Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Dex » 10 jan 2017, 20:14

Nitro je napisao/la:slika

Ne sikirajte. :mrgreen:
Šta će gripa Bošnji :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 10 jan 2017, 20:18

Nadajmo se dacnije nista ozbiljno. Martiala neka je odmorio, treba nam spreman za LFC gdje se nadam iskreno da ce poceti. Ostatak tima ocekivan. Nadam se da Fosu ulazi u nastavku!
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 10 jan 2017, 20:20

Hoće li virus moći nastupiti za vikend? :mrgreen:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 jan 2017, 20:24

Asteriks je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Koje ubijanje u pojam sa Darmianom..opet ce biti patnja,dupliranje,sklanjanje sa desne na lijevu stranu,zatvorit ce Mikija i Matu..Pogba ako uposli Rooneya ili Rashforda dobro i jest..sreca pa je protivnik Hull
Sta pricas decko. :lol:

Tri strasno kreativna igraca, kapiten koji se vraca u formu plus pokretni Rash u vrhu.

Trenutna situacija je takva da je Darmian pozeljniji od Blinda.
Zivi bili pa vidjeli..kad god je Darmian igrao duplali su nam krilo po toj njegovoj strani i ta je strana bila beskorisna..ako bi nekim slucajem bio tu neki jaci bek,ostavili bi ga skoro samog sa nasim krilom a onda se pomjerali tamo na drugu stranu u slucaju neke dijagonale koja onda nije imala smisla..eto vidjet ces i vcrs (mozda samo zbog snage protivnika to bude bolje izgledalo) kako ce igrati nasa krila a samim tim i nasa igra...Darmian protiv bezopasne ekipe kakva je Hull nema sta traziti u sastavu,treba odma ofanzivno ih nacjepat a tu je Blind puno korisniji
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 jan 2017, 20:30

Blinda negdje u samostan da dodje sebi, ovo sto defanzivno radi zadnje vrijeme je nivo nase druge lige - jug.

Trenutno imamo tri top kreatora iako je npr. Pogba povuceniji ali kada Silva il ko vec pakrira bus, onda ce naravno Francuz da ide prema naprijed.

Ta bezopasna ekipa moze imati ovaj il onaj pokusaj kontre bas po lijevoj str a Talijan je defanzivno mnogo bolji od Blinda iako i taj Darmianov nivo ne zadovoljava standarde.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 10 jan 2017, 20:39

Blind da je 3x gori u defanzivi, protiv ovakvih protivnika na OT-u je 6x korisniji od Darmiana.

No, nadajmo se da će Shaw što prije biti vraćen u ritam, jer ta pozicija LB-a jedino malo škripi trenutno.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 10 jan 2017, 20:54

Devi1 je napisao/la:
collector je napisao/la:@policajac

hajd ako nadjes kakav dobar link postavi, valjda nije frka :D
http://www.ronaldo7.net/video/mancheste ... tream.html

Imaš na ovom sajtu dobrih linkova za sve utakmice, 15-ak minuta prije početka. Ganjaj UStream, JW.
evo imas i ovdje pa probaj

http://www.****.me/soccer#
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 10 jan 2017, 21:50

Policeman je napisao/la:
Devi1 je napisao/la:
collector je napisao/la:@policajac

hajd ako nadjes kakav dobar link postavi, valjda nije frka :D
http://www.ronaldo7.net/video/mancheste ... tream.html

Imaš na ovom sajtu dobrih linkova za sve utakmice, 15-ak minuta prije početka. Ganjaj UStream, JW.
evo imas i ovdje pa probaj

http://www.****.me/soccer#
:thumbup:
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 10 jan 2017, 22:57

Nije prvi put da ću zahvaliti Mourinhu što je sam sebi doveo Matu. Kakav vizionar i strateg :tokralju:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 jan 2017, 23:00

Asteriks je napisao/la:Blinda negdje u samostan da dodje sebi, ovo sto defanzivno radi zadnje vrijeme je nivo nase druge lige - jug.

Trenutno imamo tri top kreatora iako je npr. Pogba povuceniji ali kada Silva il ko vec pakrira bus, onda ce naravno Francuz da ide prema naprijed.

