Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

pinoglavi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la pinoglavi » 06 feb 2017, 22:18

Sabinho je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Najtuznije je sto je istina da bi na utakmicama Sloge bilo dosta publike, u odnosu na neke sadasnje PL timove.
Druze zamisli osvoje trofej prije vas. :D :D
A jbg, i Olimpik je :D

A OKK se moze smatrati Slobodom samo je problem sto su napravili privatni klub i sto je dosad bilo moguce vratiti sve dugove Dite jer dug uopste nije veliki a i Dita je samo zamrznuta. Meni ovo dvoje smeta a ne cinjenica da je osnovan nakon gasenja Dite. I Zvezda je isto uradila u kosarci.

A Sloga je pozeljna ako ce nam se naguziti kada igramo s njima.
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 feb 2017, 22:18

naravno da bi, to su uobicajene stvari, meni papir i formalnost ne znace nista, bitno je sta mi je u srcu

ime Sloboda i dres crvnocrni, iskljucivo je to bitno, ne znam dal bih ikada mogao podrzavat FK i KK, kada bi promijenili ime ili boje, tada bi se izgubio identitet klubova, historija, ma sve, a ovo sto se desilo, nije takav slucaj!

meni ne smetaju tuzlanski klubovi, amaterski klubovi, al da u Tuzli postoji jos jedan profesionalni klub, premijerligas, to nikada ne bih dozvolio, ne mogu vjerovat da o tome moram uopste pricat

ne kontam uopste ta tvoja besmislena poredjenja, prvo ne mozes poredit OKK Slobodu sa tim klubovima sto si nabrojao, a drugo, ne mozes poredit Slogu sa Mladosti, Proleterom, OFK Tuzlom..

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 06 feb 2017, 22:22

Ma šprdali bi se tuzlaci sa njima ko kod nas što se šprdamo sa Olimpikom ;)

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 06 feb 2017, 22:30

Chinaglia je napisao/la:naravno da bi, to su uobicajene stvari, meni papir i formalnost ne znace nista, bitno je sta mi je u srcu

ime Sloboda i dres crvnocrni, iskljucivo je to bitno, ne znam dal bih ikada mogao podrzavat FK i KK, kada bi promijenili ime ili boje, tada bi se izgubio identitet klubova, historija, ma sve, a ovo sto se desilo, nije takav slucaj!

meni ne smetaju tuzlanski klubovi, amaterski klubovi, al da u Tuzli postoji jos jedan profesionalni klub, premijerligas, to nikada ne bih dozvolio, ne mogu vjerovat da o tome moram uopste pricat

ne kontam uopste ta tvoja besmislena poredjenja, prvo ne mozes poredit OKK Slobodu sa tim klubovima sto si nabrojao, a drugo, ne mozes poredit Slogu sa Mladosti, Proleterom, OFK Tuzlom..
Znaci da Sloga promjeni ime uzme crvenocrne boje ti bi rekao OK...Upravo si to rekao.
Plitak si za raspravu samnom ....Svakom svacije jarane.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 feb 2017, 22:34

Meni ovo podsjeca na situaciju sa Mladost DK, ima do sebe klub Rudar koji je poznat u Jugoslaviji bio i koji je osnovan 1920. dok je Mladost igrala "seoske" lige. A onda je Musija skontao da moze ovako sa Mladosti uraditi dosta vise, a pisao je neko i da je Azmira savjetovao. Sada Rudar kuburi vjerovatno sa visegodisnje razradjenim semama i lopovlucima u i oko kluba kroz Federalnu, a Mladost DK normala funkcionise i ima ok sponzora. Imaju solidnu posjetu, mislim da nikom u Kaknju nije krivo sto tu ima jedan Premijerligas.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2017, 22:45

tuzlak1987 je napisao/la:Meni ovo podsjeca na situaciju sa Mladost DK, ima do sebe klub Rudar koji je poznat u Jugoslaviji bio i koji je osnovan 1920. dok je Mladost igrala "seoske" lige. A onda je Musija skontao da moze ovako sa Mladosti uraditi dosta vise, a pisao je neko i da je Azmira savjetovao. Sada Rudar kuburi vjerovatno sa visegodisnje razradjenim semama i lopovlucima u i oko kluba kroz Federalnu, a Mladost DK normala funkcionise i ima ok sponzora. Imaju solidnu posjetu, mislim da nikom u Kaknju nije krivo sto tu ima jedan Premijerligas.
Ne znam kako Kakanjci gledaju na Mladost i ulazak u Premijer ligu, al' je činjenica da je Doboj kod Kaknja (možda nekih 5 minuta vožnje autom cirka) i da za Mladost, ipak, navijaju samo stanovnici Doboja, bar kako ja znam.

