Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

MirsoNi
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la MirsoNi » 03 jan 2017, 00:35

Da se upišem i u ovoj temi, nemojte me samo napast odmah da je o tome pisano već ranije (znam i ja da jeste), ali stvarno nemam vremena da prelistam 200+ stranica.. Ako ko ima savjet neka napiše, bio bih zahvalan veoma..

Prvo pitanje, da li ima ijedna teretana na Grbavici, ja nisam čuo za neku, pa bi mi to dodatno olakšalo treniranje, ako ne baš na Grbavici, bar tu u okolici, u blizini..

A drugo pitanje, stadardno već.. 180 visina, 90 kg.. želja mi je to malo "svući" i "zategnuti" se.. znam da se ništa ne postiže preko noći, ali imam veliku želju sada, da se za ljeta malo spremim, imam vremena..

Nisam apsolutni laik što se teretane tiče, išao sam 3 mjeseca na čvilu u 300, radio po jaranovom programu, ali to je više program za nabijanje mišićne mase, nego za mršavljenje.. dakle radili smo 5 puta sedmično, ne znam tačno kako je raspored išao, ali standardni program..
Pred kraj sam čak nabavio (po preporuci od jarana) i L-carnitine kojeg sam koristio nekih sedmicu dana, znači uzimanje čašice prije treninga, ali u tome mi počeše i ispiti na faksu, pa sam prestao skroz ići, u tome dođe ljeto, prođe ova godina, nisam kročio u teretanu, al L-carnitine ostade, haman cijela ona flaša, nisam je 5 puta koristio, uzeo sam u radnji za 50tak maraka ja mislim, onaj tečni L-carnitine sa ukusom jagode (manje bitno xD)

Ostao sam na istome 90 kg, eh sad mi je cilj malo smršati, ne znam tu idealnu kilažu za moju visinu, vjerovatno nekih 80tak kila, to bi mi bilo ekstra valjda..
Od osnovnog znam da moram ishranu poboljšati, tjesteninu, hljeb izbaciti iz obroka (?), malo to teško ide, ali ću se potruditi..

Znači volio bi kada bi neko ko zna oko toga, ko je možda kroz isto ili slično prošao, da me posavjetuje, da mi pomogne kroz taj neki plan i program, ja ću slijediti to i pokušat napravit nešto od sebe.. Opet kažem svaki savjet je dobrodošao i bit će mi od velike pomoći :)
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 03 jan 2017, 16:39

A znam za 300, i ja sam cuo dosta prica kao i Bosniacum ali vjerovatno cu pokusati, pa ako ne bude odgovarala najlakse mi je promijeniti.
Manijaci Zeljini

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 jan 2017, 17:00

Ma eto, nije bitno. To je moje misljenje, a kad pitam raju koja trenira dole ili koja je trenirala, uvijek su slicna misljenja. Raja ide tu jer nemaju blizu i jeftiniju.

Ima ona kod Klasa, ne znam kakva je ta
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 04 jan 2017, 09:39

Ima li nekih osoba koje bi se mogle pratiti na drustvenim mrezama,tacnije njihovi jelovnici?
Prvenstveno da se ne jede uvijek isto,nego da mi proradi masta,da bude zanimljivije jer fakat uzivam u spremanju hrane..
Nebitno jesu domaci ili strani ljudi ;)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 jan 2017, 15:59

autogol je napisao/la:Ima li nekih osoba koje bi se mogle pratiti na drustvenim mrezama,tacnije njihovi jelovnici?
Prvenstveno da se ne jede uvijek isto,nego da mi proradi masta,da bude zanimljivije jer fakat uzivam u spremanju hrane..
24Kitchen okrenes i mirna Bosna :thumbup: :thumbup:

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 04 jan 2017, 18:18

autogol je napisao/la:Ima li nekih osoba koje bi se mogle pratiti na drustvenim mrezama,tacnije njihovi jelovnici?
Tarik Secic Tomislav Gustin Marko Baric to su treneri sa balkana koji ovako ponekad objavljuju recepte
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 05 jan 2017, 07:40

na discovery emisija "bizarre foods" andrew zimmern, nece ti nikad nestat recepata :urnebes: :lol:
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 05 jan 2017, 07:52

YT kanal Water jug fitness je meni dosta pomogao.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 jan 2017, 08:08

MirsoNi je napisao/la:Da se upišem i u ovoj temi, nemojte me samo napast odmah da je o tome pisano već ranije (znam i ja da jeste), ali stvarno nemam vremena da prelistam 200+ stranica.. Ako ko ima savjet neka napiše, bio bih zahvalan veoma..

