Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Re: Chat
Ja svog buraza sam odmah opametio, propusio se nema marke od mene, ne dam ni mami da mu daje a stari svkako mu ne daje nista. Pa izvoli ulici nek te ulica hrani. Kad budes imao svoj kes pa se drogiraj i opijaj do mile volje, drugacije se ne moze izaci na kraj.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ima li neko da bi znao protumačiti meteorološke podatke sa aerodroma?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ima poente, samo je problem što će ljudi to brzo zaboraviti. Svi osim njihovih roditelja i rodbine.DANTES je napisao/la:Koja bi bila?rasavoje je napisao/la:Nisi skontao poentu.DANTES je napisao/la: alkohol ostane u tijelu. Duša ne može biti pijana pametnice
Kakva poenta može biti u ovoj tragediji? Djeca donijevih, dexovih i messillinih godina, voljeli su život i voljeli provod, sada ih nema više.. Tu poente nema. Svaka priča i svako mudrovanje, je degutantno
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Voznja u alkoholisanom stanju koje vidno utice na reflekse, znaci od 1.2 promila pa gore je izuzetno opasna taman da vozis 30 km/h.jasmin10 je napisao/la:Mislim da niko ne mora voziti pijan. Pa bolje prespavati u autu pa ujutro kući. Ili ako baš baš moraš pijan voziti, pa vozi 40 na sat i ne može ti biti ništa.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Baš tako, roditelji malo više pažnje trebaju obratiti.jasmin10 je napisao/la:Bio sam ali mi kao prvo babo nikada ne bi dao auto vikendom nema šanse.
Momke ne može ništa vratiti ali da hoće barem svi naučiti lekciju iz ovoga.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Joj kad se krene pametovati poslije ovakvih situacija i traziti krivce
Pogotovo optuzivati roditelje
Jesmo pogan narod

Pogotovo optuzivati roditelje

Jesmo pogan narod
Nad tobom sunce najljepše sja
Kompleksna je to tema da bi se izvukle neke ovlaš poente...rio_Ferdy88 je napisao/la: Ima poente, samo je problem što će ljudi to brzo zaboraviti. Svi osim njihovih roditelja i rodbine.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ma ima tu i policija svoje krivnje.
Zna se gdje se vikendom prave najvece pijanke.
Stavi tri patrole jednu iza druge na izlasku sa takvih mjesta.
I tako 3 ili 4 mjeseca.
Svaka ce ekipa naci trijeznog da vozi nakon sto popuse po par zescih kazni.
Ali nee,policija mora da radi po danu i yebe u zdrav mozak ljude koji idu sa posla dok ce u medjuvremenu degenerici gaziti ljude po pjesackom ili ce pijani vozaci stradavati kao ovi momci.
Strasna tragedija.
Zna se gdje se vikendom prave najvece pijanke.
Stavi tri patrole jednu iza druge na izlasku sa takvih mjesta.
I tako 3 ili 4 mjeseca.
Svaka ce ekipa naci trijeznog da vozi nakon sto popuse po par zescih kazni.
Ali nee,policija mora da radi po danu i yebe u zdrav mozak ljude koji idu sa posla dok ce u medjuvremenu degenerici gaziti ljude po pjesackom ili ce pijani vozaci stradavati kao ovi momci.
Strasna tragedija.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Nema tu policija nista krivnje, da vikendom pokriju sva mjesta gdje bi eventualno pijani mogli ici onda bi svi policajci u BiH morali raditi po cijelu noc
Od Konjica do Mostara mozes haman neregistrovan proc pogotov tam nekad od 7 do 11 navecer.
Vece novcane kazne nece sprijeciti vozace da piju, jer onaj ko se do sada provlacio nastavit ce tim putem.
Osnova svega je oduzimanje vozacke sa cak 0.3 promila na 3 mjeseca a ako se ponovi udarit zabranu od dvije godine. Postupak izvrsiti na licu mjesta, pa se prebacuj jarane.
Vece novcane kazne nece sprijeciti vozace da piju, jer onaj ko se do sada provlacio nastavit ce tim putem.
Osnova svega je oduzimanje vozacke sa cak 0.3 promila na 3 mjeseca a ako se ponovi udarit zabranu od dvije godine. Postupak izvrsiti na licu mjesta, pa se prebacuj jarane.
