Sead Kolašinac

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Sead Kolašinac

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2017, 16:58

Konigsblau je napisao/la:Bošnje na aparatima. Hoće mi sad biti milina čitati vaše postove.

Jakako Seo druže! Znamo i ti i ja da je Schalke veći od tih šupljih klubova.
O čemu ti? Zar nije svakome u interesu preći u bolji i veći klub. Svaka čast Schalkeu, ali ovi klubovi koji se spominju su ipak za najveće domete.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 13 jan 2017, 17:06

Virtu4l je napisao/la:
Konigsblau je napisao/la:Bošnje na aparatima. Hoće mi sad biti milina čitati vaše postove.

O čemu ti? Zar nije svakome u interesu preći u bolji i veći klub. Svaka čast Schalkeu, ali ovi klubovi koji se spominju su ipak za najveće domete.
Bilo kako bilo Schalke je veći od države u kojoj igra. Tako da..
Wir leben dich Schalke 04!

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 13 jan 2017, 17:12

Ide u Juventus sto posto.
🔵⚪

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jan 2017, 17:13

Jel neka vijest da je Chelsea zainteresovan ili samo mastanja? Iskreno i da citavu karijeru bude u Schalkeu odlicno je, samo neka igra u prvoj. Mislim da ne treba zuriti i da bi mu bila losa opcija preci u Juventus zbog konkurencije.
Nad tobom sunce najljepše sja

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 13 jan 2017, 17:14

pinoglavi je napisao/la:Jel neka vijest da je Chelsea zainteresovan ili samo mastanja? Iskreno i da citavu karijeru bude u Schalkeu odlicno je, samo neka igra u prvoj. Mislim da ne treba zuriti i da bi mu bila losa opcija preci u Juventus zbog konkurencije.
Seo jede konkurenciju za dorucak.
🔵⚪

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jan 2017, 17:17

0oo0 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Jel neka vijest da je Chelsea zainteresovan ili samo mastanja? Iskreno i da citavu karijeru bude u Schalkeu odlicno je, samo neka igra u prvoj. Mislim da ne treba zuriti i da bi mu bila losa opcija preci u Juventus zbog konkurencije.
Seo jede konkurenciju za dorucak.
Samo mu treba par sezona da je sazvace, kao i u Schalkeu.
Ono sto ove sezone pokazuje je za vrh europskog fudbala tako da ne znam sto da zuri sa transferom u klub gdje bi malo cekali s njim i gdje ne bi imao zagarantovanu poziciju u prvih 11.
Nad tobom sunce najljepše sja

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 13 jan 2017, 17:29

Konigsblau je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Bilo kako bilo Schalke je veći od države u kojoj igra. Tako da..
Kakav poremećaj od čovjeka moraš biti da voliš više mjesto gdje te 95% ljudi smatra ciganom od svoje države.

Težak degenerizam.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 13 jan 2017, 20:42

Pa to i ja govorim. Mamu im fašističku.
Wir leben dich Schalke 04!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 13 jan 2017, 22:09

Gefufna je napisao/la:Ja bih ga gradio kao stopera u 3-5-2 umjesto Giorgia, pored Sandra stvarno nema sanse.

Seo-Bonucci-Rugani

Odlicne zamjene za Barzaglia i Chiellinia.
Gdje su ti Benatia i Caldara tu :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 14 jan 2017, 00:08

Momak je rodjen za Premiership. Prelazak u Chelsea bi bio daleko najbolji potez, gdje ima na lijevoj strani kao konkurenciju Alonsa na beku i Cahilla na stoperu (ujedno i 2 najslabije karike Chelseajeve odbrane, itekako zamjenjivi igraci), te Contea kao trenera, plus Begovic je tu da mu pomogne.

