Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marsal
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Marsal » 06 feb 2017, 13:28

Bravo Ferdy. Meni lično zadnji bus u pola 12, taxi ti hoće najmanje cenera. :roll: Ne isplati se, a onda šta ćeš ili idi prvi kući ili rizikuj. Hvala Bogu makar toliko pameti imam, nisam nikadsjeo za volan a da sam popio više od jedne pive. Više volim i život i pare nego smrt i plaćat kazne. doduše ja sam imao sreću pa su me roditelji odgojili preventivno :mrgreen: pa mi te neke pizdarije ne padaju na pamet ali ovo danas što imamo je sunovrat civilizacije, a sami smo jednim dijelom krivci.

Ja sam prvi drotu ostavio na kafu kad sam sjeko duplu punu. ****, nije to baš moj najponosniji trenutak bio ali odabrao sam da prođem jeftinije nego da se hvatam za glavu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 feb 2017, 13:29

madridist je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa pogledati kako su ovo regulisali na zapadu, gdje mladi ljudi bukvalno žive da se naroljaju vikendom i zna se da poslije idu kući ili taksijem ili sredstvima javnog prijevoza, dakle podizanje nivoa javne svijesti o vožnji pod uticajem, nebitno koliko promila. Konstantne kampanje o tome, počev od srednjih škola pa preko fakulteta, javni mediji, pa onda i kazne ako treba, i to brutalne, pojačane kontrole svakim vikendom, od petka do nedjelje. Zatim i podizanje nivoa javnog prijevoza, uvođenje više linija, posebno navečer i vikendom, kad ih ima najmanje.
E upravo to. Ništa policija neće promijeniti .. Samo edukacija, mijenjanje svijesti..
Edukacija ,da,ali taj voz je davno prosao.
Samo restriktivne mjere i zestoke kazne,pa nek se materi edukuje kad popusi 1000km kaznu za brzu voznju u naseljenom mjestu ili ostane bez vozacke jer je pijan sjeo za volan.
znaš nas, mi ćemo kontru udarati
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 feb 2017, 13:30

I još jedna stvar, nije ni jednostavno ako je vozač trijezan a ostali u autu pijani, to zna nekad biti gore nego u obrnutoj situaciji, znam to sve prošao sam.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 feb 2017, 13:35

Marsal je napisao/la: Ja sam prvi drotu ostavio na kafu kad sam sjeko duplu punu. ****, nije to baš moj najponosniji trenutak bio ali odabrao sam da prođem jeftinije nego da se hvatam za glavu.
Sasvim logicno razmisljanje samo je poenta da ne pricamo o policiji ako cemo im davati za kafe da nas puste.
Jedno vrijeme kod nas bas povecali patrole zbog nekog sranja i zaustave me kad sam vozio preko ogranicenja, ostalo sve uredu, i 3-4 puta pitaju "sta cemo sad". I ja samo govorim "nista, sta ja znam". Na kraju mi nisu ni pisali kaznu jer su normalni bili, ali ne vidim sta su postigli s tim povecanim kontrolama ako svakog za cvaju mogu "kupiti".
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 feb 2017, 13:40

Ma i na zapadu ginu ljudi ovako, koliko hiljada ljudi pogine zbog nenormalne voznje. U nekim drzavama voze duplo ludje od nas..
Imas opciju da malo razmislis i kada hoces da pijes samo sjednes u taxi ili bus i pravac gdje trebas. I tako ja npr radim vec 6-7 godina, nikada nisam niti nakon jednog piva sjeo u auto da vozim. Uvijek znaju roditelji da kada ja izadjem iz kuce, a da nisam uzeo kljuceve od auta da cu malo cugnut.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 feb 2017, 13:43

pinoglavi je napisao/la: Sasvim logicno razmisljanje samo je poenta da ne pricamo o policiji ako cemo im davati za kafe da nas puste.
Jedno vrijeme kod nas bas povecali patrole zbog nekog sranja i zaustave me kad sam vozio preko ogranicenja, ostalo sve uredu, i 3-4 puta pitaju "sta cemo sad". I ja samo govorim "nista, sta ja znam". Na kraju mi nisu ni pisali kaznu jer su normalni bili, ali ne vidim sta su postigli s tim povecanim kontrolama ako svakog za cvaju mogu "kupiti".
Ma ne znam bgm, ima super ljudi u policiji ali nema sistema da ih usmjeri. Nema države, nema ničeg i dešava se što se dešava.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 06 feb 2017, 13:53

Ruzno je reci, jer mozda i taj koji je vozio to nije bio.. ali budala je budala. Takvog sigurno nece zaustaviti neke kazne, ukor roditelja i slicno.. To se treba od malih nogu nauciti da se ne treba voziti pijan ili ako vidis da jednostavno nisi u stanju. Lezi u auto, odspavaj, zovi nekoga da dodje po tebe.. ali to nije tako kod njih u glavi. Znam po nekim likovima koje poznajem.. njima je bitno da se sutradan moze ispricati kako su se naroljali i jedva dovezli kuci, proletili kroz neku krivinu sa 80 i slicno. Bilo bi ih previse sramota nekome reci sutra da su spavali u autu jer nisu bili u mogucnosti voziti.

Zao mi je kada se izgube na taj nacin zivoti.. ali sam zahvalan sto takvi ne povedu vise ljudi, tj sto ne naprave neki direktan sudar sa autom iz suprotnog smjera ili slicno..

