FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la sloboda72 » 09 jan 2017, 19:06

http://sportlive.ba/index.php/sl-novost ... i-me%C4%8D

sportlive.ba
sreda, 03 jul 2013.
Republika Srpska pre 21 godinu igrala prvi meč

slika

................................................................slika

Banjaluka – Posle 12 godina boravka u „kliničkoj smrti“ fudbalska reprezentacija Republike Srpske u život bi trebalo da se vrati do kraja ove kalendarske godine i to kako – utakmicom protiv Srbije!

Legalno pravo podržano statutarnim uporištem Fudbalskog saveza BiH i „overeno“ jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora krovnog Saveza čeka samo potvrdu u Cirihu od FIFA i meč Republika Srpska – Srbija biće odigran u Banjaluci, već sada se oseća, u spektakularnom ambijentu.
Fudbalska reprezentacija Republike Srpske zvanično je rođena 20. decembra 1992. godine kada je odigrala prvu zvaničnu utakmicu i to protiv bratske reprezentacije Republike Srpske Krajine. Bio je to to meč odigran na početku ratnih zbivanja u Bosni i Hercegovini, odigran pred 2.000 ljudi na Gradskom stadionu u Banjaluci, a rezultat je bio nerešen 1:1.

Pre ove utakmice Izvršni odbor FS Republike Srpske imenovao je selektore, a ta čast pripala je Milošu Đurkoviću iz Sarajeva i Prijedorčaninu Mladenu Katiću.
- U dugogodišnjoj golmanskoj karijeri dobio sam brojna priznanja, a imenovanje za selektora reprezentacije Republike Srpske mi je od svih najdraže. Svaki početak je težak, pogotovo za jednu fudbalsku reprezentaciju koja pravi prve korake, ali i najduži put počinje upravo tim prvim korakom. Verujem da će naš fudbalski put biti beskonačan. Trudiću se da na najbolji način opravdam ukazano poverenje – rekao je posle imenovanja za selektora reprezentacije Republike Srpske Miloš Đurković, inače član šampionske generacije Sarajeva.

Ni Mladen Katić nije krio oduševljenje što je izabran u selektorski štab:
- Iskreno, iznenađen sam, zbunjen, ali ujedno i srećan činjenicom da sam u stručnom štabu naše reprezentacije. Svi mi koji se bavimo trenerskim pozivom maštamo o tome da treniramo neku od reprezentacija. Ovo je za mene veliki posao, ujedno i velika čast i obaveza. Trudiću se svim svojim stručnjim i ljudskim kapacitetima da doprinesem kvalitetnom stasavanju reprezentacije Republike Srpske.

Danas, 21 godinu posle, iz sadašnje fudbalske perspektive Republike Srpske i njene kuće fudbala lepo se podsetiti na sve one koji su udarili reprezentativne temelje i u teškom, ratnom vremenu dali doprinos da se fudbal ne ugasi, odnosno da lopta ne stane pred granatama i mecima. Jedan od njih je svakako i Veljko Salamić tada fudbaler Rudar Prijedora.
- I danas se sećam svakog detalja oko te reprezentativne akcije protiv Republike Srpske Krajine, dolazili smo sa fronta da igramo utakmice i borili se za normalan i dostojanstven život. Vreme je bilo teško, ali smo se izdigli iznad njega snagom i voljom duha ne dozvolivši da fudbal stane. Kada smo igrali tu utakmicu znali smo da ima istorijsku dimenziju i zato sam i danas ponosan što sam bio deo te istorije naše reprezentacije i fudbala – istakao je Veljko Salamić.

U toj prvoj generaciji reprezentacije Republike Srpske najmlađi član bio je fudbaler Radnika iz Bijeljine Danijel Pajić. Danas je uspešni fudbalski arbitar na premijerligaškim terenima BiH.
- Bio sam srećan i ponosan što sam pripadao toj prodici i reprezentaciji koja je ušla u istoriju fudbala Republike Srpske. Nadam se da će se naša reprezentacija ponovo vratiti na veliku scenu i igrati prijateljske utakmice jer je to dobro za fudbal na celom prostoru dejtonske zemlje. Svako normalan na svetu voli da gleda spektakularne utakmice pred velikim brojem gledalaca kao što će biti meč Republika Srpska – Srbija koji je dogovoren na svim zvaničnim instancama još samo čeka potvrdu od strane FIFA koja ne bi trebalo da bude upitna. Banjaluka i Republika Srpska zaslužuju jedan takav fudbalski spektakl – rekao je Danijel Pajić.

Pred reprezentacijom Republike Srpske su nove stranice istorije...

S. Basara

Oni su ušli u istoriju

Na spisku selektorskog tandema Miloš Đurković-Mladen Katić 1992. godine bila su 24 fudbalera i oni su ušli u istoriju fudbala Republike Srpske.
To su: Nikola Čobanović, Dragan Marković, Nedo Zdjelar, Sretko Vojkić, Zoran Vranješ, Stojan Janjetović, Veljko Salamić, Vlado Jagodić, Borče Sredojević, Ljubiša Kukavica, Borislav Tonković, Danijel Pajić, Jovica Lukić, Milan Miladinović, Stojan Malbašić, Enver Ališić, Mićo Gračanin, Zoran Nešković, Aleksa Marić, Predrag Šobot, Boris Gluhović, Filip Trivan, Drago Lukić i Miro Šarac.

Čitano 3890 puta
Objavljeno u SL novosti
..........................................................................................................................................................
REPUBLIKA SRPSKA - REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA 1:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Nešković (16), 1:1 Žorić (45).
Stadion: Gradski u Banja Luci, gledalaca: 2.000, sudija: Ilija Gigović (Gradiška), pomoćnici: Slobodan Micev i Ranko Dragičević (oba iz Banja Luke).
IGRAČ UTAKMICE: Tihomir Žorić (Republika Srpska Krajina).

REPUBLIKA SRPSKA: Čobanović, Malbašić, Miladinović, Lukić, Sredojević, Janjetović, Tonković, Nešković, Jagodić, Zdjelar i Trivan. Još su igrali: Marković, Gračanin, Vranješ, Ališić, Vojkić, Šobot, Salamić, Lukić, Kukavica, Pajić, Marić, Šarac i Gluhović.

REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA: Lj. Vučković, M. Vučković, Bogunović, Vukasin, Tica, Vrcelj, Žarković, Božić, Pribićević, Njegić, Žorić. Još su igrali: Nedinić, Bjelivuk, Tatić, Božić, Dragišić, Šorgić, Botić, Čugalj.

