NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Wolverine
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la Wolverine » 29 jul 2010, 14:57

ma jose imena ne igraju nikakvu ulogu tu.

ovdje u ovoj ekipi nema nijednog ego manijaka, osim mozda iguodale. pogledajove timove gore sto si nabrojao, pola ih je takvih. ako u ovoj ekipi bude dobra hemija, u sto ne sumnjam, osvojit ce prvenstvo, u sto takodjer ne sumnjam. da mozda u spaniji igra gasol, onda bi cak imali i konkurenciju, ali je ovako drugacije.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 jul 2010, 15:00

Fazon je sto su sada ove evropske ekipe dosta slabije, pa ovaj tim se moze nadati zlatu
nema potpisa

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jul 2010, 17:00

Wolverine je napisao/la:ma jose imena ne igraju nikakvu ulogu tu.

ovdje u ovoj ekipi nema nijednog ego manijaka, osim mozda iguodale. pogledajove timove gore sto si nabrojao, pola ih je takvih. ako u ovoj ekipi bude dobra hemija, u sto ne sumnjam, osvojit ce prvenstvo, u sto takodjer ne sumnjam. da mozda u spaniji igra gasol, onda bi cak imali i konkurenciju, ali je ovako drugacije.
Slazem se s tobom osim oko Iguadole, on je potezao u Sixersima, jer realno nema ko drugi, ali ovdje u ovoj repki ne vjerujem da ce forsirati, uostalom, imaju playmakera iz udzbenika, ako je Billups mogao natjerati Mela da se podredi ekipi onda moze svakoga, jer realno dolaskom Billupsa u Denver, Melo se promijenio i uspijeh tima mu je bitniji od onog individualnog. Rondo, Billups, Rose, sve timski igraci, individualni ucinak ih ne zanima, jedino onaj Curry, on je klasican sutar i on ce odapeti bez razmisljanja, ali ostali igraci vjerujem da ce se podrediti timu, sto nije bio slucaj u godinama koje je pomenuo Jose, jer kada se svi podrede timu, doslo je i zlato koje su malo je reci lagano osvojili James i drustvo na OI 2008 godine. Mislim da je ovaj tim na nogama, da se ne dizu u visine, ne glume zvijezde i odlikuje ih timska igra.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jul 2010, 17:43

Iako se ne radi o utakmici NBA lige, vec americke bejzbol MLB lige, ali ipak ima veze i sa kosarkom svakako :)

Na utakmici bejzbol ekipe Cleveland Indians pojavio se navijac u dresu Jamesa Miami Heat :)... Naravno mnogi su se sa njim zeljeli obracunati i vrijedjali su ga, ali ga je policija brzo izvela sa stadiona :)... mislim skidam mu kapu ipak :)

slika
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jul 2010, 18:21

SaltCityAttack je napisao/la:Iako se ne radi o utakmici NBA lige, vec americke bejzbol MLB lige, ali ipak ima veze i sa kosarkom svakako :)

Na utakmici bejzbol ekipe Cleveland Indians pojavio se navijac u dresu Jamesa Miami Heat :)... Naravno mnogi su se sa njim zeljeli obracunati i vrijedjali su ga, ali ga je policija brzo izvela sa stadiona :)... mislim skidam mu kapu ipak :)

slika
Da je Bosna ili Evropa, dobio bi sto zasluzuje, nema policije koja bi ga odbranila, ali oni ipak nisu srcani kao mi, vidim to po nacinu navijanja kada je tekma, repertoar je LET'S GO pa ime time, ili DEFENCE, to je to, kada je playoff ubace par novih i eto od njihovog navijanja...

Mes Que Un Club!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jul 2010, 18:27

u Hockeyu i americkom fudbalu nije kao na ovim sportovima i tu je loziona kao kod nas u to sam se uvjerio, ali ovo sve ostalo beze je...ma zavisi od grada ipak
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2010, 18:33

Wolverine je napisao/la:ma jose imena ne igraju nikakvu ulogu tu.

Evo ja ti nudim opkladu da Amerika nece osvojiti SP...Iz prostog razloga sto i bez Paua Spanija je jaka ko zemlja..

Riki, Calderon, Navaro, Rudi, Garbahosa, Marc, San Emeterio, Alex Mumbru, Reyes, Fran....

Gro ovih igraca je prosao velika takmicenja, zna kako se to igra dok ova eksperimentalna ekipa Amerike nista nije u istom sastavu odigrala, nema veze sto je to skup mladih igraca koji posjeduju veliki kvalitet...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 29 jul 2010, 18:53

evo ja prihvacam opkladu. samo reci uloge.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 29 jul 2010, 19:00

Wolverine je napisao/la:lorenzen wright pronadjenj mrtav.. nevjerovatno, imao je 35 godina i sestero djece. znam da je nestao 19 jula bio, a eto danas pronasli njegovo tjelo.