Prvo pitanje, da li ima ijedna teretana na Grbavici, ja nisam čuo za neku, pa bi mi to dodatno olakšalo treniranje, ako ne baš na Grbavici, bar tu u okolici, u blizini..

A drugo pitanje, stadardno već.. 180 visina, 90 kg.. želja mi je to malo "svući" i "zategnuti" se.. znam da se ništa ne postiže preko noći, ali imam veliku želju sada, da se za ljeta malo spremim, imam vremena..

Nisam apsolutni laik što se teretane tiče, išao sam 3 mjeseca na čvilu u 300, radio po jaranovom programu, ali to je više program za nabijanje mišićne mase, nego za mršavljenje.. dakle radili smo 5 puta sedmično, ne znam tačno kako je raspored išao, ali standardni program..
Pred kraj sam čak nabavio (po preporuci od jarana) i L-carnitine kojeg sam koristio nekih sedmicu dana, znači uzimanje čašice prije treninga, ali u tome mi počeše i ispiti na faksu, pa sam prestao skroz ići, u tome dođe ljeto, prođe ova godina, nisam kročio u teretanu, al L-carnitine ostade, haman cijela ona flaša, nisam je 5 puta koristio, uzeo sam u radnji za 50tak maraka ja mislim, onaj tečni L-carnitine sa ukusom jagode (manje bitno xD)

Ostao sam na istome 90 kg, eh sad mi je cilj malo smršati, ne znam tu idealnu kilažu za moju visinu, vjerovatno nekih 80tak kila, to bi mi bilo ekstra valjda..
Od osnovnog znam da moram ishranu poboljšati, tjesteninu, hljeb izbaciti iz obroka (?), malo to teško ide, ali ću se potruditi..

Znači volio bi kada bi neko ko zna oko toga, ko je možda kroz isto ili slično prošao, da me posavjetuje, da mi pomogne kroz taj neki plan i program, ja ću slijediti to i pokušat napravit nešto od sebe.. Opet kažem svaki savjet je dobrodošao i bit će mi od velike pomoći :)

Iste smo visine stim sto ja imam jos 5,6 kg vise,a nemam stomak :mrgreen: Plan moj ide ovako,ako jedes tjestenine jedi ih ujutru,naravno sve u svojim granicama.Riza ti je mnogo bolja opcija,ona malo i topi salo..Sto se tice mesa,preporucujem ti da jedes sto vise bijelog mesa,znaci ona nase Bosanske stvari malo ostavi (Sudzuk,Suho meso)...Naravno moras secer da smanjis,sokove,slatkise.Dosta vode piti,jer ti ublazi glad..a kako ces trenirati to je do tebe,ja radim Cardio prije i poslije treninga.P.S popi jednu crnu kafu prije treninga ;) success

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 05 jan 2017, 12:49

lumani je napisao/la:Iste smo visine stim sto ja imam jos 5,6 kg vise,a nemam stomak :mrgreen: Plan moj ide ovako,ako jedes tjestenine jedi ih ujutru,naravno sve u svojim granicama.Riza ti je mnogo bolja opcija,ona malo i topi salo..Sto se tice mesa,preporucujem ti da jedes sto vise bijelog mesa,znaci ona nase Bosanske stvari malo ostavi (Sudzuk,Suho meso)...Naravno moras secer da smanjis,sokove,slatkise.Dosta vode piti,jer ti ublazi glad..a kako ces trenirati to je do tebe,ja radim Cardio prije i poslije treninga.P.S popi jednu crnu kafu prije treninga ;) success
Hvala drug :thumbup:
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jan 2017, 21:09

:opaopa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 05 jan 2017, 23:30

EdoMajka je napisao/la:
Tarik Secic Tomislav Gustin Marko Baric to su treneri sa balkana koji ovako ponekad objavljuju recepte
Kad čujem ime ovog prvog, odmah se sjetim skrinova poruka što je slao sestri od moje jaranice, kakva komedija :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 jan 2017, 20:56

rio_Ferdy88 je napisao/la::opaopa:
Sta je rio, trbusnjaci se poceli ukazivati :njanjanja: :rol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 jan 2017, 22:54

