FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

make
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la make » 28 jul 2010, 16:12

Šaban Pehilj, nova akvizicija Željezničara, u razgovoru za SportSport.ba je kazao kako sanja da postiže golove za Plave sa Grbavice. San mu se, očito, počeo ostvarivati.
Pehilj je karijeru počeo u Famosu, a onda su ga uočili ljudi sa Otoke, te ga odmah doveli u Olimpik, gdje je odigrao prošlu sezonu. Karijeru od ovog ljeta, kako sam kaže, nastavlja u njemu najomiljenijem klubu.

“Ispunio mi se moj veliki san, a to je da zaigram za Željezničar. To sam oduvijek želio, jer mi je zaista najdraži klub. Uvijek sam maštao da istrčem pred prepunu Grbavicu i u dresu Želje zabijam golove. Sada, kada sam postao njihov član, ponosam sam na sebe i na činjenicu da treniram sa ovakvim igračima. Ipak, oni su šampioni“, kazao je mladi talentirani napadač u razgovoru za SportSport.ba, dodavši kako se nada da klub može ponoviti uspjeh iz prošle sezone, kada je na Grbavicu stigla i titula.

“Imamo odličnu ekipu, gdje nastupaju, prije svega, sjajni momci, ali i veliki igrači. Od mog dolaska, svi su me prihvatili kao da godinama igram s njima. Iskreno se nadam da smo toliko jako, da i ove sezone postanemo šampioni i tako odbranimo naslov prvaka Bosne i Hercegovine“.

Rastanak sa Olimpikom došao je iznenada...

“Prvo sam bio na probi u Rubinu, no taj se transfer nije realizovao, pa sam se vratio u Olimpik. Ipak, nismo se mogli dogovoriti oko mojih uslova, a kasnije nisam bio zadovoljan ni minutažom koju dobivam, pa sam odlučio otići. Klub mi nije pravio probleme kod prelaska u Željezničar i zbog toga im jedno veliko hvala.“

Pehilj je igroa za sve mlađe selekcije Bosne i Hercegovine, te se sada nada skorom debiju u izabranoj vrsti selektora Safeta Sušića.

“Igrao sam za mlađe kategorije, ali se sada treba izboriti u Želji za startnu poziciju, a onda ću sigurno očekivati i poziv Branimira Tulića u mladu selekciju. Imamo jaku dobru i talentovanu reprezentaciju i vjerujem da bih se dobro uklopio, te predstavljao pravo osvježenje u vrsti do 21 godine“.
Por que ? Por que somos los mejores...

eLeMeNtH-SoutH CreW
Kontakt:

Post Postao/la eLeMeNtH-SoutH CreW » 28 jul 2010, 16:32

Ispunio mi se moj veliki san, a to je da zaigram za Željezničar. To sam oduvijek želio, jer mi je zaista najdraži klub. Uvijek sam maštao da istrčem pred prepunu Grbavicu i u dresu Želje zabijam golove. Sada, kada sam postao njihov član, ponosam sam na sebe i na činjenicu da treniram sa ovakvim igračima. Ipak, oni su šampioni“, kazao je mladi talentirani napadač u razgovoru za SportSport.ba, dodavši kako se nada da klub može ponoviti uspjeh iz prošle sezone, kada je na Grbavicu stigla i titula.

pa izgleda da ce se prislepati uz Manijake..i postati miljenik :D pa kad se zatrci sa sjeverne strane k'o Lazar protiv Borca ;)
Fenerbahçe SK...1907♥

I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!

1921♥

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jul 2010, 18:13

Hvala kurc.u vise

Na spisku koji je tokom dana objavljen na zvaničnoj internet stranici našeg fudbalskog saveza nema imena Džemala Berberovića, a umjesto njega poziv je upućen Semiru Štiliću
Najzapostavljeni igrac u repki a mlad i perspektivan, da nije jednonogi Dzemo odustao ne bi ga ovaj ni zvao, muko moja.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 28 jul 2010, 18:23

Konačno Štila u repki.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 jul 2010, 18:27

pile87 je napisao/la:Hvala kurc.u vise

Na spisku koji je tokom dana objavljen na zvaničnoj internet stranici našeg fudbalskog saveza nema imena Džemala Berberovića, a umjesto njega poziv je upućen Semiru Štiliću
Najzapostavljeni igrac u repki a mlad i perspektivan, da nije jednonogi Dzemo odustao ne bi ga ovaj ni zvao, muko moja.
Spisak reprezentativaca za duel sa Katarom: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Semir Štilić, Emir Spahić, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Mensur Mujdža, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Ermin Zec, Senijad Ibričić i Mehmed Alispahić.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 28 jul 2010, 18:35

Seyo_TM je napisao/la:Spisak reprezentativaca za duel sa Katarom: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Semir Štilić, Emir Spahić, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Mensur Mujdža, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Ermin Zec, Senijad Ibričić i Mehmed Alispahić.
Mozes dodati i ove koji navijaju za Zelju ima ih : Emir Spahić, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić,Ermin Zec, Senijad Ibričić i Mehmed Alispahić PROVJERENO!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 jul 2010, 19:00

Olimpik - Željezničar 04. avgust u 20.30
(Emir Alečković, Zoran Taborin, Edin Imamović)

Željezničar - Zvijezda 07. avgust u 20.30

(Muamer Bureković, Elvir Prošić, Željko Marić)

Travnik - Željezničar 14. avgust u 17. 30

(Ognjen Valjić, Adnan Alispahić, Dalibor Drašković)

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 28 jul 2010, 19:08

ubjedjen sam da mozemo uzeti 7 bodova u prva 3 kola , imam osjecaj da cemo vec protiv olimpika pokazati svoju snagu , nadam se da me osjecaj nece prevariti :mrgreen:

