Ja sam prvi drotu ostavio na kafu kad sam sjeko duplu punu. ****, nije to baš moj najponosniji trenutak bio ali odabrao sam da prođem jeftinije nego da se hvatam za glavu.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
znaš nas, mi ćemo kontru udaratimadridist je napisao/la:Edukacija ,da,ali taj voz je davno prosao.DANTES je napisao/la:E upravo to. Ništa policija neće promijeniti .. Samo edukacija, mijenjanje svijesti..rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa pogledati kako su ovo regulisali na zapadu, gdje mladi ljudi bukvalno žive da se naroljaju vikendom i zna se da poslije idu kući ili taksijem ili sredstvima javnog prijevoza, dakle podizanje nivoa javne svijesti o vožnji pod uticajem, nebitno koliko promila. Konstantne kampanje o tome, počev od srednjih škola pa preko fakulteta, javni mediji, pa onda i kazne ako treba, i to brutalne, pojačane kontrole svakim vikendom, od petka do nedjelje. Zatim i podizanje nivoa javnog prijevoza, uvođenje više linija, posebno navečer i vikendom, kad ih ima najmanje.
Samo restriktivne mjere i zestoke kazne,pa nek se materi edukuje kad popusi 1000km kaznu za brzu voznju u naseljenom mjestu ili ostane bez vozacke jer je pijan sjeo za volan.
Sasvim logicno razmisljanje samo je poenta da ne pricamo o policiji ako cemo im davati za kafe da nas puste.Marsal je napisao/la: Ja sam prvi drotu ostavio na kafu kad sam sjeko duplu punu. ****, nije to baš moj najponosniji trenutak bio ali odabrao sam da prođem jeftinije nego da se hvatam za glavu.
Ma ne znam bgm, ima super ljudi u policiji ali nema sistema da ih usmjeri. Nema države, nema ničeg i dešava se što se dešava.pinoglavi je napisao/la: Sasvim logicno razmisljanje samo je poenta da ne pricamo o policiji ako cemo im davati za kafe da nas puste.
Jedno vrijeme kod nas bas povecali patrole zbog nekog sranja i zaustave me kad sam vozio preko ogranicenja, ostalo sve uredu, i 3-4 puta pitaju "sta cemo sad". I ja samo govorim "nista, sta ja znam". Na kraju mi nisu ni pisali kaznu jer su normalni bili, ali ne vidim sta su postigli s tim povecanim kontrolama ako svakog za cvaju mogu "kupiti".
To svakako. Zna se gdje su derneci vikendom i opali najveće kazne za pijane vozače.madridist je napisao/la:Ma ima tu i policija svoje krivnje.
Zna se gdje se vikendom prave najvece pijanke.
Stavi tri patrole jednu iza druge na izlasku sa takvih mjesta.
I tako 3 ili 4 mjeseca.
Svaka ce ekipa naci trijeznog da vozi nakon sto popuse po par zescih kazni.
Ali nee,policija mora da radi po danu i yebe u zdrav mozak ljude koji idu sa posla dok ce u medjuvremenu degenerici gaziti ljude po pjesackom ili ce pijani vozaci stradavati kao ovi momci.
Strasna tragedija.
Jbg, takav samBosniacum Lilium je napisao/la: @Marsale ti cesto osudis i presudis svakom prije nego sto se ista zna. Sabura malo...
Kako meni moja sestricna kaze "Dajdza sto ti vozis tako sporo". Ja otkako sam polozio, cim ulazim u auto, izucim sve sto imam i halalim se sa sa ovim Svijetom
Sad kad smo išli ka Zenici na DC, pretiće otac nekog čovjeka, isprekidana linija, pravac i čovjek ne da da se vratimo u traku, i on po gasu i tek nas pred samu krivinu pusti da se vratimo. Kultura na nivou.Dex je napisao/la:Ja sam prestao ludovat na cesti, kad sam zamalo ženu i dijete sravnio sa asfaltom.Pretičem lika, a on za mnom u suprotnu traku, iako nema nikog ispred njega
Na M-17 je smrt preticati, zapravo smrt je i voziti, nikakav put, em nekulturni vozači.Ne mogu ljudi podnijeti da ga je neko pretekao uopšteUnofficialpage je napisao/la:Sad kad smo išli ka Zenici na DC, pretiće otac nekog čovjeka, isprekidana linija, pravac i čovjek ne da da se vratimo u traku, i on po gasu i tek nas pred samu krivinu pusti da se vratimo. Kultura na nivou.Dex je napisao/la:Ja sam prestao ludovat na cesti, kad sam zamalo ženu i dijete sravnio sa asfaltom.Pretičem lika, a on za mnom u suprotnu traku, iako nema nikog ispred njega
Navuci i babu na F1, pa neka pretice babuku, bodija i ostalu ekipu :mrgren:Unofficialpage je napisao/la:
Sad kad smo išli ka Zenici na DC, pretiće otac nekog čovjeka, isprekidana linija, pravac i čovjek ne da da se vratimo u traku, i on po gasu i tek nas pred samu krivinu pusti da se vratimo. Kultura na nivou.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.