FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 30 jul 2010, 11:22

Dajdža je napisao/la:Vidi se da malo poznaješ situaciju u Slobodi...Sakib Malkočević se nekoliko puta našao u ulozi spasitelja kluba,nadati se da će to biti prošlost...malo je onih koji brinu o Slobodi...ostali samo Šabovići.
to ti mislis da malo poznajem situaciju u Slobodi...svaka cast SAkibu ali opet i on je namazan svim bojama...imao je priliku u proljetnom djelu sezone da bude trener ali nije htjeo zasto znas li...pa ev da ti kazem zasto...predlozio je da bude sef strucnog staba s pomocnim trenerom Denisom Karicem...a znas li ko je Denis karic...momak koji je igrao u Slobodi i na tvoju informaciju svi su ga zvali lutka zato sho nema veze s vezom o fudbalu...a uprava Slobode je predlozila da odluci 24 sata hocel da bude sef a da mu pomocni trener bude Buco a posto on nije htjeo tako onda je upravi ostalo samo da trazi drugog trenera....koliko ti malo znas o Slobodi....ja se slazem s tobom malo je oni koji brinu o Slobodi...ali pogledaj sad ako je ko junak onda je to glavas pogledaj na kojoj smo poziciji zavrsili...na 6 a bili 15...znam dosta o Slobodi tak da sutim i ne pricam punooo...ha ja.... :D :D

Dajdža
Kontakt:

Post Postao/la Dajdža » 30 jul 2010, 11:32

Svašta mi se napriča,što i vrapci na grani znaju....namazan jašta Sok.Juniore je gurao po Lipnici i ostalim nižer.klubovima i uvukao se pod kožu Giproma(stančić) i siće bezbeli...Glavaš je zaista nešto drugo i želi i sebi i Slobodi bolju budučnost...ako ! I vjeruje Slobodinoj školi nogometa...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jul 2010, 11:36

ajla lutko borili smo se mi za opstanak vise puta ne samo ove godine... i onig godina kada smo izborili toto kup u dva navrata sve do zadnjeg kola nam je bilo gutavo i ond apobjedom skocimo na tu 6 poziciju...pa onda ono zadnje kolo sa Slavijom kada smo trebali pobjedu, kada su Fukare bojkotovale utakmicu i kada se iza stadiona cekao tako zeljeni opstanak, pa je nasa Sloboda dobila 3:0....mislim da nam je to poklonjeno, a mi smo njima uzvratili u finalu kupa gdje smo sami sebe pobjedili po ko zna koji put.Onda u sezoni 1999 nakon koje se trebale prikljuciti i ekipe iz Rs i kada je savez donjeo odluku da ostaje 8 ekipa u ligi mi smo prije zadnjeg kola bili 9 a celik 10:)....onda nam u goste dolazi Dzerzelez Zenica koja se bori za izlazak u tadasnji play off i evropu.Ljudi nas vode 0:1 prvo poluvrijeme Dzemo Smijecanin nam ga uvalio :(... tada nam je svima na stadionu bilo srce zaledjeno, pa cak mnogi nisu ni pomisljali tada otici na utakmicu play offa za kosarkase gdje je tada super jaka Sloboda Dita cekala, takodjer c super jakog Brotnjo iz Citluka....ja sam jedan od onih koji je ostao na stadionu do kraja i tada smo svi vidjeli nasu SLobodu u nizem rangu, ali Jasarevic-Gasi,Admir Joldic i ostali su u nastavku utakmice postigli 3 gola i tkao smo slavili 3:1 i na kraju zauzeli tu 8 poziciju.Doduse nakon toga savez mjenja odluku da u ligi ostaje 11 ekipa, jer celik je bio plasiran na 9 poziciji, sto znaci i da smo izgubili nas bi savez ostavio :)... bilo je moja ajla i tezih trenutaka nego prosle sezone vjeruj mi :(
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 30 jul 2010, 11:44

