Prvo pitanje, da li ima ijedna teretana na Grbavici, ja nisam čuo za neku, pa bi mi to dodatno olakšalo treniranje, ako ne baš na Grbavici, bar tu u okolici, u blizini..
A drugo pitanje, stadardno već.. 180 visina, 90 kg.. želja mi je to malo "svući" i "zategnuti" se.. znam da se ništa ne postiže preko noći, ali imam veliku želju sada, da se za ljeta malo spremim, imam vremena..
Nisam apsolutni laik što se teretane tiče, išao sam 3 mjeseca na čvilu u 300, radio po jaranovom programu, ali to je više program za nabijanje mišićne mase, nego za mršavljenje.. dakle radili smo 5 puta sedmično, ne znam tačno kako je raspored išao, ali standardni program..
Pred kraj sam čak nabavio (po preporuci od jarana) i L-carnitine kojeg sam koristio nekih sedmicu dana, znači uzimanje čašice prije treninga, ali u tome mi počeše i ispiti na faksu, pa sam prestao skroz ići, u tome dođe ljeto, prođe ova godina, nisam kročio u teretanu, al L-carnitine ostade, haman cijela ona flaša, nisam je 5 puta koristio, uzeo sam u radnji za 50tak maraka ja mislim, onaj tečni L-carnitine sa ukusom jagode (manje bitno xD)
Ostao sam na istome 90 kg, eh sad mi je cilj malo smršati, ne znam tu idealnu kilažu za moju visinu, vjerovatno nekih 80tak kila, to bi mi bilo ekstra valjda..
Od osnovnog znam da moram ishranu poboljšati, tjesteninu, hljeb izbaciti iz obroka (?), malo to teško ide, ali ću se potruditi..
Znači volio bi kada bi neko ko zna oko toga, ko je možda kroz isto ili slično prošao, da me posavjetuje, da mi pomogne kroz taj neki plan i program, ja ću slijediti to i pokušat napravit nešto od sebe.. Opet kažem svaki savjet je dobrodošao i bit će mi od velike pomoći