Nadam se da ima barem neke podloge u tim spekulacijama, zasluzio je transfer u top klub svojim igrama.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 14 jan 2017, 00:44

Izgleda da je sve gotovo sto se tice prelaska u Juventus.
Po meni, nije bas ispao fer prema Salkeu, ipak je to tim koji mu je pruzio sansu i lansirao ga u fudbalsku orbitu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2017, 01:02

Mokes je napisao/la:Izgleda da je sve gotovo sto se tice prelaska u Juventus.
Po meni, nije bas ispao fer prema Salkeu, ipak je to tim koji mu je pruzio sansu i lansirao ga u fudbalsku orbitu.
S druge strane, da igra katastrofalno, Schalke bi mu ponudio novi, poboljšani ugovor, a ne bi brzinom svjetlosti našli njegovu zamjenu?! :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 14 jan 2017, 01:17

Monolog je napisao/la:
S druge strane, da igra katastrofalno, Schalke bi mu ponudio novi, poboljšani ugovor, a ne bi brzinom svjetlosti našli njegovu zamjenu?! :mrgreen:
Ode ti u krajnost :mrgreen:
Pa vjerovali su u Salkeu u njega, dali su mu sansu, on je iskoristio. Zaradio poziv jaceg, veceg kluba, a produzenjem ugovora bi omogucio Salkeu da uzme koji euro i na taj nacin vrati ulozeno u njega.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 jan 2017, 01:18

Nista prema Schalkeu on nefer nije ispao...Imali su dovoljno vremena da produze ugovor s njim a ne da cekaju 5 do 12...
Stice se utisak kao da su sumnjali u njega pa mu zato nisu ni produzavali ugovor...sada kada ih je svojim partijama "demantovao" oni bi kao nesto...eno im Baba Rahman nek se u njega kunu.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 jan 2017, 01:57

Ovo ti je skroz promaseno druze.
Salke je najvise kriv ako ostane kratkih rukava od prodaje Kolasinca.Od kad je Kolasinac lansiran u prvi tim,a to je sezona 2013/14 on svojim igrama jede malu djecu.Etablirao se odmah kod tadasnjeg trenera(ne mogu se sjetit imena)kao nezamjenjiv clan prvih 11 i to kao golobradi mladic.Svi se sjecamo tog perioda kad je igrao protiv Drogbe u LP i kad ga je sira javnost i upoznala.Vec tada je bio Salkeova zlatna koka iz plejade njihovih mladih igraca,neodvojivi dio te plejade.

No nakon toga su dolazili treneri koji su iz nekih svojih hirova uvijek pocinjali sezonu sa Kolasincem na klupi te davali prednost raznim Aogoima,Fuchsima,Rahmanima od kojih je Kolasinac za klasu bolji sto je redovno i dokazivao tako sto ih je redom slao na klupu vec poslije svoje dvije odigrane utakmice.
Uprava Salkea je tu zakazala,trener naravno ima autonomiju u radu ali uprava ima pravo skrenuti paznju ako se nesto radi potpuno pogresno.
Niko normalan ne bi igraca dovedenog na posudbu(Rahman) forsirao ispred vlastitog mladog igraca i to boljeg,to je sulud poslovni potez.
A Seo je sutio,odsjedio par utakmica na klupi i brzo zakucavao nabrojane za klupu,sigurno mu nije bilo svejedno sve to gledati.

I sad ce Salke sve to platiti tako sto ce uzeti mizeriju ili mozda i nista za igraca za kojeg su glat mogli uzeti dvocifren iznos u milionima eura.
Ja kazem da je to pravda,sve se vraca,sve se placa.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jan 2017, 09:56

Fidelis je napisao/la:
Ovo ti je skroz promaseno druze.
Salke je najvise kriv ako ostane kratkih rukava od prodaje Kolasinca.Od kad je Kolasinac lansiran u prvi tim,a to je sezona 2013/14 on svojim igrama jede malu djecu.Etablirao se odmah kod tadasnjeg trenera(ne mogu se sjetit imena)kao nezamjenjiv clan prvih 11 i to kao golobradi mladic.Svi se sjecamo tog perioda kad je igrao protiv Drogbe u LP i kad ga je sira javnost i upoznala.Vec tada je bio Salkeova zlatna koka iz plejade njihovih mladih igraca,neodvojivi dio te plejade.