Najbolje bi bilo kad bi neko iz Kaknja rekao nešto više o tome.

A u principu vjerujem da bi Sloga imala solidnu posjetu, isto kao i Mladost. Drugo je Olimpik, Olimpik je treći tim u gradu al' bukvalno u samom gradu (Simin Han nije naselje, nego malo mjesto pored Tuzle kako sam shvatio?) i nije realno očekivati neke navijače pored Želje i Sarajeva. Da kojim slučajem igraju lupam sad u Semizovcu, vjerujem da bi imali bolju posjećenost nego trenutno.

Isto tako bi bilo i sa Slogom, sumnjam da bi više od nekoliko desetina ljudi pratilo Slogu da igra na Tušnju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 06 feb 2017, 22:47

tuzlak1987 je napisao/la:Meni ovo podsjeca na situaciju sa Mladost DK, ima do sebe klub Rudar koji je poznat u Jugoslaviji bio i koji je osnovan 1920. dok je Mladost igrala "seoske" lige. A onda je Musija skontao da moze ovako sa Mladosti uraditi dosta vise, a pisao je neko i da je Azmira savjetovao. Sada Rudar kuburi vjerovatno sa visegodisnje razradjenim semama i lopovlucima u i oko kluba kroz Federalnu, a Mladost DK normala funkcionise i ima ok sponzora. Imaju solidnu posjetu, mislim da nikom u Kaknju nije krivo sto tu ima jedan Premijerligas.
Majketi jel te sramota kao tuzlaka porediti Tuzlu i Kakanj i po fudbalskoj i po bilo kojoj drugoj osnovi. Tuzla velegrad za Kakanj realno, Sloboda haman 100 godina, igrala najjači rang u bivšoj državi, jednostavno neuporedivo uz dužno poštovanje Kaknju i kao gradu i kao fudbalskoj sredini.
Degutantni ste vi azmirovci čak i za nas koji ne pratimo ni blizu Slobodu, mogu zamisliti kako je loše pravim navijačima Slobode kad vas čitaju kako pljujete na svoj klub a u isto vrijeme balite na nekog ublehaša koji pojma nema o fudbalu. Zar vam nije dovoljno vidjeti kakve je ugovore davo poluigračima i kolko vas je zavalio u nove dugove. Ko če bolan vračati dugove kad dođu , a doće na naplatu.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 feb 2017, 22:48

Jel ovo neko iz benda Emir and frozen camels kod komsija edituje ove videe, svaki video sarajeva koji sam pogledo ova pjesma :D
Zadnja izmjena: irfo, dana/u 06 feb 2017, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 06 feb 2017, 22:50

Druze pusti supljiranja.
Dosta navijaca Rudara pogleda Mladost pusti Chinagliju i demagogiju.
Ja sam Slobodas i ne dao bog da se ugasi ne navijam ba ni za kog gluposti ali ne vidim nista lose otici i pogledat lokalni fudbalski klub....Ne znam koji je njemu racku....
A i nemozes to ba porediti Rudar i Mladost i Slobodu....kao klubove i kao grad.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 feb 2017, 22:51

Sabinho je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Najtuznije je sto je istina da bi na utakmicama Sloge bilo dosta publike, u odnosu na neke sadasnje PL timove.
Druze zamisli osvoje trofej prije vas. :D :D
:rol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 06 feb 2017, 22:52

narodniheroj je napisao/la:Ma šprdali bi se tuzlaci sa njima ko kod nas što se šprdamo sa Olimpikom ;)
:lol: :lol: :lol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

MejdanTz
Kontakt:

Post Postao/la MejdanTz » 06 feb 2017, 22:55

Raonffa je napisao/la:
Ne znam kako Kakanjci gledaju na Mladost i ulazak u Premijer ligu, al' je činjenica da je Doboj kod Kaknja (možda nekih 5 minuta vožnje autom cirka) i da za Mladost, ipak, navijaju samo stanovnici Doboja, bar kako ja znam.

