Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 dec 2016, 20:43

Dobar Sulejmanovic,malo forsira tu tricu al nema los izbacaj..skok odlican,bori se,danas nije usao jedan floater pa vise nije ni pokusavao...solidne snage,ugurao dva puta Lukovica pod kos i zavrsio..I Mulaomerovic dobro vodi ove limitirane igrace,bas mi se svidja kako igraju u napadu,jest da je Reynolds carobnjak al svejedno..odbrana mu je bas nekako konzervativna,igra je kao u svoje vrijeme a to danas vise ne prolazi,Dzikic ga rasirio sa Velickovicem i Bircevicem i to je bilo to..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 dec 2016, 20:48

Slatinash_7 je napisao/la:Dobar Sulejmanovic,malo forsira tu tricu al nema los izbacaj..skok odlican,bori se,danas nije usao jedan floater pa vise nije ni pokusavao...solidne snage,ugurao dva puta Lukovica pod kos i zavrsio..I Mulaomerovic dobro vodi ove limitirane igrace,bas mi se svidja kako igraju u napadu,jest da je Reynolds carobnjak al svejedno..odbrana mu je bas nekako konzervativna,igra je kao u svoje vrijeme a to danas vise ne prolazi,Dzikic ga rasirio sa Velickovicem i Bircevicem i to je bilo to..
sulejmanovic ima fine procente za 3 u fiba ligi sampiona
a mulaomerovic toliko dobro vodi momcad da je perspektivni slovenacki plaj sisko otisao u 2 slo. ligu, slavica sa njim i ne prica, sakic ga ne benda za suhu sljivu, a navijaci vec mjesecima mole da ga otjeraju k sada kada je otisao aco mole boga da mu je to kraj
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 dec 2016, 20:58

Sulejmanovic skoro pa odlican. U odbrani ispao par puta (bespotrebna iskakanja i 2x kad je cuvao Novicu), u napadu profulao dva floutera i neke trice. Izbacaj mu je prelijep i ja sam jos uvijek misljenja da on mora skinuti kilograme i poraditi na motorici, kako bi se prebacio na primarnu poziciju krilnog centra. Osim toga, pozeljno bi bilo da malo unaprijedi ovaj sut, koji moze biti njegovo ubitacno oruzje. Kako @Vaya kaze, bas nekako podsjeca na Felipea, i konstitucijom i nacinom igre (iako mi to do sad nije palo na pamet). :D I ja bih bio presretan da ostvari 80% onoga sto je Rejes uspio. Definitivno je njegov izbacaj bolji od Rejesovog, ali je nekako Spanac ponajvise zbog iskustva olahko sakupljao poene, pogadjajuci zicere i slobodna bacanja (plus strasan u odbrani i na skoku).
Adinu, s druge strane, doslovno sve zavisi od samopouzdanja. Poceo je da pogadja i zicere, a i poneki sut zaluta u kosu. :D Odbrana gotovo besprijekorna, ali jednostavno igra previse brzopleto i otud one izgubljene lopte. Da popravi sut bar za 5% procenata i da digne slobodna na 65-70% moze biti koristan svakoj solidnoj eurokup ekipi, a i reprezentaciji uvijek moze koristiti do 15ak minuta. Naravno, puno lakse je to napisati. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 dec 2016, 21:00

nerminh74 je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Dobar Sulejmanovic,malo forsira tu tricu al nema los izbacaj..skok odlican,bori se,danas nije usao jedan floater pa vise nije ni pokusavao...solidne snage,ugurao dva puta Lukovica pod kos i zavrsio..I Mulaomerovic dobro vodi ove limitirane igrace,bas mi se svidja kako igraju u napadu,jest da je Reynolds carobnjak al svejedno..odbrana mu je bas nekako konzervativna,igra je kao u svoje vrijeme a to danas vise ne prolazi,Dzikic ga rasirio sa Velickovicem i Bircevicem i to je bilo to..
sulejmanovic ima fine procente za 3 u fiba ligi sampiona
a mulaomerovic toliko dobro vodi momcad da je perspektivni slovenacki plaj sisko otisao u 2 slo. ligu, slavica sa njim i ne prica, sakic ga ne benda za suhu sljivu, a navijaci vec mjesecima mole da ga otjeraju k sada kada je otisao aco mole boga da mu je to kraj
To su bajke Nermine,samo bajke..Aco ga je samo hvalio..

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 dec 2016, 21:16

Ne znam za te unutarnje sukobe,al Cibona sasvim dobro gura iako je ekipa stvarno limitirana..kakav Sisko i talenat,on da je dobar eto i odlaskom iz Cibone bi igrao negdje kako treba a ne u 2.slovenackoj ligi..Mula bas razmislja sto se napada tice,takav je bio i igracki,odbrana bas steka,mislim glupo je postavlja...
Slatina Bog i batina

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 dec 2016, 21:40

Slatinash_7 je napisao/la:Ne znam za te unutarnje sukobe,al Cibona sasvim dobro gura iako je ekipa stvarno limitirana..kakav Sisko i talenat,on da je dobar eto i odlaskom iz Cibone bi igrao negdje kako treba a ne u 2.slovenackoj ligi..Mula bas razmislja sto se napada tice,takav je bio i igracki,odbrana bas steka,mislim glupo je postavlja...

