Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 31 jan 2017, 11:35

Nemanja86 je napisao/la: Dakle, u hipotetičkoj ulozi Nurkića u Evropi nije samo bitno to što je u Evropi, već i u kakvom je klubu. Koliko vidim mnogi ovde ne prate Evroligu (iz sopstvenog priznanja) i ne vide koliko je uloga klasičnog centra revidirana. Naime, rosteri Evroligaša se često menjaju u velikoj meri iz sezone u sezonu, i treneri nemaju vremena inkorporirati klasičnu košarku sa low post centrom. Zapitajte se zašto su zadnjih godina neki od najuticajnijih igrača u Evropi Kyle Hines, Bryant Dunston, Othello Hunter, Alex Tyas, Khem Birch, Joey Dorsey... Svi redom undersized centri koji napadaju isključivo iz pika a u odbrani su sposobni braniti pik iskakanjem i igrati switch odbranu za svih 5 pozicija.
ja pratim EL i navedeni centri u europi dominiraju jer SVI kvalitetni centri su u NBA, iznimka su samo igrači koji ulaze u ulogu takvih, npr. žižić
jusuf za europu je pokretljiv koliko su i gore navedeni, a za večinu ima šuta sa distance o kojem oni mogu sanjati, a viši i jači je od njih
komotno mogu reči da bi jusuf u europi ima 25+ minuta i da bi se igra dosta gradila oko njega jer ponavljam u europi takvih centara više nema
Nemanja86 je napisao/la: Potrebno je priču uvesti u konkretan kontekst, a ne samo gađati se nekim arhaičnim činjenicama. Tipa one "ako nego sad igra u NBA ligi, u Evropi bi svakako bio među najboljima". Ono, to je tvrdnja koja je zadnji put imala smisla negdje 1998. godine.
ovo je za bekove tačno, ali je suprotno za centre jer 1998 u europi je još bilo dobrih centara, a sada ih nema ni za ljeka, pa dovoljno reči da je balerina tomić jedan od njaboljih EL centara, ali kada ode na EP njega ni na mapi

Shadows
kada je imao priliku u EL u prvoj seniorskoj sezoni sa 18 godina :crazy:, on je u Eurocupu tek imao ozbiljniju ulogu (a i ona je bila prilično ogranićena) i ta sezona ga je dovela do 16 pika NBA
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 jan 2017, 11:43

Shadows je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Shadows je napisao/la:O Nurkicu se govori da bi dominirao u EL, nzm samo na osnovu cega?

Steta je stu Musa ne dobija pravu priliku.
zato sto igraju polovnjaci poput kuzmica,Tomica,Raduljice,..Niko to ne misli zato sto je Jusuf Monstrum,ali kada pogledamo ko sve igra,onda mozda i jeste :!: ;)
Imao je priliku i u Evroligi, pa nije dominirao. ;) Danas kada je sve manje konkretnih petica i kada se igra s ve brze.. nzm.

kada je imao priliku :?:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jan 2017, 12:26

Ima @nemanjin post smisla, ali se u EL prvenstveno takva kosarka igra zato sto oni ni nemaju u izlogu kvalitetnih petica. Svaka ekipa svoj stil kosarke gleda da prilagodi najdominantnijem igracu. Nece Barcelona bazirati igru na Dorziju, kad taj covjek od kosarke nema apsolutno nista. On je tu da pokupi koji skok, prikuca zicere i to je sve. Uglavnom, slazem se apsolutno sa ovim sto je @nermin poslije napisao.

