Postao/la bistrikboy » 02 avg 2010, 08:23
Svraka: Utakmice će pokazati koliko je Željo stvarno jak
Velika je konkurencija za svako mjesto u ekipi, kaže veznjak bh. prvaka
Posljednji dio priprema za novu sezonu Premijer lige Željezničar je obavio u Međugorju, a koliko se ekipa uigrala pokazat će već srijeda, kada je na rasporedu utakmica protiv Olimpika na Koševu.
Stalna baza
- U Međugorju zaista imamo sve što nam je potrebno, to je naša stalna baza. Treniralo se dobro, nakon utakmica s izraelskim Hapoelom u Ligi šampiona radili smo na popravljanju nekih stvari, kako bi što spremniji dočekali utakmice Premijer lige - govori Muamer Svraka, vezni igrač Želje.
Najbolji strijelac i asistent ekipe Samir Bekrić ljetos je otišao sa Grbavice, kao i Sead Bučan, Predrag Šimić, Delimir Bajić. Stigli su Zajko Zeba, Srđan Savić, Elvis Karić, Goran Marković...
- Još uvijek je nemoguće reći hoćemo li biti jači ili slabiji, okosnica ekipe je ostala ista, stiglo je i nekoliko odličnih igrača. Mislim da nećemo biti slabiji, utakmice će najbolje pokazati - smatra Svraka.
Za dvije pozicije defanzivnog veznog konkuriraju tri igrača, Svraka, Savić i Milan Ćulum, stručni štab je na utakmicama sa Hapoelom isprobao sve kombinacije.
Svi od nule
- Odlično je kada je konkurencija jaka, kada je više dobrih igrača. Borba za mjesto u ekipi može donijeti samo dobro Željezničaru. Svi smo krenuli od nule, niko nema zabetonirano mjesto u ekipi, ko bude zaslužio, igrat će - kaže fudbaler koji je ponikao na Grbavici.
Ekipa aktuelnog bh. prvaka danas se, nakon treninga u Međugorju, vraća u Sarajevo. Povrijeđeni Goran Marković neće biti u konkurenciji za duel s Olimpikom (srijeda), a na Grbavici se nadaju da će spremni biti Mirsad Bešlija i Elvis Karić.
Bandaža na ruci
Iako na ruci još uvijek nosi bandažu, kao posljedicu loma ruke pred prvu utakmicu sa Hapoelom, Svraka trenira punim intenzitetom.
- Bandažu nosim zbog predostrožnosti, zaliječio sam povredu. Radio sam 100 posto, srećom nema posljedica od loma - kaže Svraka.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua