Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 06 feb 2017, 23:59

tuzlak1987 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Imali bi ovi troduplo bolju posjetu od Olimpika, kao i od one umjetne Krupe koja kao mijenja Borca u ocima SNSD-a..
Imali bi 1500 ljudi po utakmici?
Pa koliko Olimpic ima? 500? Sumnjam..mogu iz saveza napisati 500 Olimpiku ili 1000 Krupi ali tu nema zajedno 500 ljudi kada se obje ekipe sastave.
Olimpik ima oko 450 ali jos im moramo gostovati. Dodaj tu jos 2.000-3.000 ljudi na taj prosjek i dobit ces i veci broj.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 00:01

wobly92 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Imali bi 1500 ljudi po utakmici?
Brate kod nas je prosjek 2500 bio, i kod vas malo veći ako se ne varam.
Bilo bi ljubitelja fudbala iz okoline sigurno 1000 svaku utakmicu.
Čovjek je probao sa Slobodom, dao je sebe maksimalno. Nisu mu dali, sabotirali ga, otjerali ga. A hoće da stvori nešto, ima pare.
Ja lično mislim da nema tu puno prostora da se napravi nešto i skeptičan sam, ali ne bi mi bilo žao da imamo još jedan klub u PL.
Sloga nije u gradu Tuzla. :kafa:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 feb 2017, 00:04

http://static.panoramio.com/photos/orig ... 036038.jpg

Jedan dio naselja Simin Han,u pitanju je predgradje Tuzle,na izlazu prema kaleiji....sire podrucje broji oko 10 000 stanovnika,manje vise...
Zadnja izmjena: solinas, dana/u 07 feb 2017, 00:07, ukupno mijenjano 2 puta.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 feb 2017, 00:05

Raonffa je napisao/la:Ma ja velika je to razlika jbg, a i ne vidim zašto bi to bili loše po Slobodu kao klub, recimo Olimpik u Premijer ligi nikako ne može biti loša vijest za Želju i Sarajevo.
Nije nesto lose a nije ni nesto dobro. Zanimljivo kako Olimpik niko ne dozivljava u Sarajevu cak ni kad su Europu igrali, a kod nas bi ljudi navijali za Slogu "jer je iz Tuzle " :D
Nad tobom sunce najljepše sja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 00:06

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 feb 2017, 00:07

ne bi to bilo lose po Slobodu, ne moze Sloga na bilo koji nacin naudit Slobodi, nego je to stvar principa, ovdje je uvijek Sloboda bila jedini profesionalni fudbalski klub, jedini klub u prvoj ligi, sto u bivsoj drzavi, sto u Premijer Ligi i ja zbog toga ne zelim drugi "tuzlanski" klub u Premijer Ligi, meni je to nepojmljivo i nedopustivo

pokusali su na silu sa Zmajem od Bosne napravit rivala Slobodi, neslavno je zavrsio, a jos nisu bili "daleko" kao Simin Han, dakle to ne moze proci, a i Sloga bi vremenom postala rival i dok bi moji tuzlaci isli podrzavat "tuzlanski" klub, baza navijaca koju bi imala Sloga, gledala bi Slobodu kao rivala i oni ne bi dolazili podrzavat Slobodu na Tusnju

naivni moji tuzlaci, drugi amaterski klubovi iz Tuzle, podrsku imaju u vidu navijaca Slobode, Sloga bi imala vlastitu bazu navijaca i neminovno bi postali rival Slobodi, na koju ne bi gledali blagonaklono, kao sto vi sada gledate na Slogu

volio bih da imamo gradskog rivala, s velikim brojem navijaca, al od Sloge to ne treba pravit na silu jer je nemoguce i proci ce kao Zmaj od Bosne, bit ce dok je Azmira Husica i onda kraj price..

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 feb 2017, 00:10

MortemHz je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Imali bi 1500 ljudi po utakmici?
Brate kod nas je prosjek 2500 bio, i kod vas malo veći ako se ne varam.
Bilo bi ljubitelja fudbala iz okoline sigurno 1000 svaku utakmicu.
Čovjek je probao sa Slobodom, dao je sebe maksimalno. Nisu mu dali, sabotirali ga, otjerali ga. A hoće da stvori nešto, ima pare.
Ja lično mislim da nema tu puno prostora da se napravi nešto i skeptičan sam, ali ne bi mi bilo žao da imamo još jedan klub u PL.
Sloga nije u gradu Tuzla. :kafa:
Kako bolan nije :urnebes: ....Joj, morteme puska te ubila.. Ufff :urnebes: ....Pa od zadnjeg semafora u istočnom dijelu grada nema 500 metara do stadiona.... morteme, morteme
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 feb 2017, 00:12

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma ja velika je to razlika jbg, a i ne vidim zašto bi to bili loše po Slobodu kao klub, recimo Olimpik u Premijer ligi nikako ne može biti loša vijest za Želju i Sarajevo.
Nije nesto lose a nije ni nesto dobro. Zanimljivo kako Olimpik niko ne dozivljava u Sarajevu cak ni kad su Europu igrali, a kod nas bi ljudi navijali za Slogu "jer je iz Tuzle " :D
Ma navijali su svi za Olimpik sigurno, samo svijetu mrsko ići na utakmice. Tuzla je opet manji grad, vjerovatno bi više duša bilo na stadionu :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 00:12

