NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
'ta ce dvostruki lazni mvp pored bogoca irvinga
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kawhi clutcher Durant choker
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Unanonimus mvp, a Igoudala mu uzeo nagradu u finalu, mrtvi choker
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
Paulova najveca krivica je sta je konstantno prva opcija,sto na kraju krajeva nije njegova krivica,al je definitivno najveći razlog njegovog ekipnog neuspjeha u karijeri.
Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
Iggy>kawhi, Durant?Bobadilla je napisao/la:Unanonimus mvp, a Igoudala mu uzeo nagradu u finalu, mrtvi choker
Quinlan je napisao/la: Iggy>Durant

plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Pa to nam govori da onda nije toliko dobar koliko je nahajpan.Reds1234 je napisao/la:Paulova najveca krivica je sta je konstantno prva opcija,sto na kraju krajeva nije njegova krivica,al je definitivno najveći razlog njegovog ekipnog neuspjeha u karijeri.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Paul nije dovoljno dobar scorer da bi bio prva opcija al mu je to nametnuto i u Hornetsima i ovdje.Nebi rekao bas da je Paul nahajpan,da trebao je imati vise uspjeha s ekipama,tu mu ne trazim opravdanja ali lik je konstantno pod trenerima nedoraslima zadatku i u ekipi gdje se jos ne zna hijerarhija,zapravo u njoj je Paul jos uvijek prvi igrac,a to bi trebao biti Blake i to sa puno većom potrošnjom nego sto sada ima.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nisam ih ja ni poredio,brate slatki nego onaj u prethodnom postu,pa moradoh izvaditi ovaj podatak.I tebi cu postaviti pitanje,jer mi niko nije dao odgovor.Kako to da si jedan level iznad nekog igraca,a taj koji je ispod te KONSTANTNO nadigrava u direktnom duelu kad god se sretnete??Kako?Tracy3McGrady je napisao/la:Ali brate slatki de razumi. Poredimo ih sada, i u ovom trenutku (godinu dana u nazad otprilike), ne Šta su radili u istim godinama, ne sta ce biti u budućnosti već trenutno. I trenutno je Curry za Irvinga tito, i sa lošom formom lik ima bolje statse trenutno i kad se sjetimo Šta je radio zadnjih 12 mjeseci, onda je svakom laiku valjda jasno. Za mene je fakat smiješno da se uopšte porede.NEZALAGANJE je napisao/la:Itekako postoje isti argumenti i za Currya u istim godinama njihove karijere.Nesto ne znam da je Steph prve 3 god u ligi igrao PO(ako ne i vise),tako da bi Irving,teoretski,da James nije dosao, imao priliku izboriti PO kao i ovaj u nastupajucim godinama.Ali to je vec SBBKBB i samo sam referirao na upitnu analogiju.
@aleme Tvoje znanje o kosarci je jako upitno prijatelju,ne vidis dalje od svog nosa....
A u budućnosti mislim da će ta razlika biti puno manja, jer Irving je na odličnom putu da jednog dana bude i top 3 igrača lige, ali još definitivno nije.
---Džanan Musa---MVP
I ne,ne govorim da je Irving bolji od Currya,ali to je ta krema lige SADA!Ne proslost,ne buducnost,vec SADA je Irving krema i vjerovatno i najtezi PG za cuvanje od svih.Curry se cesto gubi kad se pocne igrati malo jace fizicki(dokaz:2 finala),Westbrooku i dalje mozes ici ispod blokova jer mu je sut nekonstantan...Paul nije tako ubitacan trojkas.Ovaj "mali" ima sve od napadackog arsenala.Zavrsavanje na obrucu kakvo ni kod Tony Parkera nisam vidio u prajmu(a najbolji je PG u historiji lige u tome),mid range,trojka iz driblinga,spot up,kreiranje suta kakvog zamislis itd itd.Nije ass. ni skakac kao pojedinci iz ove "trojke",ali nadolazi i to,mislim na ass..Nije mi jasno kako je igrac sa takvim atributima "level ispod"?I povrh svega,sve to dokazao u finalu protiv tima koji je imao najbolji RS ikada! O cemu pricamo?
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Paul je najbolji igrač Clippersa, ali nije i ne bi trebao biti prva napadačka opcija. Eh, druga stvar je što @Kawhi ne voli Paula, pa onda (pre)okreće neke stvari kako njemu odgovaraju. Recimo, Green je po njegovom najvažnija karika i najbolji igrač (govorim za prošlu sezonu, da se razumijemo) Golden Statea, te on ne mora biti čak ni treća napadačka opcija, ali Paul nije najvažnija karika, jer je Blake efikasniji igrač od njeg.
Svaki put se nešto pronađe. Tačno se tako može osporiti i LeBronova vladavina u Cavsima.
Paul je klasični play - nije scorer kao Irving i Curry, nego je primarno dodavač. Uz tih 10 asistencija što će imati, sasvim je dovoljno tih njegovih 20-ak poJena. Lično sam ubijeđen kako bi Clippersi bili bolji da je umjesto Griffina neko drugi (iako je Blake stvarno ostvario ogroman napredak od klasičnog zakucavača do osobe koja bez po' muke može utrpati 25 poena), ali to je već do njih i do njihovog GM-a. Paul se mogu spočitavati mnoge stvari, ali on nije, niti će ikad biti RW da uzima 25+ šuteva po meču.

