Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Rooney88
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Rooney88 » 15 jan 2017, 19:20

Nema vezze. Derbi je derbi, saprati gorcinu jos veceras I pripremati ekipu za Stoke. Pogba danas los ali generalno nije imao ulogu kao u prethodnim mecevima. Idemo dalje.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 jan 2017, 19:39

Msm da se u tekmama ove tezine mora traziti plodonosnije rjesenje glede taktike.

Mata je igrac oko kojeg se u normalnim okolnostima treba graditi ofanziva, jer ima nevjerovatan njuh u protivnickom sesnestercu, nesto kao neki hibrid foward/amf.

Ebote gledam mali Perreira radi strasan prenos pod pritiskom, vec sada vrhunska tehnika,.. Kako bi dobro dosao lijevo kao lijevi cm da mal rastereti vezu i unese osvjezenje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 15 jan 2017, 19:51

S obzirom da vec duze vremena bas stipa za oci mora se napisati. United postaje izuzetno teretna ekipa, koja ima velikih problema kako u tranziciji tako i u samoj organizaciji igre posebno u kretnjama izmedju linija, gdje da li uslijed neuigranosti, pogresnog odabira igraca ili psihologije gubi momentum koji dovodi do situacija kao ove sa Liverpoolom da ekipa nema glavu i rep u pojedinim momentima i da samo na individualne poteze dolazi do pogodaka ili sansi i to je posebno vidljivo protiv najvecih rivala.

Takodjer zabrinjavajuca stvar posebno u danasnje vrijeme gdje se mnogo toga podredjuje fizickoj spremi i trcanju i pravljenju presinga jeste da u toj kategoriji United zauzima niske pozicije i da ekipa dosta manje trci, to nije samo sada situacija to je za mene enigma vec unazad par sezona koje su bile vidljive cak i u zadnjim godinama Fergusonove ere gdje postoje veliki problemi posebno u vezom redu koji cesto gubi bitke na terenu koje rezultiraju ispadanjima u linijama, nekad i panicnim reakcijama koje dovode do ugrozavanja vlastitog gola. Mislim da je vrijeme ako ne sad u januaru barem u ljetnom roku da se Mourinho zahvali nekim igracima, a da se dovede i svjeza krv u ekip,u a pod tim mislim i na mobilnije igrace posebno u veznom redu, a i na krilma i lijevom beku jer ako se nastavi trend ovakvog pristupa i prilazenja utakmici nece na dobro.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 15 jan 2017, 20:00

Ako Bog da LP treba tu finih igraca,ovaj Jones pod pritiskom je komedija,gledam jednu situaciju Herera mu mase da primiri loptu nema igraca oko njega a on hladno u aut,vjerovatno vec unaprijed oci zatvorio,pod hitno zamjena Caricku,lijevi bek isto tako komedija,pa jbt kad vidis jedan Totenham i njihove bekove koji u svakom napadu ucestvuju,neko slican Roosu na lijevoj strani koliko bi znacio,a stoper koji zna pod pritiskom da ne pricam
Van Dajik za nase stopere doktor profesije,kako covjek loptu iznese pod pritiskom i jos napravi trk do 16 terca i visak stvori,kod nas samo izbi,nabij

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 15 jan 2017, 20:13

Bar je pozitivna stvar sto imamo relativno lagan raspored u sljedeća 4 gola , prvo gostujemo kod stokea pa doma protiv hulla pa kod lestera pa doma protiv watforda
U tim utakmica trebamo Nastavit s dobrim igrama kao prije ove današnje utakmice i ubilježiti pobjede te biti među prve 4 ekipe

Sent from my iPhone using Tapatalk

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 jan 2017, 21:37

Ma Pogba se pogresno fura , kralju moras biti 100 % u tekmi , pusti se snimanja video po fb i dabovanja i neta i trendova .Bas je smijesno kako je izgledao danas .
Da je Mata bio u vezi od pocetka umjesto njega pobjeda sigurna.Jbt igrac od 100 miliona ti upropasti tekmu.
I da na kraju, sta znaci ako je placen 100 miliona da ne moze biti klupran?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2017, 09:05

