Sead Kolašinac
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sead Kolašinac
Vala ne znam gdje bi mu gore bilo ili u juventus ili u celziji. Obje ekipe igraju prakticno neku 3-5-2 formaciju koja mu i ne lezi toliko koliko klasicna formacija sa cetvoricom u odbrani. Medjutim u celziju bi mu bili konkurencija azpilikueta koji uopce nije los i alonso koji je u zadnje vrijeme jako dobar. U juvetu opet ima talentovanog i brzonogog Sandra. Tu bi makar mogao neke tekme i odigrati pa se dokazati ali vjerujem da bi bio vjecito drugi izbor. Tako da ne znam koliko su mu te opcije pametne ali ja da moram birati izmedju ta dva kluba uzeo bih onda radije juve koji je ipak konstantan a sa celzijem se nikad ne zna.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
KOLASINAC DO PONOC STIZE U LONDON ?!
Izgleda da je Antonio Konte čvrsto rešio da se osveti Juventusu i ostavi ga bez planiranog pojačanja u samom finišu zimskog prelaznog roka. Tokom čitavog januara pisalo se o selidbi reprezentativca Seada Kolašinca u Torino, ako ne odmah, onda na leto kada mu istekne ugovor sa Šalkeom.
Međutim, iz Engleske stižu konkretne informacije da je Čelsi u ozbiljnim pregovorima sa nemačkim timom oko kupovine reprezentativca Bosne i Hercegovine već u ovom prelaznom roku. Skaj Sport javlja da su Plavci u ozbiljnim pregovorima sa levonogim fudbalerom i da pokušavaju da nogovore čelnike Šalkea da im prodaju fudbalera odmah.
Bundesligaš za sada nije raspoložen da se odrekne jednog od svojih najboljih igrača i spreman je da rizikuje, da ga zadrži do kraja sezone, dok mu ne istekne ugovor.
Juventus je nekoliko puta tokom januara pokušavao da angažuje Kolašinca, a ti napori su intenzivirani poslednjih dana otkako je iskusni Patris Evra napustio Torino i otišao u Marselj. Ipak, odbijanje Šalkea prirodno je umanjilo interesovanje Stare dame, pa je priliku iskoristio Čelsi koji ga želi u finišu prelaznog roka.
Pretpostavlja se da će suma od 5.000.000 evra biti dovoljna da ubedi čelnike Šalkea da puste sjajnog fudbalera na Stamford Bridž ove zime, bez obzira što su glatko odbili prve dve ponude iz Londona od 2.000.000 i 3.000.000.
Iz Mozzarta pisu...Ode Seo haman za Stamford Bridge

Izgleda da je Antonio Konte čvrsto rešio da se osveti Juventusu i ostavi ga bez planiranog pojačanja u samom finišu zimskog prelaznog roka. Tokom čitavog januara pisalo se o selidbi reprezentativca Seada Kolašinca u Torino, ako ne odmah, onda na leto kada mu istekne ugovor sa Šalkeom.
Međutim, iz Engleske stižu konkretne informacije da je Čelsi u ozbiljnim pregovorima sa nemačkim timom oko kupovine reprezentativca Bosne i Hercegovine već u ovom prelaznom roku. Skaj Sport javlja da su Plavci u ozbiljnim pregovorima sa levonogim fudbalerom i da pokušavaju da nogovore čelnike Šalkea da im prodaju fudbalera odmah.
Bundesligaš za sada nije raspoložen da se odrekne jednog od svojih najboljih igrača i spreman je da rizikuje, da ga zadrži do kraja sezone, dok mu ne istekne ugovor.
Juventus je nekoliko puta tokom januara pokušavao da angažuje Kolašinca, a ti napori su intenzivirani poslednjih dana otkako je iskusni Patris Evra napustio Torino i otišao u Marselj. Ipak, odbijanje Šalkea prirodno je umanjilo interesovanje Stare dame, pa je priliku iskoristio Čelsi koji ga želi u finišu prelaznog roka.
Pretpostavlja se da će suma od 5.000.000 evra biti dovoljna da ubedi čelnike Šalkea da puste sjajnog fudbalera na Stamford Bridž ove zime, bez obzira što su glatko odbili prve dve ponude iz Londona od 2.000.000 i 3.000.000.
Iz Mozzarta pisu...Ode Seo haman za Stamford Bridge

Bilo bi odlicno da ode u EPL
mislim da bi imao sigurnu prvu postavu ako se pokaze dobro, za onog alonsa je svemirski brod.