No nakon toga su dolazili treneri koji su iz nekih svojih hirova uvijek pocinjali sezonu sa Kolasincem na klupi te davali prednost raznim Aogoima,Fuchsima,Rahmanima od kojih je Kolasinac za klasu bolji sto je redovno i dokazivao tako sto ih je redom slao na klupu vec poslije svoje dvije odigrane utakmice.
Uprava Salkea je tu zakazala,trener naravno ima autonomiju u radu ali uprava ima pravo skrenuti paznju ako se nesto radi potpuno pogresno.
Niko normalan ne bi igraca dovedenog na posudbu(Rahman) forsirao ispred vlastitog mladog igraca i to boljeg,to je sulud poslovni potez.
A Seo je sutio,odsjedio par utakmica na klupi i brzo zakucavao nabrojane za klupu,sigurno mu nije bilo svejedno sve to gledati.

I sad ce Salke sve to platiti tako sto ce uzeti mizeriju ili mozda i nista za igraca za kojeg su glat mogli uzeti dvocifren iznos u milionima eura.
Ja kazem da je to pravda,sve se vraca,sve se placa.
To je to
naprijed rejal

Procter
Kontakt:

Post Postao/la Procter » 14 jan 2017, 10:22

Da je on produzio ugovor Juventus ga ne bi ni doveo, jer bi bio dosta skuplji, i okrenuo bi se nekoj jeftinoj italijanskoj alternativi, npr mladi murru ili slično, ali ovako ispalo je idealno po Juventus da dovede jeftino igraca koji vrijedi barem 10 tak miliona, za skoro džabe...
Isto kao sto je sada ispao jeftino El General za 8 miliona, a objektivno vrijedi poprilicno vise... i to je politika Juventusa koja ovaj klub cini klubom sa najboljim netom, ulozeno-vraceno (higuain je izuzetak, ali je covjek vec dobrim dijelom opravdao pare)..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 14 jan 2017, 13:00

Bice greska ako predje u Juventus. :roll:

Jest da bio ga u Italiji potkovali znanjem iz savrsene defanzive gdje bi doktorirao na njoj, ali on se tu nikad nece naigrati sto bi mi bilo zao jer je u najboljim godinama i igra sezonu zivota.
Vec rekoh, stoperske pozicije su zacementirane tako da tu nema sansi, niti je to uopste pozicija na kojoj bi trebali gusiti njegov ofanzivni potencijal jer je strasno napredovao po tom aspektu, a s druge strane bi bio samo zamjena Sandru (nakon sto bi prosao Allegrijevu torturu od najmanje jedne polusezone, dok bi se ovaj konacno smilovao pustiti ga da igra). Znam da je Seo svu svoju konkurenciju zakucivao za klupu, ali Sandro je klasa, sigurno par levela iznad nekih Baba, Fuksa, Aoga itd...

Jedina solucija je da ga forsira na desnom beku jer su tu bas tanki (sto nije bas najveselije rijesenje jer je covjek lijevi bek) ili da se Sandro proda za dobru lovu sto bi otvorilo mjesto momciluku, ali sumnjam da ce doci to tog scenarija jos bar 2-3 sezone.

Nadam se da ce biti pametan i izabrati najbolje za svoju karijeru, ali mislim da to Juventus trenutno nije.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 14 jan 2017, 13:31

Ne znam zasto se ovdje pise da je gotova stvar njegov prelazak u Juve, kad iz Schalkea tvrde drugacije.
Don't believe the hype.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 14 jan 2017, 21:04

akisarajevo92 je napisao/la:Ne znam zasto se ovdje pise da je gotova stvar njegov prelazak u Juve, kad iz Schalkea tvrde drugacije.
Just Bosnian things

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi, Skojevska, Zglavkar i 42 gosta.