Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Bassha » 28 jan 2017, 20:49

Lazic jucer 18p,11sk,3ast za 29min
Polutak debitovao u hr prvenstvu 16p,9sk za 24min
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 28 jan 2017, 21:57

Skidam kapu vama koji pratite naše internacionalce i koji još uvijek imate neku nadu u našu košarku. :D

Ljudi moji pa mi nemamo poštenog igrača, ali definitivno. Evo primjer ovi što igraju u ABA ligi, većinom su to najslabije karike u svom timu, te sprdačine od igrača. Nisu ni ostali nešto bolji, osim Kikanovića ne možeš reći da imamo nekog igrača koji je u formi. Žalosno, ali istinito. Kreni od početka, mi kao prvo nemamo playa. Plače mi se kad vidim koliko bekova ima Srbija, pa Hrvatska u odnosu na nas... a nijedan nisu blizu reprezentacije. Naročito Srbija, koliko samo bekova imaju u ABA ligi, i svaki je bolji od naših startnih bekova, a kamo li da dalje pričamo o ostalim ligama.

Kud ćeš dalje, Mirza i Juka poštene utakmice nisu odigrali dva mjeseca. Onda Musa, najveći talenat, ne dobija priliku u Cedeviti, i to će ga debelo stagnirat. Bojim se da ne propadne kao i Sulejmanović... za Atića se ne zna je l' živ. Karahodžić kao da je sport promašio... Tuga

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 29 jan 2017, 00:15

remA1 je napisao/la:Skidam kapu vama koji pratite naše internacionalce i koji još uvijek imate neku nadu u našu košarku. :D

Ljudi moji pa mi nemamo poštenog igrača, ali definitivno. Evo primjer ovi što igraju u ABA ligi, većinom su to najslabije karike u svom timu, te sprdačine od igrača. Nisu ni ostali nešto bolji, osim Kikanovića ne možeš reći da imamo nekog igrača koji je u formi. Žalosno, ali istinito. Kreni od početka, mi kao prvo nemamo playa. Plače mi se kad vidim koliko bekova ima Srbija, pa Hrvatska u odnosu na nas... a nijedan nisu blizu reprezentacije. Naročito Srbija, koliko samo bekova imaju u ABA ligi, i svaki je bolji od naših startnih bekova, a kamo li da dalje pričamo o ostalim ligama.

Kud ćeš dalje, Mirza i Juka poštene utakmice nisu odigrali dva mjeseca. Onda Musa, najveći talenat, ne dobija priliku u Cedeviti, i to će ga debelo stagnirat. Bojim se da ne propadne kao i Sulejmanović... za Atića se ne zna je l' živ. Karahodžić kao da je sport promašio... Tuga
Na nasu veliku zalost, ziva istina od rijeci do rijeci... O istom ovome sam nekoliko puta razmisljao, neki deseti bek Srbije nama bi bio od velike vaznosti, a kod njih nikada nece vidjeti reprezentativnog dresa.

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 jan 2017, 09:07

remA1 je napisao/la:Skidam kapu vama koji pratite naše internacionalce i koji još uvijek imate neku nadu u našu košarku. :D

slabi smo,vec sam govotio prije ovih kvalifikacija,nemamo ni jednog igraca u euroligi,i ne znam na osnovu cega neki misle da smo sila u kosarci

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 jan 2017, 19:25

Sulejmanovic evo treca opcija na centru, Zoric i Gospic imaju prednost u odnosu na njega. Hvala ti Mula, majstore! :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 jan 2017, 19:30

kobe24 je napisao/la:Sulejmanovic evo treca opcija na centru, Zoric i Gospic imaju prednost u odnosu na njega. Hvala ti Mula, majstore! :lol:
Nije uopće otišao na utakmicu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 jan 2017, 19:38

nerminh74 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Sulejmanovic evo treca opcija na centru, Zoric i Gospic imaju prednost u odnosu na njega. Hvala ti Mula, majstore! :lol:
Nije uopće otišao na utakmicu
Nisam to upratio. Znas li je li u pitanju povreda, ili je iz nekih drugih razloga?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 jan 2017, 19:48

I ja sam primijetio na utakmici, malo sam se propitao na hr. Forumima ali nemaju pojma
Inače pratim musu i gledam loncara njega stvarno treba staviti 15-ak minuta kod nekog aba ligasa jer mislim da bi mogao nešto pokazati šteta što zadru nije pao na pamet jer bi mogao biti back up na centru bolji je od polutka
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jan 2017, 23:22

