A fino vam je drug Neandertalac govorio, oderaše nam kožu s leđa. Al' jok, vi pametni

Mini Mi i brigada prali po forumu njega i Nikolića, ko da su Perez i Raiola, a ne dva ublehaša obična.
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Miro je dosta dao zelji ovom i mi smo Miri podigli smo mu formu vratili ga u zivot- Miro je prije svega jedan odlican momak i fudbaler koji gine za plavi dres i svetinju, on je cist primjer svim nasim igracima kako se igra za svoj voljeni klub, ama treba se manit price poslace ga na tribinu zasto bi zbog cega o tom ne treba da mislimo, treba da uzivamo u majstorijama miree pa dace bog i da on ostane i ako ode na ljeto sretno mu bilo jer je to on zasluzijoLjoZee je napisao/la:Njemu je Zeljo valjao vise nego on Zelji. Jeste jedan od boljih igraca,ali vratili smo ga u zivot. Naravno ne treba samo zbog toga potpisati novi ugovor. Ako vec nemam novca da ga zadrzimo neka ide. Mi cemo se vec nekako snaci. Ja sam mu zahvalan na svemu i ne bih volio da kao Tomica da ga posalju na tribine. Treba nam kako bi izborili Evropu jer u suprotnom crno nam se pise sljedece sezone.
da jest on nama pomogao, ali bilo bi poteno i da nesto nama ostavi, bas kao sto Aco rece, neca klauza jer nama je svaki novac bitan, pa koliko god.aleksandar_veliki je napisao/la:Meni su te price smijesne, nije do Mire nego do menadzera. Kad odvagas dodjes do zakljucka da je samo do Zelje. Pokusat cu objasniti. U ovom slucaju Miro i Menaf su ti koji odlucuju. Miro je bio "propao" ko kauc, no takav kakav jeste uspio se vratiti. Ne na nivo od prije par godina, no uspio je. S obzirom da ima dobar CV i da se mota oko reprezentacije sigurno je da mu menadzer moze bez problema pronaci klub gdje ce zaradjivati 15 do 20.000 eura neto. Austrija, Svicarska, Turska. Medjutim, pitanje je moze li mu to pronaci ako za vratom ima obestecenje od milion necega, odnosno mnogo lakse ce mu biti ako ga nema. Samo je Bata pokojni mogao uzeti par miliona za njega. Eh, Miri je Zeljo valjao, no u isto vrijeme i Miro je realno Zelji valjao i na terenu i van njega je vratio sve. Nema ru sentimentalnosti. Zasto bi on ostao u Zelji koji mu realno po mojim informacijama ne moze ponuditi ni pola od gore spomenutih brojki jer jednostavno nema tih novaca. A i da ima, pitanje je da li radi atmosfere i svega ostalog u svlacionici mozes ponuditi jednom igracu 10.000 eura, a ostali ti nemaju ni blizu toliko. Nas mentalitet i belaj u najavi. Dakle, za mene ima samo jedan izlaz. Dogovoriti produzetak saradnje uz neku klauzulu od 100. 150.000 eura obestecenja za ljeto, dati mu dobru platu i tako vratiti ulozeno. Ne mora niko ni znati za tu klauzulu. Ne mozes govoriti do Menafa je, a iz prazne pucati. Naprica ja svasta, no mislim da razumijete sta zelim reci.
To ja pisem sve vrijeme. Kad treba dati Mujagicu 3-4 hiljade odmah dolazi pet acc da kazu da on ne vrijedi, sto cemo mu davati, ne moze trcati, nema brzine, menadzer ga truje i slicne podvale.Neandertalac je napisao/la:Ponudili bi svašta da imaju love. Ovako možemo samo čitati kako se razne qarne peru preko portala a desetine hiljada maraka, Željinih para im završili u džepovima.
Sada kada trebaš izvaliti lovu, ti nemaš.
Kada je potpisat sa Mujagićem npr, 500 km plata i još malo za hranu a nekakav parmak sa strane dvica, trica. Al baš parmak kontra jednog mladog, perspektivnog igrača. Tvog djeteta. I onda ako im se ne sviđa, Mini Mi brigada krenu lajat po forumu. Vaki je, naki je, ne valja menager, on ne zna trčat, ne valja mu Babo.