Paul je klasični play - nije scorer kao Irving i Curry, nego je primarno dodavač. Uz tih 10 asistencija što će imati, sasvim je dovoljno tih njegovih 20-ak poJena. Lično sam ubijeđen kako bi Clippersi bili bolji da je umjesto Griffina neko drugi (iako je Blake stvarno ostvario ogroman napredak od klasičnog zakucavača do osobe koja bez po' muke može utrpati 25 poena), ali to je već do njih i do njihovog GM-a. Paul se mogu spočitavati mnoge stvari, ali on nije, niti će ikad biti RW da uzima 25+ šuteva po meču.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma jeste nahajpan. Svojevremeno su ga smatrali top 3 igračem lige. Za top 3 igrača lige ne možeš pisati takve stvari. Trenutno nije toliko nahajpan, ali i to je zbog ovih čuda koje smo gledali od Currya prošle i Russa ove sezone.Reds1234 je napisao/la:Paul nije dovoljno dobar scorer da bi bio prva opcija al mu je to nametnuto i u Hornetsima i ovdje.Nebi rekao bas da je Paul nahajpan,da trebao je imati vise uspjeha s ekipama,tu mu ne trazim opravdanja ali lik je konstantno pod trenerima nedoraslima zadatku i u ekipi gdje se jos ne zna hijerarhija,zapravo u njoj je Paul jos uvijek prvi igrac,a to bi trebao biti Blake i to sa puno većom potrošnjom nego sto sada ima.
Ili kad se sjetim prije par godina kad pokušaš nego PGa uporediti s njim. Doduše, i danas to vrijedi za sve osim Stepha i Russa, iako Kyrie i Dame nisu ništa lošiji od njega.
Ja sam rekao samo za seriju protiv Spursa da je Blake bio prva karika ekipe. Čovjek je u napadu bio LeBron u toj seriji. Inače im CP3 jeste važniji za ekipu, ali iz toga se može izvući zaključak da je igrač samo za RSa.Monolog je napisao/la:Paul je najbolji igrač Clippersa, ali nije i ne bi trebao biti prva napadačka opcija. Eh, druga stvar je što @Kawhi ne voli Paula, pa onda (pre)okreće neke stvari kako njemu odgovaraju. Recimo, Green je po njegovom najvažnija karika i najbolji igrač (govorim za prošlu sezonu, da se razumijemo) Golden Statea, te on ne mora biti čak ni treća napadačka opcija, ali Paul nije najvažnija karika, jer je Blake efikasniji igrač od njeg.Svaki put se nešto pronađe. Tačno se tako može osporiti i LeBronova vladavina u Cavsima.
![]()

Slažem se i ja s tobom da bi bili bolji bez Griffina ili Paula. Njih 2 su užasno nekompatibilni. Prvi sam o tome i pisao na forumu. Doduše, uz godine Paula sada i sve češće povrede Blakea trebali bi se obojice riješiti dok još nešto vrijede.
Tu zadnju rečenicu ti nikako ne kontam.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma dobri su za "dan poslije" kad gledaš silne lobove i monstruozna zakucavanja.Kawhi je napisao/la:Ja sam rekao samo za seriju protiv Spursa da je Blake bio prva karika ekipe. Čovjek je u napadu bio LeBron u toj seriji. Inače im CP3 jeste važniji za ekipu, ali iz toga se može izvući zaključak da je igrač samo za RSa.![]()
Slažem se i ja s tobom da bi bili bolji bez Griffina ili Paula. Njih 2 su užasno nekompatibilni. Prvi sam o tome i pisao na forumu. Doduše, uz godine Paula sada i sve češće povrede Blakea trebali bi se obojice riješiti dok još nešto vrijede.
Tu zadnju rečenicu ti nikako ne kontam.![]()

Ma obrisao sam slučajno pola pasusa, pa na kraju samo ostavih ono "najjednostavnije". Elem, Paulu se može prigovoriti za slabe rezultate njegovih timova u PO-u, ali ne treba od njega očekivati RW-ovu statistiku kad uopće nisu isti tip igrača (RW je, nebitno što ima ovoliko asistencija, čovjek koji prvo gleda koš, dok je Paul ipak stara sorta playmakera koji će razigrati sve oko sebe, pa tek onda završavati akcije).

