FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 dec 2016, 12:03

Ako Skahic raskine ugovor nekad na isti nacin kao i Piric onda je sve jasno. I kakva nam je uprava, a i sprati Azmiru sa lica ljagu koju je ova uprava i ekipa navijaca grobara Slobode nabacila..

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 dec 2016, 12:27

tuzlak1987 je napisao/la:Ako Skahic raskine ugovor nekad na isti nacin kao i Piric onda je sve jasno. I kakva nam je uprava, a i sprati Azmiru sa lica ljagu koju je ova uprava i ekipa navijaca grobara Slobode nabacila..
Oni ganjaju onih 220 000 eura što je ostavio Husić.Istovremeno lažu kako je ostavio najveći dug.(naravno nije dug nego pozajmica)
Pa što će vam "Husićeve pare" (220 000 eura), niste valjda došli da budete Uprava koja će trošiti "Husićeve pare".
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 dec 2016, 14:33

Fudbal / Omladinska regionalna liga odlična prilika za razvoj mladih fudbalera

06. 12. 2016. u 15:11:00 ****.ba

Na inicijativu sedam fudbalskih saveza iz jugoistočne Evrope jučer je u Zagrebu održan sastanak stručnih rukovodstava tih saveza a tema je bila formiranje zajedničke fudbalske lige za mlađe kategorije muških i ženskih klubova.
Hrvatski nogometni savez ugostio je predstavnike fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije te se na konstruktivnom sastanku razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvoj i sticanje međunarodnog iskustva za nogometaše i nogometašice mlađih uzrasnih kategorija.
Postoji veliki razvojni potencijal takmičenja koje bi okupilo sedam zemalja, u kojima živi oko 30 miliona ljudi, složili su se svi prisutni, te je postignut načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog takmičenja. Dogovoreni su i konkretni naredni koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog prijedloga u svakom savezu, o čemu bi se razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine.
"Naredni sastanak zakazan za kraj januara. U tom periodu savezi treba da analiziraju stručne, marketinške i sve ostale aspekte organizacije ovog takmičenja. U tom ćemo periodu kontaktirati i klubove i dobiti i njihovo mišljenje" rekao je Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenja i upravljanje događajima.
U Fudbalskom klubu Sarajevo ističu da je ideja izuzetno dobra, te da bi jedini problem mogao biti finansijske prirode.
"Sigurno je riječ o dobroj ideji. Nadam se da će naš Savez kontaktirati naše klubove, kako bi dobili sve informacije i sa relevantnim faktorima donijeti najbolja rješnje za veliki napredak omladinskih kategorija. Ako bi se formirala ta liga, dobili bi jednu kvalitetnu omladinski ligu, gdje se mladi igrači mogu još bolje razvijati. Što se tiče FK Sarajevo, nama bi odgovarao takav format takmičenja", rekao je Faruk Ihtijarević i dodao:
"Smatram da jedini problem pri organizaciji takvog sistema može biti onaj finansijski, obizrom na veliki region, na kojem bi se igrala liga, a ostali apsketi, poput sigurnosti, smatram da ne predstavljaju probleme", istakao je Ihtijarević.
Najveći problem pored sigurnosti za organizaciju seniorske regionalne lige, predstavljao bi izlazak na međunarodnu scenu, ističu u Sarajevu.
"Ako bi se u budućnosti formirala seniorska liga, koja bi nastala kao produkt jako dobre organizacije omladinskog takmičenja, za samo takmičenje bi morali biti zadovoljeni svi kriteriji. Postavlja se pitanje izlaska na međunarodnu scenu iz tog takmičenja, a Sarajevo ne može zapostaviti domaće prvenstvo. Mogu reći da smo sigurno za napredak, uz dogovor sa našim krovnim savezom", dodao je Ihtijarević.

........................................................................................................................................................

14.12.2016
SASTANAK SA BH KLUBOVIMA O FORMIRANJU REGIONALNE LIGE ZA OMLADINSKE KATEGORIJE

slika

U organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je u hotelu „Park“ u Vogošći održan sastanak na kojem je klubovima predstavljen projekat Regionalne lige za omladinske kategorije.

Inicijativa koja je pokrenuta na sastanku sedam fudbalskih saveza iz jugoistočne Evrope (BiH, Hrvatke, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije) koji je ovog mjeseca održan u Zagrebu, prezentovana je klubovima BH Telecom Premijer lige BiH i SFK 2000 Sarajevo iz Premijer ženske lige.