Nego, citam da su u opticaju za selektora A reprezentacije Senad Muminovic, Boris Pandza i Zeljko Lukajic. Navodno bi se sutra trebalo znati ime novog selektora i izgleda da Muminovic ima najvece sanse. :facepalm: :facepalm:
Lukajic kaze da ga niko nije kontaktirao i da je njegovo ime tu samo produkt medijskih spekulacija, za Pandzu kazu da nema podrsku svih koji biraju selektora.
E na sta smo spali, u picku materinu! Pa taj Muminovic nije dorastao da vodi Vogoscu, a kamoli najbolje kosarkase sto ova drzava ima. Ovo je cirkus zivi...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 jan 2017, 12:29

kobe24 je napisao/la:Ima @nemanjin post smisla, ali se u EL prvenstveno takva kosarka igra zato sto oni ni nemaju u izlogu kvalitetnih petica. Svaka ekipa svoj stil kosarke gleda da prilagodi najdominantnijem igracu. Nece Barcelona bazirati igru na Dorziju, kad taj covjek od kosarke nema apsolutno nista. On je tu da pokupi koji skok, prikuca zicere i to je sve. Uglavnom, slazem se apsolutno sa ovim sto je @nermin poslije napisao.

Nego, citam da su u opticaju za selektora A reprezentacije Senad Muminovic, Boris Pandza i Zeljko Lukajic. Navodno bi se sutra trebalo znati ime novog selektora i izgleda da Muminovic ima najvece sanse. :facepalm: :facepalm:
Lukajic kaze da ga niko nije kontaktirao i da je njegovo ime tu samo produkt medijskih spekulacija, za Pandzu kazu da nema podrsku svih koji biraju selektora.
E na sta smo spali, u picku materinu! Pa taj Muminovic nije dorastao da vodi Vogoscu, a kamoli najbolje kosarkase sto ova drzava ima. Ovo je cirkus zivi...
pa šta bi sa džikićem?!
ako bude muminović, vala ću odmoriti od košarke da nebi džabe trgao živce
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 31 jan 2017, 12:36

nerminh74 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Ima @nemanjin post smisla, ali se u EL prvenstveno takva kosarka igra zato sto oni ni nemaju u izlogu kvalitetnih petica. Svaka ekipa svoj stil kosarke gleda da prilagodi najdominantnijem igracu. Nece Barcelona bazirati igru na Dorziju, kad taj covjek od kosarke nema apsolutno nista. On je tu da pokupi koji skok, prikuca zicere i to je sve. Uglavnom, slazem se apsolutno sa ovim sto je @nermin poslije napisao.

pa šta bi sa džikićem?!
e vala isto mislim...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jan 2017, 12:41

Ma vjerovatno su i Dzikica i Lukajica mediji ubacili u taj krug za novog selektora. Sve je to cisto nagadjanje, a izgleda da su samo Pandza i Muminovic sigurni i ozbiljni kandidati. Pandza jos uvijek nije dorastao tom zadatku, mozda ce on biti za toga za 5-10 godina, ali bih ga svejedno radije gledao nego Senada. Tacno ako Muminovica postave, ja definitivno jedan period prestajem pratiti nasu kosarku.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 jan 2017, 12:47

Da se razumijemo lukajica bi smatrao boljim nego pandzu jer ovaj ima veliko iskusto, ali i pandza bi bio upgrade za mulaomerovica, ali muminovic bi bio katastrofa cak gori od mulaomerovica, pa covjek se obrukao na u20 b divizije

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 jan 2017, 12:48

Daj Pandžu, više njega volim trpiti koji ima potencijala da nešto napravi nego nekog koje ostario i vrlo loš.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 jan 2017, 12:51

nerminh74 je napisao/la:

pa šta bi sa džikićem?!

:thumbup: 100% sam uz tebe.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 31 jan 2017, 12:52

Ma sta nas boli k.... ko ce nam biti selektor!?Bitno da smo se kriminalca Mahmutovica i slicnih rijesili.Sve nam ide na bolje. :thumbup:

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 31 jan 2017, 12:53

Bilo bi dobro kad bi mogli reci hajmo sad napraviti smjenu generacija. Sad je pravi trenutak za to, ali kad nemamo koga ni zvati od mladjih. Najbolje bez Amera, sa Talicem, Gegicem i Gordicem na playu, Musa, Vrabac, Buza, Alibegovic, Karahodzic, Lazic, Sulejmanovic, Kikanovic i Nurkic, eventualno Đedovic ako moze i to je to. Ionako su sljedece kvalifikacije tek za 2 godine.