Po meni, veliki problem je što Rojo uopće mora biti u prvih 11. Bailyjeve i Smallingove povrede su uvjetovale da Jones i Rojo budu prvi štoperi ekipe, s tim da je Jones ipak mnogo kvalitetniji igrač od Rojoa. Jednostavno, u ovom prijelaznom roku United mora pronaći pravo rješenje na toj štoperskoj poziciji; igrača koji će u budućnosti činiti štoperski tandem sa Bailyjem. Smallingu i Jonesu, ma koliko to možda pojedinci ne žele ili neće priznati, ostaje da se bore za poziciju trećeg štopera i da po potrebi ulaze i imaju ulogu tzv. igrača zadatka.

Rojo je paničar, "izbij" tip igrača, kome nedostaje i taktičke odgovornosti, a i tehničkih sposobnosti da bude u prvih 11 jednog tima koji se bori za izlazak u Ligu Prvaka.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 jan 2017, 09:17

zar nije Small u top 3 kad je stoperska pozicija u pitanju :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 16 jan 2017, 09:25

miki_92 je napisao/la:zar nije Small u top 3 kad je stoperska pozicija u pitanju :mrgreen:
Definitivno bio pod palicom Gaala.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2017, 09:26

miki_92 je napisao/la:zar nije Small u top 3 kad je stoperska pozicija u pitanju :mrgreen:
Za mene je, iako je imao odličnu prošlu sezonu, bio tek četvrti/peti najbolji štoper lige (Toby, Morgan, Kos, Huth/Smalling).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 16 jan 2017, 09:32

Monolog je napisao/la:Po meni, veliki problem je što Rojo uopće mora biti u prvih 11. Bailyjeve i Smallingove povrede su uvjetovale da Jones i Rojo budu prvi štoperi ekipe, s tim da je Jones ipak mnogo kvalitetniji igrač od Rojoa. Jednostavno, u ovom prijelaznom roku United mora pronaći pravo rješenje na toj štoperskoj poziciji; igrača koji će u budućnosti činiti štoperski tandem sa Bailyjem. Smallingu i Jonesu, ma koliko to možda pojedinci ne žele ili neće priznati, ostaje da se bore za poziciju trećeg štopera i da po potrebi ulaze i imaju ulogu tzv. igrača zadatka.

Rojo je paničar, "izbij" tip igrača, kome nedostaje i taktičke odgovornosti, a i tehničkih sposobnosti da bude u prvih 11 jednog tima koji se bori za izlazak u Ligu Prvaka.

Nikakav problem nije što je Rojo u prvih 11, dapače, dečko igra skoro bez greške i dok je tako, ne vidim problem. Pamtim onaj glup start protiv Evertona sa dvije noge i to je to. I juče je perfektno odradio utakmicu i lijepo pokrivao Jonesa koji je bio puno nesigurniji.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2017, 09:39

Ne znam, možda sam ja gledao drugu utakmicu, al' Rojo je taj koji je bio najslabija karika i plivao je kod napada Liverpoola. Jbt, čak sam morao otvoriti sve moguće i nemoguće stranice da vidim jesam li fakat pijan gledao tekmu i vidjeh da je Rojo bukvalno za skoro cijeli bod dobio manju ocjenu u odnosu na Jonesa. Bod, ne 0.1. Dakle, to nije na jednom siteu, nego na skoro svakom koji ocjenjuje igrače (i ne mislim na ove naše (ako to uopće rade)). :mrgreen:
Rojo nije tip koji ulijeva sigurnost, pobogu. Može on "uletiti" po potrebi, al' najslabija je karika definitivno. Jedino što ga drži trenutno u igri je činjenica da se ne mijenja tim koji pobjeđuje (uslovno rečeno, ali prilagodi ovu izjavu u "ne gubi" i to je to). :thumbup:

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 16 jan 2017, 09:46

Ok, možda je i do mene, pa sam stekao takav utisak, no generalno je juče, bar u mojim očima, Jones odigrao puno nesigurniju utakmicu. Povrh svega je iz ničega dao korner Liverpoolu, nakon kojeg je Pogba napravio penal, a mogao je umjesto besmislenog driblinga mirno dodati De Geai. Generalno, United nije imao previše defanzivnih problema juče, nema ih previše uopšte zadnjih nekoliko mjeseci, a čini mi se da je Rojo u dobra doba rješavao duele u svoju korist, osim jednom u prvom dijelu kada mu je pobjegao Origi i kad ga je lagano gurnuo.