A mi zlatni...
aleksandar_veliki je napisao/la:Nema u fudbalu posteno ili nije posteno. Vjerujem ja da medju rajom ima romantika koji tako posmatraju stvari. Medjutim, sve je stvar novca. Sta bi ti uradio da si na mjestu Miroslava i Menafa, no prije nego odgovoris emocije ostavi po strani.Neymar11 je napisao/la:da jest on nama pomogao, ali bilo bi poteno i da nesto nama ostavi, bas kao sto Aco rece, neca klauza jer nama je svaki novac bitan, pa koliko god.aleksandar_veliki je napisao/la:Meni su te price smijesne, nije do Mire nego do menadzera. Kad odvagas dodjes do zakljucka da je samo do Zelje. Pokusat cu objasniti. U ovom slucaju Miro i Menaf su ti koji odlucuju. Miro je bio "propao" ko kauc, no takav kakav jeste uspio se vratiti. Ne na nivo od prije par godina, no uspio je. S obzirom da ima dobar CV i da se mota oko reprezentacije sigurno je da mu menadzer moze bez problema pronaci klub gdje ce zaradjivati 15 do 20.000 eura neto. Austrija, Svicarska, Turska. Medjutim, pitanje je moze li mu to pronaci ako za vratom ima obestecenje od milion necega, odnosno mnogo lakse ce mu biti ako ga nema. Samo je Bata pokojni mogao uzeti par miliona za njega. Eh, Miri je Zeljo valjao, no u isto vrijeme i Miro je realno Zelji valjao i na terenu i van njega je vratio sve. Nema ru sentimentalnosti. Zasto bi on ostao u Zelji koji mu realno po mojim informacijama ne moze ponuditi ni pola od gore spomenutih brojki jer jednostavno nema tih novaca. A i da ima, pitanje je da li radi atmosfere i svega ostalog u svlacionici mozes ponuditi jednom igracu 10.000 eura, a ostali ti nemaju ni blizu toliko. Nas mentalitet i belaj u najavi. Dakle, za mene ima samo jedan izlaz. Dogovoriti produzetak saradnje uz neku klauzulu od 100. 150.000 eura obestecenja za ljeto, dati mu dobru platu i tako vratiti ulozeno. Ne mora niko ni znati za tu klauzulu. Ne mozes govoriti do Menafa je, a iz prazne pucati. Naprica ja svasta, no mislim da razumijete sta zelim reci.
a on ne mora sad zahtjevati neku ogromnu platu
jer on iako ne potpise ostat ce mu ova plata i dobit ce je svakako, a novi ugovor mu moze dati samo vecu, a koliko vecu , logicno i nije bitno ako vec dogovorimo prodaju na ljeto ako neko ponudi 200 ili 250 hiljada
Ibretim se da si nesto ovako normalno napisao, isto mislimo i nadam se da ce nam djeca biti na prvom mjestu pa tek ostali...amazon je napisao/la:To ja pisem sve vrijeme. Kad treba dati Mujagicu 3-4 hiljade odmah dolazi pet acc da kazu da on ne vrijedi, sto cemo mu davati, ne moze trcati, nema brzine, menadzer ga truje i slicne podvale.Neandertalac je napisao/la:Ponudili bi svašta da imaju love. Ovako možemo samo čitati kako se razne qarne peru preko portala a desetine hiljada maraka, Željinih para im završili u džepovima.
Kada je potpisat sa Mujagićem npr, 500 km plata i još malo za hranu a nekakav parmak sa strane dvica, trica. Al baš parmak kontra jednog mladog, perspektivnog igrača. Tvog djeteta. I onda ako im se ne sviđa, Mini Mi brigada krenu lajat po forumu. Vaki je, naki je, ne valja menager, on ne zna trčat, ne valja mu Babo.
A mi zlatni...