Ta bezopasna ekipa moze imati ovaj il onaj pokusaj kontre bas po lijevoj str a Talijan je defanzivno mnogo bolji od Blinda iako i taj Darmianov nivo ne zadovoljava standarde.
Stvano sam pozitivno iznenadjen igrom vcrs,Mou ih je bas naspanovo,pa je Darmian cak i nabacio par finih lopti,cak i lijevom nogom,kao i Valencia jednom,sto do sada nije bio slucaj ili ga makar ja nisam primjetio..ono sto mi se nije svidjelo jesu neke bespotreben gestikulacije Pogbe,ponasa se kao deriste na terenu u nekim trenutcima i Darmianova defanziva,ok nije bilo puno greski al kao da su sve prilike bas stvorili preko njegove strane..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 11 jan 2017, 00:00

Nismo se dugo razočarali, ne znam. :mrgreen:

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 11 jan 2017, 00:01

"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 11 jan 2017, 00:06

Ne znam,derbi je derbi al brate u duplo boljoj smo situaciji,uzmi sve pozitivno sto nam se desava,ekipa puna te pozitive i samopouzdanja,steta bi bilo ne pobjedit liverpool koji je nekako pao u zadnje vrijeme i kod kojih nece biti ludog Manea i Koutinja,a oni bez njih su bar 40% slabiji,onda igra se na Trafordu bice ludnica,idemo po pobjedu

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 11 jan 2017, 01:47

tajger je napisao/la:Ne znam,derbi je derbi al brate u duplo boljoj smo situaciji,uzmi sve pozitivno sto nam se desava,ekipa puna te pozitive i samopouzdanja,steta bi bilo ne pobjedit liverpool koji je nekako pao u zadnje vrijeme i kod kojih nece biti ludog Manea i Koutinja,a oni bez njih su bar 40% slabiji,onda igra se na Trafordu bice ludnica,idemo po pobjedu
Tajgeru, nek igraju i Mane i Coutinho, Manchester United je trenutno najbolja ekipa na otoku. Opušteno.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 11 jan 2017, 09:33

Minute do crvenog kartona Fegulija su me zabrinule fino, na onaj nacin ocekujem da Klopp pocne. Favoriti nismo, nije ni Liverpool pa ocekujem dosta izjednacenu utakmicu dva tima koji trenutno igraju jako dobro.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 11 jan 2017, 10:36

Evo mali osvrt nakon prošlonoćašnje utakmice. Teško je biti nekad pametan sa ovom ekipom. Od savršenih performansa, do „razvlačenja žvake“ kakvo smo imali sinoć. Pobjedili smo, ali jadan je to performans bio. Nisu igrali dr i kung-fu panda, ali nešto odbijam da povjerujem da je sinoćnja uspavanka direktno vezana sa neigranjem njih dvojice. Jer ako smo bez njih zaista ovo što smo sinoć pokazali protiv Hulla, jadna nam je majka.
Dakle nekoliko takeawaya koji su ostali u glavi. Numero uno: Ander Herrera – da li je moguće da je taj tip toliki Dr. Jackill i Mr. Hyde, ovisno o tome da li je pored njega dr Carrick? Kada je Michael tu, Ander je savršen: tackling, trka, odgovornost, pozicioniranje, ma sve što trebaš. Kada Micahela nema, greška za greškom u dodavanjima, nakon kojih slijedi alibi (čitaj: vrati unazad čim protivnik priđe na sva metra), pa greška u odlučivanju. Momenat kad je zijanio loptu na 35 od našeg gola je bio čista katastrofa i amaterska reakcija, nakon koje je bježao od lopte. Posebno mi je ostala u glavi njegova reakcija kada smo krenuli naprijed sa viškom. Ima čovjek Matu na lijevom krilu, trojica utrčavaju u 16, imaš klasičnu šah-mat poziciju. On se lijepo okrenu i vrati loptu 50 metara unazad. Da se ubiješ. O njemu nekako ne mogu dati neki konačan sud da li je to igrač koji je materijal za ovaj novi UTD ili nije. Fakat nisam pametan.
Broj dva: Marcus Rashford – 90 minuta i slabo. Neko od kolega je lijepo primjetio da je mali još dobro „zelen“ da nosi napad ove naše mašinerije. Pokoji prodor gore-dole, i to je to. Još premalo materijala da bi se momoku dale „uzde“ od novog Uniteda. Ditto for Martial. Znači, neka nama Zlatana još bar jednu sezonu. Imaju šta da nauče od starog fakina. Rooney i Miki korektno, i dalje se čeka kapitenovo solo vlasništvo nad rekordom u broju datih golova.
Dole, sve OK, ali mi nije jasno ono kretanje Chrisa Smallinga. Nekada me stvarno podsjeća na na lika iz šale „slon u staklarskoj radnji“. Da li je to zbog ozljede, manjka utakmica ili nećeg trećeg, ne znam. Bio je puno uvjerljiviji prošle sezone, nadam se da će se vratiti u istu jer kod Moua nema puno sentimentalnosti – ili jesi ili nisi.
Oni koji su sinoć odradili posao kako treba su bili Mata (MOTM na Sky-u, opravdano), Pogba od kojeg se oni nesretnici odbijaju, te bočne pozicije gdje su Matteo (neočekivano) i Valencija (očekivano – čovjek je jedan od boljih naših igrača), zablistali. Klupa, vrlo korektno, Martial unio potrebnu živost, Fella korektno kretanje, zabio gol. Ono radovanje nakon gola, neprocjenjivo, mislio sam da će Mou slomiti rebro kako ga je skrpio...
Uglavnom, igru briši, golove piši, trebalo bi biti dovoljno za revanša. Raduje da je Carra dobio slobodan dan, ovi će se trenutci znati cijeniti kada sezona odmakne....

