavi su bili ili neka kombinacija. Musa za prvu utakmicu, dakle sa novim saigracima, i vise nego dobar. Odgovorno Zeljo igra, dva stopera odlicno odradila posao, a vezni red cini mi se postuje sve sto trener od njih trazi. Napad ne bih mogao ocjeniti. Tebe sam citirao radi predzadnje recenice. Kako se provukla prica da su Rusi u zavrsnoj fazi priprema?
Tako je Slavko rekao u nekom intervju.

Krila su igrala sa prvim timom prvo poluvrijeme, nakon čega su počeli mijenjati,a Amkar je prvi tim počeo mjenjati nakon 30 min.

Da se razumjemo najgore je misliti da si svemirac, a nisi. Najbitnije je da ekipa igra taktički dobro. Ovo su, a pogotovo Amkar, mnogo jači protivnici nego prosjek u PLBiH. Meni bi bilo očekivano da su napravili veću razliku na terenu. Vidi se da su fizički dominantniji. Pred protivničkim golo igraš onoliko koliko ti pusti. Ovi ne puštaju ni jačim takmacima.

Druga stvar nemamo svježinu, što je normalno za ovu fazu, za razliku od Muse koji je duže u trenažnom procesu i koji je već prošao ovaj dio priprema, pa izgleda mnogo svježije i brže od ostalih.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 07 feb 2017, 10:08

Virtu4l je napisao/la:

Sada pored Stevanovica imamo Zebu, imamo Zakarica, i imamo ofanzivne bekove Stojanovica lijevo (sto nismo imali) i Musu desno.
Iako smo imali Memiju desno koji je dosta ofanzivan, Sinisa pokusava i u ovim tekmama da ide naprijed, tako da ce ovo biti dobro.
Dobio si dosta u rjesenju za probijanje bunkera, posebno se ovo odnosi na Zebu i njegove prekide i na njegov zavrsni pas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 07 feb 2017, 10:27

Osnovna stvar koju u igri traži Slavko je disciplina. Nakon discipline ide trka. Koliko sam mogao vidjeti u ove dvije utakmice, ove stvari su odlično funkcionisale, posebno disciplina. Bilo je i trke i te kako, ali teška je faza priprema i momci su dobro umorni. Mislim da će isti koncept biti i u trećoj tekmi, ali siguran sam i u prvenstvu. Kada zadovoljiš trku i disciplinu, odgovornu igru u odbrani, mnogo je lakše i prema naprijed napraviti više. Imamo igrače koji znaju ponuditi rješenja, zadnji pas, imamo raznovrsnost po bokovima, a imamo i špiceve, za našu ligu odlične.
Pitanje da li ćemo uživati u ljepoti igre ovog proljeća nije relevantno, jer je bitnije da uživamo u pogledu na tabelu. Europa je imperativ, i sve je podređeno tome. Kada gledam sve izvještaje iz Turske, nemam sumnje da ćemo uspjeti izboriti Europu, a ne bi bilo iznenađenje ni kada bi titulu u Dolinu donijeli....

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 feb 2017, 10:32

slika

Pekica prijavit ko rezervnog stopera
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 feb 2017, 11:20

Trenutno Kostić a ni bilo ko drugi nema mjesta pored Bogićevića i Boccacinija. Kao par djeluju dosta dobro.

Poštujem ovo što Virtu priča ali još mi pure trebamo jesti da napadnemo ekipe ovog ranga, Perm ili Astana. Da se razumijemo i ja bi volio ali nemamo mi taj kvalitet, realno.
Taj isti Perm nije kući gola primio i rijetko prima više od jednog gola.

A može se radi uigravanja jedno poluvrijeme odigrat malo ofanzivnije, što i jesmo juče u drugom uradili. Svakako da treba ali teško protiv ovih ekipa. Dogovoriš prijateljsku sa Bosna Semom pa bildaš samopouzdanje.

Kako je jadna ta priča da ćemo vjerojatno izboriti Europu. Isto kao da smo Radnik ili Krupa pa nam to nešto vau...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 07 feb 2017, 11:24

Od Bosna Seme, još je bolji Pofalićki...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 feb 2017, 11:41

Svejedno, samo da je "trpat" :)

Ps. Vidim nekima je Uglješa juče bio dobar. Meni bi se dva puta onako manekenski prošetao i tu bi mu kraj bio. Cijelo vrijeme kasni jer ne trči dovoljno, dok se on sjeti šta treba, prošao voz.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 81 gost.