Leeds United Football Club

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Re: Leeds United Football Club

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 16 jul 2010, 20:55

Košice – Leeds United 0:1

Druga prijateljska utakmica u Slovačkoj je donijela i našu prvu ovoljetnu pobjedu u pripremnim utakmicama. Nakon poraza od Ružomberoka večeras su sa minimalnih 1:0 savladane Košice, a jedini pogodak je u 57. minuti meča postigao Billy Paynter. Ovo je ujedno prvi gol ovog pojačanja u dresu Leedsa i nadamo se da je ovim najavio sezonu u kojoj bi mogao uspješno zamijeniti Beckforda.

Kao i u prvoj utakmici, i u ovoj je vrlo malo toga kvalitetnog viđeno u prvom poluvremenu, ali ako ništa ovaj put u njemu nismo primili gol. Sada su prvih 45 minuta u napadu igrali Becchio i Somma koji se još jednom našao u par upitnih ofsajd situacija tako da možemo reći da ni ovaj put suđenje nije bilo na nivou kada su situacije u kojima su se nalazili Graysonovi igrači u pitanju.

Drugo poluvrijeme je opet donijelo puno bolji nastup naših igrača, a posebno je raspoložen bio vezni red što je krunisano golom u 57. minuti. Tada je akciju standardno započeo Snodgrass nakon čega je Johnson loptu proslijedio za Payntera koji je volej udarcem postigao svoj prvi gol za tim sa Elland Roada. Inače, Paynteru je društvo u napadu pravio Mike Grella.

A upravo je Mike Grella odlično odigrao samu završnicu meča. Nad njim je u 75. minuti napravljen i penal, a iako je on želio da ga izvede loptu je uzeo Snodgrass čiji je udarac odbranio golman Košica. Rekli bi smo: nova sezona, isti problemi sa penalima. Do kraja su na 2:0 iz dobrih prilika mogli povećati i Gradel i Paynter no gola nije bilo te se završilo sa minimalnih 1:0.

U usporedbi sa prvom utakmicom je najbitnije naglasiti da Košice praktično nisu stvorile niti jednu priliku tako da ni Schmeichel ni Higgs nisu imali puno posla. U igru nije ulazio treći golman Alan Martin, a nije bilo ni lakše povrijeđenih Lloyda Sama i Jasona Crowea. To je uticalo da skoro pa čitav vezni red odigra svih 90 minuta i čini se da je danas funkcionisao dosta dobro.

Strijelac: 0:1 (57’) Billy Paynter

Leeds United: Shane Higgs (46’ Kasper Schmeichel), Paul Connolly (46’ Andy Hughes), Neill Collins, Leigh Bromby (74’ Tom Lees), Fede Bessone (46’ Aidan White), Robert Snodgrass, Neil Kilkenny, Jonny Howson (60’ Max Gradel), Bradley Johnson, Luciano Becchio (46’ Mike Grella), Davide Somma (46’ Billy Paynter).

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 24 jul 2010, 13:43

Izgubili smo od Burya u prijateljskoj utakmici 4-0! Zaista sramota za Leeds, hitno se moramo pojacati u svim linijama. Bez kvalitetnog stopera nista necemo napraviti, a i napadac nam je hitno potreban pogotovo jer je Paynter povrijedjen na 8 sedmica tako da propusta pocetak sezone. Bates samo suti dok ostali klubovi trose novce na prava pojacanja.

Danas nova prijateljska utakmica sa Hartlepoolom u gostima. Valjda ce bit bolja igra pogotovo u odbrani.

http://www.leedsunited.com/news/2010072 ... 85_2099989
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 25 jul 2010, 00:01

Pobjeda protiv Hartlepoola u prijateljskoj utakmici 5-0!! Sjajna igra Graysonovih pulena i visoka pobjeda kao odlican odgovor na sokatan poraz u utorak protiv Burya. Sljedecu prijateljsku igramo u ponedjeljak protiv Branna u Norveskoj.

http://www.thenorthernecho.co.uk/sport/ ... n/?ref=rss
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 31 jul 2010, 17:59

Leeds United - Wolves 3-1 (Gradel-fantastic goal, Sam, Johnson)

Sjajna igra Leedsa ponovo i pobjeda protiv premierligasa na Elland Roadu! Utakmica koja predstavlja generalnu probu pred pocetak prvenstva protekla je sjajno, samo se nadam da povreda Naylora nije nista opasno.
Klub je uz to juce potpisao stopera Alexa Brucea iz Ipswicha pa bi Naylora u svakom slucaju ko imao zamijeniti.