Sastanak je otvorio generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković, a direktor sektora za takmičenje i upravljanje događajima Elmir Pilav predstavio je finansijske, tehničke i organizacione aspekte Regionalnih liga za „U-16“ i „U-14“ kategorije (muškarci) i „A“ i „U-16“ (žene).

Otvorena je diskusija gdje su učesnici sastanka razmijenili mišljenja i stavove, a većina predstavnika klubova je izrazila pozitivan stav o formiranju regionalnog takmičenja.

Zaključci će biti preneseni na narednom sastanku nacionalnih fudbalskih saveza iz regiona koji će biti održan u januaru 2017. godine.

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 19:57, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 dec 2016, 12:33

@Kameleon
26. 12 2016
Amer Ordagić ostat će član Slobode, piše sportsport.ba

Iako je u klub stigla ponuda iz Južne Koreje koja je prvobitno zadovoljila apetite obje strane, na kraju od odlaska Ordagića u ovu zemlju nema ništa. On je odlučio da odbije ovu ponudu i da ostane u Slobodi s kojom ga ugovor veže do ljeta 2017. godine, kada će postati slobodan igrač.
Ipak, u Slobodi ne žele izgubiti jednog od najboljih fudbalera u bh. prvenstvu. Tuzlanski tim je ponudio novi ugovor 23-godišnjem igraču, a rukovodstvo kluba čini sve kako bi Ordagić ostao u klubu barem do ljeta 2018. godine.
Ordagić je jedan od najboljih fudbalera Premijer lige BiH, a ove sezone je u društvu najboljih bh. timova upisao šest asistencija.
Izvor: sportsport.ba

..........................................................................................................................................................

Amer Ordagić odbio je prvu ponudu Slobode(da ide u Koreju).Ovu ponudu mu je spremila faraonova klika uz Husarićevu pomoć. Mada su lagali kako je to sredio Bekrić koji je komšija Ordagića i poznanik njegovog oca a i Amera.
Ovo nije nova vijest o ovoj ponudi se davno prestalo pričati.
Meni je kao navijaču drago da on ostane još do ljeta, da gledam njegove sve bolje igre,neka ga zdravlje posluži.
Međutim, bojim se da problemi mogu tek uslijediti.Pitanje je sad kako će naređenje doći iz "glavnog štaba".
Naime kao i svaki klub i Sloboda ima pravo da mu ponudi novi Ugovor bar na godinu kako bi izvukla obeštećenje kad Ordagić ode na ljeto.
Ordagić je Husićev igrač i o tome sam pisao.Naime ,Husić je otkupio njegov Ugovor od Zvijezde(Gradačac) i napravio notarski Aneks Ugovora sa Slobodom o fiksnom obeštećenju.(meni nepoznatom)
Kako rade ovi faraonovi bar do sada, bojim se da će tražit "obeštećenje"t.j. pare odmah ili "nema igranja," tada bi Ordagić trenirao sa juniorima i čekao istek važećeg Ugovora.Ovo može uslijediti jer su oni bolesno željni da se osvete Husiću, a ovo im je kakva takva prilika.Ne bi me iznenadilo ni da uz novi Ugovor traže reviziju Aneksa t.j. povećanje novca koji će pripasti Slobodi.
Ja sam uvjeren da njima Husić garantuje aneksom fiksiranu oštetu, pa i u slučaju da Ordagić ode na ljeto kao slobodan igrač.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 dec 2016, 15:16

Treneri u Omladinskom pogonu "Sloboda" 1919

Juniori 1: Denis Karić/Sakib Malkočević(KORDINATOR)
Juniori 2: Gordan Džafić

Kadeti 1: Nermin Hasić
Kadeti 2: Izet Kunosić

Pioniri: Damir Đulić
Pretpioniri: Damir Đulić

Škola fudbala: Samir Kuduzović/Damir Đulić

Trener golmana: Mirza Hadžić

Trener - asistent: Ivan Kostić

Ekonom: Smajo Mehić

Tokom 2015 Sloboda je našla modus kako da registruje Ivana Kostića.On je strani državljanin i Sloboda ga zbog blokiranog računa nije mogla registrovati jer nije mogao dobiti radnu i boravišnu dozvolu.Nakon 2 mjeseca (Aug 19, 2015) pronađeno je rješenje .Ivan Kostić se "zaposlio" kao Trener-asistent u OP Sloboda 1919. čiji je račun likvidan.Tako je riješeno pitanje radne i boravišne dozvole za našeg štopera.
Ja volim FK Tuzla City