.........................................................................................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:24, ukupno mijenjano 21 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 jan 2017, 14:35

Nezadovoljan statusom
Govedarica: Imaju li oni djecu? Hoću ono što sam zaradio

Autor: Sport Centar
Datum: 2017-01-11 11:18:36

slika

Fudbaler Slobode, Miljan Govedarica, nezadovoljan statusom na Tušnju oglasio se putem facebook profila.
Bivši mladi Zmaj je u "nemilosti" Vlade Jagodića, a očigledno više nije mogao da trpi situaciju, te je otvorio dušu.

"Ne znam od čega da počnem, šta me više muči. Kao čovjek pokušavaš da se dogovoriš, da izađeš u susret svima, ali to tako u BiH ne ide. Tužna smo mi država dok su ovakvi pojedinci na vlasti i imaju moć. Svaki dan čitam po pet izjava kako sam otpisan, kako ne računaju na mene. Dobro, ne računate na mene i to mi je jasno. Ali kako vama nije jasno da hoću ono što sam zaradio, nijednu marku više. Hoću novembarsku platu, i ja sam imao Novu godinu, i ja sam slavio praznike. Do sad još nisam vidio kad je neki igrač 'otpisan' da se pominje u svakoj izjavu, a pritom da odbacuješ svaku obavezu prema igraču. Ne razumijem razlog, neko ponižavanje, ne znam. Nije išlo, je*i ga. Volio bih da je bilo drugačije. Puno sam nepravde pretrpio, možda i previše, ali nije to ni bitno."

"Suština priče je da u Slobodi zajedno sa trenerom Jagodićem misle da mogu kako hoće. Imaju li oni djecu? Neka se postave da je njihovo dijete bilo u situaciji u kakvoj sam ja bio danas, da ne žele nikakav dogovor. U tome svemu mi još traže obeštećenje, neku razmjenu igrača koju nisam dobro ni shvatio jer mi je to nepoznanica. Na moj dug se smiju. Vjerovatno ću sutra ustati i opet pročitati kako sam otpisan i kako ja nisam htio da se dogovorimo, kako je sve ovo laž, kako sam buntovnik. Da mi je predsjednik kluba neki rod, možda bi bio upisan i naznačen kao jedan od najvećih talenata. Neko će vjerovati, neko ne. Ja ću se barem moći u ogledalo pogledati čistog obraza za razliku od nekih. Fuj".
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 25 apr 2018, 14:14, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 jan 2017, 20:24

HOĆE LI DENIS KARIĆ BITI POSTAVLJEN NA FUNKCIJU SPORTSKOG DIREKTORA ?

denis karić
..........................................................................................................................................................

-Denis Karić na ovoj dužnosti do daljnjeg Imenovan v.d. sportski direktor FK Sloboda Piše: E. Čaušević 21.09.2016., 08:40
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/imenovan ... oda/207431

19:21 / 29.12.16
-Hoće li Denis Karić ostati sportski direktor Slobode?
Izvor: Faktor

-Denis Karić zvanično imenovan na mjesto sportskog direktora FK Sloboda
Objavljeno utorak, 03 Januar 2017 23:24 | Štampa | (zvanična stranica kluba)

"Radio Bombonica" Kalesija -muzika uživo, klikni
- http://radiobombonica.com/index.php/biz ... dnan-jahic(04. 01.2017)

-Predsjednik Slobode Senad Mujkanović "Ne vole Tuzlaci Slobodu onoliko koliko se zaklinju" Piše: E. Dindić 06.01.2017., 13:49
Denis Karić dobio je do idućeg petka da napravi plan rada sa omladinakim pogonom i kada dođe vidjet ćemo koliko je ozbiljan. Karić je još uvijek VD sportski direktor i od toga plana zavisi njegovo imenovanje", smatra Mujkanović.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/ne-vole- ... nju/220156

.........................................................................................................................................................

slika

slika

Na prozivci 10.01. Karića nije bilo u kadru ,kao ni prilikom predstavljanja Jahića i Tandira.

Danas je petak,("dan -D ")13.01. 2017.NEMAMO JOŠ NIKAKVIH SLUŽBENIH SAOPŠTENJA IZ KLUBA.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 16 nov 2018, 13:45, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 jan 2017, 21:45

DOMAĆI FUDBAL
Potvrđeno za ****: Adnan Hadžić novi golman Slobode!
Objavljeno 13.01.2017. 21:07

slika

Sloboda je riješila pitanje golmanske pozicije, a drugi dio sezone među stativama tuzlanskog kluba bit će Adnan Hadžić, potvrđeno je za ****.
Pomenuti golman u redove Slobode dolazi iz FK Mladost DK, a ovo mu je druga epizoda u dresu Tuzlaka, s obzirom da je branio u sezoni kad je klub osvojio titulu u Prvoj ligi FBiH.
Pored Mladosti i Slobode, Hadžić je branio još za Rudar Kakanj, Zrinjski i Željezničar.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 jan 2017, 22:52

VLADIMIR JAGODIĆ U DRESU BORCA

slika

FINALA KUPA REPUBLIKE SRPSKE

16.decembar 1995. godine
RUDAR-BORAC 2:2(2:1)

Strijelci:Z.Janjetović u 40.minutu i Macura u 45. minutu za Rudar,a Sekulić u 21 i Grubor u 88.minutu za Borac.
Stadion:Gradski,u Prijedoru;Vrijeme:hladno
Gledalaca:6.000 Sudija:Ilija Gigović(Gradiška).omoćnici:Đuvić i Stanković,Delegat:Milan Jelić(Modriča)
Žuti kartoni:Pekija i Dragić (Rudar),Crveni karton:Pekija(Rudar)

RUDAR:Čobanović,Dragić,Joškić,Lukić,Pekija,S.Janjetović,Z.Janjetović,Macura(od 88.Kesić),Prokopić(od 65.minute mikanović),Vanješ i Kralj.

BORAC:Janjić,Grubor,Vukelja,Starčević,Bilbija,Petreš,Sekulić(od 80.Strika),Benić(od 75. Teinović),Jagodić,Jandrić,Trnić.

23.decembar 1995.godine
BORAC-RUDAR 3:2(0:1)

Strijelci:Sekulić u 48.minuti,Jagodić u 55.,Bilbija u 88.minuti za Borac,a Kralj u 8.Salamić u 85.minutu za Rudar.
Stadion:Gradski,Vrijeme:toplo sa jakim vjetrom.Teren:težak za igru.
Gledalaca:25.000 Sudija:Božo Lazić(Doboj),Delegat:mirko Ponjarac(Srpsko Sarajevo)
Žuti kartoni:Blbija,Trnić,Jagodić(Borac).Crveni kartoni:Trnić(borac) i Salamić(Rudar).

