Mislim da struka Bayerna ne može da spava koliko su zabrinuti za Elf. Weigl, Kimmich i Dahoud su budućnost Elfa na DM/CM pozicijama.coelho41 je napisao/la:Jedini problem je što se Elf, tj njemačka reprezentacija neće složit sa navijačima Bayerna
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Može, možeeffe_sa je napisao/la:Što se tiče ankete, nemam šta glasat, kada se na to ne može odgovoriti. Obojicu je teško zamjeniti.![]()

Robi mi je drag kao igrač i biće upamćen po velikim stvarima, ali glas sam dao drugom.[/quote]
Ma kontam ja to. Samo što stvarno nema kriterija (bar ne kod mene) gdje bi jednom dao prednost nad drugim i zato u ovom slučaju ne mogu glasati. Da je čak bilo pitanje ko je bio bitniji u prošlosti za Bayern: Schweini ili Lahm, mogao bi prije odgovorit...

Dosta bi se tu moglo diskutovati šta Elf-u, a šta Bayernu po pitanju Kimmicha odgovara, samo eto hajmo reći da Bayernu nije mrsko kada Kimmich igra beka u Elf-u, jer na toj poziciji ima izgledne šanse da se ustali (donekle se već ustalio), pa onda time odmah više i Bayernovih igrača igra u prvoj postavi Elf-a. Isto tako ako igra u Bayernu na beku, opet se našoj to upravi sviđa, jer više Nijemaca igra u prvoj postavi. To je to otprilike, iako to ne mora biti presudno. Igrač naravno treba prije svega da igra tamo gdje je najbolji, a s druge strane protiv igrača univerzalaca nemam ništa protiv. Naprotiv, super je kada igrača možeš upotrijebiti na 2, da ne kažem i 3 pozicije. Jedan od najvećih univerzalaca u Bayernu je bio Salihamidžić. Bilo je onih zvijezda i nosilaca igre poput Effenberga, Scholla, Elbera, ali ovakvi univerzalci odrade jako bitan dio.coelho41 je napisao/la:Jedini problem je što se Elf, tj njemačka reprezentacija neće složit sa navijačima Bayerna, mislim da bi čelnici iz DFB-a bili zadovoljni kada bi Kimmich bio novi nacionalni bek, nažalost ima potencijala za više, tako da i ja sam više da mijenja Alonsa, nego Lahma, jer kad mijenja Lahma, on zapravo ne mijenja Lahma, nego on igra beka, a Lahm kao kapiten mora igrati i onda igra u sredini i tu gubimo dosta. Bayern se može snaći za beka, ali njemačka repka i ne baš tako lako. Bekovi i napadači su im deficit.
Kimmich je pored univerzalnosti, dosta dobro i tehnički potkovan.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne slažem se sa @sljivom kada je kazao da Bayernovu struku ne zanima baš Elf. Smatram da je bitna jedna vrsta simbioze i suživota između reprezentacije i Bayerna. Ponos i dika je da preko 50% startnih igrača reprezentacije koja je osvojila SP bude iz Bayerna. Bayern je uvijek bio glavni motor njemačke reprezentacije i ja stvarno nemam ništa protiv toga, naravno glavni igrači odmaraju kad su prijateljske utakmice, nekad se malo lažira povreda, ali inače sve ok.
E jedino za što nisam, pošto je ipak 21. vijek i fudbal je evoluirao, a to je ovo da se jedan igrač u jednoj ekipi forsira na više pozicija, ja mislim da smo Alabu izgubili negdje između štopera i beka, Lahma smo zamalo izgubili između beka i veznog reda, srećom on je jako inteligentan fudbaler i nema problem s tim u glavi, tako da bi Kimmich mogao zapasti u jednoj ekipi i jednoj taktici negdje između dvije pozicije, igra zadnjeg veznog, a ponaša se kao bek ili obrnuto. A mislim da mu to ne bi bio problem kada bi mu u Bayernu samo pozicija bila zadnjeg veznog, a u Njemačkoj samo desni bek, na taj način se može njegova univerzalnost iskoristit bez da se izgubi u taktikama silnim, jer realno Bayern i Njemačka su nebo i zemlja.
U toj bitci za Kimmicha, samim ovime što sam gore pisao oko toga da Bayern daje najveći broj igrača u Njemačku, onda valjda Bayern ima pravo da lobira, preko zvučnih imena iz uprave(Rummenigge, Hoenes), na to gdje bi voljeli da Kimmich igra ili da se nađe kompromis, Kimmich je potencijal i ima kvaliteta da kod nas igra zadnjeg veznog, a u Elfu da igra beka, drugačija je taktika, jednostavno razdvoji sebi te dvije ekipe u glavi i nema problema.effe_sa je napisao/la:Dosta bi se tu moglo diskutovati šta Elf-u, a šta Bayernu po pitanju Kimmicha odgovara, samo eto hajmo reći da Bayernu nije mrsko kada Kimmich igra beka u Elf-u, jer na toj poziciji ima izgledne šanse da se ustali (donekle se već ustalio), pa onda time odmah više i Bayernovih igrača igra u prvoj postavi Elf-a. Isto tako ako igra u Bayernu na beku, opet se našoj to upravi sviđa, jer više Nijemaca igra u prvoj postavi. To je to otprilike, iako to ne mora biti presudno. Igrač naravno treba prije svega da igra tamo gdje je najbolji, a s druge strane protiv igrača univerzalaca nemam ništa protiv. Naprotiv, super je kada igrača možeš upotrijebiti na 2, da ne kažem i 3 pozicije. Jedan od najvećih univerzalaca u Bayernu je bio Salihamidžić. Bilo je onih zvijezda i nosilaca igre poput Effenberga, Scholla, Elbera, ali ovakvi univerzalci odrade jako bitan dio.
Kimmich je pored univerzalnosti, dosta dobro i tehnički potkovan.
E jedino za što nisam, pošto je ipak 21. vijek i fudbal je evoluirao, a to je ovo da se jedan igrač u jednoj ekipi forsira na više pozicija, ja mislim da smo Alabu izgubili negdje između štopera i beka, Lahma smo zamalo izgubili između beka i veznog reda, srećom on je jako inteligentan fudbaler i nema problem s tim u glavi, tako da bi Kimmich mogao zapasti u jednoj ekipi i jednoj taktici negdje između dvije pozicije, igra zadnjeg veznog, a ponaša se kao bek ili obrnuto. A mislim da mu to ne bi bio problem kada bi mu u Bayernu samo pozicija bila zadnjeg veznog, a u Njemačkoj samo desni bek, na taj način se može njegova univerzalnost iskoristit bez da se izgubi u taktikama silnim, jer realno Bayern i Njemačka su nebo i zemlja.
Hoću reći boli našu upravu ona stvar šta će on igrati u Elfu; ukoliko se razvije i bude stepena reprezentativca onda će igrati tamo za koju se poziciju i razvio, a ako ne onda svakako nema koristi ni klub ni repka. Svako guranje Kimmicha na beka, bilo u Bayernu ili Elfu, po meni je beskorisno protraćivanje talenta koji taj momak posjeduje. Ne znam šta Bayern misli sa Kimmichom, ali ako misli još i razvijati igrače po pozicijama za Elf onda je to ludilo i budalaština da nema veće. Kimmich će igrati šta uprava i struka procijene da je najbolje, kako za njega tako i za klub.
-
- Kontakt:
Ancelotti istice u posljednjem intervjuu da se bayern istice od ostalih klubova gdje je radio po navijacima koji su strastveni ali ponekad i previse kriticni(vjerovatno cita ovi nas forum
)