FoSte95 je napisao/la:
Ma jok, nego odradio trening, gdje će trbušnjaci ranije :mrgreen:

Al jesu zato ramena i ruke :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 jan 2017, 23:10

Tarik Sečić?
Jel se neko zajebaje?
Kad sam vidio kakvi su mu programi, nasikiro sam se. Bolje mi programe ovde na forumu pišemo.
Tužno kako zajebaje narod, prvo programi, pa onda sami trening, gledam mu video zapise, cure mu čučanj ne znaju raditi, a kamoli ostalo, ne znam im frajer objasnit. Prevara najveća.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 jan 2017, 23:11

rio_Ferdy88 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:
Ma jok, nego odradio trening, gdje će trbušnjaci ranije :mrgreen:

Al jesu zato ramena i ruke :D
Biceps, triceps taman na vrijeme rukave popuniti :kafa: :kafa:

Klare

Post Postao/la Klare » 07 jan 2017, 23:48

Vrlo malo ljudi trenira stomak, odnosno velika većina to izbjegava.
Eh kad bi znali koliko je to važno ne samo za stomak, koji je sam po sebi od velike važnosti, nego za cijelokupno držanje i formu leđa.
Ispočetka ga jeste jako teško raditi, ali kasnije kad u naviku pređe nikad dosadno, stotinu hiljada različitih vježbi, uvijek je veselo.

Ljudi kažu stomak se radi u kuhinji.
HEY FUCK YOU!!!

Stomak se radi hiljadama raznih serija i vježbi za stomak, u kuhinji se rade jela,
u kuhinji se programira jelovnik koji će nam pomoći da skinemo naslage da bi se teško stečeni mišići uspjeli vidjeti.

Često su mi prilazili ljudi, govorili, šta radiš trbušnjake, gubiš vijeme, trebaš masne naslage skinuti, u kuhinji se radi stomak.
Koje neznalice.

Što se toga tiče pratim ovog čovjeka

Vidi se da je natural, odlične genetike i postigao je odličan rezultat, ono čemu svi prirodni vježbači trebaju težiti, dakle bez neke pretjerane mase i napumpavanja, nego vrhunski fit.

Malo sam od njega ovo gore prepisao, imam i njegovu knjigu sa dijetom i planom za dobar stomak.
Što se dijete tiče baš je ono što sam i prije znao, ali nisam znao zanimljivo činjenicu.
Cheat day je obavezan jednom sedmično, neophodan za skidanje zaostataka.
To mi je jako zanimljivo bilo, a ima itekako logike i svakako se već unaprijed radujem tom danu kad na proljeće krenem sa skidanjem ovih viškova sa stomaka, jer džaba da si Švarcneger ako stomak nije pod definicijom barem na 15%bf čisto da se malo vidi ta zategnutost, ne moraju biti pločice, nije mi to ni želja ni cilj, nego čisto da se vide naznake i da je to čvrsto.

slika
Mislim da je otprilike ovo negdje oko 15%, ja sam sad vjerovatno na 20.
i vidite kolika je razlika između 20 i 15 u V izgledu, prevelika, a između 15 i 8 razlika samo u oštrini pločica i suhoći. Meni izgleda da je puno veća razlika između 20 i 15 nego li 15 i 8.

slika

Grima
Kontakt:

Post Postao/la Grima » 08 jan 2017, 13:54

Ne trebas ovu sliku sa bf% shvatiti bukvalno, jer se on odnosi na cijelo tijelo ne samo na stomak.
Prije bi reko da je statham na ovoj slici na 10%, na nekim drugim i manje..

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 08 jan 2017, 16:36

Ja bih rekao da je negdje između, ali bliže 10, recimo 12 :D

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 08 jan 2017, 20:56

anonymousHD je napisao/la:Tarik Sečić?
Jel se neko zajebaje?
Kad sam vidio kakvi su mu programi, nasikiro sam se. Bolje mi programe ovde na forumu pišemo.
Tužno kako zajebaje narod, prvo programi, pa onda sami trening, gledam mu video zapise, cure mu čučanj ne znaju raditi, a kamoli ostalo, ne znam im frajer objasnit. Prevara najveća.
Tarika sam spomenuo momku zbog hrane jer objavi recepte,ali sto se tice trenera kao trener tu je jedan jedini Roni Kovacic :salut: :salut: :salut:
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.