A u principu vjerujem da bi Sloga imala solidnu posjetu, isto kao i Mladost. Drugo je Olimpik, Olimpik je treći tim u gradu al' bukvalno u samom gradu (Simin Han nije naselje, nego malo mjesto pored Tuzle kako sam shvatio?) i nije realno očekivati neke navijače pored Želje i Sarajeva. Da kojim slučajem igraju lupam sad u Semizovcu, vjerujem da bi imali bolju posjećenost nego trenutno.

Isto tako bi bilo i sa Slogom, sumnjam da bi više od nekoliko desetina ljudi pratilo Slogu da igra na Tušnju.
Valjda je Musija prvo htio u Rudar ali ga ovi nisu primili, pa je covjek otisao i Mladost i evo sta je bilo. Simin Han je naselje na ulazu u Tuzlu ( i to ne bas malo ) i sigurno je da bi imali podrsku naseljenika iz SH. E sad da neko iz Miladija npr ( potpuno drugi dio grada ) ode navijat za Slogu bila bi potpuno druga prica.
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2017, 22:59

MejdanTz je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Valjda je Musija prvo htio u Rudar ali ga ovi nisu primili, pa je covjek otisao i Mladost i evo sta je bilo. Simin Han je naselje na ulazu u Tuzlu ( i to ne bas malo ) i sigurno je da bi imali podrsku naseljenika iz SH. E sad da neko iz Miladija npr ( potpuno drugi dio grada ) ode navijat za Slogu bila bi potpuno druga prica.
Po ovim slikama stadionima, okolina mi ne djeluje kao uža gradska jezgra, prije bih rekao malo izvan grada al' dobro bolje ti znaš normalno :D

O tome ti pričam, navijat će za Slogu cijeli Simin Han i poneki čovjek (više iz dosade pogledati utakmicu) iz drugih naselja. Al' da sada nešto organizovano cijela Tuzla bodri Slogu, to mislim da ipak nije moguće.

Ko se sjeća, jel' Đerzelez imao neku podršku Zeničana?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 06 feb 2017, 23:00

Nije da vas se pita jel vi zelite jos jednog premijerligasa u Tuzli. Navijaci Slobode su najmanje bitan faktor za Slogu s kojom ce Sloboda i stadion dijeliti ako to bude potrebno. I ni za to se nece nista pitati navijace Slobode. Svi sportski kolektivi imaju jednaka prava u gradu/opcini/kantonu/drzavi. Kako Sloboda ima pravo biti premijerligas i profesionalni klub tako isto pravo ima i Sloga ili mozda neki treci klub koji ce sutra osnovati netko dubokog dzepa i dovesti ga na Tusanj da igra premijerligaske utakmice.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 feb 2017, 23:02

To vam je mjesto nesto kao tu je bilo prije rata Srba i onda nakon rata se mijenjalo zemljiste i kuce pa sada ima Bosnjaka koji nisu bas lijevo orijentisani toliko, Podrinjaca i to ..

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 06 feb 2017, 23:06

Gdje nam je @Zukanovic
Kako mu haver od 500 hiljada eura završi u drugoj hrvatskoj?
Izgleda ne pomaže transfermarkt :rol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2017, 23:14

tuzlak1987 je napisao/la:To vam je mjesto nesto kao tu je bilo prije rata Srba i onda nakon rata se mijenjalo zemljiste i kuce pa sada ima Bosnjaka koji nisu bas lijevo orijentisani toliko, Podrinjaca i to ..
Uglavnom ne može se reći da je baš to čaršija.

Mislim to je nebitno odakle je koji klub, govorim ovo zbog eventualne podrške Tuzlaka samoj Slogi.

MejdanTz
Kontakt:

Post Postao/la MejdanTz » 06 feb 2017, 23:40

Raonffa je napisao/la: Uglavnom ne može se reći da je baš to čaršija.
Ni blizu samom jezgru grada, oni su nesto kao Vogosca ili Semizovac ( ako se ne varam ) u Sarajevu.
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 06 feb 2017, 23:46

Simin Han je nesto kao Semizovac Sarajevu. Sto se tice same Sloge, Tuzli bi itekako dobro doslo imati jos jedan klub koji igra minimum federalnu ligu jer time izravno napreduju i omladinske kategorije. To je glavni razlog zasto zelim Olimpik da ostane u Premijer ligi jer zbog debilnog sistema omladinskih liga u BiH to pravi itekakvu korist za Grad Sarajevo i sport u njemu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2017, 23:52

Ma ja velika je to razlika jbg, a i ne vidim zašto bi to bili loše po Slobodu kao klub, recimo Olimpik u Premijer ligi nikako ne može biti loša vijest za Želju i Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.