Rekonstrukcija stadiona u BiH

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la MortemHz » 26 jan 2017, 15:55

AlemC85 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Najnovije slike sa stadiona u Mostaru:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Izvor: fb stranica kluba
Zna li se kada ce stadion biti zavrsen, okvirno? Mislim na postavljanje stolica, zavrsavanje sa farbanjem i ostalo.
Do početka marta bi trebalo većina radova biti završena abd, ako se dočeka, naravno. :bih:
Sretno od srca sa gradnjom, da bog da izgubili sada u subotu doduse. :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 jan 2017, 16:00

@MortemHZ

Drug moj nama je bitno da klub gradimo na zdravim osnovama i da vratimo ovo dugova što je ostalo. Imat ćemo se abd vremena potući na terenu kao nekada.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jan 2017, 16:06

AlemC85 je napisao/la:@MortemHZ

Drug moj nama je bitno da klub gradimo na zdravim osnovama i da vratimo ovo dugova što je ostalo. Imat ćemo se abd vremena potući na terenu kao nekada.
Ma znam, vjeruj da me ne zanima uopste rezultat na terenu. Hocu da vidim Liivaka, Lelića i Saju na djelu a ostalo je manje bitno. Bit ce bitno kada se potucemo sa Zrinjskim i Željom kao i ostalim u ligi 6 a i u ona 4 kola prije te lige za prvaka. :bih:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 26 jan 2017, 16:07

Ima li neka lokacija u samom gradu gdje Velez moze praviti stadion? Mislim, svaka cast za ovo sve, ali za mene je svaka marka ulozena u stadion koji je ovako daleko od grada promasena investicija... Posebno kod nas.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 jan 2017, 16:13

SlevinKelevra je napisao/la:Ima li neka lokacija u samom gradu gdje Velez moze praviti stadion? Mislim, svaka cast za ovo sve, ali za mene je svaka marka ulozena u stadion koji je ovako daleko od grada promasena investicija... Posebno kod nas.
Ako si ikada prolazio kroz Sjeverni logor, gdje se nalazi Univerzitet Džemal Bijedić, na sjevernom izlazu iz grada prema Sarajevu, tu ima jedna lokacija, koja je prema Prostornom planu, koji je nedavno usvojen za Skupštini grada Mostara, predviđena za gradski Stadion. Međutim, politika je i tu umiješala prste, i od tog Stadiona, trenutno nema ništa.

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 26 jan 2017, 19:01

Stadion u Vrapčićima će biti k'o bombona,samo ostaje žal što se u početku,tamo negdje nakon rata nije počeo gradit stadion u Sjevernom logoru,u gradu Mostaru.Vrapčići su ipak selo kraj Mostara.
Mostarci su imali nadu povratka pod Bijeli Brijeg i to je razlog što se nije gradilo u Mostaru.Šteta,bez obzira što će u Vrapčićima biti lijep stadion.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 26 jan 2017, 19:47

Imal kakvih slika iz Tuzle ili su samo zakopali dvije kaške i stali ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 26 jan 2017, 20:09

nellic07 je napisao/la:Stadion u Vrapčićima će biti k'o bombona,samo ostaje žal što se u početku,tamo negdje nakon rata nije počeo gradit stadion u Sjevernom logoru,u gradu Mostaru.Vrapčići su ipak selo kraj Mostara.
Mostarci su imali nadu povratka pod Bijeli Brijeg i to je razlog što se nije gradilo u Mostaru.Šteta,bez obzira što će u Vrapčićima biti lijep stadion.
Vrapčići selo, e majmune glupi to nisi smio reći Vrapčići su jedno od najurbanijih naselja u Bosni i Hercegovini, gdje živi 3.500 ljudi, smatra se mostarskim predgrađem a nikako selom.. Briga me za ostatak tvog teksta ne vrijeđaj Vrapčiće :thumbdown: :shh:

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 26 jan 2017, 20:16

Jasta i bijelo polje je predgađe. :D Trebaš avion iz vrapčića do carinskog mosta.

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 26 jan 2017, 20:22

isx je napisao/la:Jasta i bijelo polje je predgađe. :D Trebaš avion iz vrapčića do carinskog mosta.
Bijelo Polje je naselje koje se ne može smatrati predgrađem jer je udaljeno više od 10 km od Mostara.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 jan 2017, 23:33

nellic07 je napisao/la:Stadion u Vrapčićima će biti k'o bombona,samo ostaje žal što se u početku,tamo negdje nakon rata nije počeo gradit stadion u Sjevernom logoru,u gradu Mostaru.Vrapčići su ipak selo kraj Mostara.
Moram te demantovati i to baš žestoko.

Pošto sam iz branše urbanista, zadnji popis iz 1991. godine Vrapčiće karakteriše kao urbano područje a ne ruralno. Vrapčići su pored Ilića jedno od najmnogoljudnijih naselja u Opštini Mostar.

