Olimpik i Željo u srijedu bez publike na Koševu!
Troškovi organizacije te utakmice uz prisustvo navijača koštali bi nas 18.000 konvertibilnih maraka, dok će nas bez publike to koštati 3.000 KM
Nijaz Gracić podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Kantona Sarajevo.
»Da, istina je. Imam svoje razloge, nemojte me pitati zašto», kazao nam je Gracić.
Pored ostavke na funkciju u kantonalnom Savezu, Gracić nam je saopštio još jednu vijest. Naime, Uprava Olimpika je odlučila da se utakmica Olimpik – Željezničar, koja je na programu u srijedu (4. avgusta) igra pred praznim tribinama.
»Radi se o čisto poslovnim i finansijskim razlozima. Troškovi organizacije te utakmice uz prisustvo navijača koštali bi nas 18.000 konvertibilnih maraka, dok će nas bez publike to koštati 3.000 KM. Za razliku od Željezničara i Sarajeva koji dobijaju novac od Vlade Kantona Sarajevo, Olimpik ne dobija ništa. Oni to mogu platiti, mi ne možemo», objasnio je predsjednik Olimpika Nijaz Gracić.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".