Kako ljudi onda Kobea cijene?Epidaurus je napisao/la:Ljudi su vazda umjetnike cijenili vise od sivonja nabijaca statistike.Sarmelino je napisao/la:Opet lotteryboys o curryu,pa Thompson zabije 60 i presjedi cetvrtinu,ne znaci da je on bogallah nego da im je takav sistem u timu,logicno.Curry je trenutni 6-10 igrac lige svidjalo se vama to ili ne.
NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
+ Davis i CousinsSarmelino je napisao/la: Westbrook,Harden,Kawhi,Durant,LBJ sigurno,o ostalim se da raspravljati.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Kawhi nije bolji igrac od Stepha,Wess i Harden sa ovim monsturznim sezonama su tu negdje.Curry u odnosu na prethodne dvije sezone nije losi igrac,samo jednostavno pored sebe ima boljeg i samim tim njegovi brojevi su opali.Sarmelino je napisao/la:Westbrook,Harden,Kawhi,Durant,LBJ sigurno,o ostalim se da raspravljati.Tracy3McGrady je napisao/la:Ma nije ni U top-10, barem njih 10 zabija vise poena, znaci da su bolji od njega (logika vecine forumasa)Sarmelino je napisao/la:Opet lotteryboys o curryu,pa Thompson zabije 60 i presjedi cetvrtinu,ne znaci da je on bogallah nego da im je takav sistem u timu,logicno.Curry je trenutni 6-10 igrac lige svidjalo se vama to ili ne.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Kawhi je bolje i od Hardena i od Stepha.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@LTrain Tvoja logika ne stoji.Nikada jedan igrac ne moze biti bolji od drugog(ako vec pricamo o top igracima lige),a da ne dominira na oba kraja parketa.Curry to ne cini.Stavise,vjerovatno je i najslabija karika odbrane GSa i protivnici ga uvijek "ciljaju".
Ma Chuck je Tito. Jedino sto se preserava sa ko je u MVP prici i cesto mu se zna desiti ko kad rece kako je Memphis treca ekipa zapada nakon sto im je pogledao dvije tekme. Doduse, barem prizna da ih nije gledao prije.Donnie Darko je napisao/la:Ne znam da li je Shaq glup ili nije, ali da je ekstremno subjektivan, osjetljiv i nesiguran niko ne može poreći. Pa lik pljuje po svakom centru koji ima 1% šanse da na neki način ugrozi njegove uspjehe, a jedini centar kojeg hvali u cijeloj ligi je igrom slučaja centar koji igra za ekipu čiji je on djelomični vlasnik. Prvi put sam čuo da Embiid igra ovako dobro zato što propušta veliki broj utakmica od njega, nisam znao da se to može uopšte iskoristiti kao argument protiv nekoga.
Zanimljiv jeste, ima dobar smisao za humor, sve dok šala nije na njegov račun, u tom slučaju odmah napada na ličnoj osnovi, stoga me i ne čudi što je stao na LeBronovu stranu, pored toga što su očigledno dobri prijatelji. Baš iz tog razloga Barkleya cijenim mnogo više kao čovjeka, džaba ti smisao za humor kada se ne možeš šaliti na svoj račun.
Kenny bi bio najbolji da ima Chuckov smisao za humor. On je bas onako odmjeren, najobjektivniji je, cak bih rekao i da najbolje poznaje kosarku iako je bio najslabiji igrac i zna se saliti, ali ne kao Chuck. Jednostavno je najzabavniji.
Ovo "first of all you are not a good fighter" je jedna od smjesnijih stvari koje sam vidio u zivotu. Uz Shaqov pogled neprocjenjivo.

Shaq, Rodjo i ostali centri su prica za sebe.
KG mi je nekako neprirodan kao voditelj emisije, cak mi i nekako smijesno prica, al valjda nadodje. Doduse, i on ne zna primiti salu, al barem zna odgovoriti. Nije tupi pogled ko Shaq.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
kako ba ne moze?,pa prosle sezone je uz LeBrona bio najbolji igrac lige,Durant je jos prije 5 godina bio odmah uz LeBrona a tada nije ni priblizno igrao ovakvu odbranu,cak sta vise bio je jako slab defanzivac.Vrhunski ofanzivac uvijek na vise nacina moze da doprinese svom timu od vrhunskog defanzivca,s tim da Kari uopce nije rupa u odbrani,cak sta vise jako je korektan na tom djelu parketa.Sto se tice Kawhia u poslednjih mjesec dana,znaci kako trenutno igra i bude li nastavio biti ovako i napadacki brutalan za mene ce biti odmah uz Duranta,ali morace da zadrzi konstantu,konstanta mi je jedina bitna stvar kada stavljam jednog igraca ispred drugog.NEZALAGANJE je napisao/la:@LTrain Tvoja logika ne stoji.Nikada jedan igrac ne moze biti bolji od drugog(ako vec pricamo o top igracima lige),a da ne dominira na oba kraja parketa.Curry to ne cini.Stavise,vjerovatno je i najslabija karika odbrane GSa i protivnici ga uvijek "ciljaju".
Kako se odredjuje ko je bolji igrac od nekog?
Je li to u vidu nekog imaginarnog duela 1vs1? Ili na osnovu igre 5vs5?
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
Sve je to subjektivno, tako da sve te rasprave treba izbjegavati, ali avaj... Kako napraviti dramu ako se ne raspravlja oko toga? Kako će ESPN prikupiti klikove prije Yahooa ako ne napravi top10000 listu?Jeftha je napisao/la:Kako se odredjuje ko je bolji igrac od nekog?
@jeftha-pa jel ovdje pricamo ko je bolji basketas ili ko je bolji kosarkas **** ga ti
@Steph-pa ne moguce je izbaciti "subjektivno" kada pricamo o top igracima,ponekad nijanse odlucuju,ali eto...nek se samo pise

