Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Slatinash_7
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Dobar Sulejmanovic,malo forsira tu tricu al nema los izbacaj..skok odlican,bori se,danas nije usao jedan floater pa vise nije ni pokusavao...solidne snage,ugurao dva puta Lukovica pod kos i zavrsio..I Mulaomerovic dobro vodi ove limitirane igrace,bas mi se svidja kako igraju u napadu,jest da je Reynolds carobnjak al svejedno..odbrana mu je bas nekako konzervativna,igra je kao u svoje vrijeme a to danas vise ne prolazi,Dzikic ga rasirio sa Velickovicem i Bircevicem i to je bilo to..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Meni Emir baca na Smodisa 

sulejmanovic ima fine procente za 3 u fiba ligi sampionaSlatinash_7 je napisao/la:Dobar Sulejmanovic,malo forsira tu tricu al nema los izbacaj..skok odlican,bori se,danas nije usao jedan floater pa vise nije ni pokusavao...solidne snage,ugurao dva puta Lukovica pod kos i zavrsio..I Mulaomerovic dobro vodi ove limitirane igrace,bas mi se svidja kako igraju u napadu,jest da je Reynolds carobnjak al svejedno..odbrana mu je bas nekako konzervativna,igra je kao u svoje vrijeme a to danas vise ne prolazi,Dzikic ga rasirio sa Velickovicem i Bircevicem i to je bilo to..
a mulaomerovic toliko dobro vodi momcad da je perspektivni slovenacki plaj sisko otisao u 2 slo. ligu, slavica sa njim i ne prica, sakic ga ne benda za suhu sljivu, a navijaci vec mjesecima mole da ga otjeraju k sada kada je otisao aco mole boga da mu je to kraj
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Sulejmanovic skoro pa odlican. U odbrani ispao par puta (bespotrebna iskakanja i 2x kad je cuvao Novicu), u napadu profulao dva floutera i neke trice. Izbacaj mu je prelijep i ja sam jos uvijek misljenja da on mora skinuti kilograme i poraditi na motorici, kako bi se prebacio na primarnu poziciju krilnog centra. Osim toga, pozeljno bi bilo da malo unaprijedi ovaj sut, koji moze biti njegovo ubitacno oruzje. Kako @Vaya kaze, bas nekako podsjeca na Felipea, i konstitucijom i nacinom igre (iako mi to do sad nije palo na pamet).
I ja bih bio presretan da ostvari 80% onoga sto je Rejes uspio. Definitivno je njegov izbacaj bolji od Rejesovog, ali je nekako Spanac ponajvise zbog iskustva olahko sakupljao poene, pogadjajuci zicere i slobodna bacanja (plus strasan u odbrani i na skoku).
Adinu, s druge strane, doslovno sve zavisi od samopouzdanja. Poceo je da pogadja i zicere, a i poneki sut zaluta u kosu.
Odbrana gotovo besprijekorna, ali jednostavno igra previse brzopleto i otud one izgubljene lopte. Da popravi sut bar za 5% procenata i da digne slobodna na 65-70% moze biti koristan svakoj solidnoj eurokup ekipi, a i reprezentaciji uvijek moze koristiti do 15ak minuta. Naravno, puno lakse je to napisati. 

