ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

RafaGarros9
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la RafaGarros9 » 04 feb 2017, 18:53

Pa da li si ti svjestan da bi Rafa vec sada bio pa vjerovatno sa istim brojem GS kao i Roger da nije imao silne povrede u zadnje 3 godine jer tu su ti recimo vec 3GS koja bi uzeo sigurno..a do 2014 je svake godine uzeo najmanje 1 sto samo potvrdjuje moju teoriju...I sasvim sam siguran da ukoliko ne bude vise imao povreda tokom karijere uzeti 5GS i Roger moze samo zahvaliti bogu sto ima ova 4GS prednosti i sto je koliko toliko "siguran" na prvom mjestu u skorije vrijeme...I to sto se prica da je najveci svih vremena jest al u k... on je 6 godina vise na turu od glavnih konkurenata,ima od oba protivnika losiji medjusobni skor,manje mastersa,OI,i ima 4GS ili 7GS vise ali zato 6 godina vise... :salut: A i veliki strucnjaci i bivsi veliki teniseri vec sada Rafi daju prednost za najveceg svih vermena tako da...
Rafine povrede jesu rezultat njegovog tenisa ali ne previse jer jednostavno u covjeka je tako tijelo i to je to sklono je povredama i to se tesko moze zaustaviti..Isto npr. neki fudbaler koji ne moze odigrati 2mj. u kontinuitetu a da ne zadobije neku povredu i mora se lijeciti,prosto takvo mu je tijelo i gotovo...Ima jos na turu koji igraju slican tenis kao Rafa pa nemaju povreda nikako kroz karijeru...
Ma kakve znakove dotrajalosti pokazuje Nole ccc zato sto je ispao ovako rano na jednom turniru pa nije ni on svemoguc jbt mora se jednom desiti da ispadne,a i protivnik odigrao maestralno...a kad je bilo finale u dohi protiv andija i kad je odigrao sjajan mec svi govorili uzima sigurno AO i uzima Rogerai nez o kakvoj se dotrajalosti prica covjek je samo u padu forme i gotovo...a samo se pitam kad ce proraditi i zaigrati kao sto je igrao prije godinu dana jer je on veliki karakter i borac i samo ako jos 1-2 recimo poraza dozivi protiv veliki igraca i da mu inat proradi...a ti 7 GS je nista vjeruj mi nista...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 18:57

Ne možeš porediti Rafu i ostale tenisere koji igraju slično kao Rafa, ne troše se ni blizu isto.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 04 feb 2017, 18:59

David Ferrer...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 19:11

Ni Ferrer nije igrao na onom nivou na kojem je Rafa igrao. Rafina igra se zasniva na kretanju, lomljenju protivnika snagom a više te snage nema, jedini način da se vrati na stari nivo je da postane ofanzivac. A koliko je realno da on sad postane klasični ofanzivac? Brzinu i snagu vratiti ne može, protiv biologije se ne može.

A izgleda da je i Nole pao, ima izgleda hroničnu upalu/povredu ramena.

Damir Dzumhur!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 04 feb 2017, 19:35

Ma po meni Ferrer ako nije veci def. od Rafe onda je isti jer njegova se igra zasniva na letanju lijevo-desno i vracanje loptice,i trosio se vise od Rafe jer njegova def. nije ni blizu kao Rafina i pored kontantnog kretanja,trcanja,dugih poena,prilikom nekog napada on nema ni blizu udarac kao Rafa i mora se sav izvratiti i opet kad to uradi te loptice su nikakve i ne moze napraviti viner a to je morao i mora raditi protiv velikih igraca jer njegova odbrana protiv njih ne pomaze...
A sto se tice Rafe on tesko da ce postati klasicni ofanzivac bar ne u skorije vrijeme..prosto msm da ce igrati kao na AO nije to bila neka potpuna i njegova prepoznatljiva defanziva ili ce igrati takticki kao sto je radio set ofan. pa onda def.. prosto se jos tu on pronalazi i trazi svoju idealnu igru...