Ulozi u svoje dijete, istrpi ga. Isto vazi za Beganovica, debeo, hoda po kafanama, covjek bi rekao alkoholicari ne izlaze iz kafana i kladionica. Ne smije otici u kafic da neki balo balovi ne bi napisao pusi nargilu treba ga otjerati.
A slicni parmaci kao Sasa, Pozder, Husic, ovaj onaj mogu odnijeti preko 100.000 KM iz kluba za tri mjeseca.
Na to se meni povraca. Pogotovo raja i nove generacije. Dodje na forum procita sta pise pet dezurnih i to je odmah njegovo misljenje. Ono suti, proglasit ce me aldinom moram pisati pozitivno.![]()
![]()
Opet kazem nasi se puno ne brinu nisu trosili svoju lovu, nego lovu Zelje. Prije godinu dana imali od nase djece 2 miliona a sad nemamo dati, a sad nemaju dati 10. milja Miri od kojeg mozes zaraditi, a poturaju pricu kako ne smiju njemu dati jer ce biti ostali nezadovoljni.
Logicno da ce biti nezadovoljno kad nase dijete igra za 500 maraka, al podigni i njemu platu pa nece. Supacka posla. Kad potrosis tudje pare, stezi remen. Tjeraj sve redom da smanjis troskove.
A to sto imamo jednog stopera to nikome nista.
Hrasno1921 je napisao/la:Inace intervju sa Cukom, je puka slucajnost ...![]()
Kroz cijeli intervju se pere bukvalno, i ujedno pred kraj kroz iglene usi navlaci da nema nista sa Zeljom niti ce imati ubuduce, Mlaco je previse fin momak da bi vodio intervju sa ovakvim covjekom, nema uopste zeznutih pitanja i ovo sto je odgovorio je krajnije korektno ocito zbog odnosa sa portalom, tri jednostavna pitanja su trebala biti postavljena :
1. Zasto se predstavlja kao menadzer Bokacinija ako ti nije?
2. Dali je imao procenat od raskida ugovora sa pojedinim igracima?
3. Zasto vise ne saradjuje sa klubom?
I opet je iznio netacne info.u dva navrata, prvo kako kaze doveo je "samo" Djermanovica, Hervasa i dva Janeza za trenera sto nije tacno, posredstvom je doveo Grka Toskasa preko agencije Elite Players,jer Toskas je dugo bio bez kluba i onda im se on javio sa ponudom da ima klub za njega, ista stvar i sa Pozderom, prvim transferom kojeg je Zeljo realizovao jos dok je trajala prosla sezona, Elvis Bilalagic inace menadzer Pozdera trazio je klub za njega jer je u Den Boschu sa krajem sezone trebao dobiti otkaz odnosno ljudi nisu racunali na njega, kako to biva u svijetu tog posla trazio se svaki nacin da se Pozderu nadje klub i onda posredstvom i vezama sve dolazi do Dejana Cuka da bi na kraju Sasa "nasao" klub tj. Zelju, nama je predstavljen kao vrhunski igrac koji toboze napusta drugu Holandsku ligu da bi dosao u Zelju, i kako to sudbina odredi toliko je kvalitetan da je otjeran nakon par mjeseci i evo sad igra u 4.Njemackoj ligi i za taj posao Cuk je hajrovao 3.500 eura koje je dobio na ruke u "Palmi" u drustvu Zahirovica, Pozdera i Bilalagica![]()
Ista i sl. stvar je i sa Husicem kojem nije upalilo iznuda u Slobodi gdje je trazio 10.000 eura na ruke od Husrefa da bi potpisao ugovor, nakon epizode u Madjarskoj ostaje bez kluba, i onda se ruku na srce Muamer menadzer mu preko veza dolazi do Cuka, ostalo naravno znamo sve, tu je i Bevab sto se tice ove sezone, dok je u prosloj doveo Hodzurdu, Kramarica, Vareu itd. po meni nekih 12. do 14. igraca je on plasirao u Zelju u ovoj i prosloj sezoni.