A yebi ga sad.pinoglavi je napisao/la:Nema tu policija nista krivnje, da vikendom pokriju sva mjesta gdje bi eventualno pijani mogli ici onda bi svi policajci u BiH morali raditi po cijelu noc
Svaki grad ili gradic ima mjesto gdje se subotom svira uzivo i gdje 80% onih koji ce se urokati dolazi.
Pokrij barem to.
Nisam mislio bukvalno na svaku kafanu.
Ovo sto Asteriks napisa se slazem.
Dvije godine vozacka zbog alkohola ili droge pa izvoli.
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Kad se prica o poboljsanju rada policije prvo treba ukinuti davanje za kafe da bi se ista postiglo. Ja prvi nikad nisam potegnuo za novcanik da dam za kafe iako sam mogao popusiti dosta vecu kaznu. **** ga ako napravim nesto nek me kazni.
Da bude policije na tim putevima iz kafana onda ce ljudi jednostavno koristiti neki drugi put, mozda nesigurniji, slabije osvjetljen..
Kao sto neko gore napisa cim bude promil preko dozvoljenog u krvi uzeti vozacku na vise mjeseci, uz neku simbolicnu kaznu, naredni put na godinu.
Ovo su stvari gdje najvise drustvo u cjelini mora ispraviti, a mi smo daleko od normalnog drustva
Da bude policije na tim putevima iz kafana onda ce ljudi jednostavno koristiti neki drugi put, mozda nesigurniji, slabije osvjetljen..
Kao sto neko gore napisa cim bude promil preko dozvoljenog u krvi uzeti vozacku na vise mjeseci, uz neku simbolicnu kaznu, naredni put na godinu.
Ovo su stvari gdje najvise drustvo u cjelini mora ispraviti, a mi smo daleko od normalnog drustva
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pa pogledati kako su ovo regulisali na zapadu, gdje mladi ljudi bukvalno žive da se naroljaju vikendom i zna se da poslije idu kući ili taksijem ili sredstvima javnog prijevoza, dakle podizanje nivoa javne svijesti o vožnji pod uticajem, nebitno koliko promila. Konstantne kampanje o tome, počev od srednjih škola pa preko fakulteta, javni mediji, pa onda i kazne ako treba, i to brutalne, pojačane kontrole svakim vikendom, od petka do nedjelje. Zatim i podizanje nivoa javnog prijevoza, uvođenje više linija, posebno navečer i vikendom, kad ih ima najmanje.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
To je torio_Ferdy88 je napisao/la:Pa pogledati kako su ovo regulisali na zapadu, gdje mladi ljudi bukvalno žive da se naroljaju vikendom i zna se da poslije idu kući ili taksijem ili sredstvima javnog prijevoza, dakle podizanje nivoa javne svijesti o vožnji pod uticajem, nebitno koliko promila. Konstantne kampanje o tome, počev od srednjih škola pa preko fakulteta, javni mediji, pa onda i kazne ako treba, i to brutalne, pojačane kontrole svakim vikendom, od petka do nedjelje. Zatim i podizanje nivoa javnog prijevoza, uvođenje više linija, posebno navečer i vikendom, kad ih ima najmanje.

E upravo to. Ništa policija neće promijeniti .. Samo edukacija, mijenjanje svijesti..rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa pogledati kako su ovo regulisali na zapadu, gdje mladi ljudi bukvalno žive da se naroljaju vikendom i zna se da poslije idu kući ili taksijem ili sredstvima javnog prijevoza, dakle podizanje nivoa javne svijesti o vožnji pod uticajem, nebitno koliko promila. Konstantne kampanje o tome, počev od srednjih škola pa preko fakulteta, javni mediji, pa onda i kazne ako treba, i to brutalne, pojačane kontrole svakim vikendom, od petka do nedjelje. Zatim i podizanje nivoa javnog prijevoza, uvođenje više linija, posebno navečer i vikendom, kad ih ima najmanje.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, nema od toga nista. Kod nas je jedan od ozbiljnijih zivotnih ciljeva poloziti sto prije, i izlaziti babinim autom u grad.rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa pogledati kako su ovo regulisali na zapadu, gdje mladi ljudi bukvalno žive da se naroljaju vikendom i zna se da poslije idu kući ili taksijem ili sredstvima javnog prijevoza, dakle podizanje nivoa javne svijesti o vožnji pod uticajem, nebitno koliko promila. Konstantne kampanje o tome, počev od srednjih škola pa preko fakulteta, javni mediji, pa onda i kazne ako treba, i to brutalne, pojačane kontrole svakim vikendom, od petka do nedjelje. Zatim i podizanje nivoa javnog prijevoza, uvođenje više linija, posebno navečer i vikendom, kad ih ima najmanje.