Gradelov gol:

Match report:

http://www.leedsunited.com/news/2010073 ... 85_2107222
Side before self

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 03 avg 2010, 10:53

Kida Leeds haman ... vrhunski gol tog crnje :D

Hajde valjda se domognu plej offa
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 07 avg 2010, 01:28

Leeds United je doveo jos jedno pojacanje i to mladog igraca Man Citya Adama Claytona na posudbu. Imamo nekoliko povreda pa moramo pokriti ono sto se pokriti moze dok se ne oporave neki igraci.

Sutra Leeds igra premiernu utakmicu sezone protiv Derby Countya na Elland Roadu od 18:15 uz direktan prijenos na BBC-u. Od nasih programa tekmu ce prenosit sportklub + pa ko ima taj program moze uzivati u prijenosu sa Elland roada. Sto se tice samog meca, Leeds ce igrati bez kljucnog igraca Roberta Snodgrassa kojeg bi trebao zamijeniti mladi Sanchez Watt. Mislim da ce Grayson poceti u formaciji 4-5-1 sa transformacijom u 4-3-3 kada Leeds ima loptu u posjedu. To je funkcionisalo u posljednje tri prijateljske tekme na nacin da smo zabili 11 golova! Nadam se dobroj igri i naravno pobjedi. Ta formacija bi trebala izgledati ovako:

Schmeichel/Higgs

Connoly - Collins/Bruce - Naylor - Bessone

Howson - Kilkenny - Johnson

Watt Sam
Becchio

I jos da pomenem da je Unitedova ponuda od 1.2 miliona funti za Arsenalovog napadaca Jaya Simpsona prihvacena zajedno sa Hullovom ponudom tako da ovaj napadac pregovara sa ova dva kluba. Nadam se da ce izabrati Leeds United jer nam hitno treba napadac. Simpson je prosle sezone na posudbi u QPR zabio 12 golova tako da nije los za ovaj level. A ukoliko se QPR ukljuci u borbu vrlo lako bi mogao preci upravo u ovaj londonski klub jer bi bio blizu doma a uz to vec je tu ranije igrao. Nadam se da nece i da ce doci kod nas.
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 07 avg 2010, 18:04

Za 10 minuta pocinje prva tekma Leedsa u Championshipu ove sezone. Evo sastava:

LEEDS UNITED: Schmeichel, Connolly, Collins, Naylor, Bessone, Johnson, Kilkenny, Howson, Sam, Watt, Becchio. Subs: Higgs, Bruce, Grella, Clayton, Hughes, Bromby, White.

DERBY COUNTY: Bywater; Brayford, Leacock, Anderson, Roberts; Savage, Bailey; Cywka, Green, Commons; Hulse. Subs: Deeney, Barker, Buxton, Moxey, Pringle, Doyle, Porter.
Side before self

Tigers<
Kontakt:

Post Postao/la Tigers< » 07 avg 2010, 18:28

mexy_whites je napisao/la:Za 10 minuta pocinje prva tekma Leedsa u Championshipu ove sezone. Evo sastava:

LEEDS UNITED: Schmeichel, Connolly, Collins, Naylor, Bessone, Johnson, Kilkenny, Howson, Sam, Watt, Becchio. Subs: Higgs, Bruce, Grella, Clayton, Hughes, Bromby, White.

DERBY COUNTY: Bywater; Brayford, Leacock, Anderson, Roberts; Savage, Bailey; Cywka, Green, Commons; Hulse. Subs: Deeney, Barker, Buxton, Moxey, Pringle, Doyle, Porter.
Evo prošlo je 15 minuta zasad je 0 : 0,valjda možete do pobjede!

btw.Za sve ljubitelje Championshipa samo da obavijestim da ima prijenos na SportKlub(Srbija).

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 07 avg 2010, 19:14

Prvo poluvrijeme zavrseno. Gubimo 2-1, vrlo losa igra u odbrani pa mogu reci i u sredini terena kad se Derby nalazi u napadu. Howsona, Kllkennya i Johnsona nisam vidio u odbrambenim zadacama a da ne govorim kako su odigrali stoperi Naylor i Collins. U napadu nam vidljivo fale Gradel i Snodgrass ali i pored toga smo uspjeli zabiti gol i pogoditi 2 precke. Nadam se da cemo izvuci bar remi jer ovo ne valja nikako. U svakom slucaju Grayson ce morati nesto mijenjati....
Side before self

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 07 avg 2010, 20:50

Leeds United – Derby 1:2 (1:2)
0:1 (13’) Rob Hulse, 1:1 (16’) Luciano Becchio, 1:2 (27’) Kris Commons (penal).

Leeds United: Schmeichel, Connolly, Naylor, Collins, Bessone, Kilkenny (Clayton ’77), Howson (Grella ’86), Johnson, Watt, Becchio, Sam (White ’70).