Druga netacna info. jeste prica oko navodnog dolaska Spanca Miguela Palanke, prica koju skoro svugdje plasira, to mu je kec u rukavu, pa umjesto njega na kraju ispadne kako igrac ne zeli, kako je skup ili kako ima ugovor, , istog igraca je "nudio" celnicima Olimpije i Willu, prvo dolazak Palanke je bio nemogc iz nekoliko razloga, prvi jeste da se radilo o direktnom transferu iz Gimnastica u Koronu Kilce, gdje su ga Poljaci pratili dugo, znaci nije mogao nijedan drugi klub uletiti a kamoli neki menadzer, i najsmjesnije od svega Palanka je jos u martu mjesecu potpisao predugovor sa Poljacima (ima na netu) a Cuk tvrdi kako je navodno bio preskup za Zelju, dok je transfer sa Hervasom dog. pocetkom maja a ozvanicen javno 06.05.
I pomalo zacudjujece jeste, onako ja se pitam kako to, da u vrijeme kada Cuk plasira igrace u Zelju ni jedan drugi menadzer nema pristup niti mogucnost cak ni da ponudi igraca? ekskluzivitet imao je iskljucivo on, cak se i sa nekim menadzerima zakuhalo, kao npr. sa Edom Kurtagicem.
Najbolje bi bilo da sam ovaj intervju sa njim vodio ja, jeste da bi se zijanio kada bi me vidio ali bi iz njega izvukao sve, svakako nekim ljudima koje poznajem dodje oko 25.000 eura![]()
Inace Mlaci svaka cast za intervju, vjerujem da se pomalo i pratilo sta se pisalo na forumu i da intervju sa njim nije tek tako iz vedra neba
Bravo amazon,amazon je napisao/la:To ja pisem sve vrijeme. Kad treba dati Mujagicu 3-4 hiljade odmah dolazi pet acc da kazu da on ne vrijedi, sto cemo mu davati, ne moze trcati, nema brzine, menadzer ga truje i slicne podvale.Neandertalac je napisao/la:Ponudili bi svašta da imaju love. Ovako možemo samo čitati kako se razne qarne peru preko portala a desetine hiljada maraka, Željinih para im završili u džepovima.
A mi zlatni...
Ulozi u svoje dijete, istrpi ga. Isto vazi za Beganovica, debeo, hoda po kafanama, covjek bi rekao alkoholicari ne izlaze iz kafana i kladionica. Ne smije otici u kafic da neki balo balovi ne bi napisao pusi nargilu treba ga otjerati.
A slicni parmaci kao Sasa, Pozder, Husic, ovaj onaj mogu odnijeti preko 100.000 KM iz kluba za tri mjeseca.
Na to se meni povraca. Pogotovo raja i nove generacije. Dodje na forum procita sta pise pet dezurnih i to je odmah njegovo misljenje. Ono suti, proglasit ce me aldinom moram pisati pozitivno.![]()
![]()
Opet kazem nasi se puno ne brinu nisu trosili svoju lovu, nego lovu Zelje. Prije godinu dana imali od nase djece 2 miliona a sad nemamo dati, a sad nemaju dati 10. milja Miri od kojeg mozes zaraditi, a poturaju pricu kako ne smiju njemu dati jer ce biti ostali nezadovoljni.
Logicno da ce biti nezadovoljno kad nase dijete igra za 500 maraka, al podigni i njemu platu pa nece. Supacka posla. Kad potrosis tudje pare, stezi remen. Tjeraj sve redom da smanjis troskove.
A to sto imamo jednog stopera to nikome nista.
Zbog deranja i nenormalnog trosenja sad diskutujemo hoce li ostati Miroslav. Da smo se ponasali kao pravi domacini, a ne kao pijani milioneri sad bismo mu imali ponuditi pravu cifru. Ovako prst u uho i cekaj da se on i Menaf smiluju.Neandertalac je napisao/la:Saša Ćuk, heroj a ne zločinac![]()
A fino vam je drug Neandertalac govorio, oderaše nam kožu s leđa. Al' jok, vi pametni
Mini Mi i brigada prali po forumu njega i Nikolića, ko da su Perez i Raiola, a ne dva ublehaša obična.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.