Krivo mu sto na ss.ba kritikujemo Alonsa punoschickeria je napisao/la:Ancelotti istice u posljednjem intervjuu da se bayern istice od ostalih klubova gdje je radio po navijacima koji su strastveni ali ponekad i previse kriticni(vjerovatno cita ovi nas forum)

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
sta ti mislis ko citaharden je napisao/la:Krivo mu sto na ss.ba kritikujemo Alonsa punoschickeria je napisao/la:Ancelotti istice u posljednjem intervjuu da se bayern istice od ostalih klubova gdje je radio po navijacima koji su strastveni ali ponekad i previse kriticni(vjerovatno cita ovi nas forum)

nego decki zainteresovani smo za stefana de vrija iz lacia a glavni rival u njegovom dovodjenju je mrtva vjestacka tvorevina jevresko ruska petrol plastika zvana celski
+ zainteresovani smo da dovodenje izonija zvanog iska iz reala i jos nekog belgijanca veznjaka
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
Bice pravo pojacanje za Minhenske bolnicenego decki zainteresovani smo za stefana de vrija iz lacia a glavni rival u njegovom dovodjenju je mrtva vjestacka tvorevina jevresko ruska petrol plastika zvana celski
+ zainteresovani smo da dovodenje izonija zvanog iska iz reala i jos nekog belgijanca veznjaka