Dajdža je napisao/la:Svašta mi se napriča,što i vrapci na grani znaju....namazan jašta Sok.Juniore je gurao po Lipnici i ostalim nižer.klubovima i uvukao se pod kožu Giproma(stančić) i siće bezbeli...Glavaš je zaista nešto drugo i želi i sebi i Slobodi bolju budučnost...ako ! I vjeruje Slobodinoj školi nogometa...
hihi pa et zato sam ti svasta napricala da imas to u vidu i onako nam u klubu ima dosta namazanih netreba nam jos...ono sto je on ucinio za slobodu to stoji svaka mu cast...pa to ti govorim Glavas je ono sto Sloboda treba odavno...PA primjeti se da vjeruje i ja bi vise volila da se proguraju ove mladje normalno ako imaju talenta da igraju neg da dovodimo igrace koji se mozda igrati jednu godinu i odose....i jos nesto sto je zalosno kod nas u klubu jeste da svi igraci koji dodju potpisuju na pola ili 1 godinu...ni to mi se nesvidja nikako...ali et nadam se sad boljoj i uspjesnoj sezoni... :D :D

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 30 jul 2010, 11:54

SaltCityAttack je napisao/la:ajla lutko borili smo se mi za opstanak vise puta ne samo ove godine... i onig godina kada smo izborili toto kup u dva navrata sve do zadnjeg kola nam je bilo gutavo i ond apobjedom skocimo na tu 6 poziciju...pa onda ono zadnje kolo sa Slavijom kada smo trebali pobjedu, kada su Fukare bojkotovale utakmicu i kada se iza stadiona cekao tako zeljeni opstanak, pa je nasa Sloboda dobila 3:0....mislim da nam je to poklonjeno, a mi smo njima uzvratili u finalu kupa gdje smo sami sebe pobjedili po ko zna koji put.Onda u sezoni 1999 nakon koje se trebale prikljuciti i ekipe iz Rs i kada je savez donjeo odluku da ostaje 8 ekipa u ligi mi smo prije zadnjeg kola bili 9 a celik 10:)....onda nam u goste dolazi Dzerzelez Zenica koja se bori za izlazak u tadasnji play off i evropu.Ljudi nas vode 0:1 prvo poluvrijeme Dzemo Smijecanin nam ga uvalio :(... tada nam je svima na stadionu bilo srce zaledjeno, pa cak mnogi nisu ni pomisljali tada otici na utakmicu play offa za kosarkase gdje je tada super jaka Sloboda Dita cekala, takodjer c super jakog Brotnjo iz Citluka....ja sam jedan od onih koji je ostao na stadionu do kraja i tada smo svi vidjeli nasu SLobodu u nizem rangu, ali Jasarevic-Gasi,Admir Joldic i ostali su u nastavku utakmice postigli 3 gola i tkao smo slavili 3:1 i na kraju zauzeli tu 8 poziciju.Doduse nakon toga savez mjenja odluku da u ligi ostaje 11 ekipa, jer celik je bio plasiran na 9 poziciji, sto znaci i da smo izgubili nas bi savez ostavio :)... bilo je moja ajla i tezih trenutaka nego prosle sezone vjeruj mi :(
znam da smo se borili jos koji put za opstanak...ali to nije svake godine neg svake druge....tj jednu sezonu dobri drugu katastrofa...pa nismo ispali zato sho smo jedini Tuzlanski klub...i to ce uvijek biti na umu ovima iz Saveza....sjecam se jedne godine nezz tacno koja 2005 ili 2006 nisam sigurna borba za opstanak nezz s kim smo igrali zaboravila ali izvukli smo se...tad je bilo najteze tribine pune svjet sjedio po onim stepenicama nije bilo mjesta na stolicama...hihih....ali et uspijevamo nekako prevazici te teske trenutke... :D :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jul 2010, 12:05

Čekaju Nikolića, Raca danas potpisuje?

Utakmica Slavija – Sloboda, kojom ova dva tima otvaraju novo prvenstvo u Premijer ligi, umjesto sutra odigrat će se u nedjelju, sa početkom u 17,30 sati.

Stručni štab Slobode još ne zna na koje igrače može računati pred ovaj teški susret. Danas se očekuje povratak iz Slovačke Staniše Nikolića, koji je otišao po papire iz bivšeg kluba Dunajske Strede. Ukoliko popularni Stana dođe s osmijehom, bit će u startnoj postavi Tuzlaka na mjestu desnog bočnog, na mjestu koje je ostalo upražnjeno nakon odlaska s Tušnja Semira Borogovca.

