Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Otelo » 03 feb 2017, 14:43

Jutros mi se laptop nije htio upaliti. I pokrenem ga do start upa i izaberem fast check i izbaci mi dst short check failed. Pokrenem advanced repair i upali se nakon pola sata, ali nisam mogao ništa na njemu. Onda sam ga ugasio i opet upalio i kad se upalio, tj. sad radi normalno kao da ništa nije bilo.

I sad sam pokrenuo program da provjeri HDD, Ease US Partion Master, ali čitam da je i SeaTools odličan i da može otkloniti neki problem ako ima.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 feb 2017, 14:54

Resetuj hdd (imas msm jedan saraf na pozadini, lagano istekas konektor, ponovo ubacis i vratis sve u pocetno). Nakon toga precesljas sistem sa antivirusom a onda i malawarebytes. Ease us partition je dobar za otkriti error ali vecinom su to programi komercijalne prirode.

Ak ima hardwer problem onda ga mozes baciti a ako je virus il neka greska to ce AV i ovaj malaware otkloniti.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 feb 2017, 17:30

Asteriks je napisao/la:Resetuj hdd (imas msm jedan saraf na pozadini, lagano istekas konektor, ponovo ubacis i vratis sve u pocetno). Nakon toga precesljas sistem sa antivirusom a onda i malawarebytes. Ease us partition je dobar za otkriti error ali vecinom su to programi komercijalne prirode.

Ak ima hardwer problem onda ga mozes baciti a ako je virus il neka greska to ce AV i ovaj malaware otkloniti.
Nema nigdje errora, a sad cu uključiti ostalo dvoje.

Sinoć u tri sata ga ostavio (bio je upaljen zbog hotspota) na stolici i preklopio i jutros mi to izbaci.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 feb 2017, 17:44

Slobodno skini windows reapir all in one, sve cekiraj i pusti da ti odradi 30 - 40 min. Dok to radi, skini hw monitor pa mu prati temperaturu da vidis mozda je spoj dva il vise erora. Nakon toga ak opet bude slicnih problema taj hdd je za smeca.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 feb 2017, 17:48

Asteriks je napisao/la:Slobodno skini windows reapir all in one, sve cekiraj i pusti da ti odradi 30 - 40 min. Dok to radi, skini hw monitor pa mu prati temperaturu da vidis mozda je spoj dva il vise erora. Nakon toga ak opet bude slicnih problema taj hdd je za smeca.
Jednom sam koristio taj Windows repair i otišao mi sistem...

http://prntscr.com/e42i6m

A temperatura je 46 stepeni trenutačno, s obzirom da mi je laptop na krilu.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 feb 2017, 17:52

Ne, skini hw monitor i uslikaj mi tu temperaturu ali u momentu kada si npr. na youtube isl.

Nista ti nece otici od windows repaira al ak mu ne vjerujes imas glary utilities, koji cak u svom sustavu ima odjel za hdd mislim.

Sve ovo radis da iskljucis softwer problem, pa onda ak se ponovi ista situacija znas da je hardwer u pitanju - ostecenje usljed napona, istrosenost itd.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 feb 2017, 19:40

Asteriks je napisao/la:Ne, skini hw monitor i uslikaj mi tu temperaturu ali u momentu kada si npr. na youtube isl.

Nista ti nece otici od windows repaira al ak mu ne vjerujes imas glary utilities, koji cak u svom sustavu ima odjel za hdd mislim.

Sve ovo radis da iskljucis softwer problem, pa onda ak se ponovi ista situacija znas da je hardwer u pitanju - ostecenje usljed napona, istrosenost itd.
http://prntscr.com/e440gv

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 feb 2017, 19:53

Ak ti je to slikano kada si radio samo npr. na fb, youtube isl. onda imas problem pregrijavanja.

Max temp skoro 80 stepeni e sad zamisli da ga mal vise opteretis, pa to bi islo da granice izdrzljivosti da ne govorim o grafo programima.

Ustvari taj procesor ima veci prag izdrzljivosti (100 stepeni) pa ga pokusaj testirati sa npr everest sters test isl i vidi oce li prelaziti 85 stepeni.

U sustini trebao bi biti negdje oko 65 pri surfanju.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 feb 2017, 19:57

Asteriks je napisao/la:Ak ti je to slikano kada si radio samo npr. na fb, youtube isl. onda imas problem pregrijavanja.