BORAC: Janjić,Grubor,Vukelja,Starčević,Bilbija,Petreš,Sekulić,Benić(od 70.Teinović), Jagodić,Jandrić,Trnić.

RUDAR:Čobanović,Dragić,Joškić,Lukić,S.Janjetović,Salamić,Z.Janjetović,Macura(od 88.Kesić),Prokopić(od 65.minute Mikanović),Vanješ i Kralj(od 72.Karanović).

Dan kad je sunce obasjalo Krajinu (FOTO, VIDEO)

http://mondo.ba/a724230/Sport/Fudbal/MO ... VIDEO.html
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:25, ukupno mijenjano 177 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 jan 2017, 19:29

[quote="Probisvjet"][quote="Beduin"]Dok carsija suti manjina kolo vodi. Ta manjina je dosla na svoje, prodani pojedinci, materijalisti, klosari, narkomani, bezmozgasi, izgurali su svoje kroz blacenje Azmira, tjeranje nekog svog inata, nabijanja klubskih dugova sa Sjevera... al' nema veze, bice to sve ok[/quote]
Bas tako.[/quote]

[quote="ultrasstyle_tz"]ma kakvi mi ba, za nas je samo jedan model , da neko ulozi 2-3 miliona svog novca godisnje, da je dzaba ulaz i da mi raspolazemo tim njegovim parama. Da "carsija" diriguje ko ce igrati, ko biti trener, pali baklje itd itd, a da neko drugi sve to placa i da nista ne odlucuje. Jos po mogucnosti da vidjenijoj carsiji baci na kafu 3-4 stoje mjesecno.

Nikakve privatizacije, statuti, clanski modeli- ovo je za nas jedini model , u tom smo najjaci. Da nas nista ne kostas, da po mogucnosti i zaradimo, al da se za sve pitamo[/quote]
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 jan 2017, 20:58

Moraće FK Sloboda pod hitno raskinuti Ugovor o saradnji da OP "FK Sloboda 1919".Ovim Ugovorom OP "FK Sloboda 1919" "ustupa svoj Omladinski pogon, Fudbalskom Klubu Sloboda Tuzla",dakle Juniore,Kadete i Pionire, da igraju Omladinske lige za FK Sloboda Tuzla.U Legitimacijama tih igrača stoji da su oni registrovani za OP "FK Sloboda1919".I muhur u njihovim Legitimacijama je od OP" FK Sloboda 1919".
Proizilazi , da FK Sloboda trenutno nema svoj Omladinski pogon.Zatim, da ga treba "sutra "formirati.Dakle ,Postaviti Rukovodioca Omladinskog pogona i trenere, jer i treneri u OP" FK Sloboda 1919" nisu Slobodini.Potom roditeljima maloljetne djece i punoljetnoj djeci uputiti poziv da donesu svoje Legitimacije kako bi ih se registrovalo za FK Sloboda, sa muhurom FK Sloboda Tuzla.Ako bi ovi iz OP" FK Sloboda1919"pravili probleme ,onda neka Rukovodilac Omladinskog pogona FKSloboda ode u N/F Savez TK i registruje djecu po njihovoj ili volji njihovih roditelja i da dobiju Legitimacije sa pečatom FK Sloboda Tuzla.
Time se sva priča sa "fantomskim" OP" FK Sloboda 1919" završava.
I još,JU Stadion Tušanj mora momentalno otkazati korištenje stadiona Tušanj OP FK "Sloboda1919".
Sve drugo pa i ovo sa ta dva dječaka nije ništa.Oni već sutra nastavljaju trenirati u OP "FK Sloboda 1919", koji je de facto, pod punom Husarićevom kontrolom.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 18 jan 2017, 19:13

slika

Ivan Fatić otpisan u Slobodi "Jagodića cijenim, ali kako bi on razmišljao na mom mjestu?" Piše: A. Pašić 18. 01.2017.

I dok se fudbaleri Slobode pod palicom Vlade Jagodića vrijedno spremaju za proljetni dio sezone, po posebnom programu zajedno sa Ivanom Kostićem radi i 'otpisani' Ivan Fatić. Crnogorski internacionalac, koji je svojevremeno imao ugovore sa Chievom i Interom, ne želi pristati na smanjenje ugovora i ukoliko se situacija ne promijeni mogao bi proljetni dio sezone posmatrati sa tribina. "Novo rukovodstvo kluba je preuzelo moj ugovor nakon odlaska Azmira Husića i rečeno mi je da će mi primanja do polusezone biti isplaćena, nakon čega bi se ugovor smanjio. Na kraju se desilo to da dogovor nije ispoštovan i duguju mi se i dalje tri plate. U toj cijeloj situaciji mi je ponuđeno da prihvatim manji ugovor i oprostim sva dugovanja, međutim na to nisam želio pristati. Od tog dana sam primoran da trčim u krug", kazao je Fatić u razgovoru za SportSport.ba. Nije tajna da je Fatić razočarao trenera Jagodića, koji ga je vratio u život nakon što prethodno nije nikako igrao. "Jagodić ima pravo na svoje mišljenje, ali zanima me kako bi on razmišljao da je u mojoj situaciji. O njemu imam samo riječi hvale, bio je korektan prema meni, no ne želim da idem preko svog stava. Meni je najgore što se u medijima piše da mi se ne duguje ništa. Neka ljudi iz Slobode pokažu moj ugovor i primanja do decembra, pa će se vidjeti koliko se i šta duguje", ističe Fatić. Fatić vjeruje da bi svoja potraživanja mogao ostvariti sudskim putem, ali... "Pokušao sam više puta da budem korektan, da ostanem ovdje zbog supruge koja mi je trudna. Ljudi u klubu znaju da se nisam nudio da dođem u Slobodu, nego me je bivši predsjednik zvao nekoliko puta. Preko suda mogu dobiti sve, ako dođe do toga, a to mi nije cilj. Nisam igrač od jučer i ne želim da pristanem na ponuđene uslove dok mi se ne isplate dugovanja. Ja sam bio korektan od prvog momenta. Frku nisam dizao kad me nisu plaćali, a ni kad nisam igrao kod Musemića", završio je Fatić. Podsjećanja radi, Fatić je na Tušanj stigao ljetos nakon epizode u malezijskom Sarawaku. Još je bio član Vojvodine, Leccea, Chieva, Verone, Empolija...

