NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- IlCapitano
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2016/2017
jeftini sarkazam > čitanje sa razumijevanjem i rasprava argumentima
zaista ne razumijem ovakvu današnjicu... umjesto da pokušaš napisati nešto smisleno, argumentovano, malo statistike, dvije-tri sličice možda.. lakše je baciti jednu sarkastičnu rečenicu i biti pametnjaković iako neke stvari niko nikad nije rekao :S kakvi kreteni
zaista ne razumijem ovakvu današnjicu... umjesto da pokušaš napisati nešto smisleno, argumentovano, malo statistike, dvije-tri sličice možda.. lakše je baciti jednu sarkastičnu rečenicu i biti pametnjaković iako neke stvari niko nikad nije rekao :S kakvi kreteni
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
pa zato što tvoja izjava ne zaslužuje ništa drugo nego jeftini sarkazam.
ti za ekipu koja je u zadnje 3-4 godine konstantno u top 3 ekipe na istoku, za njenog najboljeg igrača izjavljuješ da su oni bolji bez njega?
pa samom tom logikom, da on ne igra toliko minuta koliko igra (znači prosječno su raptorsi 36-38 lošiji, 10-12 minuta bolji).. zamisli šta bi bilo da demara nema nikako, nego da je tu šutalo? pa možda bi oni već bili prvaci unazad 2-3 godine.
eto, takva je tvoja izjava bila.
ok, možda ne gotiviš demara kao igrača, ali izjaviti da su raptorsi bolji bez njega je čisto neznanje i nepraćenje te ekipe. ja sam stvarno pogledao dosta utakmica raptorsa unazad sezona, i to odgovorno tvrdim: sam demar na terenu ne mora ništa da radi.. ali njegovo prisustvo privlači pozornost odbrane što daje prostoru lowryu.
lowrya strašno gotivim, slažem se s tvojim konstatacijama da je u eliti što se tiće pg-ova.. ali demar je najbolji igrač ove ekipe.
no da razgraničimo, najbolji nužno ne znači i najkorisniji. lowry više asistira, krade loptu, razigrava.. ali pričamo o dva dijametralno suprotna profila igrača.. jedan razigrava, dok drugi trpa koš.
ako pričamo o nekonstantnosti demara, zašto ne pričamo o nekonstantnosti lowrya? pogledajte mečeve lowrya s početka sezone pa ćete vidjeti.
ono čime bih ja zaključio ovu raspravu jeste da toronto bez lowrya sa demarom bi bili eventualno 8th seed, sa metlom u prvoj u rundi. i isto tako raptorsi sa lowryem bez demara. jedan za drugog su perfect fit, to se može vidjet iz stalnih intervjua gdje zezaju jedan drugog, jednostavno njima nije važno ko je prvi igrač.. vrhunski se nadopunjavaju i to im je ogromna prednost. perfect fit bukvalno.
ti za ekipu koja je u zadnje 3-4 godine konstantno u top 3 ekipe na istoku, za njenog najboljeg igrača izjavljuješ da su oni bolji bez njega?
pa samom tom logikom, da on ne igra toliko minuta koliko igra (znači prosječno su raptorsi 36-38 lošiji, 10-12 minuta bolji).. zamisli šta bi bilo da demara nema nikako, nego da je tu šutalo? pa možda bi oni već bili prvaci unazad 2-3 godine.
eto, takva je tvoja izjava bila.
ok, možda ne gotiviš demara kao igrača, ali izjaviti da su raptorsi bolji bez njega je čisto neznanje i nepraćenje te ekipe. ja sam stvarno pogledao dosta utakmica raptorsa unazad sezona, i to odgovorno tvrdim: sam demar na terenu ne mora ništa da radi.. ali njegovo prisustvo privlači pozornost odbrane što daje prostoru lowryu.
lowrya strašno gotivim, slažem se s tvojim konstatacijama da je u eliti što se tiće pg-ova.. ali demar je najbolji igrač ove ekipe.
no da razgraničimo, najbolji nužno ne znači i najkorisniji. lowry više asistira, krade loptu, razigrava.. ali pričamo o dva dijametralno suprotna profila igrača.. jedan razigrava, dok drugi trpa koš.
ako pričamo o nekonstantnosti demara, zašto ne pričamo o nekonstantnosti lowrya? pogledajte mečeve lowrya s početka sezone pa ćete vidjeti.
ono čime bih ja zaključio ovu raspravu jeste da toronto bez lowrya sa demarom bi bili eventualno 8th seed, sa metlom u prvoj u rundi. i isto tako raptorsi sa lowryem bez demara. jedan za drugog su perfect fit, to se može vidjet iz stalnih intervjua gdje zezaju jedan drugog, jednostavno njima nije važno ko je prvi igrač.. vrhunski se nadopunjavaju i to im je ogromna prednost. perfect fit bukvalno.
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
ona statistika za gsw se moze uzeti s rezervom mislim na defazivni dio jer ipak igrali su 95% utakmica gdje protivnik nije bio kompletan ha ya , gdje ce oni biti drugi u ligi
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
DeMar ove godine igra bolje od Lowryja ali je Lowry bolji igrac jednostavno. Kyle spada definitivno u ovu drugu grupu playeva (on, Irving, Wall, Thomas, Lillard i mozda jos Kemba i Conley) nakon nedodirljive trojke.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Sretan rođendan najboljem košarkašu današnjice
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Sta je ovo Wess jos nema asistenciju 

KingJamesMVP je napisao/la:Sretan rođendan najboljem košarkašu današnjice
Zar Durantu nije bio rodjendan 29.9. ?

