gambler1899 je napisao/la:Stvarno se ne razumjem nesto puno u to, ali kad skontam srusiti sjever i graditi nesto ponovo u nasim uslovima bi bilo ravno samoubistvu iz vise razloga
Naravno da bi bila ludost rušiti je sad kad se toliko uložilo, ali veća ludost je bila uopće je graditi na takav način. Sad je kasno.

Volim pratiti stadione, izgradnju, oduševljen sam kad god se nešto kod nas radi po tom pitanju, bila nova konstrukcija ili rekonstrukcija, ali sam otpočetka bio protiv ovog.
svi znaju zasto je atletska staza tu, pricalo se vec prije o tome (morao bi se praviti nesto kao u Zenici da bi se ona sklonila, a gdje su pare?)
Da, ali vidi ovo: želi se da to bude elitni stadion, cat 4, da igra reprezentacija, ali da ga istovremeno koriste ljudi za rekreaciju. Toga vjerojatno nema nigdje.
Moglo se sve, samo je trebalo malo vizije. Atletskom stadionu za građane i eventualni atletski klub ne bi trebale tribine i svakakve karafeke, dovoljan bi bio ograđen prostor (valjda u tolikom gradu ima mjesto koje bi se moglo iskoristiti) sa stazom, dvije-tri svlačionice i dvije-tri prostorije za urede ili teretanu.
Ali dobro, želja mi je da ga bar završe ovu tribinu što su počeli raditi u što kraćem roku, da se ne otegne kao izgradnja sjeverne.