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/jagodica ... stu/221641
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 jan 2017, 17:37

11:17 / 19.01.17
Kostić odgovorio predsjedniku Slobode: Neću da trpim optužbe koje atakuju na moju čast

Ivan Kostić, defanzivac tuzlanske Slobode, proteklih dana glavna je tema sportske javnosti u našoj zemlji.

slika

Kostić pomoć zatražio od Sindikata profesionalnih fudbalera BiH Kostić pomoć zatražio od Sindikata profesionalnih fudbalera BiH
Iskusni stoper od tuzlanskog tima tražio je potraživanje koja mu klub duguje, ali je postao meta kritika, a posebno oštar je bio Senad Mujkanović, predsjednik tima sa Tušnja, koji je prozvao Kostića da je eskivirao utakmice.

VEZANI TEKST - Mujkanović: Kostiću ništa ne dugujemo, sumnjamo da je eskivirao utakmice

Prvotimac Slobode za pomoć se obratio Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH, a njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

- Kada je uprava FK Sloboda, samovoljno i bez ikakvog razumnog povoda i opravdanja, odlučila da se prema meni odnosi kao prema problemu, a ne kao prema dijelu kluba i sportskom profesionalcu, to sam prihvatio kao, nažalost, neizbježan dio ovog uzbudljivog i ispunjavajućeg poziva. Shvatajući da takva odluka nema veze sa onim što ovaj časni klub predstavlja niti sa njegovim navijačima, već sa malim brojem ljudi u Upravi kluba, u borbi za svoja prava nisam posegnuo za onim najefikasnijim sredstvom - sudskom zaštitom, jer smatram da se problemi mogu rješavati i na bezbolnije načine. Pri svemu tome, od kluba nisam tražio ništa više od onoga što mi pripada ugovorom, niti sam na bilo koji način uslovljavao ovaj sportski kolektiv, koji sam u potpunosti doživio kao svoju kuću, ali nisam želio ni pristati na neravnopravan, i po mene i moju egzistenciju, štetan položaj.

Bio sam svjestan da rješenje tog problema može biti sporo, jer i u Upravi FK Sloboda postoje činovnici koji vjeruju da su oni najvažniji u fudbalskom sportu i koji se ponašaju kao da navijači zbog njih dolaze na stadione, ali nisam mogao ni naslutiti da će se predstavnici kluba ponijeti nečasno i da će pasti ispod donje granice dostojanstva, dajući medijima saopštenje kojim me optužuju za neprofesionalizam i rad protiv interesa kluba, te za namještanje utakmica. Svako ko barem malo razumije sport, razumjet će i to koliko je po razum uvredljivo optuživati igrača za nečasne radnje i namještanje rezultata, jer mi fudbaleri jednostavno nemamo toliku moć - ona leži upravo tamo odakle dolaze optužbe na moj račun.

Ne znam da li je Uprava FK Sloboda namještala rezultate ili ne, kao igrač lojalan klubu bio bih sretan da nije, a povrh toga mi ne pada napamet optuživati nekoga bez valjanih dokaza. Ali mi također ne pada napamet prihvatati i trpjeti neutemeljene i, dokazima nepotkrijepljene, optužbe na vlastiti račun, pogotovo ne one koje izravno atakuju na moju čast. Kada sam klubu ponudio vansudsko i sporazumno rješenje problema, u čijem stvaranju ja nisam ni učestvovao, učinio sam to i zbog kluba i zbog sebe, jer nisam htio izlagati porodicu dodatnom stresu, koji nose sudski procesi, čak i kad je čovjek, kao ja u ovom slučaju, upravu.

Ali preko ovako nečasnih postupaka i plasiranja neutemeljenih i izmišljenih optužbi od strane predsjednika kluba Senada Mujkanovića nemam namjeru tako lako preći, ne samo zbog zaštite vlastitog ugleda i časti, već i zbog drugih igrača, pogotovo onih mlađih, kojima primjerom moramo pokazati da oni nisu privatno vlasništvo nekih klupskih funkcionera i da takvi funkcioneri nisu svemoćni, mada se iz nekog razloga ponekad tako ponašaju. Zbog toga ću, u dogovoru sa Sindikatom profesionalnih fudbalera u BiH, ovaj problem rješavati tamo gdje ni Mujkanovićeve ni moje lične impresije nemaju nikakvu težinu i gdje samo činjenice imaju značaj - poručio je Kostić.

IVANE KOSTIĆU, IZVINJAVAM TI SE KAO ČOVJEK, SLOBODAŠ I GRAĐANIN TUZLE.
TAKOĐE SE IZVINJAVAM TVOJIM NIŠLIJAMA ,NAŠIM STARIM SPORTSKIM PRIJATELJIMA I RIVALIMA.
NI TI NI OSTALI TVOJI SAIGRAČI: FATIĆ,GOVEDARICA, NIČIM I NIPOŠTO NISTE "ZASLUŽILI "OVAKO NELJUDSKI ODNOS NEKOLICINE NELJUDI KOJI NEMAJU NIKAKAVE VEZE SA FUDBALOM I FK SLOBODA TUZLA.
ONI SU ŠAKA JADA ,SATRAPI LOKALNE POLITIKE KOJA JE ODLUČILA UNIŠTITI FK SLOBODA.
MI SLOBODAŠI, ZLATNIM SLOVIMA ISPISALI SMO IMENA SVIH VAS KOJI STE NAM U PRETHODNE DVIJE GODINE PRIREDILI PUNO RADOSTI I IZUZETNO LIJEP FUDBAL.VI STE SE PLASMANOM U EVROPU UPISALI U LEGENDE SLOBODE I TO JE VEĆ ISTORIJA KOJU NIKO NE MOŽE IZBRISATI.
PROBLEM OVIH JADNIKA I NJIHOVOG NALOGODAVCA IZ SJENE, GRADONAČELNIKA TUZLE JE, ŠTO ĆE ONI "CRNIM SLOVIMA" OSTATI UPISANI U ISTORIJI FK SLOBODA TUZLA.
ŽIVIO IVANE KOSTIĆU I SAMO ISTRAJ U TRAŽENJU ONOG ŠTO JE TVOJE.
DA TI BOG DA ZDRAVLJE I SREĆU I JOŠ PUNO USPJEHA U KARIJERI.

IVANE KOSTIĆU , TI ĆEŠ UVIJEK BITI JEDAN OD NAS.

slika
LOGOTIP EUROPA LIGE
Snimak utakmice FK Sloboda - FK Beitar 0:0 , odigrano 30.6. 2016. u ZENICI

slika

FK SLOBODA:
STOJE SA LIJEVA: MERZIĆ, DŽIDIĆ,KARIĆ,KOSTIĆ,PIRIĆ,ZEBA,
ČUČE SA LIJEVA: EFENDIĆ,GOVEDARICA(VESELINOVIĆ),ORDAGIĆ,STJEPANOVIĆ,MEHIDIĆ(GRAHOVAC).