Nadam se da Mourinho neće ići po stopera na ljeto, jer se među ovom četvoricom može složiti sasvim pristojan stoperski par. Potrebna je zamjena Carricku, a nema sumnje da je Mourinho svjestan te činjenice. Što se tiče lijevog beka, i dalje mislim da će se Shaw izboriti za tu poziciju.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 16 jan 2017, 09:50

Otvorim goal.com, ok smiješni su svakako oduvijek, Rojo tri zvjezdice, Jones 2.5 :mrgreen:

Jao monologa mitomana. :mrgreen: kuknjava

edit: Times koji je superjak i relevantan: Rojo 7, Jones 6 :mrgreen:

edit 2: Telegraph kao najozbiljnija novina u Engleskoj: Rojo 7, Jones 6 :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2017, 09:58

Ja iskreno ne znam šta je na relaciji Shaw - Mourinho i ne mogu da vjerujem da Shaw ne može izboriti mjesto pored Darmiana. Ukoliko se ne računa na Shawa, mišljenja sam da će United ići po lijevog beka, jer sa Darmianom na toj poziciji uopće nisu opasni (nije on Lahm pa da igra "na suprotnoj" strani).

Što se tiče Jonesa, ma nije ni meni on jučer izgledao toliko sigurno, al' opet mi je bio bolji od Rojoa. Rojo dozvoljava ulaske iz drugog plana, više prati loptu nego prostor i igrača kojeg bi trebao čuvati, a to je nedopustivo. Ne znam, ja ga lično ne vidim kao igrača koji je za top timove, iako je bio pristojan u ovih nekoliko mečeva.

Ma pronaći će United nekog ko može uskočiti u Carrickove kopačke i zacementirati to mjesto u veznom redu. Možda ne igrača koji je kopija Carricka, nego nekog ko će imati njegovu ulogu, a da je tehnički potkovaniji, a tehnički jednako potkovan kao MC16. Unitedu ne trebaju pluća u veznom redu, nego srce.¸

Edit: Ja sinoć na guardianu, whoscored i opti vidjeh nešto potpuno drugo. A goal.com fakat ne čitam. Ne sjećam se da sam u ove tri godine jednom uletio na tu stranicu. Doduše, znaš i sam kakvi su (nije da želim diskreditovati te ocjene, nego ih ne čitam i ne posjećujem, pa nemam pojma ni da se bave ocjenjivanjem igrača). :D

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 jan 2017, 12:41

Zadnja linija nije problem (sem mozda lijevog beka), barem ne zadnja 2 ipo mjeseca.

Ustvari problema skoro da nije ni bilo, izuzev manjka koncetracije pri zavrsnici u nekim situacijama.

Kada bi sklapao idealnih 11 (sa trenutno dostupnim i realnim pojacanjima) ne bih mjenjao mnogo toga, do kraja sezone.

Jucerasnji kiks ide Pogbi na kapu (ponavljam ne samo zbog penala) te dijelom i Jozi zbog Mate evet Rasha.

Jos smo na udarnoj distanci glede drugog mjesta a do Citya imamo 4 lagana protivnika.

Ove oscilacije Labilnog su po meni prirodan proces i to ne umanjuje cinjenicu da je Francuz klasa. Da pricamo o drugoj sezoni onda bih bilo prostora za brigu ali ovako ipak ne. U 21 ligaskoj utakmici podbacis 4 a ostatak onak kak se otp ocekivalo.

Greske ne bih pripisao tehnickom deficitu neg nekom poigravanju (u intervalima) te prevelikom samopouzdanju pri cuvanju lopte, na foru ne moze da je izgubi. Msm da treba poraditi na brizini oslobadanja iste bas u situacijama kada trebamo jaci tempo te mora naci balans timske igre i prodora (kojeg ima u malom prstu).

