NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adriano_leite
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la adriano_leite » 30 jul 2010, 14:12

BIHfan je napisao/la:USA sad ima skroz drugaciji tim, nisu to ego manijaci kao James, Wade, Koby, Anthony. Sad su tu timski igraci i plus jedan Durant, ja ne znam dal ce i jedna trojka ga moci zaustaviti, jer je duplo veci od Evropskih trojki a i ima veliki raspon ruku, a svi znamo kakav sut ima, ostavi ga samo sekund da se namjesti ulazi sut. Onda na playu imaju Rose, Ronda, Westbrooka i Billupsa sve timski igraci, plus ova prva trojica su medju najbrzim igracima NBA lige, eto uzemo da ih Rubio cuva koji nema brzine dovoljno kao i fizicke konstitucije da se suprostavi njima u odbrani. Jedino centarska linija jeste problem, tu bi moglo biti najvise problema, ali Lopez i Chandler su odlicni odbranbeni igraci i mogu ustopat svakog centra. Po meni jedina greska je pozivanje Gangera i Igualde, po meni tu su trebali upasti G. Wallace i Ariza, jer su po meni korisniji profili igraca za ovu repku nego ova dvojica.
Ma Danny Granger je igracina za Trevora Arizu isto kao i Iguadola, ali sto se tice Geralda, tu su oni, s tim da i Iggy i Danny imaju bolji sut, prodorniji su od Geralda, a Gerald je bolji odbranbeno od Danny a rame uz rame je sa Iggy-em, nijanse odlucuju, ipak mislim da su pravi izbor i Iggy i Danny, prije bi Gerald mogao igrati umjesto Rudy Gay-a jer Gerald igra i sf i pf, dok je Rudy samo sf, klasicni sf, ali Rudy je isto klasni igrac. Po meni je ispravan izbor ove ekipe koju salje USA.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 jul 2010, 15:49

adriano_leite je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:USA sad ima skroz drugaciji tim, nisu to ego manijaci kao James, Wade, Koby, Anthony. Sad su tu timski igraci i plus jedan Durant, ja ne znam dal ce i jedna trojka ga moci zaustaviti, jer je duplo veci od Evropskih trojki a i ima veliki raspon ruku, a svi znamo kakav sut ima, ostavi ga samo sekund da se namjesti ulazi sut. Onda na playu imaju Rose, Ronda, Westbrooka i Billupsa sve timski igraci, plus ova prva trojica su medju najbrzim igracima NBA lige, eto uzemo da ih Rubio cuva koji nema brzine dovoljno kao i fizicke konstitucije da se suprostavi njima u odbrani. Jedino centarska linija jeste problem, tu bi moglo biti najvise problema, ali Lopez i Chandler su odlicni odbranbeni igraci i mogu ustopat svakog centra. Po meni jedina greska je pozivanje Gangera i Igualde, po meni tu su trebali upasti G. Wallace i Ariza, jer su po meni korisniji profili igraca za ovu repku nego ova dvojica.
Ma Danny Granger je igracina za Trevora Arizu isto kao i Iguadola, ali sto se tice Geralda, tu su oni, s tim da i Iggy i Danny imaju bolji sut, prodorniji su od Geralda, a Gerald je bolji odbranbeno od Danny a rame uz rame je sa Iggy-em, nijanse odlucuju, ipak mislim da su pravi izbor i Iggy i Danny, prije bi Gerald mogao igrati umjesto Rudy Gay-a jer Gerald igra i sf i pf, dok je Rudy samo sf, klasicni sf, ali Rudy je isto klasni igrac. Po meni je ispravan izbor ove ekipe koju salje USA.

Nisam ja rekao da je Ariza bolji igrac, vec je profil igraca koji bi po meni bolje igrao za USA tim. Isto vazi i za Wallaca.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2010, 16:14

