NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Re: Svaštara
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Na kraju ce mu dati DPOY, iako bi red bio da konacno i Draymond dobije.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ne znam bas, meni je Draymond sigurniji pik bas iz razloga koji si naveo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ne znam koliko si cuo za New England Patriotse koji su sigurno ispred Spursa u zadnjih 20 goina gledajuci sve americke sportove jer je u NFLu zbog svih pravila oko SCa i ostalih stvari jedno 10 puta teze biti konkurentan vise od par sezona (najbolji primjer su 49ersi ili Ravensi koji su prije par godina igrali SB i bili jedan od kandidata za titulu, a danas u PO uci ne mogu). Ovi sto prate NFL bolje ti mogu potvrditi koliko je ustvari teze biti vrhunski toliko dugo u NFLu nego u NBA.NEZALAGANJE je napisao/la: S obzirom da se radi o daleeko najuspjesnijoj fransizi u zadnjih 20 god u svim americkim profesionalnim sportovima(gledano po svim paramterima toga rangiranja:PO nastupi,RS rekordi,titule,vodjenje fransize itd),slobodno se to moze rece.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Itekako cuo.Imas ranking pa potrazi.Epidaurus je napisao/la:Ne znam koliko si cuo za New England Patriotse koji su sigurno ispred Spursa u zadnjih 20 goina gledajuci sve americke sportove jer je u NFLu zbog svih pravila oko SCa i ostalih stvari jedno 10 puta teze biti konkurentan vise od par sezona (najbolji primjer su 49ersi ili Ravensi koji su prije par godina igrali SB i bili jedan od kandidata za titulu, a danas u PO uci ne mogu). Ovi sto prate NFL bolje ti mogu potvrditi koliko je ustvari teze biti vrhunski toliko dugo u NFLu nego u NBA.NEZALAGANJE je napisao/la: S obzirom da se radi o daleeko najuspjesnijoj fransizi u zadnjih 20 god u svim americkim profesionalnim sportovima(gledano po svim paramterima toga rangiranja:PO nastupi,RS rekordi,titule,vodjenje fransize itd),slobodno se to moze rece.

Kako su to Ameri uradili za razliku od Europljana , ne možeš dominirat 50ak godina nema šanse.
Gledam u nekom paralelnom univerzumu,zamislite da u fudbalu postoji draft recimo
Gledam u nekom paralelnom univerzumu,zamislite da u fudbalu postoji draft recimo

NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Dok god u NFLu postoji Hard Cap i dok god moras paziti na svaki moguci i nemoguci detalj te cesto biti primoran da otpustas ili trejdas nositelje, nema apsolutno nikakve sanse da neka dugorocna dominacija u NBA moze biti u istoj recenici uopce sa onom u NFLu.NEZALAGANJE je napisao/la: Itekako cuo.Imas ranking pa potrazi.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nema dileme oko toga.Strasni su i jedni s drugima se stalno porede.rio_Ferdy88 je napisao/la:Patsi su rame uz rame sa vama, bez ikakve dilemeNEZALAGANJE je napisao/la: S obzirom da se radi o daleeko najuspjesnijoj fransizi u zadnjih 20 god u svim americkim profesionalnim sportovima(gledano po svim paramterima toga rangiranja:PO nastupi,RS rekordi,titule,vodjenje fransize itd),

- BernardBarnjak
- Kontakt:

Koja dominacija Shaqa

Ernie se bruka, ne mozes staviti DAJ ispred Rodjaka ni u sali
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Its funny kad neko Jordana predstavlja kao malo ozbiljnijeg centra,a stavljati ga ispred jednog Cousinsa je za suicida.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
Greetings my brothers
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sve ja tebe razumijem,vjerovatno smo se svi prvo i vezali za nekog igraca.Medjutim,kako osoba sazrijeva,shvata da ja tim puno vise od neke individue.Posebno u timskom sportu kakva je kosarka.To je moje razmisljanje.Jeftha je napisao/la: Evo kako ja na to gledam. Taj osjecaj navijanja za neki klub kod neke osobe, nebitno da li fudbal, kosarka, Formula 1 ili neki drugi sport, se javlja u godinama dok smo jos djeca. Dakle, 5-6-7 godina. Sta mi tad uopste znamo kako se koji igrac zove, je li dobar ili nije? Tad navijas za zute, bijele, crvene, plave, nebitno.
Naprimjer, ja navijam za Real Madrid otkad znam za sebe, a pamcenje mi seze tamo do 2001./2002. godine. I sto se tice Real Madrida, tu me ne interesuje koji igrac ce postici gol i slicne stvari. Cristiana Ronalda nisam nikako volio dok je igrao za Manchester United. Kasnije se ispostavilo da ce postati legenda kluba za koji navijam. Trenutno, igra veoma lose, i najbolje bi bilo da napusti klub.
Ista stvar i sa Formulom 1. Ferrari je dominirao kad sam ja poceo pratiti, tako da su mi i oni veoma dragi. Cak i sad kad jedan Vettel, koji je od 2010-2013 uskratio tri titule Alonsu, vozi u Ferrariju. Ista stvar je i sa Alonsom(2005. i 2006. uzeo titule u Renaultu, ali kad je dosao u Ferrari to mi vise nista nije znacilo.)
A sto se tice kosarke, nju sam poceo intenzivno pratiti tek tamo 2010./2011. Usput receno tad sam imao 14 godina, a to je vec mladalacko doba. U tim godinama osoba se pocne poistovjecivati sa nekim drugim pojedincima, ne organizacijama. Durant je tad bio jedna od glavnih zvijezda.
NBA kosarku nisam mogao poceti ranije pratiti. Uvijek je na programu u kasnim satima, a u ta doba ja kao dijete necu sigurno ostati budan. Dalje, kod nas u Bosni se uvijek preferirao fudbal u odnosu na ostale sportove. Otac skoro nikad nije gledao NBA kosarku, kao sto ni sad ne radi, tako da sam i sa tog aspekta ostao "kratak".
Ne, ako je ta organizacija ucinila sve da razjebe to sto ima.NEZALAGANJE je napisao/la: Sve ja tebe razumijem,vjerovatno smo se svi prvo i vezali za nekog igraca.Medjutim,kako osoba sazrijeva,shvata da ja tim puno vise od neke individue.Posebno u timskom sportu kakva je kosarka.To je moje razmisljanje.
Kad kazes Spursi, mislis na uspjesnu fransizu. Sigurno nece biti prva misao na Duncana.
Kada kazes OKC mislis na Duranta i Westbrooka. Sada samo na Westbrooka.
Od Hardenovog odlaska OKC je licio na tim samo u proslogodisnjem playoffu, i to tek poslije onog katastrofalnog poraza od Spursa. 5 utakmica protiv Spursa i 5 utakmica protiv GSW-a. To sto je OKC igrao u tim utakmicama je bila timska kosarka, nestvarna timska kosarka. Ali sve sto je lijepo kratko traje.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
Otprilike tako.
Meni se jednostavno gadi do cega su doveli organizaciju(Oklahomu),odvraca me totalno od pracenja iste,preko nekih stvari nemogu proc.Vec sam vise manje sve rekao sto ne volim kod sadasnje Oklahome na stranu sta je vodstvo organizacije sve razjebalo do temelja.
Ovo sve je jedan od razloga sta niti malo ne predvacujem Durantu sta je pobjegao od necega takvog.I zasto mie unatoc svemu ostao najdrazi kosarkas kojeg sam imao prilike gledati.
Meni se jednostavno gadi do cega su doveli organizaciju(Oklahomu),odvraca me totalno od pracenja iste,preko nekih stvari nemogu proc.Vec sam vise manje sve rekao sto ne volim kod sadasnje Oklahome na stranu sta je vodstvo organizacije sve razjebalo do temelja.
Ovo sve je jedan od razloga sta niti malo ne predvacujem Durantu sta je pobjegao od necega takvog.I zasto mie unatoc svemu ostao najdrazi kosarkas kojeg sam imao prilike gledati.
- BernardBarnjak
- Kontakt:

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ista ta organizacija je draftovala i prepoznala sve te talente,osim Duranta koji je bio no brainer.Mnogi su sumnjali u Westbrooka,pa i Hardena.Jackson i Ibaka su birani pred kraj 1.runde,Adams je 12.pik itd itd.Jedni su od najboljih u ligi kad je draftovanje u pitanju.Isto tako,ekipa je bila dovoljno na okupu da se nesto osvoji,tako da ima i do igraca,itekako.Nije fransiza prokockala vodstvo od 3-1 prosle godine,pa onda odlucila da ode.Jeftha je napisao/la:Ne, ako je ta organizacija ucinila sve da razjebe to sto ima.NEZALAGANJE je napisao/la: Sve ja tebe razumijem,vjerovatno smo se svi prvo i vezali za nekog igraca.Medjutim,kako osoba sazrijeva,shvata da ja tim puno vise od neke individue.Posebno u timskom sportu kakva je kosarka.To je moje razmisljanje.
Kad kazes Spursi, mislis na uspjesnu fransizu. Sigurno nece biti prva misao na Duncana.
Kada kazes OKC mislis na Duranta i Westbrooka. Sada samo na Westbrooka.
Od Hardenovog odlaska OKC je licio na tim samo u proslogodisnjem playoffu, i to tek poslije onog katastrofalnog poraza od Spursa. 5 utakmica protiv Spursa i 5 utakmica protiv GSW-a. To sto je OKC igrao u tim utakmicama je bila timska kosarka, nestvarna timska kosarka. Ali sve sto je lijepo kratko traje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.