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 27 dec 2016, 16:47

Pises gluposti za Ordagica, on nema nista da Husicem, jedino ima potpisan ugovor sa Slobodom, ugovor koji nema aneks.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 dec 2016, 19:04

Nemanja Stjepanović za RTV Slon: Prošao sam mnogo zemalja i klubova ali velika je odgovornost nositi Slobodin dres
SportAutor: Dino Durmić - 27. Aprila 2016.

slika
FK SLOBODA TUZLA-FC BEITAR JERUSALIM 0:0 , ODIGRANO 30.6. 2016.U ZENICI
MERZIĆ, DŽIDIĆ, KARIĆ, KOSTIĆ, PIRIĆ, ZEBA, STOJE
EFENDIĆ, GOVEDARICA, ORDAGIĆ, STJEPANOVIĆ I MEHIDIĆ , ČUČE-

slika
Stjepanović na Tušnju , centrira loptu.

Radio televizija Slon nastavlja u sportskom duhu nastavlja objavljivati intervjue sa prvotimcima FK Sloboda. Nakon Samira Efendića, Mladena Veselinovića, Damira Mehidića, Ivana Kostića, Amera Ordagića, Elvisa Sarića, Kenana Pirića, Slobodana Lakičevića, Perice Ivetića, danas smo u društvu Nemanje Stjepanovića.

Nemanja Stjepanovića, tridesetjednogodišnji veznjak u Fudbalski klub Sloboda došao je u drugoj polovini juna 2015. godine iz Velenja, gdje je nastupao za ekipu Rudara. Karijeru je počeo u Modriči, a nastupao je i za Laktaše, Zrinjski i Kozaru i Rudar iz Velenja. Ovaj iskusni veznjak, u dresu Slobode odigrao je 22 premijerligaške utakmice i pet u Kupu BiH. U ovoj sezoni vlasnik je jednog gola, a na listu strijelaca ekipe sa Tušnja, upisao se u susretu sa Olimpikom. Devet puta je javno opomenut žutim kartonom, od čega sedam puta u BHT Premijer ligi BiH i dva puta u utakmicama Kupa. Stjepanović je u ekipu sa Tušnja došao 1. juna 2015. godine, a isti mu sa klubom iz Rudarske 2., ističe 15. juna ove godine.

slika
Stjepanović br. 20 . u dresu Slobode, Sarajevo - Sloboda 0:3

Imali ste priliku, ranije igrati protiv Slobode, da li ste mogli i pretpostaviti da ćete jednog dana i zaigrati za klub iz Tuzle?

– Igrao sam ranije, dosta puta protiv Slobode. Iskreno, nisam nikada razmišljao o tome da ću jednog dana igrati ovdje. Možda sam i imao želju, ali putevi su me uvijek vodili negdje dalje od Tuzle. Ali evo sada sam tu i mnogo mi je drago što sam došao u Slobodu i što postižemo ovako dobre rezultate, jer to ovaj klub i ovaj grad sigurno zaslužuju.

Svojim golovima dali ste veliki doprinos FK Sloboda, kakav je osjećaj bio davati golove za Slobodu?

– Pa mislim da je najljepši osjećaj u fudbalu sigurno kada postignete gol. Za golove se i igra fudbal, kao i za dobre poteze. Meni je svaki put mnogo drago kada postignem gol, pogotovo sada ovdje u Slobodi kada se borimo za svaki gol i za svaki bod. Poseban je osjećaj sigurno kada ga postignem.

Da li je bilo teško priviknuti se na Tuzlu, Tušanj i crveno – crni dres?

– Što se tiče Slobode i Tušnja mogu samo da izrazim riječi hvale. U pogledu mog prilagođavanja ovdje, ja sam iskusan igrač i dosta klubova i zemalja sam prošao, tako da sam se relativno brzo i uklopio u Slobodi i na Tušnju. Svakako da je to veliki klub i velika odgovornost je igrati na Tušnju i nositi Slobodin dres. Ali evo, mi pokazujemo zašto smo dovedeni ovdje i nadam se da opravdavamo povjerenje ljudi, naravno prije svih gospodina Azmira Husića, koji nas je doveo i mi mu to vraćamo na najbolji mogući način i njemu i Slobodi i nadam se da ćemo tako i nastaviti.

slika
Stjepanović lijevo, u dresu Rudara Velenje.