Ma Noletu jest nesto on ne moze ovako igrati pogotovo poslije onakvog finala dohe a o nekoj dotrajalosti je smijesno govoriti bas bas smijesno...To je samo pad forme ili kao sto kazes povreda...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 19:44

Ferrer je loš ofanzivac i samo zato nije napravio bolju karijeru, največi uzrok tome je visina, servis i jačina udaraca nisu mogli biti na najvećem nivou. Nadal je svoje protivnike dobijao snagom, brutalnim kretanjem što sad nije u mogućnosti. Tijelo ne može taj tempo izdržati, svi poslije 30-e počinju padati, tijelo krene silaznom putanjom. Bolji ofanzivci to lakše podnesu, npr. Federer.

Damir Dzumhur!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 04 feb 2017, 20:05

Upravo tako Ferer je jako los ofanzivac nema on tu snagu prilikom udaraca,kad ga gledam on cijelo tijelo unese u udarac prilikom napada ali nema to u sebi njegovi udarci su opet prespri da napravi neki viner i protiv federera a kamoli protiv rafe,novaka ili...i to je uglavnom zbog jacine udaraca a visine manje-vise ni kei nije nista veci al kad udari loptica to je osjetno jace i preko ekrana...
Naravno rafino tijelo nije ni blizu kao prije i tijelo mora doci do faze opadanja kad tad ali to je u velikoj mjeri i zbog povreda koje je dozivio jer ako si pratio 2014 u finalu protiv Stana letio je terenom i u tom periodu i poslije RG i povrede to nije vise bilo to bar ne kao prije tako da su povrede veliki razlog...al je pokazao da mu to nece predstavljati neki problem bar ne veci samo mu sad preostaje da pronadje idealnu igru al od nje nije daleko ako je nije vec i pronasao..Bice potrebne jos male korekcije i Moje i Tonija al pokazao je na AO da je to to...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 05 feb 2017, 12:04

RafaGarros9 je napisao/la:Pa da li si ti svjestan da bi Rafa vec sada bio pa vjerovatno sa istim brojem GS kao i Roger da nije imao silne povrede u zadnje 3 godine jer tu su ti recimo vec 3GS koja bi uzeo sigurno..a do 2014 je svake godine uzeo najmanje 1 sto samo potvrdjuje moju teoriju...I sasvim sam siguran da ukoliko ne bude vise imao povreda tokom karijere uzeti 5GS i Roger moze samo zahvaliti bogu sto ima ova 4GS prednosti i sto je koliko toliko "siguran" na prvom mjestu u skorije vrijeme...I to sto se prica da je najveci svih vremena jest al u k... on je 6 godina vise na turu od glavnih konkurenata,ima od oba protivnika losiji medjusobni skor,manje mastersa,OI,i ima 4GS ili 7GS vise ali zato 6 godina vise... :salut: A i veliki strucnjaci i bivsi veliki teniseri vec sada Rafi daju prednost za najveceg svih vermena tako da...
Rafine povrede jesu rezultat njegovog tenisa ali ne previse jer jednostavno u covjeka je tako tijelo i to je to sklono je povredama i to se tesko moze zaustaviti..Isto npr. neki fudbaler koji ne moze odigrati 2mj. u kontinuitetu a da ne zadobije neku povredu i mora se lijeciti,prosto takvo mu je tijelo i gotovo...Ima jos na turu koji igraju slican tenis kao Rafa pa nemaju povreda nikako kroz karijeru...
Ma kakve znakove dotrajalosti pokazuje Nole ccc zato sto je ispao ovako rano na jednom turniru pa nije ni on svemoguc jbt mora se jednom desiti da ispadne,a i protivnik odigrao maestralno...a kad je bilo finale u dohi protiv andija i kad je odigrao sjajan mec svi govorili uzima sigurno AO i uzima Rogerai nez o kakvoj se dotrajalosti prica covjek je samo u padu forme i gotovo...a samo se pitam kad ce proraditi i zaigrati kao sto je igrao prije godinu dana jer je on veliki karakter i borac i samo ako jos 1-2 recimo poraza dozivi protiv veliki igraca i da mu inat proradi...a ti 7 GS je nista vjeruj mi nista...
Vec sam ti napisao da su Rafine povrede rezultat njegovog tenisa,a da ne igra tenis kakav igra ne bi bilo tih povreda,al ne bi bilo ni titula.Covjek je haman prvi put izasao na veliku scenu i odmah su mu svi istog momenta prognozirali ogromne probleme sa povredama kroz karijeru.Postoje igraci koji su skloni povredama,al sve je to na kraju rezultat treninga i nacina na koji se igra,a Nadal igra tako da su povrede neminovnost.Njegove povrede poslije 2014. nemaju veze sa manjkom GS.Bio je povrijedjen i 2009. pa se vratio i uzimao GS,bio je povrijedjen i 2012. pa se vratio i uzimao GS.Sada vise ne moze jer jedostavno dotrajo,ne moze vise da igra stil tenisa koji ga je proslavio,jer tijelo ne moze vise da izdrzi toliko.Nadji mi jednog strucnjaka i bivseg tenisera koji trenutno daje prednost Nadalu nad Federerom :lol: Ima 4 Mastersa manje od Rafe,al 6 Masters Cupova vise (Nadal nema nijedan).I ako te ko bude pitao,Nadal je na touru od 2001. godine tj Federer je samo 3 godine ranije postao profesionalac.Sto se tice medjusbnog skora,vidjao bi puno vise onoga sto si vidio prije 7 dana da haman 50% njihovih meceva nije igrano na Nadalovoj podlozi.