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 16 jan 2017, 13:00

Asteriks je napisao/la:Greske ne bih pripisao tehnickom deficitu neg nekom poigravanju (u intervalima) te prevelikom samopouzdanju pri cuvanju lopte, na foru ne moze da je izgubi. Msm da treba poraditi na brizini oslobadanja iste bas u situacijama kada trebamo jaci tempo te mora naci balans timske igre i prodora (kojeg ima u malom prstu).
Istog sam mišljenja. To je nešto na čemu bi Pogba morao poraditi ali uspješnost takvog načina igre nam zavisi od ovoga što je @collector napisao:
collector je napisao/la:S obzirom da vec duze vremena bas stipa za oci mora se napisati. United postaje izuzetno teretna ekipa, koja ima velikih problema kako u tranziciji tako i u samoj organizaciji igre posebno u kretnjama izmedju linija, gdje da li uslijed neuigranosti, pogresnog odabira igraca ili psihologije gubi momentum koji dovodi do situacija kao ove sa Liverpoolom da ekipa nema glavu i rep u pojedinim momentima i da samo na individualne poteze dolazi do pogodaka ili sansi i to je posebno vidljivo protiv najvecih rivala.
Ekipe koje igraju onako čvrst i konstantan presing nam nimalo ne odgovaraju i u takvim utakmicama se Herrera pokazao kao naš najstabilniji igrač. Također, u takvim utakmicama smatram da nam je Mata nužan za organizaciju napada.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 16 jan 2017, 13:02

Slažem se @asteriks
Pojedinci su napisali da imamo Male šanse za top 4
Ljudi pa nema jos do kraja 2 utakmice pa da se 4 boda ne mogu stići ,trebamo sada dobiti sljedece 4 lakše utakmice ili bar 3 pobjede i unutra smo pa cemo lakše izaći u susret na etihadu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 16 jan 2017, 13:21

collector je napisao/la:...
Šta vidiš kao forte ove ekipe? Stvara se dosta, ali iskreno ne vidim tu sistemski pristup. Mou je oslobodio prednju četvorku koja sa ofanzivnim Valencijom ''na svoju ruku'' rješava napade. Nije loše kad imaš takve pojedince, pogotovo što napadaju iz svih uglova i na razne načine, fluidno, lucidno, ali ako protivnik odluči igrati i onemogućiti donošenje lopte do njih plan se pretvara u preskakanje presinga dugom loptom na Ibru iz čega se teško dalje stvaraju ozbiljne situacije.

Ne treba bježati od kritikovanja Pogbe kad zasluži iste, ali isto tako ga treba pustiti da sazrijeva i pronađe ulogu na terenu koja mu najbolje odgovara. Stiče se dojam, a i on to u intervjuima potvrđuje da još ne zna konkretno šta bi sa sobom, nego pokušava od svega uzeti ponešto. Mourinho će ga sigurno vremenom usmjeriti tamo gdje ga vidi, ali on će svoje najbolje partije kao vezni dati kako se bude približavao tridesetim, što je i prirodno. Iskustvo će makar malo ugušiti kompleks heroja koji trenutno ima. Na plaćenu cifru makar navijači Uniteda trebaju zaboraviti i pustiti druge da se naslađuju istom, ona je faktor mnogo čega, ali nikad nije bila garant partija na terenu.

Svi štoperi na raspolaganju su dobri, solidni i svaki dolazi sa svojim nedostacima. Svima je jasno da United nema svjetsku klasu na toj poziciji niti igrača koji je to u najavi tako da je na treneru da pronađe najbolju kombinaciju koja odgovara trenutku i sistemski pokuša sakriti što više nedostataka koje nose sa sobom.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 jan 2017, 13:33

Gledao Yayu u zenitu karijere i kontam covjece pa to Pogba vec sad ima pocev od fizickih do tehnickih predispozicija samo sto mu jos fali ta jednostavnost koja odlikuje velike igrace.

Carrick je dva tri segmenta isklesao do savrsenstva pa tako da oni slabiji uopce ne dolaze do izrazaja. Msm da je to cijela poenta diskusije, tj. kak Pogba mora ici na bogom date prednosti uz par tehickih caka ali u pravo vrijeme na pravom mjestu.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.