10.avgust 2016. SLOBODA -SELJO 2:0 , 1:0 Veselinović ,2:0 Stjepanović.( a ne, Efendić kako tvrdi reporter)

S obzirom da ste vlasnik devet žutih kartona, preferirate li grubu igru na terenu?

– Što se tiče mojih žutih kartona, ja igram tu poziciju u timu koja zahtijeva takvu igru. I što bi se reklo, ja sam tu da razgrađujem protivničke napade i da pokušam da ih prekinem. Samim tim dobijam i dosta žutih kartona, ali to je moj posao na terenu, da dam uvijek svoj maksimum za ekipu.

Nastupali ste za mostarski Zrinjski, a budući da Crveno – crnim predstoji odigravanje utakmica sa “Plemićima”, gdje vidite njihovu slabost, a gdje Slobodinu prednost?

– Jeste, nastupao sam dvije godine za mostarski Zrinjski i upravo sa tom ekipom se mi sada borimo za prvo mjesto. Zrinjski je sigurno jedan veliki klub sada i u zadnjih nekoliko godina uvijek su u samom vrhu i bore za najviši plasman, što je sigurno njihova prednost, jer su navikli na to. Ali mi sada imamo odličnu ekipu u Slobodi i odlični smo kao kolektiv. Također, moram istaći da imamo sjajnu podršku naših navijača i mislim da smo sada u punom naletu kao prava ekipa. Tu sada vidim našu prednost, da nas sve to nosi, da se borimo do samog kraja i nadam se trofeja.

Namjeravate li ostati u Tuzli i braniti boje ekipe sa Tušnja, ili pak, karijeru namjeravate nastaviti u nekom od drugih klubova koji se takmiče u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

– Meni ugovor ističe sad na ljeto i sigurno je da ove dobre igre cijele ekipe pa i mene samog u ekipi nisu ostale nezapažene, tako da ima dosta interesovanja za sve igrače. Međutim, meni je stvarno lijepo ovdje u Slobodi i predsjednik Husić je maksimalno korektan u svakom pogledu. Ja ne bi imao ništa protiv da i dalje ostanem u Slobodi i da produžim ugovor, pa da zajedno svi skupa nastavimo da se borimo i kroz evropske utakmice, koje vjerujem da će Sloboda igrati sljedeće godine.

Kako provodite slobodno vrijeme?

– Što se tiče slobodnog vremena, slabo ga i imamo, jer igramo na dva fronta i maltene smo svaki drugi dan u nekom karantinu i spremamo se za utakmice. Imamo stvarno zgusnut raspored, ali u slobodno vrijeme, najviše volim sa drugarima izaći na piće i prošetati
po gradu. Volim odmoriti i kući uz neki dobar film. I naravno obići familiju, ukoliko imamo malo više slobodnog vremena.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 19:59, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 dec 2016, 22:42

Ivan Kostić za RTV SLON: Prvi put sam doživio da bukvalno cijeli grad živi za Slobodu!
SportAutor: Dino Durmić - 11. Aprila 2016.

slika
FK SLOBODA TUZLA-FC BEITAR JERUSALIM 0:0 , ODIGRANO 30.6. 2016.U ZENICI
MERZIĆ, DŽIDIĆ, KARIĆ, KOSTIĆ, PIRIĆ, ZEBA, STOJE
EFENDIĆ, GOVEDARICA, ORDAGIĆ, STJEPANOVIĆ I MEHIDIĆ , ČUČE-

Radio televizija Slon nastavlja objavljivati blic – intervjue sa prvotimcima FK Sloboda. Nakon Samira Efendića, Mladena Veselinovića i Damira Mehidića danas se družimo sa Ivanom Kostićem.