Novak nema samo ovo rano ispadanje na AO.Rano je ispao na Wimbledonu,rano je ispao i na OI.Izgubio je u finalu US Opena i WTF-a od Wawrinke i Murraya sto mu se nikad ne bi dogodilo da je u nekoj top formi.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 05 feb 2017, 12:13

Što se tiče prepucavanja na relaciji Nadal-Federer.
Teniska veličina se mjeri kao i veličina u bilo kojem drugom sportu ili području općenito, a to su postignuti uspjesi, rezultati. Prema njima je Federer jači i to znatno. Jedino o čemu se može raspravljati je kvaliteta igre u njihovom primeu, tj. kad su igrali svoj najbolji tenis. Znači protiv koga je bilo teže odigrati meč ako si neko iz ostatka Toura.

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 05 feb 2017, 17:36

darker10 je napisao/la: Vec sam ti napisao da su Rafine povrede rezultat njegovog tenisa,a da ne igra tenis kakav igra ne bi bilo tih povreda,al ne bi bilo ni titula.Covjek je haman prvi put izasao na veliku scenu i odmah su mu svi istog momenta prognozirali ogromne probleme sa povredama kroz karijeru.Postoje igraci koji su skloni povredama,al sve je to na kraju rezultat treninga i nacina na koji se igra,a Nadal igra tako da su povrede neminovnost.Njegove povrede poslije 2014. nemaju veze sa manjkom GS.Bio je povrijedjen i 2009. pa se vratio i uzimao GS,bio je povrijedjen i 2012. pa se vratio i uzimao GS.Sada vise ne moze jer jedostavno dotrajo,ne moze vise da igra stil tenisa koji ga je proslavio,jer tijelo ne moze vise da izdrzi toliko.Nadji mi jednog strucnjaka i bivseg tenisera koji trenutno daje prednost Nadalu nad Federerom :lol: Ima 4 Mastersa manje od Rafe,al 6 Masters Cupova vise (Nadal nema nijedan).I ako te ko bude pitao,Nadal je na touru od 2001. godine tj Federer je samo 3 godine ranije postao profesionalac.Sto se tice medjusbnog skora,vidjao bi puno vise onoga sto si vidio prije 7 dana da haman 50% njihovih meceva nije igrano na Nadalovoj podlozi.