SNIMAK UTAKMICE BEITAR JERUSALIM FC- FK SLOBODA TUZLA 1: 0
REVANŠ UTAKMICA UEFA LIGE EVROPE, ODIGRANA - 07.JULA 2016. godine U JERUSALIMU

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:29, ukupno mijenjano 11 puta.
Ja volim FK Tuzla City

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 19 jan 2017, 18:16

sloboda72 je napisao/la:11:17 / 19.01.17
Kostić odgovorio predsjedniku Slobode: Neću da trpim optužbe koje atakuju na moju čast

Ivan Kostić, defanzivac tuzlanske Slobode, proteklih dana glavna je tema sportske javnosti u našoj zemlji.

slika

Kostić pomoć zatražio od Sindikata profesionalnih fudbalera BiH Kostić pomoć zatražio od Sindikata profesionalnih fudbalera BiH
Iskusni stoper od tuzlanskog tima tražio je potraživanje koja mu klub duguje, ali je postao meta kritika, a posebno oštar je bio Senad Mujkanović, predsjednik tima sa Tušnja, koji je prozvao Kostića da je eskivirao utakmice.

VEZANI TEKST - Mujkanović: Kostiću ništa ne dugujemo, sumnjamo da je eskivirao utakmice

Prvotimac Slobode za pomoć se obratio Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH, a njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

- Kada je uprava FK Sloboda, samovoljno i bez ikakvog razumnog povoda i opravdanja, odlučila da se prema meni odnosi kao prema problemu, a ne kao prema dijelu kluba i sportskom profesionalcu, to sam prihvatio kao, nažalost, neizbježan dio ovog uzbudljivog i ispunjavajućeg poziva. Shvatajući da takva odluka nema veze sa onim što ovaj časni klub predstavlja niti sa njegovim navijačima, već sa malim brojem ljudi u Upravi kluba, u borbi za svoja prava nisam posegnuo za onim najefikasnijim sredstvom - sudskom zaštitom, jer smatram da se problemi mogu rješavati i na bezbolnije načine. Pri svemu tome, od kluba nisam tražio ništa više od onoga što mi pripada ugovorom, niti sam na bilo koji način uslovljavao ovaj sportski kolektiv, koji sam u potpunosti doživio kao svoju kuću, ali nisam želio ni pristati na neravnopravan, i po mene i moju egzistenciju, štetan položaj.

Bio sam svjestan da rješenje tog problema može biti sporo, jer i u Upravi FK Sloboda postoje činovnici koji vjeruju da su oni najvažniji u fudbalskom sportu i koji se ponašaju kao da navijači zbog njih dolaze na stadione, ali nisam mogao ni naslutiti da će se predstavnici kluba ponijeti nečasno i da će pasti ispod donje granice dostojanstva, dajući medijima saopštenje kojim me optužuju za neprofesionalizam i rad protiv interesa kluba, te za namještanje utakmica. Svako ko barem malo razumije sport, razumjet će i to koliko je po razum uvredljivo optuživati igrača za nečasne radnje i namještanje rezultata, jer mi fudbaleri jednostavno nemamo toliku moć - ona leži upravo tamo odakle dolaze optužbe na moj račun.

Ne znam da li je Uprava FK Sloboda namještala rezultate ili ne, kao igrač lojalan klubu bio bih sretan da nije, a povrh toga mi ne pada napamet optuživati nekoga bez valjanih dokaza. Ali mi također ne pada napamet prihvatati i trpjeti neutemeljene i, dokazima nepotkrijepljene, optužbe na vlastiti račun, pogotovo ne one koje izravno atakuju na moju čast. Kada sam klubu ponudio vansudsko i sporazumno rješenje problema, u čijem stvaranju ja nisam ni učestvovao, učinio sam to i zbog kluba i zbog sebe, jer nisam htio izlagati porodicu dodatnom stresu, koji nose sudski procesi, čak i kad je čovjek, kao ja u ovom slučaju, upravu.

Ali preko ovako nečasnih postupaka i plasiranja neutemeljenih i izmišljenih optužbi od strane predsjednika kluba Senada Mujkanovića nemam namjeru tako lako preći, ne samo zbog zaštite vlastitog ugleda i časti, već i zbog drugih igrača, pogotovo onih mlađih, kojima primjerom moramo pokazati da oni nisu privatno vlasništvo nekih klupskih funkcionera i da takvi funkcioneri nisu svemoćni, mada se iz nekog razloga ponekad tako ponašaju. Zbog toga ću, u dogovoru sa Sindikatom profesionalnih fudbalera u BiH, ovaj problem rješavati tamo gdje ni Mujkanovićeve ni moje lične impresije nemaju nikakvu težinu i gdje samo činjenice imaju značaj - poručio je Kostić.

IVANE KOSTIĆU, IZVINJAVAM TI SE KAO ČOVJEK, SLOBODAŠ I GRAĐANIN TUZLE.
TAKOĐE SE IZVINJAVAM TVOJIM NIŠLIJAMA ,NAŠIM STARIM SPORTSKIM PRIJATELJIMA I RIVALIMA.
NI TI NI OSTALI TVOJI SAIGRAČI: FATIĆ,LAZEVSKI,GOVEDARICA, NIČIM I NIPOŠTO NISTE "ZASLUŽILI "OVAKO NELJUDSKI ODNOS NEKOLICINE NELJUDI KOJI NEMAJU NIKAKAVE VEZE SA FUDBALOM I FK SLOBODA TUZLA.
ONI SU ŠAKA JADA ,SATRAPI LOKALNE POLITIKE KOJA JE ODLUČILA UNIŠTITI FK SLOBODA.
MI SLOBODAŠI, ZLATNIM SLOVIMA ISPISALI SMO IMENA SVIH VAS KOJI STE NAM U PRETHODNE DVIJE GODINE PRIREDILI PUNO RADOSTI I IZUZETNO LIJEP FUDBAL.VI STE SE PLASMANOM U EVROPU UPISALI U LEGENDE SLOBODE I TO JE VEĆ ISTORIJA KOJU NIKO NE MOŽE IZBRISATI.
PROBLEM OVIH JADNIKA I NJIHOVOG NALOGODAVCA IZ SJENE, GRADONAČELNIKA TUZLE JE, ŠTO ĆE ONI CRNIM SLOVIMA OSTATI UPISANI U ISTORIJI FK SLOBODA TUZLA.
ŽIVIO IVANE KOSTIĆU I SAMO ISTRAJ U TRAŽENJU ONOG ŠTO JE TVOJE.
DA TI BOG DA ZDRAVLJE I SREĆU I JOŠ PUNO USPJEHA U KARIJERI.

