Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
23%
3) 15 ili više
42
45%

Ukupno glasova: 94

adnan24
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la adnan24 » 07 mar 2009, 20:49

escape je napisao/la:Glupo je o tome uopće raspravljati.
Jedna Engleska nije išla na EP2008. a umjesto nje je išla Rusija, iako ćemo se svi složiti da je Engleska pojedinačno mnogo kvalitetnija od Rusije. Rusija je bila očajna u kvalifikacijama došla je do polufinala EP.
To je samo za usporedbu.

Zašto se onda i igra liga?!?
neka se odmah da trofej Bayernu, neka ide u LP nemora se nit' igrat Bundesliga?

SVAŠTA :roll:

Zasto odmah prebacujes na bayern? Ne radi se uvijek o njima vec jednostavno po meni prvih 10 ekipa trenutno u bundesligi je kvalitetnija ekipa od Herthe i iako je ona trenutno prva vidjeces na kraju da ce im kup uefa biti vrhunac

escape
Kontakt:

Post Postao/la escape » 07 mar 2009, 20:51

zato jer bayern jedini ima kvalitetu za LP .
trebamo biti objektivni.
kojih prvih 10? Dortmund, Schalke, HSV, Leverkusen, Hoffenhaim itd.. da mogu parirati najjačim ekipama u europi, smješno!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 mar 2009, 21:25

escape je napisao/la:zato jer bayern jedini ima kvalitetu za LP .
trebamo biti objektivni.
kojih prvih 10? Dortmund, Schalke, HSV, Leverkusen, Hoffenhaim itd.. da mogu parirati najjačim ekipama u europi, smješno!

Ne mogu parirati najjacim ekipa europi jer to tesko da moze i Bayern ali sigurno da svi oni mogu da odigraju solidno sa nekim prosjekom lige prvaka i mogu da se bore za prolaz u osminu finala a Hertha ne moze ni u kup-u uefa da se dokaze

escape
Kontakt:

Post Postao/la escape » 07 mar 2009, 21:49

jeli ti ozbiljno misliš da Borussija Dotmurd, Schalke, Leverkusen, Hoffenhaim mogu prosjecno odigrati LP ?
Samo neznam sta smatras prosjekom.. prolazak u osminufinala i tamo ispasti ili se samo ne obrukati?

u svakom slučaju, da je ijedan od tih klubova bolji od Herthe TRENUTNO bio bi 1.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2009, 22:01

Poenta je u tome sto Hertha tokom cijele sezone nema problema sa povredama i sa suspenzijom igraca (mora da su umjesto na pripremama bili kod Pape). HSV-u danas fale 4 standardna igraca, Bayernu 3, Hoffenheimu 5 itd. Krenut ce i Herthu taj peh pa cemo vidjeti gdje ce biti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 mar 2009, 22:06

escape je napisao/la:jeli ti ozbiljno misliš da Borussija Dotmurd, Schalke, Leverkusen, Hoffenhaim mogu prosjecno odigrati LP ?
Samo neznam sta smatras prosjekom.. prolazak u osminufinala i tamo ispasti ili se samo ne obrukati?

u svakom slučaju, da je ijedan od tih klubova bolji od Herthe TRENUTNO bio bi 1.

Schalke sa ovom ekipom moze do osmine finala,hoffenheim,bvb i bayer uz neko pojacanje koje bi mogli dovesti od para koje bi dobili kada bi se eventualno plasirali u LP dok Herthi treba jedno 5 igraca da bi bili konkurentni u LP.
I hertha jeste sada br.1 ali ima jos dosta do kraja pa vidjecemo...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 mar 2009, 22:13

Ma Wolsfburg će da hara Bundesligom u nastavku ove sezone, kako su krenuli mašala... Žao mi je Hoffenhaim-a ali očekivalo se da će pasti...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 mar 2009, 22:24

A sto je lik navr'o na Herthu, pa to nije normalno! Ako se nas vecina ovdje slaze da taj tim nama potencijal za sam vrh, onda je vjerovatno to istina! Ne zaboravi, sezona je jos u toku, na kraju se samo moze sumirati komplet stanje!
Hertha je jedan prosjecan tim, koje usput gle cuda u Njemackoj zovu "minimalisti", koji su uspjeli ove sezone 11 puta pobjediti sa jednim golom razlike, koji imaju toliko srece da je to nezamislivo ( sami ne mogu da vjeruju sta ih je snaslo )! Uprkos glavnom gradu ( 3,5 mil stan. ) oni godinama ne uspjevaju da nadju pravu financijsku podrsku i respektabilne sponzore koji im mogu dalje pomoci, naime klub uopste ne stoji dobro sto se tice financija!
Bore se za Pantelica, kojeg ce sigurno izgubiti, Voronin ( na pozajmici ) igra trenutno ko mahnit, covjek se bori za ugovor da bi ostao u Njemackoj ( jer mu se ne vraca u Englesku ), koji ovi isti tesko da mogu ispuniti njegove uslove ( jedino ako postanu prvaci :D )! Jednom rijecju, Hertha ima vise srece nego sto je teska...i ovo lagano postaje nesnosljivo.
Objektivno njeno mjesto na tabeli treba da bude izmedju 6-10, a zavrsice kao sesta :lol: ...cime ce mladji Heness biti itekako zadovoljan... :mrgreen: :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 mar 2009, 22:39