Neizvjestan je nastup i Darka Race i Admira Čehajića. Oni još nisu potpisali ugovore sa Slobodom. Očekuje se da bi Raca to mogao obaviti danas, a Čehajić kada dobije ispisnicu iz Mionice.

Ugovor nije potpisao ni šef struke Vlatko Glavaš, ali je cijele pripreme “odradio” u punom angažmanu.

Cijeli tok priprema prošao je na Tušnju s dosta problema. Na prozivci se pojavilo samo 13 igrača, kasnije je sve kompletirano, ali su neki odustali, drugi nisu zadovoljili, a za neke nije bilo novaca!

Sloboda nije otišla na pripreme, mada su u planu bili Vlašić, pa Sanica, odnosno, Plav. Prvi put sve je obavljeno u Tuzli, pa ostaje da se vidi hoće li se sve ovo odraziti na igru i rezultate ekipe.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jul 2010, 12:07

Glavas izjavio da u nedelju krecu ofanzivno protiv Slavije.Svoje mjesto u prvih 11 Smajlovic,Mujic,a mozda i Dajic.Glavas izdiktirao sastav za mec protiv Slavije : Mujkić, Nikolić - Raca - Jogunčić - Efendić, Malkić - Zoletić, Šaranović (Dajić), Gavarić - Mujić - Smajlović.Igraci ce u subotu prenocit u hotelu Terme.

s.s.lazio
Kontakt:

Post Postao/la s.s.lazio » 30 jul 2010, 13:57

harry_90 je napisao/la:Glavas izjavio da u nedelju krecu ofanzivno protiv Slavije.Svoje mjesto u prvih 11 Smajlovic,Mujic,a mozda i Dajic.Glavas izdiktirao sastav za mec protiv Slavije : Mujkić, Nikolić - Raca - Jogunčić - Efendić, Malkić - Zoletić, Šaranović (Dajić), Gavarić - Mujić - Smajlović.Igraci ce u subotu prenocit u hotelu Terme.
Uvijek mi igramo ofanzivno pa dobijemo 2 komada :P hahaha...ukoliko ne bude zalaganja na terenu nema bodova,ma kako god da igrali,ofanzivno ili defanzivno,ma da sam uvijek za ofanzivno,jer se na strani mora primiti gol,dakle igras defanzivno primis ga,otvoris se primis jos 1 i tako,...ovako trebamo igrati napadacki,primi 1 daj 2..ha ya!
Giustizia per Gabriele Sandri !

Vola Lazio tu non sarai mai sola vola !

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 30 jul 2010, 19:35

mislim da bi se mogao ponoviti rezultat 1-1 kao i prošle sezone na otvaranju nekako mi je x najrealniji ali trebaće zapeti dosta da se nametne kontrola igre i onda bi i pobjeda mogla biti itekako izgledna ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Dajdža
Kontakt:

Post Postao/la Dajdža » 31 jul 2010, 00:03

Pored svih turbulencija i ovaj sastav nije loš....moglo bi se oće3kivati kao sigurica bod iz Sarajeva...i jednim i drugima sasvim dobro za početak......

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jul 2010, 00:09

Sta bod, idemo po tri. :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 jul 2010, 08:42

Darko Raca potpisao do kraja sezone

Riješena je jedna velika dilema Slobode. Stoper Darko Raca jučer je u prostorijama kluba iz Rudarske 2 potpisao ugovor kojim se obavezao da će za tuzlanski tim odigrati cijelu sezonu.

Raca je igrao za više bosanskohercegovačkih i stranih klubova: Mladost iz Apatina, Kozaru, Orašje, Sarajevo, Vasalunds IF i Syrianska FC (Švedska), Laktaši, ČSK Pivara Čelarevo…
Iskusan je igrač, ima 34 godine. Za Slobodu će debitovati protiv Slavije.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 jul 2010, 08:47

Malkić: Jači smo nego prošle sezone

Nogometaši tuzlanske Slobode gostujućom utakmicom protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva otvorit će novu sezonu Premijer ligem BiH.