Beze se dize prica oko Mule..Prosle godine kada je otjerao Zubca popljuvase ga a ispade da je bio pun pogodak sa Zizicem..Ove godine Emir,Slavica sve mladi momci a igraju odlicno.Mislim jedina su ekipa sa jednim Amerom,ne znam sta se ocekuje..

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 30 dec 2016, 21:45

lumani je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Ne znam za te unutarnje sukobe,al Cibona sasvim dobro gura iako je ekipa stvarno limitirana..kakav Sisko i talenat,on da je dobar eto i odlaskom iz Cibone bi igrao negdje kako treba a ne u 2.slovenackoj ligi..Mula bas razmislja sto se napada tice,takav je bio i igracki,odbrana bas steka,mislim glupo je postavlja...

Beze se dize prica oko Mule..Prosle godine kada je otjerao Zubca popljuvase ga a ispade da je bio pun pogodak sa Zizicem..Ove godine Emir,Slavica sve mladi momci a igraju odlicno.Mislim jedina su ekipa sa jednim Amerom,ne znam sta se ocekuje..
Ma ne mozes nikad od Cibone nista ocekivati,toliko je tu problema sa parama,dugovima,da je to smijesno..Gori od njih su samo Zadar i Union Olimpija koliko mi se cini..Ma napadaju covjeka konstantno bez potrebe,dobro radi svoj posao,ja bi rekao i odlicno,bit ce u najgorem slucaju peti meni se cini da je to stvarno dobar rezultat..Jos malo da pohvalim Sulejmanovica,stvarno je hustler,samo mi jos nije jasna pozicija tj ne znam u kojem smjeru da se razvija,sve je vise minuta za cetvorke koje sire reket,tu bi morao smrsati i dodati poludistancu,vise nego tricu,a s druge strane,fajter,solidne visine a i da nije sve je vise minuta za te undersized centre koji zbog tromosti ne mogu igrati cetvorku..ta nedefinisanost po meni najveci problem za neku vise nego solidnu karijeru..
Slatina Bog i batina

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 dec 2016, 21:57

Jak je a usput skocan.Ja sam ga vidio prije 4,5 sedmica nije mi djelovao kao da ima viska kg,takvo tijelo...Sve u svemu moze biti novi Mujezinovic.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 jan 2017, 21:05

Suljo nastavio sa odlicnom igrom.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 03 jan 2017, 23:17

Nisam bio u prilici da gledam Cibonu veceras,kako je odigrao Suljo ?
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 jan 2017, 11:58

kupus army je napisao/la:Nisam bio u prilici da gledam Cibonu veceras,kako je odigrao Suljo ?
Zabio 11pts i imao 7rbs, s tim da je sve poene dao u prvom poluvremenu. U drugom je i igrao vrlo malo. Prvo ga Mulaomerovic izveo zbog 3 faula, a onda kad je vidio da ce dobiti mec, nije ga vise ni uvodio (vjerovatno da ga malo i odmori). Uglavnom, pogodio jedan lijep sut sa poludistance, dvije trice i jedno skroz lijepo pivotiranje dole na niskom postu protiv znatno viseg centra. Promasio je na pocetku meca dva vezana zicera, a morao je bar jedan zabiti. :D Odbrana je na momente bila odlicna, ali opet na momente uzasna, znao se pogubiti dole kao i inace. Odbranu moze jos itekako popraviti, ali raduje cinjenica da igra sve bolje i bolje iz meca u mec.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 jan 2017, 20:16

Je li to Kikanovic povrijedjen?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 jan 2017, 21:29

kobe24 je napisao/la:Je li to Kikanovic povrijedjen?
Jeste,ali nije nista strasno.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 07 jan 2017, 22:39

Vrabac 14p,7sk,4ast za 34min
Karahodzic 2p,1sk,1ast za 12min
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 07 jan 2017, 22:41

Vrabac yebe ne vadi
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 07 jan 2017, 23:15

Rokoko87 je napisao/la:Vrabac yebe ne vadi
Ono sto je on na parketu, ti si na forumu. :P

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 08 jan 2017, 01:11

Vrijedi pomenuti sjajnu partiju Lazica u ovom kolu KLS-a. 17 poena, 8 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte uz sut za dva 7/7 i 1/2 za 3. Sve to za 20 min uz valorizaciju 26.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 08 jan 2017, 09:16

kobe24 je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Vrabac yebe ne vadi
Ono sto je on na parketu, ti si na forumu. :P
:rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 jan 2017, 11:21

ne znam kada Vrabcu istice ugovor, al s ovakvim igrama ne treba strahovat za novi, naprotiv, mislim da ce dobit i vecu minutazu nego sto je imao prije.. stvarno je proigrao poslije tekme u Poljskoj :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.