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 11 jan 2017, 11:47

Eh, sad možemo o derbiju. :)

Mnogi preduslovi za pobjedu su tu: domaći teren, dobra forma i taj niz pobjeda, Liverpool u možda nešto slabijoj formi nego inače, sa nekim bitnim izostancima (Mane), aliii... ono što me malo brine i djelomično kvari optimizam zbog navedenih stvari je taj Mourinhov učinak i pristup u derbijima ove sezone. Nadam se da će se u nedjelju krenut hrabrije i iskoristit dobra forma ofanzivaca. Također, treba reći i da je situacija pred meč na Anfieldu bila skoro obrnuta, pa se bod uzeo, tako da je ipak nezahvalno prognozirat.

Što se sastava tiče, mislim da su dvije dileme: lijevi bek (Blind ili Darmian) i možda dilema (ili trilema? :mrgreen: ) između Mikija, Martiala i Mate. Tipujem na Mikija i Martiala, iako i Mata sigurno zaslužuje mjesto u prvih 11 na osnovu svih igara ove sezone. Također, ako Rojo bude spreman, nije isključeno da ipak zauzme svoje mjesto ispred Smallinga. Dakle, moja (trenutna) prognoza:

----------------De Gea--------------------
Valencia---Smalling---Jones---Darmian
-------------Herrera---Carrick------------
Miki------------Pogba-------------Martial
------------------Ibra-----------------------

Kao opcije sa klupe su Mata (ako već ne počne), Rashford, Rooney, Lingard.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 11 jan 2017, 12:11

Nema dileme po pitanju lb-a za naredni mec. Samo teski amater ce ubaciti Blinda ispred Darmiana.

Jozo je to napokon skontao protiv Boroa i naravno zamjenio pomenutog da se ne bi vise blamirao.

Msm na onakve kontre krenuti sa igracem manje. :lol:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 11 jan 2017, 12:26

Trzava utakmica sinoć, ništa čudno obzirom da proces uigravanja još traje ali izdanja pojedinaca sinoć jesu začuđujuća. @al je to jako fino predstavio pa nema potrebe da se ponavlja.

Darmian ispred Blinda za nedjeljni okršaj, to je svima jasno. Zanimljivo je šta bi i od njega i od Smallsa nakon prošle sezone kad su činili centralni stub naše odbrane. Ne godi im baš promjena, nažalost. Anycase, Blind nije za beka i ako ga Mourinho tu kani koristiti on već mora tražiti opcije promjene sredine na ljeto.

S druge strane raduje uzlazna forma Fellainija i mada nema šta tražiti pored trojca Doktor - Herrera - Pogba fino je znati da tako zapet i motivisan igrač prljavije provincijecije čeka svoji priliku s klupe.

Liverpool je uvijek opasan protivnik i neće se previše osjetiti izostanak Manea. Nama je bitno samo da igrači budu na nivou i da se izbjegne otvaranje ono što smo gledali na otvaranju meča protiv WH i u sinoćnjem prvom poluvremenu.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 11 jan 2017, 12:48

Vidim cesto se spominje Smalling pa da dam neko svoje vidjenje, sad mozda nisam u pravu, ali vecina se ovdje sjeca pocetaka spomenutog jos u Fergusonovoj eri i da je cesto ulazio i krpio mjesto kada su falili Vidic i Ferdinand i nije se snalazio bas najbolje, cak je i nebrojno puta kiksao i ja to povezujem sa nacinom branjenja tima pod razlicitim trenerima. Ono sto se primjeti je da su Ferguson, a i sada Mourinho treneri koji forisraju zonski vid odbrane sa dva bloka i pokrivanjem prostora i u takvim situacijama se izgleda Smalling ne snalazi najbolje u odnosu na prethodne dvije god pod LVG i nacinom branjenja covjek na covjeka i visokim presingom i direktnim izlaskom na protivnickog igraca sto bas i nije situacija pod Mourinhom i vjerujem da to moze biti jedan od uzroka losijih partija.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.