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Kaze Paul igra slabiju sezonu nego inace, a covjeku ovo statisticki najbolja sezona otkako je u Clippersima. Scorerski nije rang Stepha, Irvinga il Wessa al je kao asistent i razigravac za klasu iznad svih ostalih playeva u ligi. Koji je jos play u ligi u stanju imati samo 2 izgubljene na 10 asista ? Defanzivno je i dalje ubjedljivo najbolji play lige.
Balans
Dajte statse , Curry vs Irving procenti šuta kroz karijeru i procenti za 3.
Dajte statse , Curry vs Irving procenti šuta kroz karijeru i procenti za 3.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
To da ga je uvijek nadigrao ne bih se složio, ima tu utakmica gdje je Curry uništio tog istog irvinga. Činjenica je da je Irving uzeo titulu Curryu koji je realno rečeno bio van ritma zbog povrede. I ne, ne kažem da je povrijeđen igrao već da je bio van ritma kojim je igrao konstantno skoro dvije godine.NEZALAGANJE je napisao/la:Nisam ih ja ni poredio,brate slatki nego onaj u prethodnom postu,pa moradoh izvaditi ovaj podatak.I tebi cu postaviti pitanje,jer mi niko nije dao odgovor.Kako to da si jedan level iznad nekog igraca,a taj koji je ispod te KONSTANTNO nadigrava u direktnom duelu kad god se sretnete??Kako?Tracy3McGrady je napisao/la:Ali brate slatki de razumi. Poredimo ih sada, i u ovom trenutku (godinu dana u nazad otprilike), ne Šta su radili u istim godinama, ne sta ce biti u budućnosti već trenutno. I trenutno je Curry za Irvinga tito, i sa lošom formom lik ima bolje statse trenutno i kad se sjetimo Šta je radio zadnjih 12 mjeseci, onda je svakom laiku valjda jasno. Za mene je fakat smiješno da se uopšte porede.NEZALAGANJE je napisao/la:Itekako postoje isti argumenti i za Currya u istim godinama njihove karijere.Nesto ne znam da je Steph prve 3 god u ligi igrao PO(ako ne i vise),tako da bi Irving,teoretski,da James nije dosao, imao priliku izboriti PO kao i ovaj u nastupajucim godinama.Ali to je vec SBBKBB i samo sam referirao na upitnu analogiju.
@aleme Tvoje znanje o kosarci je jako upitno prijatelju,ne vidis dalje od svog nosa....
A u budućnosti mislim da će ta razlika biti puno manja, jer Irving je na odličnom putu da jednog dana bude i top 3 igrača lige, ali još definitivno nije.
---Džanan Musa---MVP
I ne,ne govorim da je Irving bolji od Currya,ali to je ta krema lige SADA!Ne proslost,ne buducnost,vec SADA je Irving krema i vjerovatno i najtezi PG za cuvanje od svih.Curry se cesto gubi kad se pocne igrati malo jace fizicki(dokaz:2 finala),Westbrooku i dalje mozes ici ispod blokova jer mu je sut nekonstantan...Paul nije tako ubitacan trojkas.Ovaj "mali" ima sve od napadackog arsenala.Zavrsavanje na obrucu kakvo ni kod Tony Parkera nisam vidio u prajmu(a najbolji je PG u historiji lige u tome),mid range,trojka iz driblinga,spot up,kreiranje suta kakvog zamislis itd itd.Nije ass. ni skakac kao pojedinci iz ove "trojke",ali nadolazi i to,mislim na ass..Nije mi jasno kako je igrac sa takvim atributima "level ispod"?I povrh svega,sve to dokazao u finalu protiv tima koji je imao najbolji RS ikada! O cemu pricamo?
Evo jedno pitanje za tebe, da se desi trejd Irving-Curry, koja ekipa bi se više pojačala?
---Džanan Musa---MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Pa normalno da nije scorer kao ova trojica jer je pass-first PG, kao Nash. Logicno
Šta Harden ima u napadu, a da Durant nema?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Tracy Opet izgovori o povedi?Stvarno? Nadigrao je njega i Curry,ali to se i ocekuje od igraca koji je "level iznad".
I necemo sada diskusiju pretvarati u raspravu SBBKBB i otvarati temu Curry-Irving.To nije poenta mog pisanja.Poenta je da Irving nije ni u kakvom "levelu ispod" bilo kojeg PG u ligi.On je KREMA.
I necemo sada diskusiju pretvarati u raspravu SBBKBB i otvarati temu Curry-Irving.To nije poenta mog pisanja.Poenta je da Irving nije ni u kakvom "levelu ispod" bilo kojeg PG u ligi.On je KREMA.
On je krema lige ko sto je Kawhi ofanzivna elita,tu negdje su te tvrdnje.Irving jos nije kompletan igrac,treba njemu jos rada na sebi da bi postao ta krema lige.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.