Hajmo naturalizovati Larkina i Caje

Jel mali Feda u transu danas
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 jan 2017, 23:28

U Partizanu su budale ako puste Dzikica da im u pola sezone odlazi na reprezentativna okupljanja i vodi dupli posao.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 jan 2017, 23:37

legenda reala je napisao/la:
Hajmo naturalizovati Larkina i Caje

Jel mali Feda u transu danas
:lol: :lol:

Jesi to na areni gledao dvoboj Baskonije i Barce, pa ti mali zapao za oko? :P
Ma vjeruj obojica smo. :D Bilo je nestvarno napeto u petom setu, ne pamtim kad sam se onoliko nervirao. Mislim da vam je sad svima jasno ko je najveci ikad u 'bijelom sportu' i da to vise niko ne dovodi u pitanje. :P

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jan 2017, 23:53

kobe24 je napisao/la:Jesi to na areni gledao dvoboj Baskonije i Barce, pa ti mali zapao za oko? :P
Ma vjeruj obojica smo. :D Bilo je nestvarno napeto u petom setu, ne pamtim kad sam se onoliko nervirao. Mislim da vam je sad svima jasno ko je najveci ikad u 'bijelom sportu' i da to vise niko ne dovodi u pitanje. :P
Ma gledo sam ga jos nekoliko puta, treba ga pokupiti dok nije ko drugi(znam da nema sanse, al eto bilo bi lijepo) :P

Ma Rafa glupan dvije sigurne Australije je poklonio Svicarcima, i zna se koje najveci jedan decko sa Majorke
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 jan 2017, 00:27

legenda reala je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Jesi to na areni gledao dvoboj Baskonije i Barce, pa ti mali zapao za oko? :P
Ma gledo sam ga jos nekoliko puta, treba ga pokupiti dok nije ko drugi(znam da nema sanse, al eto bilo bi lijepo) :P

Ma Rafa glupan dvije sigurne Australije je poklonio Svicarcima, i zna se koje najveci jedan decko sa Majorke
Ma po meni ima puno Amerikanaca koji su pofino kvalitetniji od Renfroa, koji je totalno van forme, a i zdravlje ga nazalost ne sluzi. Svidio se i meni Larkin, razumije kosarku i jedan je od glavnih igraca poprilicno kvalitetne Baskonije, mada sumnjam da bi mi imali ikakve sanse da ga kaparisemo. :D Ja licno bih cak mozda i neke Amere iz abaligasa uzeo prije Renfroa, prvenstveno mislim na Cedinog Boatrighta. Nije neki asistent i razigravac, ali ne zato sto to ne zna, vec zato sto zna biti poprilicno sebican, ali je neupitno da je odlican kosarkas. Ima odlican sut i dribling, mada nerijetko bude i dvocifren broj asistencija. Mislim da bi ozbiljan trener bio u stanju od njega izvuci maksimum i siguran sam da bi nam vise koristio od Alexa. Zanimljivi su mi jos drugi Cedin Amer - James (solidan sut, nevjerovatan atleta, ali je vise bek), Cibonin Reynolds (sasvim pristojan sut, nevjerovatan pregled igre i nevjerovatan osjecaj za asistencijom, ali je mislim vec u godinama) i Partizanov Hatcher (i on je u godinama, ali je dosta kompletan PG, iako je trenutno u padu forme). Za sve njih ima neko ALI, pa bih ja zato od svih njih samo pomenutog Boatrighta uzeo prije Renfroa. Odavno nismo imali Amerikanca na ciji sut se moze uvijek osloniti, a ovaj i pored tog suta u svim drugim parametrima ima svoje kvalitete.

Ma tacno nisi nikad znao izabrati za koga da navijas, i ti Madridjani su jos veca bruka do gospodina Rafe (moram priznati da to jeste). :P

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jan 2017, 01:31

Ma ne znam nisu mi neki napredak u odnosu na Alexa ti pobrojani osim Larkina s njim bi bili sila.

Pratim i ja ABA ligu i dvojac iz Cede su indijanci mogu zabiti 30 poena, a mogu ne zabiti nista tako da tim od njih malo ima, ovaj iz Partizana je u kanalu skroz, bolje Vrabac igra :P a imo je dobrih partija, Reynolds onako nije me nesto dojmio

Sta to za Barcu navijas, Rafa sampion

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 jan 2017, 02:05

legenda reala je napisao/la:Ma ne znam nisu mi neki napredak u odnosu na Alexa ti pobrojani osim Larkina s njim bi bili sila.