Novak nema samo ovo rano ispadanje na AO.Rano je ispao na Wimbledonu,rano je ispao i na OI.Izgubio je u finalu US Opena i WTF-a od Wawrinke i Murraya sto mu se nikad ne bi dogodilo da je u nekoj top formi.
Pa ja sam ti rekao da jesu povrede uzrok njegovog tenisa ali ali u maloj mjeri njegovo tijelo je prosto sklono povredama i tu se ne moze nista..postoji jos igraca koji igraju kao rafa evo ti gore primjer i nemaju nikakvih povreda kroz karijeru..i da te pitam jel zadnja rafina povreda uzrok njegovog tenisa?I daj molim te ne budi smijesan cuj njegove povrede poslije 2014g. nemaju veze sa manjkom GS :damn: ...Uredu mozes napisati i ovo i ono protivit se nekim mojim stavovima al ovako nesto napisati je prosto za Bogu plakat... 2009-2012e nije se igrao tenis kao danas,puno je brze,igraci su spremniji,agresivniji,i glavni konkurenti su puno bolji od samog pocetka GS se mora igrati jace nego prije i puno se teze vratiti nakon povrede danas nego prije...Ali na zalost svih Rogerovaca kralj tenisa se i ovaj put vratio...
Sta ti imam strucnjaka trazit pa ima ih i sad vise koji daju prednost rafi nego rogeru al hajde evo hoces jednog(Andre Agassi :kafa: )...
E nek si mi rekao od kad je rafa na turu :D pa sta ti racunas nekog ko ima 14 godina :thumbup: racunaj slobodno od 2004 jer tad je pocela njegova igra a za tvoju informaciju i tad je zadobio povredu koja ga je odstranila dosta vremena s terena..koja je sigurno po tvom misljenu zbog njegovog tenisa.. :lol:

Novak-Pa nemoj mi govoriti da je ispao rano na OI kad je protivnik odigrao fantasticno taj dan i da si gledao mec ne bi mi to napisao..I najbolje da nikad niko ne ispadne u ranom kol jer je odmah "dotrajao" msm...I jos mi navodis gubitak njegovog finala US Opena i WTF-a kao njegovu dotrajalost...pa znaci ne smije izgubti ni finale jbt protiv tada 2. igraca svijeta ili jednog Stana ili ce odmah reci da je dotrajalost...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 05 feb 2017, 20:14

Ma nemam ti sta vise pricat.Nastavi lizat dupe Rafi.Cuj Agassi rekao da je Nadala GOAT,u kojem univerzumu?il si to usnio?

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 06 feb 2017, 02:35

Daj ba darker jesi dobar, raspravljas s likom koji misli da ce Rafa igrat s 35 :lol:

Kelneraj na Majorci ce otplatit vec u tim godinama sto je otvorio.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 06 feb 2017, 20:14

darker10 je napisao/la:Ma nemam ti sta vise pricat.Nastavi lizat dupe Rafi.Cuj Agassi rekao da je Nadala GOAT,u kojem univerzumu?il si to usnio?
Kako ces mi pricati kad ti ni jedna recenica nije utemeljena jbt i na silu "sputavas" Rafu i Novaka ali na glup nacin..cuj dotrajali :lol: ...Za Rafu kazes da mu povrede zadnje 3 god. nisu umanjile br GS,a za Novaka da je dotrajao jer je izgubio finale US Opena i wtf-a od Stana i Andija... :tokralju: I sta ja s tobom imam vise pricati... :salut:

slika
slika

Izgleda da si ti nesto usnio.. :lol:
Reci mi od kad pratis tenis :?:

He has done what he has done and he's not done yet."