dema je napisao/la:
The Game je napisao/la:
dema je napisao/la:ma kakvi spanci bez gasola daj ba ako udu u polufinale bice im dobro
2006. su unistili Grcku bez Gasola, koja je opet dan prije razbila tadasnji USA Team...
Isto kao sto ti kazes sta su oni bez Gasola, ja kazem sta su Ameri bez Kobea, Jamesa, Wadea i kompanije.
Generalno, mnogo se podcjenjuje evropska kosarka na ovom forumu, pogotovo od vas koji vise pratite NBA, ali realno ovaj americki tim ce imati problema u eventualnim mecevima sa Spanijom, pa mozda cak i sa nekim drugim euro repkama
ja nigdje nisam rekao da ce ameri uzet ,ali sam siguran da spanija ne moze uzet zlato bez gasola ,a sad trebam vidjet ko jos igra inace nema ni dirka ni ginobilia nece bas bit toliko jako prvenstvo,po meni ako se francuzi skupe i zapnu oni imaju nba team skoro cijeli pa sto oni nebi mogli bit medu favoritima
a prvi favorit su ameri to se zna centri su im slabi ali na playu im nece moci niko nista plus durant ubice svakog igraca iz druge ekipe tako da jesu prvi favoriti sto i ne znaci da ce osvojit
Ocito ne pratis Francuze dovoljno, to je jedna ekipa koja ima i uvijek ce imati gubitnicki mentalitet...Ekipa koja je u Poljskoj dosla u cetvrtfinale bez poraza, a onda su ih Spanci razbili...Bice vrlo interesantno prvenstvo, ja najvise sansi dajem Spancima iz razloga sto imaju kvalitet i sto su uigraniji od ostalih, pogotovo od Amera dva puta...

Svi ce da vide kada krene prvenstvo kako ce Amerika da djeluje neuigrano...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 30 jul 2010, 16:30

adriano_leite je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Iako se ne radi o utakmici NBA lige, vec americke bejzbol MLB lige, ali ipak ima veze i sa kosarkom svakako :)

Na utakmici bejzbol ekipe Cleveland Indians pojavio se navijac u dresu Jamesa Miami Heat :)... Naravno mnogi su se sa njim zeljeli obracunati i vrijedjali su ga, ali ga je policija brzo izvela sa stadiona :)... mislim skidam mu kapu ipak :)

slika
Da je Bosna ili Evropa, dobio bi sto zasluzuje, nema policije koja bi ga odbranila, ali oni ipak nisu srcani kao mi, vidim to po nacinu navijanja kada je tekma, repertoar je LET'S GO pa ime time, ili DEFENCE, to je to, kada je playoff ubace par novih i eto od njihovog navijanja...
Uhhh! imas par gradova u Sjevernoj Americi koji su ludo kreativni! Naravno, nema koregrafija i tih stvari, ali cesto znaju odpjevati nesto dobro.

Najbolja je Philadelphia. Kad se sjetim kako su izpsovali Djedu Mraza na utakmici 76ersa hahaha. Ili kad se protivnicki igrac ozljedi, sta im pjevaju, nisu normalni.
Montreal, Detroit, Toronto i New York su dobri.

Los Angeles, Boston i Chicago nisu losi. Ostalo je bezze.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jul 2010, 22:32

Eddie House ponovo u starom jatu u Miamiu.

Delonte West,Telfeir za Sessionsa,Ryana Hollinsa i buduceg 2 picka na draftu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jul 2010, 23:44

Citam Arenas blizu NYK.Brate dolazi u centar trgovine oruzja ovde. :mrgreen:
Joey Graham u Cavsima,a Von Wafer u Bostonu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 jul 2010, 23:55

Devil je napisao/la:Citam Arenas blizu NYK.Brate dolazi u centar trgovine oruzja ovde. :mrgreen:
Joey Graham u Cavsima,a Von Wafer u Bostonu.
Dobar posao Kelta, Wafer je dobar igrač
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 jul 2010, 00:16

Ocito ne pratis Francuze dovoljno, to je jedna ekipa koja ima i uvijek ce imati gubitnicki mentalitet

ovo mi se svida uvijek ce imati gubitnicki mentalitet a imaju mislim 10 nba igraca ne bi dalje raspravljao s tobom jer ti znas sta ce bit u buducnosti e tu si se malo presao
motiv spanaca nije bas na visokom nivou ko zna mozda ti francuzi bas tebe demantuju

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 jul 2010, 09:36

majami satavio dobru ekipu,nije to samo tim sa tri zvijezde i ostalim anonimusima

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 jul 2010, 14:06

dema je napisao/la:Ocito ne pratis Francuze dovoljno, to je jedna ekipa koja ima i uvijek ce imati gubitnicki mentalitet

ovo mi se svida uvijek ce imati gubitnicki mentalitet a imaju mislim 10 nba igraca ne bi dalje raspravljao s tobom jer ti znas sta ce bit u buducnosti e tu si se malo presao
motiv spanaca nije bas na visokom nivou ko zna mozda ti francuzi bas tebe demantuju
Da imaju 110 NBA igraca kada je to divljanerska ekipa, bez sistema bez icega. Kada nemaju ni strucnjaka koji ce to sve fino da poslozi, nego je uvijek plan daj Parkeru dok ne umre, a onda kada njega stane idemo prangijati izvana. Kad ti kazem, da u posljednjih deset godina najbolji centar im je bio Frederic Weiss (ako znas o kome pricam) sve ti je jasno....Jedva cekam Mundobasket da vidim sta ce da se desi...