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 feb 2017, 13:54

Ne znam cemu spominjanje policije i cega vec ne. Za mene su ljudi koji piju i sjednu za volan glupsoni na kub. I sam znam popiti, i sam vozim auto vec cetiri godine ali za to vrijeme nisam kap popio i zatim sjeo u auto niti sam sjedao sa pijanim glupsonima a mogao sam.
Ako cu vec na neku partusu, lagano cu pjesaciti 40 minuta do lokacije i 40 minuta do kuce.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 06 feb 2017, 14:17

Žao mi je momaka. Ne znam razloge nesreće, ali se nadam da će bar određeni dio omladine izvući pouku iz ove tragedije.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 06 feb 2017, 14:18

Bosnjo misli da je najbolji u svemu, Bosnjo misli da se njemu to ne moze desiti .. Pa onda bude prekasno

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 feb 2017, 14:19

madridist je napisao/la:Ma ima tu i policija svoje krivnje.
Zna se gdje se vikendom prave najvece pijanke.
Stavi tri patrole jednu iza druge na izlasku sa takvih mjesta.
I tako 3 ili 4 mjeseca.
Svaka ce ekipa naci trijeznog da vozi nakon sto popuse po par zescih kazni.
Ali nee,policija mora da radi po danu i yebe u zdrav mozak ljude koji idu sa posla dok ce u medjuvremenu degenerici gaziti ljude po pjesackom ili ce pijani vozaci stradavati kao ovi momci.
Strasna tragedija.
To svakako. Zna se gdje su derneci vikendom i opali najveće kazne za pijane vozače.
Mada u našem kantonu imaš problem nedostatka policajaca pa se možeš do Konjica i Mostara voziti i bez vozačke.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 feb 2017, 14:29

A Rumuni se digli protiv korumpirane ljevicarske vlade. Zato meni cudno sto drustvene mreze ne bruje :rol:

A Sarajevu samo jos treba liberal za gradonacelnika....

@Marsale ti cesto osudis i presudis svakom prije nego sto se ista zna. Sabura malo...

Kako meni moja sestricna kaze "Dajdza sto ti vozis tako sporo". Ja otkako sam polozio, cim ulazim u auto, izucim sve sto imam i halalim se sa sa ovim Svijetom
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 06 feb 2017, 15:08

Ja sam prestao ludovat na cesti, kad sam zamalo ženu i dijete sravnio sa asfaltom.Pretičem lika, a on za mnom u suprotnu traku, iako nema nikog ispred njega :think:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 feb 2017, 15:09

Bosniacum Lilium je napisao/la: @Marsale ti cesto osudis i presudis svakom prije nego sto se ista zna. Sabura malo...

Kako meni moja sestricna kaze "Dajdza sto ti vozis tako sporo". Ja otkako sam polozio, cim ulazim u auto, izucim sve sto imam i halalim se sa sa ovim Svijetom
Jbg, takav sam :mrgreen: Ovo jest tragedija ali mislim da su oni sami doprinijeli njoj. Jbg...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 feb 2017, 15:11

Dex je napisao/la:Ja sam prestao ludovat na cesti, kad sam zamalo ženu i dijete sravnio sa asfaltom.Pretičem lika, a on za mnom u suprotnu traku, iako nema nikog ispred njega :think:
Sad kad smo išli ka Zenici na DC, pretiće otac nekog čovjeka, isprekidana linija, pravac i čovjek ne da da se vratimo u traku, i on po gasu i tek nas pred samu krivinu pusti da se vratimo. Kultura na nivou.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 06 feb 2017, 15:19

Unofficialpage je napisao/la:
Dex je napisao/la:Ja sam prestao ludovat na cesti, kad sam zamalo ženu i dijete sravnio sa asfaltom.Pretičem lika, a on za mnom u suprotnu traku, iako nema nikog ispred njega :think:
Sad kad smo išli ka Zenici na DC, pretiće otac nekog čovjeka, isprekidana linija, pravac i čovjek ne da da se vratimo u traku, i on po gasu i tek nas pred samu krivinu pusti da se vratimo. Kultura na nivou.
Na M-17 je smrt preticati, zapravo smrt je i voziti, nikakav put, em nekulturni vozači.Ne mogu ljudi podnijeti da ga je neko pretekao uopšte :rol:
Ovaj me ne bi pustio, dok nije vidio, da sam se počeo vraćat u svoju traku, a nisam ga do kraja pretekao, tad je i zakočio i pustio me.Iskreno, najgorih nekoliko sekundi moga života.Do Žepča odatle treba 6 minuta normalne vožnje, ja sam za 20 došao, koliko sam šokiran bio :eh:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 feb 2017, 15:22

Baš nekulturni, ako je neko brži pa pusti ga, nas je jednom autobus pretekao :lol: Brži, malo usporiš i pustiš ga, kad je već krenuo. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 06 feb 2017, 15:37

Unofficialpage je napisao/la:
Navuci i babu na F1, pa neka pretice babuku, bodija i ostalu ekipu :mrgren:

Mozda je pijetao bio taj :lol:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 06 feb 2017, 15:38

A na potezu od Viteza do Zenice navečer voziti tom lokacijom je smrt, slaba osvjetljenost, vidljivost nikakva, blizina rijeke, uska cesta, ludi vozači. Tu ko vozi preko 60 km/h svjesno traži belaja.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 06 feb 2017, 15:39

Nikada neću shvatiti ova prebacivanja iz grada u grad pod dejstvom alkohola. Znao sam popiti i sjesti u auto ali nisam izbijen nikad vozio, nije isto popiti 3l pive i 2l vodke.

Nek im je rahmet duši.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 4 gosta.