Max temp skoro 80 stepeni e sad zamisli da ga mal vise opteretis, pa to bi islo da granice izdrzljivosti da ne govorim o grafo programima.
YouTube, viber, steam, third party hotspot, lightshot, windows defender koji je vrtio skeniranje

http://prntscr.com/e4494y

Evo sad, imam LoL uključen, u gameu sam

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 feb 2017, 19:59

Nikad nije dobro kada je blizu granice izdrzljivosti jer fakticki cim nagazis 80 smanjujes mu vijek trajanja.

Trebas ono standardno, ciscenje, zamjena paste itd.

U pravilu bi pri max naporu trebao ici do nekih 80 event 5 vise, iako tu pricamo opet o naglim skokovima (kada se radi o tom i5 trece generacije naravno kada su laptopi u pitanju, dok je kod desktop racunara max radna do 65, iako npr dobro ocuvani racunari ne prelaze 60).

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 feb 2017, 21:57

Nakon 5-6 godina rada, i stim da ga u par mjeseci restartujem ili u slucaju update-a, vecinom u "sleep" rezimu.
A i također je uvijek na postolju za laptop, a pastu mijenjao pa skoro prije godinu dana.

55stepeni dosegne sa ukljucenim youtube-om i plus 3-4 kratice jos...

slika

:cool:
Mia San Mia

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 03 feb 2017, 23:55

Unofficialpage je napisao/la:To shiba :mrgreen:
Odnese :D
4.10.2009.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 03 feb 2017, 23:57

Unofficialpage je napisao/la:To shiba :mrgreen:
Ko ludo
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 04 feb 2017, 20:13

R32 je napisao/la:Nakon 5-6 godina rada, i stim da ga u par mjeseci restartujem ili u slucaju update-a, vecinom u "sleep" rezimu.
A i također je uvijek na postolju za laptop, a pastu mijenjao pa skoro prije godinu dana.

55stepeni dosegne sa ukljucenim youtube-om i plus 3-4 kratice jos...

slika

:cool:
Kad Photoshop i Illustrator rade, zna i na 61 skociti :zviz:

slika

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 04 feb 2017, 20:40

Ma 61 je ništa nemaš brige sa tom temperaturom ;)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 05 feb 2017, 17:09

Imam Intelovu integrisanu graficku od 1.5GB ali je samo 64MB dedicated, tako da su fakticki League of Legends i CoD2 najjace igre koje trenutno mogu pokrenut. Jel postoji mogucnost da se to ignorise, poveca ili bilo sta uradi s tim da se iskoristi puni potencijal kartice. Pored toga imam 2.6 Quad procesor i 4GB rama. HP-ov je BIOS (napominjem jer sam vidio da se u Phoenixovom moze povecat dedicated memorija graficke, a u ovom ne moze, imaju samo neke opcija IPA da se promijeni)

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 05 feb 2017, 19:48

o kakvoj pasti za laptope pricate ja to nikad mjenjo nisam..

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 05 feb 2017, 19:56

QUARTERBACK je napisao/la:o kakvoj pasti za laptope pricate ja to nikad mjenjo nisam..
odi u neki obliznji PC shop i trazi keramicku pastu za laptop. Bolje radi kad ocistis i promijenis pastu, i dosta se manje grije laptop.
Ako ce ti vec neko iskusniji to radit moze i staklena pasta koja je dosta jeftinija, ali je kod nje problem sto provodi struju i te zajebancije. Tako da ako prospes sa strane mozes sjebat laptop. Dok je keramicka sigurnija, ali i skuplja od ove druge

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 07 feb 2017, 18:03

Pozz raja trebam se reg na neki forum al pise mi ovo * Microsoft services block our server. Do not use Hotmail, Live, MSN our Outlook addresses.*
pa znal neko jos neku osim ovih ponudjenih rijeci da postavim u email adresu
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 07 feb 2017, 18:05

KEC je napisao/la:Pozz raja trebam se reg na neki forum al pise mi ovo * Microsoft services block our server. Do not use Hotmail, Live, MSN our Outlook addresses.*
pa znal neko jos neku osim ovih ponudjenih rijeci da postavim u email adresu
Pa najbolje ti je gmail. :D bez obzira na to što ti piše meni je gmail najbolji. :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.