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 31 jul 2010, 14:17

neno#4 je napisao/la:
dema je napisao/la:Ocito ne pratis Francuze dovoljno, to je jedna ekipa koja ima i uvijek ce imati gubitnicki mentalitet

Da imaju 110 NBA igraca kada je to divljanerska ekipa, bez sistema bez icega. Kada nemaju ni strucnjaka koji ce to sve fino da poslozi, nego je uvijek plan daj Parkeru dok ne umre, a onda kada njega stane idemo prangijati izvana. Kad ti kazem, da u posljednjih deset godina najbolji centar im je bio Frederic Weiss (ako znas o kome pricam) sve ti je jasno....Jedva cekam Mundobasket da vidim sta ce da se desi...

oslabljeni su na ovom prvesntvu,ne igra im parker i još nekoliko njhovih nba igrača

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 jul 2010, 14:35

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

oslabljeni su na ovom prvesntvu,ne igra im parker i još nekoliko njhovih nba igrača
Znam ja to sve, nego sam samo navodio primjer kojim sistemom oni igraju...

Igraju Batum, Yanik Bokolo, De Colo, Diaw, Gelabale, Coffi, Noah, Florent Pietrus, Ali Traore, Ludovic Vaty..

To je ono sto ja mogu barem u ovom trenutku da se sjetim..Mozda sam fulao nesto, ali gro ekipe je ovaj sigurno...Antoin Diot je cini mi se otpao zbog ozljede...

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 31 jul 2010, 21:34

znam ko je weis bijeli centar spor nista ,ali joakim noah je doba<r centar daj mi reci koji ce bit bolji centar na prvenstvu od njeg jos da im igra turiaf to je dosta dobro onda pod kosem, pa da je parker tu pa batum i diaw su dobri igraci uz pietrusa ti je jaka petorka pa ovaj iz dallasa Rodrigue Beaubois pa Gelabale i ostali to je dobra ekipa i mogu uvijek eksplodirat ja nisam rekao da ce bit prvaci ali imaju veci motiv od spanaca koijma dosta igraca nije u formi od prije ,rubio cast njemu ali ni rudy ni calderon nisu ko prije
a USA je svakako prvi favorit ostali evo rekao si ti spanija ja francuska,sta je s turskom kakva ce ona doc

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 avg 2010, 13:21

Tyreke Evans (20), NBA košarkaš Sacramento Kingsa sjeo je u svoj Mercedes i započeo ludu vožnju kalifornijskim cestama. Natjeravao se s drugim automobilom, a brzine se nisu spuštale ispod 200 kilometara na sat. Cijelu vožnju pratila je policija iz helikoptera. Evans je u slalomskoj vožnji ugrožavao ostale sudionike u prometu i pravo je čudo kako nitko nije stradao. Stao je na jednom parkiralištu suočen s policijskim pištoljima. Uhitili su ga i odveli u pritvor. Sudac ga je osudio oduzimanjem vozačke dozvole na 30 dana i sa 80 sati društveno korisnog rada. Također, morat će pohoditi satove vožnje.
Tyreke Evans bio je najbolji rookie iz prošle sezone. Svoju početnu sezonu među profesionalnim košarkašima Sacramento Kingsa završio je uz prosjeke od 20.1 koševa, 5.3 skoka i 5.8 asistencija po utakmici.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 avg 2010, 14:37

dema je napisao/la:znam ko je weis bijeli centar spor nista ,ali joakim noah je doba<r centar daj mi reci koji ce bit bolji centar na prvenstvu od njeg jos da im igra turiaf to je dosta dobro onda pod kosem, pa da je parker tu pa batum i diaw su dobri igraci uz pietrusa ti je jaka petorka pa ovaj iz dallasa Rodrigue Beaubois pa Gelabale i ostali to je dobra ekipa i mogu uvijek eksplodirat ja nisam rekao da ce bit prvaci ali imaju veci motiv od spanaca koijma dosta igraca nije u formi od prije ,rubio cast njemu ali ni rudy ni calderon nisu ko prije
a USA je svakako prvi favorit ostali evo rekao si ti spanija ja francuska,sta je s turskom kakva ce ona doc
Gelabale nije ni sjena onog sto je bio npr. iz Beograda 2005. godine. Joakim Noah nikada nije nista odigrao za repku, to sto on ima statistiku iz Bulsa je nesto drugo, puno je drugacije igrati u repki. Ja ti kazem da je Weis njihov najbolji centar u posljednje vrijeme bio, a i on je bio upitne tehnike, motorike, koordinacije. Od Noaha ko ce biti bolji centar je li?? Tijago Spliter, Ante Tomic, Nenad Krstic, Marc Gasol su samo neka od imena koja su bolji od Noaha..