Mah cak u jednoj Svabiji je to bezveze regulisano. Msm 0.5 ides 600 - 1000 eura po dzepu i mjesec do tri bez vozacke uz naravno bodove, pa ide ono kad nakupis lupam 5 - 10 kaznenih bodova tek onda ide zabrana na duze staze.
Ti bodovi su problem jer imas fore par puta da vozis pjan, bez obzira na kolicinu alkohola.
Bez ikakvih kopija, odma na licu mjesta vozacka i zabrana, naravno ak te uhvate bez iste oduzimanje auta, ćuza isl.
Ti bodovi su problem jer imas fore par puta da vozis pjan, bez obzira na kolicinu alkohola.
Bez ikakvih kopija, odma na licu mjesta vozacka i zabrana, naravno ak te uhvate bez iste oduzimanje auta, ćuza isl.
Ko zna, tako je i ovdje frka bila par dana, kada je bila ona saobraćajka kod carine u Kraševu (vjerovatno se ti sjećaš), zbog toga što su prije nesreće na sat vremena objavili sliku kako svi sjede i piju u kući, još crnjak ovaj leži što je poginuo. Otišli su da kupe još i odmah se frka digla u autu alkohola bilo, a momak koji je vozio ne pije uopšte, a ovaj neki sivonja napio se ko konj i zapucao u njihSarmelino je napisao/la:A sta se zna,mozda ovaj sto je vozio i nije pio..
Tako da je najbolje nekada sačekati, ali džaba, naš narod navikao nagađati
Edukacija ,da,ali taj voz je davno prosao.DANTES je napisao/la:E upravo to. Ništa policija neće promijeniti .. Samo edukacija, mijenjanje svijesti..rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa pogledati kako su ovo regulisali na zapadu, gdje mladi ljudi bukvalno žive da se naroljaju vikendom i zna se da poslije idu kući ili taksijem ili sredstvima javnog prijevoza, dakle podizanje nivoa javne svijesti o vožnji pod uticajem, nebitno koliko promila. Konstantne kampanje o tome, počev od srednjih škola pa preko fakulteta, javni mediji, pa onda i kazne ako treba, i to brutalne, pojačane kontrole svakim vikendom, od petka do nedjelje. Zatim i podizanje nivoa javnog prijevoza, uvođenje više linija, posebno navečer i vikendom, kad ih ima najmanje.
Samo restriktivne mjere i zestoke kazne,pa nek se materi edukuje kad popusi 1000km kaznu za brzu voznju u naseljenom mjestu ili ostane bez vozacke jer je pijan sjeo za volan.
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Yebo vožnju u alkoholiziranom stanju, to je zaista smrt. Gube se refleksi, iako misliš da imaš sve pod kontrolom to nije ni blizu tako.
Ne kažem ja popio si pivu-dvije i trebaš se odvući kući na nekoj kraćoj relaciji, manje više nema razlike između takvog i potpuno trijeznog stanja. Al' jbg razlika je kada si ti cijelu noć proveo u diskoteci, piva za pivom, to je već ozbiljna stvar i u takvim situacijama ne bih nikada vozio.
Mislim možda momci nisu pili (ne znam zaista) ili barem vozač, mislim više onako uopšteno nego na njih konkretno.
Rahmet im duši!
Ne kažem ja popio si pivu-dvije i trebaš se odvući kući na nekoj kraćoj relaciji, manje više nema razlike između takvog i potpuno trijeznog stanja. Al' jbg razlika je kada si ti cijelu noć proveo u diskoteci, piva za pivom, to je već ozbiljna stvar i u takvim situacijama ne bih nikada vozio.
Mislim možda momci nisu pili (ne znam zaista) ili barem vozač, mislim više onako uopšteno nego na njih konkretno.
Rahmet im duši!
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"