Obradovica sam uzeo za primjer, i kad za njega se trazi 100 000 mozes misliti kakve se cifre lupaju za ostale.hzzavidovici je napisao/la:E to ja pokušavam reći.Evander je napisao/la:Da si prije godinu rekao "treba dati za Memisevica 100 000€" svi bi reklu UUUUU gdje ces toliko dati, niko ovdje ne vrijedi toliko.hzzavidovici je napisao/la:Samo trebamo nastaviti podcjenjivati naše i uvijek bolje tuđe. Rizik kupiti igrača iz naše lige za 200000, kakav je rizik dovesti Afrikanca ili Južno Amerikanca, Eduardo sa 16 godina? Bili su Stepanov i Ikande, bolje da su bili Memišević i Redžić, na prvim samo gubiš, došao zbog para i prodat ga ne možeš a ode 100000 bezveze, a ovu dvojicu naših platiš koji imaju želju da naprave karijeru i bar si pokušao napraviti nešto. Redžić valja Rijeci i Dijonu a ne valja nama, Memišević među boljim štoperima u Holandiji ali bolji su Stepanov i Ikande. Počnimo cijeniti naše i bit će bolje. A ko ne riskira taj ne profitirati. Braćo kakva je atmosfera na treningu? Čala zna šta radi.
A onda kazu "imamo ponudu za Beikca 200 000€ i to im je OK, malo im da se recimo 300 000€ za Mihojevica uzme.Gdje sam ja spomenuo Obradovića? On je već star za veliki transfer a Redžić ne. Zašto tražimo/očekujemo mi milionske transfere? Ako ne vrijedi niko u ligi približno našim zašto nismo 11 godina za redom prvaci?kinosvra je napisao/la:Ma koja Rijeka i koji Dijon, daj budi ozbiljan.hzzavidovici je napisao/la:Samo trebamo nastaviti podcjenjivati naše i uvijek bolje tuđe. Rizik kupiti igrača iz naše lige za 200000, kakav je rizik dovesti Afrikanca ili Južno Amerikanca, Eduardo sa 16 godina? Bili su Stepanov i Ikande, bolje da su bili Memišević i Redžić, na prvim samo gubiš, došao zbog para i prodat ga ne možeš a ode 100000 bezveze, a ovu dvojicu naših platiš koji imaju želju da naprave karijeru i bar si pokušao napraviti nešto. Redžić valja Rijeci i Dijonu a ne valja nama, Memišević među boljim štoperima u Holandiji ali bolji su Stepanov i Ikande. Počnimo cijeniti naše i bit će bolje. A ko ne riskira taj ne profitirati. Braćo kakva je atmosfera na treningu? Čala zna šta radi.
Njima da je imalo zanimljiv on bi vec bio tamo za 50 000 eura.
Kakav Redzic, i kakva Krupa i kakvih 200 000 KM.
I nije tom Redzicu 19 nego za koji dan 20 godina.
Daj da se vratimo u realnost.
Nemoj nas porediti sa Dinamom, Rijekom i Holandijom ziv bio.
Niti ima para da se kupuju igraci i placaju neke odstete.
Nije Tan uzeo klub da se kupuju igraci nego da se stvaraju.
Ako bi se slucajno platila odsteta tu je plafon nekih 30-40 000 KM.
Slali smo upit za Obradovica, Radnik trazi 100 000 KM i Andjusica.
A obradovicu 26 godina, evo ti daj te pare i dovedi ga pa kad se proda i uzmemo milion(e) nek ti vrate tvoje pare.
A mi nikad necemo dati za nekog igraca ni 50 000 KM a ne 100.
Zato govorim da to sto ti pricas je smijesno.
I normalno da je nerealno da mastamo o milionskim transferima kad je samo Gojko u 20 godina prodat za milion eura ili malo vise.
A nigdje ja nisam rekao da su nasi igraci puno bolji od ostalih u ligi, sve je to u 5 deka.
To je pokazala i prosla sezona a evo i ova.
I trenutno nema niti jedan igrac da bi se mogao prodati za milion eura i vise.
A mi mozemo mastati koliko hocemo...
Evo Duljevic ljetos nije imao nikakvu ponudu, sad ga zovu Dinamo i Seriff...i to nije ni blizu milionskog transfera.
Nismo nimalo realni i to je nas najveci problem.
Previse igrate menadzera.