Tim Vlatka Glavaša tokom ljetnog prelaznog roka napustilo je čak osam igrača ali je u Rudarsku 2 stiglo i nekoliko novih imena, najzvučnija pojačanja su Staniša Nikolić i Jusuf Dajić koji dolaze iz slovačkog DAC-a 1904 te hrvatskog Šibenika. Sloboda je promjenila gotovo kompletnu odbranu u odnosu na prošlu sezonu s obzirom da su Tušanj napustili Krasić, Crnogorac, Karadža i Milošević ali su stigli Drakul, Raca i Aleksić.

Proteklih godina nerijetka situacija je bila da su stoperi najbolji strijelci Slobode no čini se da će ove sezone priča biti malo drugačija s obzirom da Sloboda u narednu sezonu ulazi sa čak pet napadača: Smajlović, Šaranović, Mujić, Dajić, Bekić.

Jedan od rijetkih igrača koji je imao važeći ugovor sa Slobodom i čiji je status bio neupitan je mladi Mersed Malkić. Malkić je nakon juniorskog staža prošle godine obukao dres prvog tima i nije imao mnogo problema sa aklimatizacijom.

Ovaj pouzdani igrač sredine terena tuzlanskog kluba vjeruje da je njegov tim jači nego prošle sezone i da ima šanse boriti se za sam vrh tabele.

Prošla sezona za sve nas je bila dosta turbulentna, mnoge stvari nisu bile na svom mjestu pa smo se borili za opstanak. Dolaskom Vlatka Glavaša na mjesto trenera, mnoge stvari su krenule na bolje i vjerujem da će tako biti u narednoj sezoni. Mislim da smo se dobro pripremili za narednu sezonu iako nigdje nismo otputovali na pripreme. Dosta igrača iz prošle sezone nas je napustilo ali su tu došla neka nova imena i moje mišljenje je da smo za nijansu jači nego prošle sezone, kazao je Malkić i dodao ...

Moramo se još malo uigrati i onda će sve to izgledati zaista dobro. Ne bih rekao da su ostale ekipe mnogo bolje od nas, mislim da se možemo boriti za plasman što bliži vrhu tabele.

I kod Osmanhodžića, Hadžiahmetovića i Glavaša, Malkić je bio prava radilica na terenu i jedan od rijetkih igrača koji je imao zagarantovano mjesto u prvoj postavi. Malkić vjeruje da će u narednoj sezoni biti još bolji.

Normalno je da želim napredovati, u prošloj sezoni sam dobio pravu priliku, igrao sam većinu utakmica i mislim da sam jednim dijelom opravdao povjerenje stručnog štaba. U narednoj sezoni to mora biti još bolje, nadam se da ću i dalje u dresu Slobode pružati dobre partije.

Sloboda u nedjelju gostije kod Slavije iz Istočnog Sarajeva a veznjak Slobode optimističan je pred prvi ovosezonski meč.

Jedva čekamo da počne sezona i sa dosta motiva čekamo tu utakmicu protiv Slavije. Iako ih je napustilo dosta važnih igrača, ne smijemo ih podcijeniti, oni su svejedno favoriti na njihovom terenu ali idemo igrati i pokušati prvenstvo otvoriti pobjedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 jul 2010, 08:52

JOGUNČIĆ: U BIH JE SVAKO GOSTOVANJE TEŠKO

Slavija, ekipa koja je prošle sezone teško izborila opstanak u društvu najboljih, ugostit će Slobodu na svom terenu. Optimizma u redovima tuzlanskog premijerligaša ne manjka.

"Svako gostovanje u Bosni i Hercegovini je samo po sebi teško. Tako će, bez sumnje, biti i ovo naše u Istočnom Sarajevu."

"Ali, mislim da jednim zalaganjem čitavog tima, jednom dobro potavljenom formacijom šefa struke Vlatka Glavaša i njegovog pomoćnika Adnana Osmanhodžića, možemo doći do povoljnog rezultata", kazao je stoper Slobode Samir Jogundžić za SportSport.ba, te dodaje:

"Slavija je ostala bez velikog broja igrača, no i naša postava izgleda dosta durgačije u odnosu na prošlu sezonu. Naša odbrana je u proljetnom dijelu prošle sezone na Tušnju primila svega jedan pogodak, a svi znamo da su nam u goste dolazili i Sarajevo, Zrinjski, Borac, Željo... Iskreno se nadam da će se taj uspjeh i ove godine ponoviti, iako više u zadnjoj liniji nema Crnogorca, Karadže, Mostarlića..."