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 28 jul 2010, 19:13

lottdogg je napisao/la:ubjedjen sam da mozemo uzeti 7 bodova u prva 3 kola , imam osjecaj da cemo vec protiv olimpika pokazati svoju snagu , nadam se da me osjecaj nece prevariti :mrgreen:
prizeljkujem 9 ocekujem 7 a necu biti razocaran sa 6 a vjerujem da cemo brarem 7 bodova osvojiti

olimpik trebamo tuci bez problema... statistika je 100% na nasoj strani... zvijezda je zelji uvijek bila neugodna ali tu ocekujem pobjedu, protiv travnika ne znam... s bodom zadovoljan a sa 3 jos vise...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

lottdogg
Kontakt:

Post Postao/la lottdogg » 28 jul 2010, 19:18

tm84 je napisao/la:
lottdogg je napisao/la:ubjedjen sam da mozemo uzeti 7 bodova u prva 3 kola , imam osjecaj da cemo vec protiv olimpika pokazati svoju snagu , nadam se da me osjecaj nece prevariti :mrgreen:
prizeljkujem 9 ocekujem 7 a necu biti razocaran sa 6 a vjerujem da cemo brarem 7 bodova osvojiti

olimpik trebamo tuci bez problema... statistika je 100% na nasoj strani... zvijezda je zelji uvijek bila neugodna ali tu ocekujem pobjedu, protiv travnika ne znam... s bodom zadovoljan a sa 3 jos vise...
prosle sezone u travniku smo odigrali poprilicno slabo pa smo ipak odhrali nerjeseno , ako ove sezone tamo pruzimo bolju partiju ne bi me iznenadilo da osvojimo sva 3 , al znajuci kako stvari funkcionisu u travniku i jedan bod bi bio odlican

Mostar47
Kontakt:

Post Postao/la Mostar47 » 28 jul 2010, 19:20

zna li nekošta ima od dolaska dva pojačanja što je govorio sp.dir.Muharemović?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 jul 2010, 19:21

Utakmicu protiv Olimpika sudi Emir Aleckovic,prosle sezone ni nama ni Olimpiku nije sudio

Olimpik - Željezničar 04. avgust u 20.30 (Emir Alečković, Zoran Taborin, Edin Imamović)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 28 jul 2010, 19:56

OLIMPIK SARAJEVO:
protivnik koji nikad nije pobjedio zelju, u 12 zvanicnih utakmica koliko su zeljo i olimpik odigrali protiv. 10 utakmica su igrali u prvenstvu a 2 u kupu. jedini "uspjeh" olimpik je ostvario igravsi 0-0 u povratnoj utakmici 4.finala kupa 2000/2001, nakon sto je izgubio prvu sa ubjedljivih 0-4. kao "gost" zeljo je pobjedio 5 od 6 utakmica sa impozantnom gol razlikom 15-5.

ZVIJEZDA GRADACAC:
zvijezda je veoma neugodan protivnik plavih. u ukupno 7 utakmica (4 prvenstvno i 3 kup) zeljo pobjedio samo 2 puta a zvijezda 4 puta. kao domacin, zeljo je igrao 3 puta protiv zvijezde a 2 puta je pobjedio i jednom igrao nerjeseno, mada su sve utakmice sa zvjizdom bile neizvjesne.

TRAVNIK:
sa travnicanima zeljo je odigrao ukupno 26 utakmica u prvenstvu i kupu, prvu davne 1952. zeljo je ostvario 15 pobjeda a travnik 7. kao gost zeljo je igrao 12 puta u travniku i ostvario samo 3 pobjede i 7 poraza sa gol razlikom 14-22. posljedna pobjeda plavih u travniku datira iz jeseni 2005. godine kada je travnik savladan 2-0 a te sezone su i travnicani ispali.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 28 jul 2010, 20:03

azijska Barcelona izgubila u Kazahstanu

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 28 jul 2010, 20:05

pile87 je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Spisak reprezentativaca za duel sa Katarom: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Semir Štilić, Emir Spahić, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Mensur Mujdža, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Ermin Zec, Senijad Ibričić i Mehmed Alispahić.
Mozes dodati i ove koji navijaju za Zelju ima ih : Emir Spahić, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić,Ermin Zec, Senijad Ibričić i Mehmed Alispahić PROVJERENO!
Pa pile to ti je idealnih 11
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 28 jul 2010, 20:29

bistrikboy je napisao/la:Utakmicu protiv Olimpika sudi Emir Aleckovic,prosle sezone ni nama ni Olimpiku nije sudio

Olimpik - Željezničar 04. avgust u 20.30 (Emir Alečković, Zoran Taborin, Edin Imamović)
Inace poznati zeljovac :)
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 28 jul 2010, 20:31

Gigant je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Utakmicu protiv Olimpika sudi Emir Aleckovic,prosle sezone ni nama ni Olimpiku nije sudio

ispade po vama, cijela sudacka garnitura navija za zelju...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 jul 2010, 20:33

THE gigantu...kako sad to, pa nema nijaza vise da namjesta kupuje preprodaje i sta sve vec ne...

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 28 jul 2010, 20:34

Gigant je napisao/la:

naš covjek 100% ,ali boli nas briga imamo muda šteli nam se svuda.
Saraj'vo tu-tu-tu ,savilo se u gutu
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 28 jul 2010, 20:35

Seyo_TM je napisao/la:THE gigantu...kako sad to, pa nema nijaza vise da namjesta kupuje preprodaje i sta sve vec ne...
ne ovo sad fakat, bez ikakavih provokacija, ali sigurno znam da je lik zeljovac...a usput sta je sa nijazom, nisam upoznat, jel to vise nije u talu sa zeljom ili???
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], MrkiMedo, Paromlinac i 32 gosta.