RIP

čudno je to nešto oko bivših igrača clippersa,dele,sealy,wright,duckworth mrtvi ,rogers invalid.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 29 jul 2010, 21:04

Ja se evo necu kladiti, sve je moguce, ali kazem da ova ekipa nije nista jaca od onih iz 2004 ili 2006. godine. I tad je to bio spoj mladosti i iskustva, a sad imamo 15-tak igraca, od kojih je samo par njih igralo all-star utakmicu, a vrlo tesko da ce iko od njih (osim eventualno Duranta i mozda Rondoa) uci u Hall of Fame.
Ne mozes porediti ekipu iz 2008. gdje je igralo 10-tak allstar igraca, u stvari krema NBA lige. I to sve vrsni individualci, ali takve vrste da mogu bez trenera i treninga pobijediti bilo koga.
Jedina njihova prednost je sto trenutno nema jake evropske reprezentacije, kao sto je to bilo ranije.
Uglavnom, vidjecemo. :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2010, 21:09

Wolverine je napisao/la:evo ja prihvacam opkladu. samo reci uloge.
Evo ja cu pustiti tebe da odlucis...Repka iz Japana 2006 je bila jaca dva puta, pa su ih Grci raznijeli u polufinalu...Vjerovatno Wolverine prati samo NBA pa ne vjeruje Europljanima...

Ostalo je samo ime.....

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 29 jul 2010, 21:23

neno#4 je napisao/la:
Evo ja cu pustiti tebe da odlucis...Repka iz Japana 2006 je bila jaca dva puta, pa su ih Grci raznijeli u polufinalu...Vjerovatno Wolverine prati samo NBA pa ne vjeruje Europljanima...
dovojlno pratim euroligu, i nije da ne vjerujem europljanima, vec vjerujem amerima.

a vidjet cemo za okladu, ima jos vremena.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jul 2010, 22:23

jose je napisao/la:Ja se evo necu kladiti, sve je moguce, ali kazem da ova ekipa nije nista jaca od onih iz 2004 ili 2006. godine. I tad je to bio spoj mladosti i iskustva, a sad imamo 15-tak igraca, od kojih je samo par njih igralo all-star utakmicu, a vrlo tesko da ce iko od njih (osim eventualno Duranta i mozda Rondoa) uci u Hall of Fame.
Ne mozes porediti ekipu iz 2008. gdje je igralo 10-tak allstar igraca, u stvari krema NBA lige. I to sve vrsni individualci, ali takve vrste da mogu bez trenera i treninga pobijediti bilo koga.
Jedina njihova prednost je sto trenutno nema jake evropske reprezentacije, kao sto je to bilo ranije.
Uglavnom, vidjecemo. :mrgreen:
Zar se to mora uci u HOF da bi se osvojilo zlato? Pa opet ko garantuje da Rose nece uci u HOF, ili mozda Russell Westbrook, pa cak i E Gordon i Rudy Gay, ma to su momci mladi k'o rosa, zna se da u NBA se igra do 35 ili 36 godine bez problema (ukoliko igrac nema tezih povreda). Karijere su pred njima, sve je moguce. Ne moze All-Star event odredjivati da li ce se medalja osvojiti, All-Star biraju navijaci, ljudi, koji nisu toliko kompetentni, pa sjeti se da je AI bio izabran za All-Star a covjek bio u najvecem padu igre u svojoj karijeri (kada je presao u Detroit), pa sjeti se ostalih igraca koji su bili u evidentnom padu forme, pa dodju na All-Star mec, a igraci koji to zasluze, brojkama i igrom ne nastupe, jer nemaju dovoljno ljudi koji navijaju za njih. All-Star mec nije mjerilo za kvalitetu. Nisam siguran ali mislim da je T-Mac bio izabran isto tako na All-Star ili ove ili prose ili mozda pretposle sezone, a nije nista pokazao evo vec duze vrijeme, pa cak ga jos niko nije doveo u klub. Covjek ima svoje navijace i to je to, oni glasaju za njega, a poznato je da je tako Ming zbog ljudi iz Kine uvijek bio na All-Star mecu a ko kazee da je on zbog toga medju najboljim centrima u ligi? Niko, to je samo do toga koliko ko navijaca ima.

Mes Que Un Club!

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 29 jul 2010, 22:42

@leite: totalno si mašio poentu. O nacinu i izboru na Allstar utakmicama se moze nadugo i nasiroko pricati. Ali vecina igraca koji tamo igraju na kraju zavrse u HOF. (T-Mac je zbog nekih ranijih zasluga tu upadao, kao i AI ili svojevremeno Magic, a za Minga se stvarno moze reci da je jedan od najboljih centara danasnje NBA lige, ako cemo iskreno)
A ta njihova mladost je upravo ono sto je najveci nedostatak ove ekipe. Pa pogledaj imena iz npr. 2004. godine, to su danas najbolji igraci NBA lige. Ali tad su bili zutokljunci koji nisu imali ni glavu ni rep. Iako se vec tada znalo da ce biti nosioci igre u svojim ekipama. Za ove igrace od ove godine, osim par njih, jos uvijek malo ljudi misli da ce biti takvi.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2010, 23:29

Wolverine je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
dovojlno pratim euroligu, i nije da ne vjerujem europljanima, vec vjerujem amerima.

a vidjet cemo za okladu, ima jos vremena.
Dobro, nemoj poslije kad Ameri zijane da se pravdas zbog ovog ili onog 8-) 8-) 8-) 8-) ...