- Kobe Bryant
- Kontakt:
Drugi igrač po broju pobjeda.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
E sta covjek nece sve procitati jbt,a meni se kao nesto spocitava.
Cuj Irving u 2.grupi playeva,nakon onakvog clutch nastupa u finalu plus ove sezone igra jos bolje.Momak je pokazao i dokazao,na najvisoj sceni(U FINALU!!) ,ko je i sta je i apsolutno se ni za jednog PG u ligi ne moze reci da je definitvno bolji od Irvinga.Boljih ima,ali definitivno boljih nema plus je daleko mladji od svih.Je.bes svu RS statistiku,ime se stice u POu,a posebno si ime kad hladno rijesis FINALE!!

Pa ne može u isti rečenicu sa Curryem, Russom i CP3, nikako i to nije nikakva glupost nego realnost 
Isto tako ti koji se zalazes za košarku na dvije strane parketa treba irving da ima tu veliki minus

Isto tako ti koji se zalazes za košarku na dvije strane parketa treba irving da ima tu veliki minus

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Itekako moze kao NBA sampion sa svakim or njih posebno ako znamo da Russ ,a i da ne pominjem Currya nisu neki defanzivci takodje.Plus,jasno je vidljivo da Kyrie ove sezone igra bolju odbranu.Nema onako laganih probijanja njega kako je bilo proslih sezona.Kyrie je sama krama PG i nikako nekakva kategorija ispod bilo koga.
Ma nema šanse jednostavno su ova trojica kategorija iznad, da može postati to da i vidjeti ćemo da li će, ali trenutno je stepenicu ispod 

Kyrie je jako blizu da bude u ovoj elitnoj grupi , za neke vec i jeste i to je sasvim OK, ne mozemo svi isto razmisljati
meni treba jos jedna sezona i playoff da mi potpuno otkloni tu sumnju
ove sezone Uncle Drew ne igra nista losije od Currya
meni treba jos jedna sezona i playoff da mi potpuno otkloni tu sumnju
ove sezone Uncle Drew ne igra nista losije od Currya
Zadnja izmjena: miki_92, dana/u 30 dec 2016, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ako je dobio sansu da osvoji prsten, ne znaci automatski da je bolji igrac od vecine playeva
Clutch je, ali i dalje imaju barem 3 bolja playa u ligi. Na stranu godine, govorimo o trenutnoj igrackoj kvaliteti, ne o tome kakv bi Irving mogao bit za par godina.
Clutch je, ali i dalje imaju barem 3 bolja playa u ligi. Na stranu godine, govorimo o trenutnoj igrackoj kvaliteti, ne o tome kakv bi Irving mogao bit za par godina.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
Samo što imaš više pakovanja kreme, onu od 300, 500 i 1000 grama. U onu od 300 ne može ako je jedan igrač = 100 grama.NEZALAGANJE je napisao/la:Itekako moze kao NBA sampion sa svakim or njih posebno ako znamo da Russ ,a i da ne pominjem Currya nisu neki defanzivci takodje.Plus,jasno je vidljivo da Kyrie ove sezone igra bolju odbranu.Nema onako laganih probijanja njega kako je bilo proslih sezona.Kyrie je sama krama PG i nikako nekakva kategorija ispod bilo koga.
---Džanan Musa---MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
On je vec NBA sampion i momak koji je ovako mlad svojim potezima(jer on nije bio clutch samo sa onim zadnjim sutem) ostvario nesto sto ce mnogi moci da sanjaju.Opet ponavljam,pisaj svu RSu,ovaj je rijesio FINALE i nema te sile po kojoj je on neka kategorija ispod.Boljih ima od njega jos uvijek,ali definitvno vise nisu kategorija iznad njega nego su u istom rangu.Po igrama je ove godine,jos bolji nego prosle.
@Lillard Procitaj dobro ovo iznad napisano.
@Lillard Procitaj dobro ovo iznad napisano.

Sad je to do razlicitih posmatranja sta znaci klasa iznad. Meni su ona trojica bolji igraci, Irving jos nije na toj razini sto ne znaci da ce nekad bit.
Meni jos ostaje zelja da ga vidim bez Jamesa, ali to nazalost necu vidjet
Meni jos ostaje zelja da ga vidim bez Jamesa, ali to nazalost necu vidjet

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Irving je dobar igrac,jedan od najboljih ISO igrača lige ma zapravo u top 3 sa bradom i KD-om.Medutim on nije kompletan igrac i na nekim stvarima ce ozbiljno morat radit da bi postao elitni bek.Za mene osobno nije ni u top 5,jednostavno ga nemogu ubacit u tu elitu.
Mislim no sense je ba račun finala lika stavit u samu kremu PG-ova,jer on to noje
Mislim no sense je ba račun finala lika stavit u samu kremu PG-ova,jer on to noje
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.