Herta nema šanse, bukvalno se provlače iz utakmice u utakmicu. Na kraju, nema šanse da budu među prvih 5 a realno im je mjesto čak iza Šalkea i BVBa po svim aspektima igre. Na kraju krajeva, danas su očekivano pobijedili ali do kraja nema šanse da izdrže pritisak puno boljih ekipa kao što su Wolfsburg, Bayer, Bayern, Hoffen, Stutgart i sl.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

escape
Kontakt:

Post Postao/la escape » 07 mar 2009, 22:59

geronimo je napisao/la:A sto je lik navr'o na Herthu, pa to nije normalno! Ako se nas vecina ovdje slaze da taj tim nama potencijal za sam vrh, onda je vjerovatno to istina!
šta meni znači tvoje mišljenje ako znam da si apsulotna 0 što se tiče znanja o nogometu?
vrijedni je čuti 1 mišljenje od netkog tko se kuzi u nogomet nego 100 takvih kao sto si ti.

šteta, tablica se gleda.
možda bi za tebe bilo bolje da u LP idu ekipe sa najboljom gol razlikom?
svašta :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 mar 2009, 23:09

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 26 avg 2013, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 07 mar 2009, 23:15

Jedna pobjeda bayerna i odma delirijum. Bila im jaka protivnicka ekipa hanover, to nesto poput kijeva u talijanskoj ligi. Ipak cetiri boda nisu mala kada se zna da herta igra kuci a bajern u gostima sledecu. a onda opet nemir u minhenu i skidanje skalpa klinsmanu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 mar 2009, 23:29

escape je napisao/la:
geronimo je napisao/la:A sto je lik navr'o na Herthu, pa to nije normalno! Ako se nas vecina ovdje slaze da taj tim nama potencijal za sam vrh, onda je vjerovatno to istina!
šta meni znači tvoje mišljenje ako znam da si apsulotna 0 što se tiče znanja o nogometu?
vrijedni je čuti 1 mišljenje od netkog tko se kuzi u nogomet nego 100 takvih kao sto si ti.

šteta, tablica se gleda.
možda bi za tebe bilo bolje da u LP idu ekipe sa najboljom gol razlikom?
svašta :lol:
Tako i meni isto ne znaci nista tvoje misljenje, jer si dupla 0 :!: i sto se tice znanja o fudbalu a bogami i ostalog, kad tako lahko mozez da kazes za nekoga da nema znanja o fudbalu!

Admini, jeli ovako bolje? :mrgreen: Znaci uvrijede nekom dopustene, a nekom nisu! :twisted:
Za mene je ovo veca uvrijeda sto je on meni reko bez potrtebe, nego sto sam ja njemu odgovorio...
Sad mozete ponovo brisati...
Vom Jäger zum Gejagten

escape
Kontakt:

Post Postao/la escape » 07 mar 2009, 23:35

Ovo nije nikakva uvreda, samo iznosenje činjenica.
tvoj problem ako si se našao uvrijeđen istinom.. nekada istina i zaboli jbg.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 mar 2009, 23:43

Hertha je poput Grcke na Euro 2004, nemaju igracki kvalitet kao ostali pa igraju uzasno defanzivan fudbal, i sa efikasnim Voroninom u vrhu cesto pobjedjuju sa 1:0. Mogu definitivno na kraju biti prvaci ali zajebi to, bezze ekipa.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 mar 2009, 23:51

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 26 avg 2013, 00:59, ukupno mijenjano 1 put.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 07 mar 2009, 23:54

Tako je to u nogometu, titulu se pamte a lijep nogomet ostaje za boeme, koliko ih se jos sjeca tko je igrao u finalu protiv grka ili jos gore u polufinalu. Trener herte smjestio pantelica na klupu, najboljega strijelca. Da li zbog taktike ili discipline ali to daje rezultate. Mada najvise treba zahvaliti šimuniću, covjek igra fenomenalno. Ja i na kraju, tko se vise sjeca u evropi da su danci umjesto juge dosli na ep i uzeli ga. Evropa se sjeca samo prvaka danaca

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 mar 2009, 23:55

escape je napisao/la:Ovo nije nikakva uvreda, samo iznosenje činjenica.
tvoj problem ako si se našao uvrijeđen istinom.. nekada istina i zaboli jbg.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Na ovakve blesave postove najbolje je se smijati, jeli tako, ha ja! Skim ja da pricam o fudbalu :!: ;)
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 mar 2009, 00:01

bh hrvat je napisao/la:Tako je to u nogometu, titulu se pamte a lijep nogomet ostaje za boeme, koliko ih se jos sjeca tko je igrao u finalu protiv grka ili jos gore u polufinalu. Trener herte smjestio pantelica na klupu, najboljega strijelca. Da li zbog taktike ili discipline ali to daje rezultate. Mada najvise treba zahvaliti šimuniću, covjek igra fenomenalno. Ja i na kraju, tko se vise sjeca u evropi da su danci umjesto juge dosli na ep i uzeli ga. Evropa se sjeca samo prvaka danaca

A jesi ti navalio na tog Simunica covjek je spor i u godinama,nesto slicno kao i Robert Kovac,treba i njega ubrzo ocekivati u HNL-u

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 mar 2009, 00:05

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 23 avg 2013, 18:36, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: eaglebvb09 i 7 gostiju.