ISPRAVKA:Mostarlic nije odbrambeni igrac,vec napadac.Crnogorac,Karadza,Milosevic,Krasic su igraci iz odbrane koji vise ne nastupaju za Slobodu.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 jul 2010, 10:14

Bez Staniše Nikolića protiv Slavije

Staniša Nikolić ipak neće nastupiti za Slobodu protiv Slavije, u 1. kolu Premijer lige. Jučer se vratio iz Slovačke, ali polovično obavljenog posla.
Naime, zbog prvenstva u Slovačkoj i gostovanja Dunajske Strede u Ružomberoku, niko iz klupske administracije nije bio prisutan u klubu.

Pronašao sam jedino predsjednika, koji je obećao izdati papire, ali ako se odreknem oko 18.000 eura, koliko mi Dunajjska Streda duguje. Nisam imao izbora, pristao sam, ali ću po papire morati još jednom otići, možda već sutra – rekao nam je Nikolić.

Samim tim, Nikolić neće moći nastupiti sutra u Lukavici, što je glavobolja više za Stručni štab Slobode, koji je iskusnog igrača planirao staviti na mjesto desnog bočnog.

- Žao mi je što neću momcima pomoći protiv Slavije, ali se nadam da ću na Tušnju nastupiti protiv Travnika u 2. kolu – nada se Nikolić.

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 31 jul 2010, 10:22

Ja peha :)

Dajdža
Kontakt:

Post Postao/la Dajdža » 31 jul 2010, 12:02

Uh ova vijest sa Stanom,nije nimalo dobra....Odbrana nam je bez njega šuplja...Joge neće moći sam sve iznijeti. Ovaj 34-godišnji Raca,je spor i islužen,pa ni Aleksić nije bog zna šta...Efendić dobar u odbrani...Na lijevoj strani nemamo niti jednog ljevaka,vjerovali ili ne.Spomenite mi bilo koga ko šutira lijevom nogom u Slobodi. Na žalost je to bio Borogovac koji je još uvijek bez angažmana i samostalno trenira....Laki ne čeka ispisnicu,om je već potpisao i registrovan je ,ali momak čeka lovu za ugovor,koju su mu samo obećali ali ne i ispoštovali. Ipak i pored svih problema ,očekujem povoljan rezultat,jer i Slavija nije ništa u boljoj situaciji osim prednosti domaćeg terena.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 31 jul 2010, 12:16

Dajdža je napisao/la:Uh ova vijest sa Stanom,nije nimalo dobra....Odbrana nam je bez njega šuplja...Joge neće moći sam sve iznijeti. Ovaj 34-godišnji Raca,je spor i islužen,pa ni Aleksić nije bog zna šta...Efendić dobar u odbrani...Na lijevoj strani nemamo niti jednog ljevaka,vjerovali ili ne.Spomenite mi bilo koga ko šutira lijevom nogom u Slobodi. Na žalost je to bio Borogovac koji je još uvijek bez angažmana i samostalno trenira....Laki ne čeka ispisnicu,om je već potpisao i registrovan je ,ali momak čeka lovu za ugovor,koju su mu samo obećali ali ne i ispoštovali. Ipak i pored svih problema ,očekujem povoljan rezultat,jer i Slavija nije ništa u boljoj situaciji osim prednosti domaćeg terena.
Laki nije registrovan za Slobodu još, čeka lovu, ispisnicu nije uzeo iz Omladinca još jer je takav dogovor imao, prošli put su ga zeznuli nije gotov ništa dobio.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jul 2010, 21:09

Kako Glavas kaze, pocinjemo sa tri napadaca. :D :D

Ovo bi moglo biti vrlo zanimljivo. Ako stvarno krene toliko ofanzivno, mozemo svasta ocekivati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GelsenkirchenTuzla
Kontakt:

Post Postao/la GelsenkirchenTuzla » 31 jul 2010, 22:35

Imam jedno pitanje.Zasto su odgodili danas utakmicu protiv Slavije?Zbog kojeg razloga?
Hvala unaprijed. ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.