Adinu, s druge strane, doslovno sve zavisi od samopouzdanja. Poceo je da pogadja i zicere, a i poneki sut zaluta u kosu.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
To su bajke Nermine,samo bajke..Aco ga je samo hvalio..nerminh74 je napisao/la:sulejmanovic ima fine procente za 3 u fiba ligi sampionaSlatinash_7 je napisao/la:Dobar Sulejmanovic,malo forsira tu tricu al nema los izbacaj..skok odlican,bori se,danas nije usao jedan floater pa vise nije ni pokusavao...solidne snage,ugurao dva puta Lukovica pod kos i zavrsio..I Mulaomerovic dobro vodi ove limitirane igrace,bas mi se svidja kako igraju u napadu,jest da je Reynolds carobnjak al svejedno..odbrana mu je bas nekako konzervativna,igra je kao u svoje vrijeme a to danas vise ne prolazi,Dzikic ga rasirio sa Velickovicem i Bircevicem i to je bilo to..
a mulaomerovic toliko dobro vodi momcad da je perspektivni slovenacki plaj sisko otisao u 2 slo. ligu, slavica sa njim i ne prica, sakic ga ne benda za suhu sljivu, a navijaci vec mjesecima mole da ga otjeraju k sada kada je otisao aco mole boga da mu je to kraj
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ne znam za te unutarnje sukobe,al Cibona sasvim dobro gura iako je ekipa stvarno limitirana..kakav Sisko i talenat,on da je dobar eto i odlaskom iz Cibone bi igrao negdje kako treba a ne u 2.slovenackoj ligi..Mula bas razmislja sto se napada tice,takav je bio i igracki,odbrana bas steka,mislim glupo je postavlja...
Slatina Bog i batina
Slatinash_7 je napisao/la:Ne znam za te unutarnje sukobe,al Cibona sasvim dobro gura iako je ekipa stvarno limitirana..kakav Sisko i talenat,on da je dobar eto i odlaskom iz Cibone bi igrao negdje kako treba a ne u 2.slovenackoj ligi..Mula bas razmislja sto se napada tice,takav je bio i igracki,odbrana bas steka,mislim glupo je postavlja...
Beze se dize prica oko Mule..Prosle godine kada je otjerao Zubca popljuvase ga a ispade da je bio pun pogodak sa Zizicem..Ove godine Emir,Slavica sve mladi momci a igraju odlicno.Mislim jedina su ekipa sa jednim Amerom,ne znam sta se ocekuje..
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma ne mozes nikad od Cibone nista ocekivati,toliko je tu problema sa parama,dugovima,da je to smijesno..Gori od njih su samo Zadar i Union Olimpija koliko mi se cini..Ma napadaju covjeka konstantno bez potrebe,dobro radi svoj posao,ja bi rekao i odlicno,bit ce u najgorem slucaju peti meni se cini da je to stvarno dobar rezultat..Jos malo da pohvalim Sulejmanovica,stvarno je hustler,samo mi jos nije jasna pozicija tj ne znam u kojem smjeru da se razvija,sve je vise minuta za cetvorke koje sire reket,tu bi morao smrsati i dodati poludistancu,vise nego tricu,a s druge strane,fajter,solidne visine a i da nije sve je vise minuta za te undersized centre koji zbog tromosti ne mogu igrati cetvorku..ta nedefinisanost po meni najveci problem za neku vise nego solidnu karijeru..lumani je napisao/la:Slatinash_7 je napisao/la:Ne znam za te unutarnje sukobe,al Cibona sasvim dobro gura iako je ekipa stvarno limitirana..kakav Sisko i talenat,on da je dobar eto i odlaskom iz Cibone bi igrao negdje kako treba a ne u 2.slovenackoj ligi..Mula bas razmislja sto se napada tice,takav je bio i igracki,odbrana bas steka,mislim glupo je postavlja...
Beze se dize prica oko Mule..Prosle godine kada je otjerao Zubca popljuvase ga a ispade da je bio pun pogodak sa Zizicem..Ove godine Emir,Slavica sve mladi momci a igraju odlicno.Mislim jedina su ekipa sa jednim Amerom,ne znam sta se ocekuje..
Slatina Bog i batina
Jak je a usput skocan.Ja sam ga vidio prije 4,5 sedmica nije mi djelovao kao da ima viska kg,takvo tijelo...Sve u svemu moze biti novi Mujezinovic.
Suljo nastavio sa odlicnom igrom.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- kupus army
- Kontakt:
Nisam bio u prilici da gledam Cibonu veceras,kako je odigrao Suljo ?
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
Zabio 11pts i imao 7rbs, s tim da je sve poene dao u prvom poluvremenu. U drugom je i igrao vrlo malo. Prvo ga Mulaomerovic izveo zbog 3 faula, a onda kad je vidio da ce dobiti mec, nije ga vise ni uvodio (vjerovatno da ga malo i odmori). Uglavnom, pogodio jedan lijep sut sa poludistance, dvije trice i jedno skroz lijepo pivotiranje dole na niskom postu protiv znatno viseg centra. Promasio je na pocetku meca dva vezana zicera, a morao je bar jedan zabiti.kupus army je napisao/la:Nisam bio u prilici da gledam Cibonu veceras,kako je odigrao Suljo ?

Je li to Kikanovic povrijedjen?
Jeste,ali nije nista strasno.kobe24 je napisao/la:Je li to Kikanovic povrijedjen?
Vrabac 14p,7sk,4ast za 34min
Karahodzic 2p,1sk,1ast za 12min
Karahodzic 2p,1sk,1ast za 12min
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Vrabac yebe ne vadi
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ono sto je on na parketu, ti si na forumu.Rokoko87 je napisao/la:Vrabac yebe ne vadi

Vrijedi pomenuti sjajnu partiju Lazica u ovom kolu KLS-a. 17 poena, 8 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte uz sut za dva 7/7 i 1/2 za 3. Sve to za 20 min uz valorizaciju 26.
kobe24 je napisao/la:Ono sto je on na parketu, ti si na forumu.Rokoko87 je napisao/la:Vrabac yebe ne vadi

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
ne znam kada Vrabcu istice ugovor, al s ovakvim igrama ne treba strahovat za novi, naprotiv, mislim da ce dobit i vecu minutazu nego sto je imao prije.. stvarno je proigrao poslije tekme u Poljskoj :thumbup:
Trenutno korisnika/ca: invincible1921 i 20 gostiju.