IVANE KOSTIĆU , TI ĆEŠ UVIJEK BITI JEDAN OD NAS.
Kako se postaje clan skupstine.....koje su reference potrebne,i kako isposlovati da se stolica u skupstini placa godisnje....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 jan 2017, 00:06

DANAS , SUBOTA 21. DECEMBRA 2017. JE "DAN RUPE "

slika

21.12.2015 god. POČETAK RADOVA NA NOVOJ, ISTOČNOJ TRIBINI STADIONA TUŠANJ
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 20 dec 2018, 16:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 24 jan 2017, 20:22

24.01.17
Dobre vijesti za sportske klubove: Omogućen otpis kamata i reprogram duga

-Parlament Federacije BiH danas je na prijedlog Slađana Ilića (SDP BiH) usvojio izmjenu Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, kojom je omogućen otpis dugovanja nastalih do kraja 2016. godine.

slika

-Svi sportski kolektivi u FBiH, koji su imali dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH, zaključno sa 31. decembrom 2016. godine, bit će u mogućnosti da dogovore reprogram duga, plaćanje na rate, otpis kamata i umanjenje glavnice. Nakon što su izmjene prihvaćene na Domu naroda Parlamenta FBiH na inicijativu Slađana Ilića, delegata SDP BiH, iste izmjene Zakona su danas prihvaćene i na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

- Stupanjem na snagu Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim klubovima 2014. godine, propisani su uslovi, način i postupak otplate dospjelog, a nenaplaćenog poreznog duga, nastalog do 31. decembra 2013. godine, kao i pitanje otpisa zateznih kamata i troškova prinudne naplate sportskim kolektivima u FBiH.

-Odredbom člana 1. ovog Zakona propisano je da se zahtjev za zaključivanje sporazuma o otplati poreznog duga i otpisa kamata podnosi mjerodavnom kantonalnom poreznom uredu, u roku 60 dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona. Navedena odredba, prema mom, a i mišljenju većine sportske javnosti, bila je strogo formalna, prvenstveno sa aspekta solventnosti i ekonomske konsolidacije sportskih klubova, obzirom da se obligatorno veže samo za 31. decembar 2013. godine.

-Stoga se nametnula potreba za izmjenom Zakona, na način da se uslovi, način i postupak u vezi dospjelih, a nenaplaćenih poreskih dugovanja sportskih klubova te otpisa zateznih kamata, umjesto za 31. decembar 2013. godine, vežu za 31. decembar 2016. godine.

-Kako uredno finansijsko poslovanje predstavlja eliminacioni faktor za učešće domaćih sportskih kolektiva na međunarodnim takmičenjima, nije bilo realno za očekivati da će većina sportskih kolektiva u FBiH moći ispoštovati pomenuti finansijski kriterij. Osim toga, učešće na evropskim i svjetskim sportskim događajima uslovljeno je postupkom licenciranja, a za što je, također, imperativan propisan finansijski kriterijum.

-Upravo zbog toga, sporna odredba člana 1. Zakona nije više imala nikakvu društvenu niti ekonomsku opravdanost, te će njena izmjena dovesti do konsolidacije finansijskog položaja sportskih kolektiva, što će predstavljati dodatni ekonomski stimulans ubrzanom razvoju i jačanju svih oblika sportskih udruga, klubova ili sportskih saveza na nivou Federacije BiH - navodi Slađan Ilić.

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 02 mar 2017, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 jan 2017, 19:15

12:51 / 25.01.17

Veliki dan za sve koji vole Slobodu: Počela gradnja istočne tribine stadiona Tušanj

Autor: J. B.

- Gradnja istočne tribine stadiona Tušanj počela je danas, uprkos sitnom snijegu koji od jutarnjih sati pada u Tuzli.

slika
slika
slika

- Bager je počeo uklanjati zemlju na mjestu gdje završava sjeverna tribina Tušnja, a nakon što bude uklonjen sav višak materijala, pristupit će se polaganju temelja za tribinu. To je prva faza gradnje, koja bi trebala završiti u prvoj polovini ove godine i koštat će 1,4 miliona KM.

- Sredstva za početak izgradnje su osigurana budžetom Grada. Nakon temelja, slijedi izgradnja konstrukcije tribine, zatim zanatski radovi, odnosno uređenje unutrašnjih prostorija, potom konstrukcija za krov i za kraj vanjsko uređenje - rekao je za Faktor Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove Grada Tuzla.
- Planirano je da izgradnja kompletne tribine bude okončana do 2019. godine, kada FK Sloboda slavi 100 godina postojanja.
Istočna tribina imat će nešto više od 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta, moderne svlačionice, VIP i pres-lože kao i prostoriju za antidoping kontrolu.

Izvor:FAKTOR

26. 01. 2017.
- Danas su nastavljeni radovi na iskopavanju zemlje gdje će biti položeni temelji istočne tribine stadiona Tušanj.
RadovI se izvode jednim bagerom, a i zemlju odvozi jedan kamion.
Dubina otkopa i njegovo dno je usklađeno sa kotom 0 postojeće sjeverne tribine.
Dimenzije dužine i širine otkopa su približno 100 x 25 metara.
Radove izvodi "Sikosan",firma specijalizovana za iskopinske radove.
U narednih dan -dva, gradilište će biti ograđeno i zatvoreno.
Zemlja se odvozi kroz ulicu Meše Selimovića na deponiju desetine u mjesnoj zajednici Moluhe.
Nakon iskopavanja izvršiće se udaranje šipova kako bi teren za postavljanje temelja bio sasvim siguran od ev. posljedica tonjenja.
Šipovi će se pobijati na dubinu 8 metara računajaći od kote 0 budućeg objekta tribine.
Ovo mi je saopštio poslovođa gradilišta .

slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:32, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 jan 2017, 20:43

sloboda72 je napisao/la:12:51 / 25.01.17

Veliki dan za sve koji vole Slobodu: Počela gradnja istočne tribine stadiona Tušanj

Autor: J. B.

- Gradnja istočne tribine stadiona Tušanj počela je danas, uprkos sitnom snijegu koji od jutarnjih sati pada u Tuzli.

slika

slika

- Bager je počeo uklanjati zemlju na mjestu gdje završava sjeverna tribina Tušnja, a nakon što bude uklonjen sav višak materijala, pristupit će se polaganju temelja za tribinu. To je prva faza gradnje, koja bi trebala završiti u prvoj polovini ove godine i koštat će 1,4 miliona KM.