Pratim i ja ABA ligu i dvojac iz Cede su indijanci mogu zabiti 30 poena, a mogu ne zabiti nista tako da tim od njih malo ima, ovaj iz Partizana je u kanalu skroz, bolje Vrabac igra :P a imo je dobrih partija, Reynolds onako nije me nesto dojmio

Nisam ni mislio da jesu, cisto onako sam ih pomenuo, kad sam vec uzeo u obzir Boatrighta. Za njega stvarno mislim da bi itekako bio koristan reprezentaciji, uz pravu dirigentsku palicu sa klupe. Odlican je on igrac, samo s glavom bas nije najbolji. Sto ti kazes, jeste Indijanac, ali da nije tako on sad ne bi ni bio u Cedeviti. Vjeruj da sam se zasitio da gledam ispaljivanje cigli od strane nasih plejeva, jer je Gordic bez suta sasvim dovoljan za tu poziciju. Jos jedan bi bio previse, a ni Renfroe se ne moze pohvaliti sa pretjerano preciznim sutem. Larkin je ba krupna riba, da je malo visi on sigurno ne bi nikad ni dolazio iz nba, a vjerujem da ce se tamo opet ubrzo vratiti. Sjecam se da je prosle godine povremeno i startao u Netsima i imao sasvim solidne brojke.

Ma normalno, samo veliki klubovi dolaze u obzir. :P Bez obzira sto su se svi na njih okomili i sto moraju trpiti sve ove nepravde, velicina katalonskog giganta je uvijek prisutna i lahko uocljiva. :P

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jan 2017, 08:55

legenda reala je napisao/la:Ma ne znam nisu mi neki napredak u odnosu na Alexa ti pobrojani osim Larkina s njim bi bili sila.

Pobrojani ne prave razliku na aba/fiba cl/eurocup nivou, dok larkin pravi na el nivou i meni je upao u oci
Ethel je napisao/la:U Partizanu su budale ako puste Dzikica da im u pola sezone odlazi na reprezentativna okupljanja i vodi dupli posao.
Kako i koliko ga placaju mogu se udarati nogom u guzicu da ga tako neko sa sastrane placa pa da im ostane

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 jan 2017, 11:30

nerminh74 je napisao/la: Pobrojani ne prave razliku na aba/fiba cl/eurocup nivou, dok larkin pravi na el nivou i meni je upao u oci
Eto Renfroe je pravio razliku dok je bio u Bayernu i dok je igrao eurocup, a i sad dok je u Barceloni je isto tako redovno pravi. Larkina samo mozemo sanjati, jer ne vjerujem da je njemu u cilju da ima pasos neke evropske drzave, kad ce se vjerovatno brzo vratiti u nba.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 30 jan 2017, 11:39

Nismo neka sila ali i ti si pretjerao iako si dosta toga upravu. Imamo mi sigurno ekipu koja treba igrati Eurobasket skinuti nekad skalp nekome ko sto smo znali to raditi. Imamo dva NBA igrača, a to je velika stvar NBA i Euroliga su dva svijeta različita Teletovic i Nurkic su igraci koji bi u EL bili na razini Teodosića, De Coloa ili Langforda znaci top igraci i najbolji u čitavom takmičenju. Sljedece godine je i Musa tamo ali o tom cu poslije. Imamo mi itekako i u Evropi dosta dobrih igrača koji uz pravog selektora mogu puno. Kikanović je trenutno ofanzivno broj jedan centar u Evropi kvalitet za Euroligu realno bolji centar od jednog Kuzmica, Kikan da ima odbranu sad bi bio slična verzija Jokicu u NBA, a to pravi selektor sigurno zna iskoristiti. Dalje Đedović jos jedan igrac kvalitet za EL mozete pričati sta hoćete ali Nihad se mora vratiti jer moze jos puno toga dati reprezentaciji mišljenja sam da on i sada i kad nije u nekoj formi moze otići i do NBA jer kad moze jedan Rudez moze i Nihad sigurno. Sigurno kvalitetan igrac i ono sto je vazno veoma zahvalan. Dalje Renfroe ili recimo Boatright kojeg spominjete kao Amerikanca mi jednostavno moramo imati Amera u ekipi jer nam fali igrača i taj igrac mora biti kvalitetan. Renfroe vec igra EL ima solidnu rolu u Barceloni i sigurno je kvalitet za EL takmičenje i veoma dobar play. Isto tako i Boatright koji ne igra EL ali kvalitetom zaslužuje kao i Kikan i Đedović. Od Larkina nema nista ne maštajte bezveze. Dalje Gordic i Minja igraci koji mogu i moraju igrati Eurocup takmičenje koje igraju ove sezone igraci poput Stoudemirea, Shveda... Svako od nas zna koliko je Gordic dao reprezentaciji i koliko jos moze bar kao drugi play, tu je i Minja koji s klupe moze puno toga napraviti jer sigurno je da ima kbalitet. To je 7 veoma dobrih igrača koji moraju igrati svaki EB i prolaziti grupu! Ni ostali igraci nam nisu tarabe koje igraju po Rumuniji il tako tim katastrofa zemljama. Vrabac, Stipanovic, Musa, Sulejmanovic, Todorović, Bunic, Mitrovic, Buza, Gegic, Karahodzic itd. Uz pravog selektora siguran sam da imamo respektabilnu ekipu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jan 2017, 11:52