Nikada Vrapčići nisu bili selo, nego urbano naselje sa izgrađenom infrastrukturom, a Stadion i njegova okolina će još više uljepšati taj dio Mostara.

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 26 jan 2017, 23:41

AlemC85 je napisao/la:

Pošto sam iz branše urbanista, zadnji popis iz 1991. godine Vrapčiće karakteriše kao urbano područje a ne ruralno. Vrapčići su pored Ilića jedno od najmnogoljudnijih naselja u Opštini Mostar.

Nikada Vrapčići nisu bili selo, nego urbano naselje sa izgrađenom infrastrukturom, a Stadion i njegova okolina će još više uljepšati taj dio Mostara.
Potpisujem ovo sve, naveo bih još džamiju , ista se smatra najljepšom u Hercegovini a smještena je u Vrapčićima..
Zadnja izmjena: MrBean, dana/u 27 jan 2017, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 jan 2017, 23:56

MrBean je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:

Potpisujem ovo sve, naveo bih još džamiju sa dvije munare koje u visoke po 45 metara, ista se smatra najljepšom u Hercegovini a smještena je u Vrapčićima..
Prema popisu iz 1991. u bivšoj SFRJ Vrapčići su brojali 3464 stanovnika, dok iz 2013 je bilo 3500 stanovnika i to ne može nikako biti selo. Prema međunarodnim standardima Grad je svako naseljeno mjesto iznad 2000 stanovnika, sa izgrađenom infrastrukturom. Ako to primjenimo na Vrapčiće, vidimo da to odgovara ovim standardima. Mogu do ujutro elaborirati ali moram na spavanje.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 jan 2017, 00:00

Kakav grad , moze samo spadat u opstinu ....

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 jan 2017, 00:04

HeraklitMracni je napisao/la:Kakav grad , moze samo spadat u opstinu ....
To je po međunarodnim standardima definicija a Vrapčići jesu malo veće naselje i mogu biti općina upravu si.

Ovo sam učio iz urbanizma. Zato mi je ostalo u pamćenju ova definicija.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 jan 2017, 00:12

Davno sam govorio da Tusanj zavrsi za pocetak Istok kao glavnu tribinu iskljucivo u visini sjevera te odradi malo zapad u trenutnoj konfiguraciji i vec to bi bilo dovoljno za pocetak. Graditi novi zapad treba tek kada zaista bude potencijala i prilika. Nekih 7200-7700 natkrivenih mjesta (sjever + istok) te dodatnih 4000 na otvorenom (zapad) bi bilo dosta. Dajem manji kapacitet Istoku (4000-4500) jer ako ce biti glavna tribina, onda ce prostori za VIP i medije pojesti dobar prostor centralnog dijela tribine. O jugu razmisljati iskljucivo ako Sloboda ode u grupnu fazu evropskih takmicenja ili BiH dobije organizacuju nekog takmicenja za koji ce biti potrebno vise stadiona.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 27 jan 2017, 00:35

hahahha kriterij kojim se određuje je li neko mjesto grad ili selo- visina munara na džamiji hahahhaha aj plač

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 27 jan 2017, 00:39

AnelZ je napisao/la:Davno sam govorio da Tusanj zavrsi za pocetak Istok kao glavnu tribinu iskljucivo u visini sjevera te odradi malo zapad u trenutnoj konfiguraciji i vec to bi bilo dovoljno za pocetak. Graditi novi zapad treba tek kada zaista bude potencijala i prilika. Nekih 7200-7700 natkrivenih mjesta (sjever + istok) te dodatnih 4000 na otvorenom (zapad) bi bilo dosta. Dajem manji kapacitet Istoku (4000-4500) jer ako ce biti glavna tribina, onda ce prostori za VIP i medije pojesti dobar prostor centralnog dijela tribine. O jugu razmisljati iskljucivo ako Sloboda ode u grupnu fazu evropskih takmicenja ili BiH dobije organizacuju nekog takmicenja za koji ce biti potrebno vise stadiona.
upravo to, zavrsiti istok, usminkavati zapad, puni projekat potpuno zavrsit apsolutno nema potrebe
Zarathustra

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 27 jan 2017, 00:52

theKuPuS je napisao/la:hahahha kriterij kojim se određuje je li neko mjesto grad ili selo- visina munara na džamiji hahahhaha aj plač
kao prvo nije to kriterij nego pokazatelj da ako jedno mjesto ima najljepšu džamiju u Hercegovini, zatim stadion jednog Veleža, i uz to nalazi se nedaleko od Mostara i ima više 0d 3000 stanovnika ne može se nazvati selom..

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 27 jan 2017, 21:36

Stvar je u tome da velez puno gubi time sto stadion nije u uzem dijelu grada. Evo ti primjer zivio ja u mostaru 3 godine, nisam nikad otisao na tekmu u vrapcice ne zato sto ne pratim nasu ligu, nego jednostavno vrapcici nisu pristupacni kao sto bi to bilo da je stadion kod univerziteta.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: juka55 i 0 gostiju.