mislim da bi imao sigurnu prvu postavu ako se pokaze dobro, za onog alonsa je svemirski brod.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Goalgetter
- Kontakt:
On je druze prelaskom na sistem 3-5-2 , i toj poziciji "lijevog krila" proigrao kao nikada u zivotu. Potpunu slobodu ima na toj lijevoj strani, ofanzivno je pokazao da zna, a za defanzivni dio znamo da ima kvaliteta. Oba klupa bi mu prijala, s tim da u Juventusu male sanse ima da se izbori pored Alexa Sandra koji je masina kao i Seo.DeeWa je napisao/la:Vala ne znam gdje bi mu gore bilo ili u juventus ili u celziji. Obje ekipe igraju prakticno neku 3-5-2 formaciju koja mu i ne lezi toliko koliko klasicna formacija sa cetvoricom u odbrani. Medjutim u celziju bi mu bili konkurencija azpilikueta koji uopce nije los i alonso koji je u zadnje vrijeme jako dobar. U juvetu opet ima talentovanog i brzonogog Sandra. Tu bi makar mogao neke tekme i odigrati pa se dokazati ali vjerujem da bi bio vjecito drugi izbor. Tako da ne znam koliko su mu te opcije pametne ali ja da moram birati izmedju ta dva kluba uzeo bih onda radije juve koji je ipak konstantan a sa celzijem se nikad ne zna.
Transfer u Chelsea bi bio idealan, posebno pod "palicom" Antonia Contea.
Sto se tice transfera sada, nema sanse da ode do sutra. Baba je povrijedio koljeno i Schalke sigurno nece zbog dva-tri miliona odstete da ostane bez lijevog krila/beka do kraja ljeta. S tim da na ljeto onda moze bez obestecenja ici.
Više bih volio da predje u Chelsea nego li u Juventus. Jača liga, a ni Chelsea sigurno nije ništa lošiji od Juventusa.
Mada su oni doveli Akea koji može igrati lijevog stopera i lijevog beka. Ne znam kakav je Alonso, ali vidim da je ofanzivno solidan.
Mada su oni doveli Akea koji može igrati lijevog stopera i lijevog beka. Ne znam kakav je Alonso, ali vidim da je ofanzivno solidan.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne da se usranom do potoka
Zašto je izdajica igrač koji je rodjen u Švicarskoj, prošao U15, U16, U17, U18, U19 i U21 selekcije Švicarske i zatim se odazvao pozivu A tima Švicarske? A ta situacija ništa posebno, ni prvi ni zadnji koji će biti fauliran i još dobiti verbalnu porciju od Kolašinca 
Neka samo nastavi igrati kao i dosad i nek ne brine za ponude i transfer

Nad tobom sunce najljepše sja
I Kolašinac prošo Njemačku U18, U19, U20 i tamam doguro do U21 i babo mu zaprijetio da igra za BiHpinoglavi je napisao/la:Zašto je izdajica igrač koji je rodjen u Švicarskoj, prošao U15, U16, U17, U18, U19 i U21 selekcije Švicarske i zatim se odazvao pozivu A tima Švicarske? A ta situacija ništa posebno, ni prvi ni zadnji koji će biti fauliran i još dobiti verbalnu porciju od Kolašinca

Seferović je ispao pakšu jer je dugo zabušavao i bio u fazonu "hoće kaki- neće kaki" da bi nas na kraju ispalio, ali u globalu mi je ok što je izabrao igrati za zemlju u kojoj je rođen i koja je mnogo toga pružila njemu i njegovoj porodici. Vjerovatno bih i ja isto izabrao.
I nemojte zajebavati da je simulirao, jasno se vidi da mu je nagazio na stopalo.
I nemojte zajebavati da je simulirao, jasno se vidi da mu je nagazio na stopalo.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Zato njemu svaka čast, to mi čak i jeste poenta da će u ovakvim situacijama nekada prevagnuti na našu, a nekada na stranu druge reprezentacije. Na nama je, odnoso savezu i selektoru, da na vrijeme uradimo sve u našoj mogućnosti što se tiče takvih igrača a krajnja odluka pada na samom igraču. Ne može mi Seferović biti nešto drag samo ne razumijem vrijedjanje i nazivanje izdajicom. Pogotovo jer mi pojma nemamo koliko su savez i Sušić uradili po pitanju Seferovića. U medijima jeste bio eksponiran ali ne prave mediji spisak.coelho41 je napisao/la:I Kolašinac prošo Njemačku U18, U19, U20 i tamam doguro do U21 i babo mu zaprijetio da igra za BiHpinoglavi je napisao/la:Zašto je izdajica igrač koji je rodjen u Švicarskoj, prošao U15, U16, U17, U18, U19 i U21 selekcije Švicarske i zatim se odazvao pozivu A tima Švicarske? A ta situacija ništa posebno, ni prvi ni zadnji koji će biti fauliran i još dobiti verbalnu porciju od Kolašinca
Neka samo nastavi igrati kao i dosad i nek ne brine za ponude i transfer![]()
Nad tobom sunce najljepše sja
Supci odbise ponudu Chelsea 