kobe24 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: Pobrojani ne prave razliku na aba/fiba cl/eurocup nivou, dok larkin pravi na el nivou i meni je upao u oci
Eto Renfroe je pravio razliku dok je bio u Bayernu i dok je igrao eurocup, a i sad dok je u Barceloni je isto tako redovno pravi. Larkina samo mozemo sanjati, jer ne vjerujem da je njemu u cilju da ima pasos neke evropske drzave, kad ce se vjerovatno brzo vratiti u nba.
pa i nije, zato i kažem da bi larkin bio ubod samo takav :!:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jan 2017, 11:58

Wandelanoite je napisao/la:

Nismo neka sila ali i ti si pretjerao iako si dosta toga upravu. Imamo mi sigurno ekipu koja treba igrati Eurobasket skinuti nekad skalp nekome ko sto smo znali to raditi. Imamo dva NBA igrača, a to je velika stvar NBA i Euroliga su dva svijeta različita Teletovic i Nurkic su igraci koji bi u EL bili na razini Teodosića, De Coloa ili Langforda znaci top igraci i najbolji u čitavom takmičenju. Sljedece godine je i Musa tamo ali o tom cu poslije. Imamo mi itekako i u Evropi dosta dobrih igrača koji uz pravog selektora mogu puno. Kikanović je trenutno ofanzivno broj jedan centar u Evropi kvalitet za Euroligu realno bolji centar od jednog Kuzmica, Kikan da ima odbranu sad bi bio slična verzija Jokicu u NBA, a to pravi selektor sigurno zna iskoristiti. Dalje Đedović jos jedan igrac kvalitet za EL mozete pričati sta hoćete ali Nihad se mora vratiti jer moze jos puno toga dati reprezentaciji mišljenja sam da on i sada i kad nije u nekoj formi moze otići i do NBA jer kad moze jedan Rudez moze i Nihad sigurno. Sigurno kvalitetan igrac i ono sto je vazno veoma zahvalan. Dalje Renfroe ili recimo Boatright kojeg spominjete kao Amerikanca mi jednostavno moramo imati Amera u ekipi jer nam fali igrača i taj igrac mora biti kvalitetan. Renfroe vec igra EL ima solidnu rolu u Barceloni i sigurno je kvalitet za EL takmičenje i veoma dobar play. Isto tako i Boatright koji ne igra EL ali kvalitetom zaslužuje kao i Kikan i Đedović. Od Larkina nema nista ne maštajte bezveze. Dalje Gordic i Minja igraci koji mogu i moraju igrati Eurocup takmičenje koje igraju ove sezone igraci poput Stoudemirea, Shveda... Svako od nas zna koliko je Gordic dao reprezentaciji i koliko jos moze bar kao drugi play, tu je i Minja koji s klupe moze puno toga napraviti jer sigurno je da ima kbalitet. To je 7 veoma dobrih igrača koji moraju igrati svaki EB i prolaziti grupu! Ni ostali igraci nam nisu tarabe koje igraju po Rumuniji il tako tim katastrofa zemljama. Vrabac, Stipanovic, Musa, Sulejmanovic, Todorović, Bunic, Mitrovic, Buza, Gegic, Karahodzic itd. Uz pravog selektora siguran sam da imamo respektabilnu ekipu.
99% tačno

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 11 gostiju.