PS Sikirasa sam zaboravio.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 31 jan 2017, 12:58

mercurial je napisao/la:Bilo bi dobro kad bi mogli reci hajmo sad napraviti smjenu generacija. Sad je pravi trenutak za to, ali kad nemamo koga ni zvati od mladjih. Najbolje bez Amera, sa Talicem, Gegicem i Gordicem na playu, Musa, Vrabac, Buza, Alibegovic, Karahodzic, Lazic, Sulejmanovic, Kikanovic i Nurkic, eventualno Đedovic ako moze i to je to. Ionako su sljedece kvalifikacije tek za 2 godine.

PS Sikirasa sam zaboravio.
:urnebes: :urnebes:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jan 2017, 13:12

Ako misli na Amara Alibegovica, meni nije jasno sta je s tim momkom. Ne zabije deset poena ni u deset utakmica, iako je prosle sezone bio prilicno solidan. Ja sam mislio da ce ove otici korak dalje, jer se navodno mnogo spremao. Vidjeli smo i ovdje one slike na koji se vidi da je tijelo doveo gotovo do savrsenstva, ali izgleda da se sad samo bildanju moze okrenuti. Cini mi se da je on '95. godiste, a ljudi njegovih godina su vec nosioci svojih timova. Izgleda da mu neka italijanska snj liga ne gine...

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 31 jan 2017, 13:45

To sam naveo neka imena na eventualnom sirem spisku, ko zna kakav ce ko od njih biti za 2-3 godine, mozda neko novi iskoci, Durmo npr ili se Atic dozove, Loncar, Penava, mladji Đedovic itd, itd.
Bit ovog sto sam rekao je da bih radije gledao te momke da se bore i sazrijevaju. Cijenim da bi Gegic-Musa-Vrabac-Nurkic u petorci ako nista mogli odigrati dobru odbranu sa puno preuzimanja, a poeni ce doci njihovim sazrijevanjem.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 jan 2017, 14:46

kobe24 je napisao/la:Ma vjerovatno su i Dzikica i Lukajica mediji ubacili u taj krug za novog selektora. Sve je to cisto nagadjanje, a izgleda da su samo Pandza i Muminovic sigurni i ozbiljni kandidati. Pandza jos uvijek nije dorastao tom zadatku, mozda ce on biti za toga za 5-10 godina, ali bih ga svejedno radije gledao nego Senada. Tacno ako Muminovica postave, ja definitivno jedan period prestajem pratiti nasu kosarku.
Jel moguce da ce Kravu staviti da bude trener reprezentacije? :urnebes:

Osudjeno na propast od samog starta, njega ove zvjezdice nece fermati niti 1 %. Pandza bi mogao bar napraviti neki drugarski pristup gdje bi ga postovali.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 31 jan 2017, 14:51

Potpuni krah bh. košarke. Čuj Mumunović :D
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 31 jan 2017, 15:10

kao tuzlak, podrzavam Senada Muminovica kao selektora nase kosarkase repke

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jan 2017, 15:20

Chinaglia je napisao/la:kao tuzlak, podrzavam Senada Muminovica kao selektora nase kosarkase repke
I ja ga kao rodjeni Tuzlak podrzavam da bude selektor KK Studenta, ako taj klub jos uvijek postoji. :lol: :lol:
Za sve iznad toga, niti je dorastao, niti ce dorasti.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 31 jan 2017, 15:23

Ovo samo BHF moze riješit ovo je postalo smiješno na sta smo spali od Petrovića i Ivanovica na Muminovica. **** iz saveza istjerat sve do jednog.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 31 jan 2017, 15:49

Realno, ako Muminović dođe tu, on će voditi selekciju samo u tim pretkvalifikacijama. Neće plaćati Džikića da vodi ekipu u kojoj će glavna zvijezda biti Gordić :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.