Spanci dolaze nikad spremniji, plus ima tu ekipa koje mogu da pomrse racuna Amerima itekako...Osnovna prednost je sto je Spanija na okupu, dok Ameri tek po prvi put igraju u ovom sastavu...

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 jul 2010, 00:13

ma kakvi spanci bez gasola daj ba ako udu u polufinale bice im dobro

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 30 jul 2010, 00:48

dema je napisao/la:ma kakvi spanci bez gasola daj ba ako udu u polufinale bice im dobro
2006. su unistili Grcku bez Gasola, koja je opet dan prije razbila tadasnji USA Team...
Isto kao sto ti kazes sta su oni bez Gasola, ja kazem sta su Ameri bez Kobea, Jamesa, Wadea i kompanije.
Generalno, mnogo se podcjenjuje evropska kosarka na ovom forumu, pogotovo od vas koji vise pratite NBA, ali realno ovaj americki tim ce imati problema u eventualnim mecevima sa Spanijom, pa mozda cak i sa nekim drugim euro repkama

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 30 jul 2010, 10:53

USA sad ima skroz drugaciji tim, nisu to ego manijaci kao James, Wade, Koby, Anthony. Sad su tu timski igraci i plus jedan Durant, ja ne znam dal ce i jedna trojka ga moci zaustaviti, jer je duplo veci od Evropskih trojki a i ima veliki raspon ruku, a svi znamo kakav sut ima, ostavi ga samo sekund da se namjesti ulazi sut. Onda na playu imaju Rose, Ronda, Westbrooka i Billupsa sve timski igraci, plus ova prva trojica su medju najbrzim igracima NBA lige, eto uzemo da ih Rubio cuva koji nema brzine dovoljno kao i fizicke konstitucije da se suprostavi njima u odbrani. Jedino centarska linija jeste problem, tu bi moglo biti najvise problema, ali Lopez i Chandler su odlicni odbranbeni igraci i mogu ustopat svakog centra. Po meni jedina greska je pozivanje Gangera i Igualde, po meni tu su trebali upasti G. Wallace i Ariza, jer su po meni korisniji profili igraca za ovu repku nego ova dvojica.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 30 jul 2010, 11:24

evo jedan "interesantan" text.
Stephon Marbury i naredne će tri sezone igrati u Kini, Shanxi Zhongyu klub je u kojem je "Starbury" odigrao 15 utakmica prošle sezone s prosjekom od 23 poena i deset asistencija.

Marbury je preko pozivnice nastupio i u All Star utakmici kineske lige, a njegova popularnost u Kini dosegla je velik broj fanova.

Vlasnik kluba u kojem će nastaviti karijeru, Wang Xingjiang prošle je sezone, navodi se iako službeno nije potvrđeno, Marburyu isplatio sto tisuća dolara na ime plaće, međutim novi ugovor ima i neke interesantne klauzule.

Osim što će dobiti nešto novca, glavna stavka sporazuma koji će Marbury potpisati jest otvaranje tvrtke koja će prodavati tenisice koje je nekadašnji igrač New York Knicksa kreirao, a koje nose naziv Starbury. Kao nastavak dogovora, kineski će klub otvoriti niz tvornica po cijeloj zemlji koje će proizvoditi opremu, a priprema se i otvaranje trgovina s igračevim imenom.

Inače, prošlog se tjedna pojavila informacija kako je Marbury odbio ponudu Miami Heata, no sam je igrač to strogo opovrgnuo. Također, navodno je dobio pozive u trening kamp nekoliko NBA klubova pored one Heata, no sve je odbio kako bi nastavio raditi na vlastitom brandu u Kini.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 jul 2010, 12:03

The Game je napisao/la:
dema je napisao/la:ma kakvi spanci bez gasola daj ba ako udu u polufinale bice im dobro
2006. su unistili Grcku bez Gasola, koja je opet dan prije razbila tadasnji USA Team...
Isto kao sto ti kazes sta su oni bez Gasola, ja kazem sta su Ameri bez Kobea, Jamesa, Wadea i kompanije.
Generalno, mnogo se podcjenjuje evropska kosarka na ovom forumu, pogotovo od vas koji vise pratite NBA, ali realno ovaj americki tim ce imati problema u eventualnim mecevima sa Spanijom, pa mozda cak i sa nekim drugim euro repkama
ja nigdje nisam rekao da ce ameri uzet ,ali sam siguran da spanija ne moze uzet zlato bez gasola ,a sad trebam vidjet ko jos igra inace nema ni dirka ni ginobilia nece bas bit toliko jako prvenstvo,po meni ako se francuzi skupe i zapnu oni imaju nba team skoro cijeli pa sto oni nebi mogli bit medu favoritima
a prvi favorit su ameri to se zna centri su im slabi ali na playu im nece moci niko nista plus durant ubice svakog igraca iz druge ekipe tako da jesu prvi favoriti sto i ne znaci da ce osvojit

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.