Ostalo je samo ime.....

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 avg 2010, 15:15

neno#4 je napisao/la:
dema je napisao/la:znam ko je weis bijeli centar spor nista ,ali joakim noah je doba<r centar daj mi reci koji ce bit bolji centar na prvenstvu od njeg jos da im igra turiaf to je dosta dobro onda pod kosem, pa da je parker tu pa batum i diaw su dobri igraci uz pietrusa ti je jaka petorka pa ovaj iz dallasa Rodrigue Beaubois pa Gelabale i ostali to je dobra ekipa i mogu uvijek eksplodirat ja nisam rekao da ce bit prvaci ali imaju veci motiv od spanaca koijma dosta igraca nije u formi od prije ,rubio cast njemu ali ni rudy ni calderon nisu ko prije
Gelabale nije ni sjena onog sto je bio npr. iz Beograda 2005. godine. Joakim Noah nikada nije nista odigrao za repku, to sto on ima statistiku iz Bulsa je nesto drugo, puno je drugacije igrati u repki. Ja ti kazem da je Weis njihov najbolji centar u posljednje vrijeme bio, a i on je bio upitne tehnike, motorike, koordinacije. Od Noaha ko ce biti bolji centar je li?? Tijago Spliter, Ante Tomic, Nenad Krstic, Marc Gasol su samo neka od imena koja su bolji od Noaha..
:shock: :lol: :lol: :lol:
Ti se sigurno salis. Gasol inekako, al ova trojica. Ti si puko jarane.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 01 avg 2010, 15:18

neno#4 je napisao/la:

tomić i splitter još ni minute nisu odigrali u nba,a to je ipak najjača liga,a noah je odigrao dobru sezonu,solidnu ako ništa drugo

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 01 avg 2010, 15:23

neno#4 je napisao/la:

tomić i splitter još ni minute nisu odigrali u nba,a to je ipak najjača liga,a noah je odigrao dobru sezonu,solidnu ako ništa drugo

Noah je imao fenomenalnu sezonu. Bio je medju najboljim skakacima lige, odveo ekipu u Play-Off, a u odbrani je strasan. A ovaj stvalja limitiranog Krstica koji ne moze meda u odbrani, Splittera kojem je najaca utakmica karijere play-off ACB lige protiv Barce i Antu Tomica koji je precijenjen. :mrgreen:
FK DELFIN NEUM

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 01 avg 2010, 16:32

neno#4 je napisao/la:

Noah je imao fenomenalnu sezonu. Bio je medju najboljim skakacima lige, odveo ekipu u Play-Off, a u odbrani je strasan. A ovaj stvalja limitiranog Krstica koji ne moze meda u odbrani, Splittera kojem je najaca utakmica karijere play-off ACB lige protiv Barce i Antu Tomica koji je precijenjen. :mrgreen:[/quote]

pretjeruješ,fenomenalnu sezonu je imao npr. james ili neko iz prve petorke lioge,a noah je imao dobru sezoniu,jer da bi io fenomenalan potrebno je nešto više od odlične odbrane

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 avg 2010, 16:40

OK, necemo se uzalud prepirati, vi samo kosarkom smatrate NBA, to je vase misljenje i ja ga postujem. Vi ocigledno ne postujete moje, ali nema veze, vidjet cete sta ce da se desi kada pocne Mundobasket i ko je bio upravu. Ko potcjenjuje Splitera taj ili nikada covjeka nije gledao ili ne zna sta je pravi, istinski centar. Volio bih da vidim direktni duel njih dvojice pa da vidite sta ce da se desi, uostalom najbolji vam je primjer Luis Scola i sta je covjek napravio u NBA. Spliter je jos mladji otisao u NBA i vidjet cete kakav ce da bude. Samokada budem upravu, i dalje ostanite tu da branite svoje misljenje..

Ostalo je samo ime.....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.