- Sredstva za početak izgradnje su osigurana budžetom Grada. Nakon temelja, slijedi izgradnja konstrukcije tribine, zatim zanatski radovi, odnosno uređenje unutrašnjih prostorija, potom konstrukcija za krov i za kraj vanjsko uređenje - rekao je za Faktor Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove Grada Tuzla.
- Planirano je da izgradnja kompletne tribine bude okončana do 2019. godine, kada FK Sloboda slavi 100 godina postojanja.
Istočna tribina imat će nešto više od 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta, moderne svlačionice, VIP i pres-lože kao i prostoriju za antidoping kontrolu.

Izvor:FAKTOR

26. 01. 2017.
- Danas su nastavljeni radovi na iskopavanju zemlje gdje će biti položeni temelji istočne tribine stadiona Tušanj.
RadovI se izvode jednim bagerom, a i zemlju odvozi jedan kamion.
Dubina otkopa i njegovo dno je usklađeno sa kotom 0 postojeće sjeverne tribine.
Dimenzije dužine i širine otkopa su približno 100 x 25 metara.
Radove izvodi "Sikosan",firma specijalizovana za iskopinske radove.
U narednih dan -dva, gradilište će biti ograđeno i zatvoreno.
Zemlja se odvozi kroz ulicu Meše Selimovića na deponiju desetine u mjesnoj zajednici Moluhe.
Nakon iskopavanja izvršiće se udaranje šipova kako bi teren za postavljanje temelja bio sasvim siguran od ev. posljedica tonjenja.
Šipovi će se pobijati na dubinu 8 metara računajaći od kote 0 budućeg objekta tribine.
Ovo mi je saopštio poslovođa gradilišta .
Dan rupe vol.2 :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 26 jan 2017, 22:45

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: cirkus,cuj 1 bager i 1 kamion :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
DRŽAVA TUZLA!!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 26 jan 2017, 23:55

NjonjoVam je napisao/la::urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: cirkus,cuj 1 bager i 1 kamion :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne treba ti više da sagradiš tribinu. :lol: Ajmo mi u rupe kako nam rekoše, faraon nas je popišao s ovim skroz. :urnebes:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 27 jan 2017, 09:53

wobly92 je napisao/la:
NjonjoVam je napisao/la::urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: cirkus,cuj 1 bager i 1 kamion :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne treba ti više da sagradiš tribinu. :lol: Ajmo mi u rupe kako nam rekoše, faraon nas je popišao s ovim skroz. :urnebes:
svojim komunjarskim pimpekom kopa rupe za nas miseve :urnebes: :urnebes: :urnebes:
DRŽAVA TUZLA!!

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 27 jan 2017, 10:38

bojim se da ovo jedan bager, jedan kamion. u fazi dva ne bude JEDNA MJEŠALICA - JEDNA KOLICA.

Pa se mi pitajmo zbog čega je potrebno toliko vremena da se ova tribina izgradi.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 27 jan 2017, 11:57

Mortus je napisao/la:bojim se da ovo jedan bager, jedan kamion. u fazi dva ne bude JEDNA MJEŠALICA - JEDNA KOLICA.

Pa se mi pitajmo zbog čega je potrebno toliko vremena da se ova tribina izgradi.
Ja mogu da svarim da stariji svijet popusi ovu ublehu za gradnju istoka al nikako mi nije jasno da mladja raja koja je informatički pismena vjeruje da ce ovo cudo nekad bit gotovo....Cu, jedan kamion i jedan bager... Kakav cirkus, stare mi :urnebes: :rol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 jan 2017, 19:05

VLADO JAGODIĆ TRENER SLOBODE, "PTICA SELICA."

27.12.2007.
Otkaz Vladi Jagodiću

Vlado Jagodić nije više šef Stručnog štaba fudbalskog premijerligaša Laktaša.

- Upravni odbor kluba na sinoć održanoj sjednici jednoglasno je donio odluku da se prekine saradnja s ovim trenerom koji je posljednjih pet godina proveo u ovoj sredini.

- Zbog neprimjernih izjava Vlade Jagodića u pojedinim medijama, a koje nisu bile nimalo korektne s njegove strane, odlučili smo da mu uručimo otkaz. Uprava kluba je prema njemu uvijek bila korektna i zaista smo bili iznenađeni njegovim gestom, obrazložio je stav uprave Nikola Vujaković, predsjednik Skupštine premijerligaša BiH iz Laktaša.

On je potom naglasio da je Vlado Jagodić dao značajan doprinosima u dosadašnjim rezultatima Laktaša.

- Ovom prilikom mi zahvaljujemo na svemu što je uradio. Međutim, moram da kažem da je taj uspjeh ostvario i uz nesebičnu podršku Upravnog odbora, kao i fudbalera, i da to nije mogao sam da uradi, dodao je Vujaković.

Po riječima predsjednika Skupštine novi šef Stručnog štaba trebalo bi da bude poznat prije novogodišnjih praznika. Za dva dana on će zajedno sa Dušanom Kodžomanom, predsjednikom Upravnog odbora, te s klupskim direktorom, Tomom Savićem, i sportskim direktorom, Zoranom Popovićem, održati sastanak poslije čega bi odlučili o nasljedniku Vlade Jagodića.

- Najvjerovatnije da ćemo do nedjelje, 30. decembra, riješiti ovo pitanje. Za sada ne baratamo s imenima potencijalnih kandidata, a jedino što mogu da kažem jeste da će to biti neko od fudbalskih stručnjaka iz naše neposredne blizine, zaključio je Nikola Vujaković.

Objavio/la bhsport

..................................................................................................................................................................

Vlado Jagodić preporodio igru Borca: Euforiji nema mjesta

Slavko Basara ,19.10.2008 19:50

BANjA LUKA - Borac je ostao neporažen u Modriči (1:1). Protiv aktuelnog šampiona BiH izabranici trenera Vlade Jagodića su osvojili deseti bod u posljednje četiri utakmice. Zbog ove uspješne serije "crveno-plavi" su se učvrstili u gornjem dijelu tabele Premijer lige BiH.

Realnost je da su igrači shvatili šta hoću i šta tražim od njih. Promijenili smo pristup igri, taktička disciplina je poboljšana i posljednji rezultati su posljedica maksimalne odgovornosti. Napravili smo određeni zaokret, igrači su prepoznali moju viziju jer sam ih upozoravao gdje su griješili. Fizički smo spremni, dominiramo terenom, a što je najvažnije, fudbaleri to znaju, kod mene nema standardnog tima. Rezultati koje trenutno postižemo nisu slučajni - rekao je Jagodić.

U posljednja četiri susreta Banjolučani su primili samo dva pogotka.