@Steph-pa ne moguce je izbaciti "subjektivno" kada pricamo o top igracima,ponekad nijanse odlucuju,ali eto...nek se samo pise

- BijelaCokolada
- Kontakt:
Sto prije shvatite da je Steph sistem oko kojega se sve vrti u najboljoj ekipi bice vam lakse.
Takodjer i Westbrook je sistem a vidjeli smo dokle se moze dogurati sa takvim sistemom.
Takodjer i Westbrook je sistem a vidjeli smo dokle se moze dogurati sa takvim sistemom.
Usporedba 10/10 perfektoBijelaCokolada je napisao/la:Sto prije shvatite da je Steph sistem oko kojega se sve vrti u najboljoj ekipi bice vam lakse.

Prosto je nemoguce opisati rijecima koliko je ova komparacija besmislena ustvari. Nastavljas briljirati, svaka castKawhi je napisao/la: Kako ljudi onda Kobea cijene?

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Upravo to, mogu oni Stepha skoro svi dobiti n'a basketu, ali tamo gdje je bitno znati citati igru, potegnuti tricu Kad treba, ici n'a layup smisljeno (à ne kao indijanac glavom kroz zid) kratko receno imati Basketball IQ, e tu mu nema ravnog. I da James nije toliko fizicki dominantan, i njega bi preskocio kao plitak potok.L-Train je napisao/la:@jeftha-pa jel ovdje pricamo ko je bolji basketas ili ko je bolji kosarkas **** ga ti![]()
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Da li si to upravo izjavio da Steph ima bolji BIQ od Jamesa?Tracy3McGrady je napisao/la:Upravo to, mogu oni Stepha skoro svi dobiti n'a basketu, ali tamo gdje je bitno znati citati igru, potegnuti tricu Kad treba, ici n'a layup smisljeno (à ne kao indijanac glavom kroz zid) kratko receno imati Basketball IQ, e tu mu nema ravnog. I da James nije toliko fizicki dominantan, i njega bi preskocio kao plitak potok.L-Train je napisao/la:@jeftha-pa jel ovdje pricamo ko je bolji basketas ili ko je bolji kosarkas **** ga ti![]()
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
Tu je to, stim da su istih fizikalija, da bi Curry bio bolji zbog nevjerovatnog suta. Ali definitivno obojica imaju vrhunski BB-IQ, za par stepena visi od tvog miljenikaSarmelino je napisao/la:Da li si to upravo izjavio da Steph ima bolji BIQ od Jamesa?Tracy3McGrady je napisao/la:Upravo to, mogu oni Stepha skoro svi dobiti n'a basketu, ali tamo gdje je bitno znati citati igru, potegnuti tricu Kad treba, ici n'a layup smisljeno (à ne kao indijanac glavom kroz zid) kratko receno imati Basketball IQ, e tu mu nema ravnog. I da James nije toliko fizicki dominantan, i njega bi preskocio kao plitak potok.L-Train je napisao/la:@jeftha-pa jel ovdje pricamo ko je bolji basketas ili ko je bolji kosarkas **** ga ti![]()

Jamesu i dalje niko nije ni blizu.Westbrook se nikad nije ni smatrao kosarkaskim geniusom nego igracem sa nevjerovatnim fizickim sposobnostima,definitivno top 5 u historiji.I ne znam zasto ga uopste spominjes kada pricamo o Jamesu i Stephu.Koliko god je los,popravlja se.
Mnogo se ovdje dregradira top 3 igrac u ikada kada se usporedjuje sa Stephom.
Mnogo se ovdje dregradira top 3 igrac u ikada kada se usporedjuje sa Stephom.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
James, Magic i Bird su vjerovatno 3 igraca s najvecim BBIQom ikad.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Spominjem ga, isto kao sto kazes da Steph nije ni medju 6, à Russ vam je MVP Jer toboze ima TD prosjek. Meni Taj njehov prosjek ne znaci bas puno, Jer je siljen, i ne moze mi Niko reci da hvata sasvim slucajno 10 skokova u prosjeku i da IH ne ganja.
Jamesa ni U jednom trenutku ne degradiram, Jer sam rekao da bi Curry bio bolji da imaju iste fizikalije. Ali to je bec SBBKBB, James ima tu srecu da je fizicki dominantan à uz to ima vrhunski IQ sto ga stavlja ispred svih.
Jamesa ni U jednom trenutku ne degradiram, Jer sam rekao da bi Curry bio bolji da imaju iste fizikalije. Ali to je bec SBBKBB, James ima tu srecu da je fizicki dominantan à uz to ima vrhunski IQ sto ga stavlja ispred svih.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ne bih da ulazim U raspravu, Ali zelim da kazem svoje misljenje. Birda nisam gledao i ne zelim da govorim o njegovim BBIQ, Ali ne se slozio da James spada U top 3. Svi znate koliko volim Penny Harfawaya, Ali to sad nema bas neke veze sa mojom slijedecom izjavom. Penny je sa sigurnoscu ispred Jamesa sto se tice IQa, to odgovorno tvrdim. Da se razumijemo, nije bolji igrac cjelokupno, Ali bi jedino Magicu priznao da ima bolji IQ od Pennya. Mozda zvuci subjektivno, ali oni koji su redovno pratili tadasnji NBA sigurno znaju o cemu pricam. Pored Pennya tu je jos i Kidd koji ima bolji BBIQ.Epidaurus je napisao/la:James, Magic i Bird su vjerovatno 3 igraca s najvecim BBIQom ikad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.