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 feb 2017, 20:18

Samo opusteno.Sljedeci mjeseci/godine ce ti pokazat da nisi u pravu lolz

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 06 feb 2017, 20:30

Iznesem ti dokaz da je Agassi rekao a ti napises opusteno :D I naravno godine ce pokazat da si ti u pravu... :thumbup:

He has done what he has done and he's not done yet.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 feb 2017, 20:33

Pa naravno da ce pokazat da sam ja u pravu.A nasao sam tu izjavu Agassija,pise da ju je kao izrekao nekim singapurskim medijima ahahah

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 06 feb 2017, 20:38

Pise ti i ovdje gore gdje je izrekao, i kako mislis KAO i kakve veze ima kome je izrekao..to je njegovo misljenje ...

Fdbal90
Kontakt:

Post Postao/la Fdbal90 » 08 feb 2017, 13:12

Kakve veze ima sta je rekao agasi. On je rekao da je za njeg nadal bolji pa sta, rekao je da nadal nije poslijednje svoje rekao, a aludorao je da je federerovo zavrseno, pa se ispostavilo da grijesi. To ako je njemu nadal bolji ne mora znaciti da je to tako ili da nije tako. Titule su tu koje govore za sebe i dok je federer ispred nadala, novaka i ostalih znaci da je bolji. Isto tako u fudbalu se zna da je real madrid najveci klub na svijetu (zato sto ima najvise osvojenih liga prvaka 11) i sve dok bude tako tako, sve dok ga neko ne pretekne real ce biti najveci klub svijeta. A uvijek ce biti ljudi koji ce reci za mene je barcelona ili milan ili neko treci najveci klib na svijetu, ali to ne znaci da oni jesu.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 feb 2017, 13:46

jel to babuka mora osvojiti 19 GS titulu da dokaze da je najveci,ajde Rafovci nek vam bude ide 19 -ta uskoro strpite se :D :D :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 08 feb 2017, 20:20

Fdbal90 je napisao/la:Kakve veze ima sta je rekao agasi. On je rekao da je za njeg nadal bolji pa sta, rekao je da nadal nije poslijednje svoje rekao, a aludorao je da je federerovo zavrseno, pa se ispostavilo da grijesi. To ako je njemu nadal bolji ne mora znaciti da je to tako ili da nije tako. Titule su tu koje govore za sebe i dok je federer ispred nadala, novaka i ostalih znaci da je bolji. Isto tako u fudbalu se zna da je real madrid najveci klub na svijetu (zato sto ima najvise osvojenih liga prvaka 11) i sve dok bude tako tako, sve dok ga neko ne pretekne real ce biti najveci klub svijeta. A uvijek ce biti ljudi koji ce reci za mene je barcelona ili milan ili neko treci najveci klib na svijetu, ali to ne znaci da oni jesu.
Nema nikakve veze sto je Agassi rekao ja sam samo dao primjer koji mi je momak trazio i to je sve...mnogi tu strucnjaci daju svoje misljenje i analiziraju sve i daju prednost jednom ili drugom...Ma kakve titule msm one nemaju presudnu ulogu i to sto roger ima vise GS ima ali ne igra presudnu ulogu..pa kad bi bilo tako niko ne bi vodio polemiku ko je ustvari veci igrac pa ni veliki teniski stucnjaci rekli bi roger i gotovo ima vise titula msm...Ljudi uporedjuju mnoge stvari a ne samo titule recimo u kakvoj je konkurenciji roger osvajao titule,njihov medjusobni duel,titule i mnoge dr.stvari a ne samo titule...Evo da te pitam da se nez pojavi za 10-15 godina neki teniser kojeg ne moze niko dobiti a ne zato sto on igra nesto strasno dobro nego zbog lose konkurencije i on se nakupi GSi recimo prestigne rogera i nadala znaci li to da je najveci svih vremena??
Pa eto sam dajes primjer u fudbalu ok. milan ima 7 titula LP pa nije veci klub ni od bayerna,uniteda ni barce...sto samo govori da presudnu ulogu ne igraju titule...

@delinjo- Oko 25 GS roger vise odigrao a samo 4 prednosti :thumbdown:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.