Žuti kartoni: Naylor, Howson (Leeds). Posjeta: 26,761

Biće ovo duga, zajebana i uzbudljiva sezona. Bili smo stvarno dobri danas i vidjelo se da pripadamo ovom rangu no ipak smo pretrpili poraz. Ne znam stvarno koliko bolan jer je nam je hvalilo nekoliko igrača, ali ono što je bitno je da su svi oni koji su igrali pokazali da zaista ostavljaju srce na terenu i iako jalovo bilo je lijepo gledati kako do kraja svi ti igrači žele to poravnanje.

No utakmica je ipak izgubljena puno ranije. Otvaranje kao iz snova i samo se čekalo da ga ovjerimo golom, kad ono bum na drugoj strani i nama ga već u 13. minuti zapuca nap bivši napadač Rob Hulse. Svaka čast za njegovu odluku da ne proslavi gol, mada mi je na trenutak vratio nadu da je ovaj poništen zbog ofsajda ili nečega drugog no bilo je jasno da je čist kao suza.

Tuga ipak nije puno trajala pošto je ubrzo na drugoj strani Jonny Howson odradio sjajan posao i loptu na tanjir smjestio Lucianu Becchiju koji ovu šansu nije mogao propustiti i bio je to prvi gol Leedsa u ovoj sezoni. Samo par minuta kasnije je Richard Naylor mogao povećati na 2:1 no on je topovskim udarcem loptu zapucao u prečku gola Derbya.

I onda je 27. minuta odlučila meč. Zaista je pitanje da li je Lloyd Sam oborio Tomasza Cywku, meni se na prvu učinilo da jeste, a onda je ponovljena snimka ipak pokazala da je prvo zakačio loptu. No bilo kako bilo Kris Commons je loptu uzeo u ruke i poslao Kaspera Schmeichela u pogrešnu stranu od čega se, kasnije se ispostavilo, nismo uspjeli oporaviti do poslednjeg sudčevog zvižduka.

Priznajem, nakon ovog penala sam u glavi vrtio da Schmeichel ne treba biti na golu i da to ne zaslužuje no on me do kraja meča i više nego demantovao. Nekoliko brilijantnih intervencija, posebno ona dvostruka, su me natjerale da sada kažem da mi je zaista drago što je on u našem timu i uprkos porazu mislim da se bez ikakve sumnje može proglasiti igračem utakmice.

Narvno, nisu samo igrači Derbya bili ti koji su stvarali prilike te smo i mi u par navrata ozbiljno zaprijetili no sreće ipak nismo imali. Sve u svemu, razočaravajući domaći poraz pred više od 26 hiljada gledalaca, ali smo ipak pokazali da posjedujemo visok kvalitet i uz čitavu ekipu na rapolaganju siguran sam da nikome u nastavku sezone nećemo biti lak rival.

Ma bez obzira na poraz od Derbya bilo je lijepo nakon pune tri godine svjedočiti jednoj našoj utakmici u Championshipu i šteta što u njoj nisu osvojena sva tri boda. Još ljepše je bilo otvoriti Livescore i vidjeti kako se Southampton i Charlton još uvijek ganjaju po onoj nesrećnoj League One, stvarno ću se teško riješiti navike da pratim dešavanja u njoj.

Smudge@Yorkshire
Kontakt:

Post Postao/la Smudge@Yorkshire » 07 avg 2010, 20:54

mexy_whites je napisao/la:Prvo poluvrijeme zavrseno. Gubimo 2-1, vrlo losa igra u odbrani pa mogu reci i u sredini terena kad se Derby nalazi u napadu. Howsona, Kllkennya i Johnsona nisam vidio u odbrambenim zadacama a da ne govorim kako su odigrali stoperi Naylor i Collins. U napadu nam vidljivo fale Gradel i Snodgrass ali i pored toga smo uspjeli zabiti gol i pogoditi 2 precke. Nadam se da cemo izvuci bar remi jer ovo ne valja nikako. U svakom slucaju Grayson ce morati nesto mijenjati....
Vidim da sam ja dosta manje kritičan nakon ove prve tekme, mada si i ti apsolutno u pravu. Ne znam, nekako mi je draži poraz u Championshipu, nego remi u onoj **** League One, a imam osjećaj da će se sve to puno bolje posložiti dok se vrate povrijeđeni i suspendovani jer će taman pokriti neke rupe i dići igru za nivo više. Ma, duga je sezona, uz malo sreće bi se mogao play-off dočepati, mada sam ja realno zadovoljan bilo kakvim plasmanom u gornjem dijelu tabele...

