Potiho smo dočekali Sulea, a vrlo jak potez naše uprave.
Od ljeta imamo 6 stopera:Boa, Humels, Martinez, Benatia, Sule, Badstuber, hahaha kakva perverzija.
Pošto Sule svojom kvalitetom može odmah u vatru samim tim imamo jednog stopera viška, mislim da je to Martinez i da su ljudi zamislili da od sljedeće sezone on igra u veznom redu.
Benatia će vjerovatno ići negdje, iako je Juve najavljivao njegovo otkupljenje nije baš sada vjerovati čvrsto u to, jer im skoro i ne igra i nije pouzdana opcija, a doveo se u red što se povreda tiče, ali Alegri mu ne vjeruje previše kako stvari stoje.
Šteta za takvog stopera, takvu igračinu, Pep mu karijeru upropastio.
Kad smo već kod našeg bivšeg trenera hvala Bogu, danas pogledah malo njegovu rapsodiju, preslušala ih djeca iz Liverpoola sa lagana 4 komada u mreži njegovog Čileanca koga iz Barce doveo jer mu golman mora igrati lopte, a valjda ovaj to zna, pa se riješio Engleskog golmana koji je bio bolja opcija od ovog čileanca, ali džaba mu kad trenerski mag ima svoje vrhunske ideje koje mora implementirati, koje svijet dosad nije vidio.
A transfer Rudija, tu smo većinom protiv, ali treba valjda i tih transfera, za neku širinu, za ne daj Bože, a eto dolazi bez odštete, a zna i on da neće igrati, da će na kapaljku šansu dobivati.
Neka ponovi ono što je Rode učinio, ja zadovoljan, iako teško, jer mislim da je Rode bolji igrač od njega uvijek bio, ali eto neka ga bar da naše uzdanice imaju s kim trenirati.
Nešto se sve ušutilo oko ugovora Robena, ovo mi više ne daje sigurnost da će produžiti, došli smo u opasnu situaciju jer vjerujem da od nove godine ponude na njegovu adresu stižu kao na traci, i to vjerovatno ponude znatno jače nego što mu mi nudimo.
Zna li iko šta se ovdje čeka?