- Moram biti iskren i reći da smo i u Tuzli, ali i u Modriči imali određenu dozu sportske sreće. Ali nju treba i zaslužiti. Naš cilj je da stvorimo stabilnog premijerligaša i budemo u gornjem dijelu tabele. Poslije svega ovoga nema euforije, jer je pred nama pet izuzetno teških utakmica do kraja polusezone. Zato ne smijemo da poletimo visoko - istakao je Jagodić.

Izjednačujući pogodak vrijedan boda u Modriči postigao je Saša Kajkut koji je debitovao u "crveno-plavom" dresu. Već u prvom susretu po povratku iz Moldavije pokazao je da će biti pravo pojačanje za ovaj tim Borca.

- Kajkut ima nesporan kvalitet, mnogo nam znači. Odlično je odigrao čitavu utakmicu i on se uklapa u moje vizije kada je tim u pitanju. Jako mi je žao što je napadač Ljubiša Vukelja još povrijeđen, jer bismo s njim imali dodatni kvalitet i zajedno s Kajkutom bi nam donio ono što nam je potrebno - dodao je Jagodić koji je juče posmatrao utakmicu Slavija - Čelik.

Glas srpske

...............................................................................................................................................................................

FUDBAL: Jagodić i zvanično smijenjen

Thursday, June 11 2009
Contributed by: Anonymous
Views: 362
Vlado Jagodić od juče više nije trener Fudbalskog kluba Borac. Ovu informaciju saopštio je predsjednik Skupštine SFP Borac, Milorad Janjetović, navodeći da je jedini razlog za raskid saradnje razmimoilaženje stavova oko novog ugovora koji se odnosi na dio finansijskog kolača. - Nažalost, i pored želje da nastavimo saradnju s Jagodićem nismo se uspjeli dogovoriti. Prevelika je razlika između onoga što smo mu mi ponudili i onoga što je on tražio. To je jedini razlog zašto on neće voditi ekipu. Sve ostale spekulacije oko raznih imena padaju u vodu, jer mi još uvijek nismo razgovarali ni s jednim stručnjakom. žao mi je što se to sve tako izdešavalo, jer moram istaći da smo bili zadovoljni radom Jagodića, kao i rezultatima koje je on postigao. Ali, život ide dalje, nećemo klonuti zbog ovoga - poručio je Janjetović, dodavši da će se klub vrlo brzo oglasiti po pitanju novog trenera.

- Kada se vratim sa službenog puta tražićemo najbolje rješenje za klub. Ova promjena neće imati nikakve posljedice po pitanju naših ambicija u novoj sezoni. Jednostavno, bili smo prinuđeni da zbog ekonomske krize koja je zahvatila sve pore našeg društva, pa i sport, srežemo ugovore, ali moje lično mišljenje da ono što smo ponudili Jagodiću nije bilo malo, ali on je tako odlučio - dodao je Janjetović.

S druge strane, sada već bivši šef Stručnog štaba Vlado Jagodić nije bio raspoložen za bilo kakvu izjavu o svojoj smjeni.

- Nemam nikakav komentar na tu odluku. Nadam se samo da ćemo se prijateljski rastati i bez dugova. Smatram da sam rezultatima koje sam ostavio iza sebe zaslužio povjerenje, ali očigledno da to nije bilo dovoljno da i dalje ostanem na kormilu kluba - poručio je Jagodić.

Fudbaleri Borca nalaze se na odmoru do 20. juna, kada je Jagodić zakazao prozivku za početak priprema, koje će, sada je sasvim sigurno, ipak, obaviti neko drugi. Narednih nekoliko dana donijeće odgovor i na to pitanje.

Napomena:Tekst preuzet iz Fokusa

..................................................................................................................................................................

- Službeno: Jagodić novi trener Kozare 20.09.2011.,

slika
VLADO JAGODIĆ PREUZEO KOZARU

Dileme više nema, ako je uopšte i bilo, Vlado Jagodić je i zvanično preuzeo kormilo Kozare. Tek nakon što se uvjerio da je Marinović podnio ostavku nekadašnji trener Borca i selektor mlade reprezentacije BiH prihvatio je ponudu. Jagodić će sutra i zvanično biti predstavljen igračima i trebalo bi da odradi prvi trening, a u klubu bi trebalo da ostane do juna mjeseca, ALI s klauzulom da se ugovor može produžiti. "Jagodić je pravi trener iza kojeg stoje rezultati i siguran sam da će on opravdati očekivanja. Naš cilj je opstanak u ligi i mislim da to možemo ostvariti. Kad je riječ o Marinoviću, on će ostati u klubu i bit će raspoređen na neku drugu funkciju", rekao je predsjednik Kozare Mirko Petrović.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/sluzbeno ... zare/64706

...................................................................................................................................................................................

- Sport 01.05.2012 JAGODIĆ PODNIO OSTAVKU

slika
VLADO JAGODIĆ NIJE VIŠE TRENER KOZARE

http://www.gradiska.tv/index.php?page=v ... &cat=Sport -KLIKNI

Vlado Jagodić više nije trener Kozare. Šef struke gradiškog premijerligaša je nakon subotnjeg poraza od Širokog Brijega najavio rastanak sa Kozarom, a uprava kluba na čelu sa vršiocem dužnosti predsjednika Milenkom Pavlovićem tu ostavku je i prihvatila. ....Jagodić je Kozaru vodio na17 prvenstvenih utakmica i ostvario skor od dvije pobjede, pet remija i deset poraza.... Istaknuto je da su razlozi slabih rezultata sportski i nesportski. Sportski jer je tim zakazao u utakmicama u kojima se očekivala pobjeda, a o nesportskim klub će se oglasiti saopštenjem po završetku Premijer lige. Iako još postoji teoretska šansa da Kozara ostvari opstanak u Premijerligaškom društvu,ona je jako mala i u klubu su već počeli razmišljati o Prvoj ligi Republike Srpske. Kozaru u srijedu očekuje susret 25. kola protiv rudara u Prijedoru u kojem će ekipu voditi pomoćnik Vlade Jagodića, Siniša Đurić. Već od četvrtka Kozara će imati novog šefa struke. U posljednjih pet premijerligaških mečeva na klupi će sjediti Miloš Pojić.

Autor: Info+ kablovski kanal

PL BIH KONAČNI PLASMAN U SEZONI 2011/12

12.GOŠK...............30 8 9 13 26 : 43 -17 33
13.FK LEOTAR.........30 9 6 15 27 : 40 -13 33
14.FK SLAVIJA........30 10 2 18 36 : 61 -25 32
.................................................................
15.FK SLOBODA.......30 10 2 18 23 : 48 -25 32
16.FK KOZARA..........30 4 7 19 19 : 45 -26 19
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 jan 2017, 13:33, ukupno mijenjano 17 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.