I Sule nije nista bolji po tom pitanju cesto je povrijedjen.Ja sam ipak za neku africku sirovinu tipa Koulibaly jos od Sammy Kuffoura nismo imali teskasa koji bije sve redom u odbrani.
Prošla su vremena harlovina koje pasom ne znaju otvorit igru, sad se samo intelektualci traže. 

-
- Kontakt:
Ne treba nam stoper ,sa suleom imamo 4cetvoricu.
Najtanji smo na poziciji lewieve zamjene ,i u buducnosti trebamo traziti beka,zadnjeg veznog,i zamjene za robberia.Jedna je gnabry ,a druga se trazi
Najtanji smo na poziciji lewieve zamjene ,i u buducnosti trebamo traziti beka,zadnjeg veznog,i zamjene za robberia.Jedna je gnabry ,a druga se trazi
-
- Kontakt:
Gnabry od ljeta ima klauzulu od 8 miliona
Bayern izgleda ulazi u borbu za Coutinha. Prije nekoliko mjeseci sam pisao da bi to bilo idealno pojacanje.
Pored Bayerna ce vjerovatno samo Barcelona i PSG biti konkurencija. 100% sam ubijedjen da ce Liverpool iskljuciti bilo kakav transfer unutar lige.
Coutinho je madjionicar sa loptom u nogama kakvog svaka.ekipa moze samo pozeliti.
Pored Bayerna ce vjerovatno samo Barcelona i PSG biti konkurencija. 100% sam ubijedjen da ce Liverpool iskljuciti bilo kakav transfer unutar lige.
Coutinho je madjionicar sa loptom u nogama kakvog svaka.ekipa moze samo pozeliti.
Stern des Südens
-
- Kontakt:
Nece doci sigurno,previse je to novca za nasu upravu
Prestanimo se nadati, nikad nećemo mečirati ponude PSG-a, Citija, Reala ili Barse. Što je i dobro i što ne trebamo raditi. Mi se vodimo drugačijom politikom. Nema kupovina 60+ miliona već se ide na varijante do 40mil koji su talenti i koji zadovoljavaju većinu kriterija stila, sistema i filozofije koju Bayern drži.
Mora se čestitati upravi na poslu koji radi u zadnjih pet godina. Dovode se mlađi momci da, uz ove starije, nauče i budu okosnica Bayerna i uz našu platežnu moć možemo ih držati dugo. Sule, Kimmich, Sanches, Coman. Talenti na raznim pozicijama. Očekujem nekad neki transfer još jednog krila, beka i napadača. Naravno mora se pratiti i tržište golmana jer vjerujem da za 2-3 godine ide kupovina i tog talenta. Pogledajmo samo sa strane naš roster (20 igrača) i vidjet ćemo kako je dobar posao napravljen. Jedini fail je Gotze, jbg, precijenili smo ga.
Mora se čestitati upravi na poslu koji radi u zadnjih pet godina. Dovode se mlađi momci da, uz ove starije, nauče i budu okosnica Bayerna i uz našu platežnu moć možemo ih držati dugo. Sule, Kimmich, Sanches, Coman. Talenti na raznim pozicijama. Očekujem nekad neki transfer još jednog krila, beka i napadača. Naravno mora se pratiti i tržište golmana jer vjerujem da za 2-3 godine ide kupovina i tog talenta. Pogledajmo samo sa strane naš roster (20 igrača) i vidjet ćemo kako je dobar posao napravljen. Jedini fail je Gotze, jbg, precijenili smo ga.
A ko zna, mozda je i njega Pep utusio, mozda bi proigrao pod Carlom...
Ali to nazalost nikad necemo saznati
Ali to nazalost nikad necemo saznati
Mia San Mia
Što je ironija njega je Carlo i prodao.
Happy Neuer 

" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- anelbavarac
- Kontakt:
Prvi Carlov pomocnik Clement, preuzeo Swansea.
Morace Ancelotti naci njegovu zamjenu.
Morace Ancelotti naci njegovu zamjenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.