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 07 avg 2010, 21:21

Ma mene brine sredina terena stvarno su nas nadigrali u tom dijelu....no ovo je jedna tekma samo, moramo se uigrati kroz tekme(pogotovo ovi debitanti) al svakako da nam fali napadac kao i cinjenica da su nam neki kljucni igraci povrijeđeni....nadam se da cemo u liga kupu ispraviti neke stvari i spremno otici na gostovanje u Nottingham.
Side before self

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 07 avg 2010, 21:37

Derby je odigrao mnogo hrabrije i motiviranije i zasluzeno su dobili, drago mi je zbog njih.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 08 avg 2010, 16:11

evo i highlightsa sa jucerasnje utakmice....Schmaichel je branio fenomenalno....
Side before self

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 avg 2010, 15:30

gledao sam tekmu na golu imate zvijer moglo je biti puno puno gore, Schmeichel podsjeca na svog oca na nacin na koji brani
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 09 avg 2010, 15:36

CLS je napisao/la:gledao sam tekmu na golu imate zvijer moglo je biti puno puno gore, Schmeichel podsjeca na svog oca na nacin na koji brani
Znam i rekao sam da je moglo bit jako lose...Da nije odbranio 3-4 zicera izgubili bi 3-4 razlike...Stvarno losa igra u odbrani i sredini terena no tek je pocetak pa se nadam da ce Grayson posloziti stvari. U napadu smo imali neke prilike ali nam je i dodatni napadac hitno potreban ako zelimo da se ne pogubimo u Championshipu...
Side before self

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 avg 2010, 17:36

mexy_whites je napisao/la:
CLS je napisao/la:gledao sam tekmu na golu imate zvijer moglo je biti puno puno gore, Schmeichel podsjeca na svog oca na nacin na koji brani
Znam i rekao sam da je moglo bit jako lose...Da nije odbranio 3-4 zicera izgubili bi 3-4 razlike...Stvarno losa igra u odbrani i sredini terena no tek je pocetak pa se nadam da ce Grayson posloziti stvari. U napadu smo imali neke prilike ali nam je i dodatni napadac hitno potreban ako zelimo da se ne pogubimo u Championshipu...
fali vama novi tandem Smith -Viduka, i da se napokon vratite u glavno takmicenje....nadam se isto da ce Schmeichel preci kod nas, da covjek nastavi tradiciju :D
Pa sam poslije reko tata

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 09 avg 2010, 17:51

CLS je napisao/la:
mexy_whites je napisao/la:
fali vama novi tandem Smith -Viduka, i da se napokon vratite u glavno takmicenje....nadam se isto da ce Schmeichel preci kod nas, da covjek nastavi tradiciju :D
Ma da nam je bar jedan takav napadac. A ne bi me iznenadilo da pređe u Manu obzirom da se i prilikom prelaska u Leeds konsultovao sa svojim ocem. Taj ga sigurno moze nagovoriti da pređe u Manchester. Uz to s nama je potpisao samo 2-godisnji ugovor sto mi je malo cudno. Ukoliko je on insistirao na tome onda ocigledno zeli da mu Leeds bude odskocna daska no ukoliko su Grayson i Harvey tako odlucili onda su retardirani jer cemo imati veliku priliku izgubiti ga vec sljedece sezone ako neko dođe sa solidnom dozom novca po njega, naravno ukoliko bude fantasticno branio ove sezone. Nadam se da ce vec nakon pola sezone ovi nasi da mu ponude novi ugovor i da ne gubimo vise tako vazne igrace kao sto je bio vec slucaj s Beckfordom, Lennonom prije nekoliko godina itd...
Side before self

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 09 avg 2010, 18:05

e kada se sjetim Leeds utd i tih duela, ekipa koja je svima mogla uzeti bodove kao sto vec napisah nadam se brzom povratku i ako bude dobra vizija tima i ne budu cesto mijenjali trenera onda se moze nesto i napraviti. Nisam toliko upucen u trenutnu situaciju
Pa sam poslije reko tata

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 09 avg 2010, 18:40

CLS je napisao/la:e kada se sjetim Leeds utd i tih duela, ekipa koja je svima mogla uzeti bodove kao sto vec napisah nadam se brzom povratku i ako bude dobra vizija tima i ne budu cesto mijenjali trenera onda se moze nesto i napraviti. Nisam toliko upucen u trenutnu situaciju
;)
Ma moramo se jos pojacati mada smatram da imamo i sad sasvim solidnu ekipicu. Trener je Simon Grayson, 40 godina ima, prije nas je trenirao i Blackpool. Valjda ce bit uspjesan i ove sezone.
Side before self

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW, LenyYoro15 i 4 gosta.