5 milijona funti nisu nista za ovog giganta. Ipak nevjerujem, da bi ga Schalke pustijo za tu cjenu. Mislim, da je sedam milijona ona psiholoska bariera, gdje bi i Schalke pristao na dogovor. A Schalke ima tih mladih igraca koliko hoces, naci ce se i neki ljevi bocni u slucaju Seinog odlazka.
dobre guzove ima Belma
Bolje da ostane i da igra a na ljeto ce svakako moci da bira klub isto u kojem bi mogao da igra. Bitno je igrati a ne grijati klupu.
Hajde moj Conte, pojačaj tu ponudu, radi šta znaš i umiješ samo završi ovo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Poznato je koliko Conte forsira jednu te istu ekipu. Koliko ce moci tako ne znam.Virtu4l je napisao/la:Hajde moj Conte, pojačaj tu ponudu, radi šta znaš i umiješ samo završi ovo.
Lijevo mu je Alonso koji se dosta dobro upoznao i uigrao sa ekipom. Seo se spominje kao zamjena Ivanovicu? Ivanovic je na klupi odavno. A i kad nije onda koja je to pozicija, desni bek ne? Nego stoper?
Na mjestu stopera Cahill, Luiz, Azpi.. Ne ide mi sve to nekako, cak i da Schalke ostane bez beza do kraja sezone zbog 5 mil funti. Tesko
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Cahill, Luiz, Terry, Azpi, Alonso, Zouma i Ake. To je ono čime Chelsea trenutno raspolaže. Međutim kada pogledaš godine tih igrača, transfer Kolašinca je malo logičniji. Odbiješ Terryja i Cahilla, i ta lista je poprilično kraća. Luizu je 30 za mjesec dana i za dvije godine ostaješ bez standardnih stopera.JavierBosnia je napisao/la:Poznato je koliko Conte forsira jednu te istu ekipu. Koliko ce moci tako ne znam.
Lijevo mu je Alonso koji se dosta dobro upoznao i uigrao sa ekipom. Seo se spominje kao zamjena Ivanovicu? Ivanovic je na klupi odavno. A i kad nije onda koja je to pozicija, desni bek ne? Nego stoper?
Na mjestu stopera Cahill, Luiz, Azpi.. Ne ide mi sve to nekako, cak i da Schalke ostane bez beza do kraja sezone zbog 5 mil funti. Tesko
Conte pravi tim za budućnost, ne zanimaju ga kratkoročna rješenja, jer da je tako iskeširali bi 70 miliona za top igrača i završili posao, ne bi vraćali recimo Akea.
Što se tiče Alonsa, njemu se još uvijek ne vjeruje i često se ističe kao najslabija karika, bez obzira što je riješio neke utakmice u zadnje vrijeme.
I na kraju, ono najbitnije, dobijaš šansu da vidiš gdje si, da igraš na najvišem mogućem nivou, a igranje u Chelsea će ti to omogućiti. Conteu trebaju igrači za rotaciju.
Da li će Schalke ostati bez tih pet miliona? Sumnjam, ne uklapa mi se to u Njemačku filozofiju, ako Kolašinac svakako ide, oni moraju tražiti rješenje i sigurno da im je bolje prodati ga odmah.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Conte na ljeto vjerovatno vraća stopera Christensena iz Gladbacha, a realno je očekivati i neko jako ime baš za tu poziciju.
Kolašu bi najpametnije bilo produžiti sa Schalkeom gdje ima status neupitnog startera i dodatno se usavršiti, a onda ako bude na top razini neće mu pobjeći ni jači klub. Jedini nedvosmisleni plus njegova transfera u Chelsky bi bio taj da bi radio sa Conteom kod kojeg braniči više-manje uvijek profitiraju na individualnom planu.
P.S. Schalkeu se ozljedio Baba tako da nisam siguran da neće ustrajati na cijeni koju su zapikirali pošto je prekasno da nađu dobru zamjenu za tu poziciju.
Kolašu bi najpametnije bilo produžiti sa Schalkeom gdje ima status neupitnog startera i dodatno se usavršiti, a onda ako bude na top razini neće mu pobjeći ni jači klub. Jedini nedvosmisleni plus njegova transfera u Chelsky bi bio taj da bi radio sa Conteom kod kojeg braniči više-manje uvijek profitiraju na individualnom planu.
P.S. Schalkeu se ozljedio Baba tako da nisam siguran da neće ustrajati na cijeni koju su zapikirali pošto je prekasno da nađu dobru zamjenu za tu poziciju.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Zašto bi produžio pa da mu onda Schalke diktira cijenu ? Ovako može otići za siću ili dzaba.
Trenutno korisnika/ca: sLucajni, torbica, zastitaIdentiteta i 29 gostiju.