Pa ne spada pod grad Tuzla, ne znam sta se cudis. :D

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 feb 2017, 00:14

MortemHz je napisao/la:Pa ne spada pod grad Tuzla, ne znam sta se cudis. :D
Spada :kafa: :D

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 feb 2017, 00:15

Simin Han je pripadao nekadasnjoj opstini Tuzla,grad je pocinjao od Slavinovica,ali danas jeste dio Grada Tuzla
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 feb 2017, 00:17

Raonffa je napisao/la: Ma navijali su svi za Olimpik sigurno, samo svijetu mrsko ići na utakmice. Tuzla je opet manji grad, vjerovatno bi više duša bilo na stadionu :D
Ma nije ni do toga, nego su ljudi u fazonu "pokazi Azmire kriminalcima kako se radi". Da nije Azmirov klub ne bi ga niko ni dozivljavao, slicno kao sto je bio Student u kosarci ili Olimpik sad u Sarajevu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 00:18

staragarda je napisao/la:
Spada isto k'o sto spada Tuzla u Sarajevo pa ti vidi :lol: nije ba grad Tuzla, jeste opcina ali nije grad. Tuzla ima nekih 80K stanovnika a opcina 110K. Vjeruj da je to istina, sto bi te ja lozio.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 07 feb 2017, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 feb 2017, 00:18

solinas je napisao/la:Simin Han je pripadao nekadasnjoj opstini Tuzla,grad je pocinjao od Slavinovica,ali danas jeste dio Grada Tuzla
Ma prenosi morteme :D .... Nekima je smijesno, neki ne vjeruju al Boga mi ako Husic odluci mislim da moze dar-mar sa Slogom napraviti... pare su cudo :kafa:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 07 feb 2017, 00:19

Ne vjerujem da se još priča o tome, jedna vijest i naložite se ovoliko. :) džaba se prepirete, od te Sloge nema ništa. Tek AKO nekad uspiju, onda im pridajite pažnju koju budu zaslužili.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 feb 2017, 00:23

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Ma navijali su svi za Olimpik sigurno, samo svijetu mrsko ići na utakmice. Tuzla je opet manji grad, vjerovatno bi više duša bilo na stadionu :D
Ma nije ni do toga, nego su ljudi u fazonu "pokazi Azmire kriminalcima kako se radi". Da nije Azmirov klub ne bi ga niko ni dozivljavao, slicno kao sto je bio Student u kosarci ili Olimpik sad u Sarajevu.
Moguće, više iz hira i "osvete" podržavaju (ili bi podržavali) Slogu nego što im je zapravo stalo. Yebena je to stvar sve u svemu, mada sumnjam da on sam može dići tako mali klub, pogotovo kad u blizini imaš veći i puno poznatiji klub kao Sloboda.

Situacija sa Mladosti i Rudarom nije ista, Rudar godinama tavori po nižim ligama (mislim da nikada nisu igrali "zajedničku" Premijer ligu) i nije tako mjerodavan i velik naspram Mladosti kao što je Sloboda naspram Sloge, realno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 feb 2017, 00:27

MortemHz je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
Spada isto k'o sto spada Tuzla u Sarajevo pa ti vidi :lol: nije ba grad Tuzla, jeste opcina ali nije grad. Tuzla ima nekih 80K stanovnika a opcina 110K. Vjeruj da je to istina, sto bi te ja lozio.
Druze, prijatelju.... simin han je gradska MZ...I to velika MZ....Ima preko 5000 stanovnika.....Kakva crna opstina bolan :D ....I dok je Tuzla bila opstina i kad je proglašena gradom simin han je uvijek bio dio Tuzle....Simin han je udaljen od centra grada 6 kilometara a od vecih stambenih naselja oko 3 kilometra i od prilike meni baca na Ilidžu recimo....Koliko ima od alipasinog do Ilidže, jel'neka 3,4 kilometra

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 feb 2017, 00:28

@ranoffa
Upravo, to je sva poenta i tu ti pocinje i zavrsava sve oko Sloge. Da nije Azmir vlasnik za njih bi navijali samo ljudi koji zive u blizini stadiona, a i to oni koji nisu Slobodasi. Zato im i ne zelim povratak u PL pored ostalih razloga.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 00:37

Ja se bavim tim tako da znam sve podatke o gradovima BiH. Simin Han nije Tuzla, na papiru. Ilidža isto nije Sarajevo a spojena je tramvajem i izgradjeno je sve. Na stranu sto su prije rata i Vogošća i Ilidža bili dijelovi Sarajeva ali sada nisu, poslije rata. Istočno Sarajevo je odmah tu ali nije na papiru Sarajevo, ne spada pod grad Sarajevo, to ti pokusavam reci. Ne izmisljam ja te podatke nego je tako. Tuzla ti ima oko 80K stanovnika a opcina Tuzla je sire podrucje koje ima 110K stanovnika. Svaki grad u BiH ti je takav osim Sarajeva posto se Sarajevo sastoji iz gradskih opcina a ovo sire podrucje ti je Ilidža i Vogošća i ostalo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 feb 2017, 00:39

pinoglavi je napisao/la:@ranoffa
Upravo, to je sva poenta i tu ti pocinje i zavrsava sve oko Sloge. Da nije Azmir vlasnik za njih bi navijali samo ljudi koji zive u blizini stadiona, a i to oni koji nisu Slobodasi. Zato im i ne zelim povratak u PL pored ostalih razloga.
Sumnjam u tu cijelu priču ali vidjet ćemo sve, vrijeme će pokazati.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.