Ivan Kostić, standardni stoper Crveno – crnih sa Tušnja svoju fudbalsku karijeru počeo je u Radničkom iz Niša, dok je kao sedamnaestogodišnjak debitovao u Fudbalskom klubu Banat iz Zrenjanina u Super ligi Srbije. Ovaj dvadesetpetogodišnji Nišlija do sad je nastupao za srbijanske ekipe Rad, Mladost Lučani, Banat Zrenjanin i druge, a svojevremeno je bio i najstandardniji igrač banjalučkog Borca.

slika

KOSTIĆ U DRESU FK BANAT(BIVŠI PROLETER) ZRENJANIN U SRBIJANSKOJ LIGI 2012 G.

U drugoj polovini juna 2015. godine došli ste u Tuzlu. Kako ste bili prihvaćeni od strane igrača i stručnog štaba i kako je tekao proces adaptacije na Tušnju?

– Što se tiče pitanja, kako sam prihvaćen ja stvarno nemam nikakve zamjerke. Stručni štab, igrači pa i ljudi u Tuzli koji nisu iz svijeta fudbala su me odlično prihvatili, tako da mi je sve to olakšalo adaptaciju u Slobodi i na Tušnju.

Kada ste dolazili u Tuzlu, šta je bilo prvo što ste čuli o FK Sloboda, klubu za kojeg danas nastupate? Gdje su navijači vatreniji u Tuzli, Banjaluci, Beogradu, Zrenjaninu…?

– Kada sam dolazio čuo sam stvarno mnogo toga lijepog i dobrog i na kraju se ispostavilo tako. O Slobodi kao klubu mislim da ne treba puno pričati, jer svako ko imalo prati fudbal zna šta Sloboda znači, a isto tako treba da zna šta je Sloboda značila i kakvu je ulogu igrala u bivšoj Jugoslaviji. Što se tiče navijača vidjeli smo i sami kada Fukare napune Sjever kako to izgleda. Prvi put sam doživio da bukvalno cijeli grad živi za Slobodu i da se bukvalno na svakom koraku priča o fudbalu.

slika

KOSTIĆ U DRESU SLOBODE....12.03.2016 NK VITEZ - FK SLOBODA 1:3

20. 4. 2016.1/2 Finala KUP-a BiH -FK Sloboda - NK Željezničar 3:1

Maštate li o evropskoj karijeri, recimo Ligi petice?

– Liga petice će po svemu sudeći ipak ostati samo san.

Šta misliš o Ligi 12 koja starta naredne sezone?

Liga od 12 klubova će sigurno biti kvalitetnija i iskreno jedva čekam da vidim kako će to da izgleda i funkcioniše.

Koje su vaše buduće ambicije sa ekipom sa Tušnja?

– Ambicije su trennutno da osvojimo makar jedan trofej, da obradujemo sve ljude u Tuzli, jer to zaslužuju,a ako Bog da i duplu krunu da uzmemo… Ugovor mi ističe sada na kraju sezone, pa bi sa ljudima iz kluba uskoro trebao da sjednem i da popričamo o daljoj saradnji.

U slobodne vrijeme gledaš filmove ili utakmice?

– Slobodno vrijeme je naravno rezervisano za gledanje utakmica, a ponekad i filmova.

....................................................................................................................................................................................................................................

Mladen Veselinović za RTV Slon: Moje misli su upućene samo na Slobodu!
SportAutor: Dino Durmić - 7. Aprila 2016.

Mladen Veselinović, ubojiti napadač FK Sloboda, karijeru je započeo u Slogi iz Doboja. Nakon godina treniranja dobio je priliku da zaigra za nekoliko ekipa iz Češke Premijer lige, tačnije ekipe Banik Most i Viktoria Plzen.

Svojevremeno je na službenoj stranici Viktoria Plzena objavljeno da Veselinović svojim stilom igre podsjeća na Luku Modrića. Danas je situacija pak, malo drugačija.

Veselinović na terenu i dalje daje sve od sebe i miljenik je navijača FK Sloboda.

slika
ekipa slobode kiša

Mladene, koja je razlika između bosanskog i češkog fudbala? Igraju li Česi bolji i brži fudbal od nas, ili je pak obrnbuto?

– Moram priznati da ima određene razlike. Česi više pažnje obraćaju na fizičku spremu, duele… Kod nas se igra više tehnički fudbal. Česi igraju dosta brže, dok smo mi veći talenti, a oni su veći radnici.

U drugoj polovini juna 2015. godine došli ste u Tuzlu. Kako ste bili prihvaćeni od strane igrača i stručnog štaba i kako je tekao vaš proces adaptacije na bosansko-hercegovački fudbal?

– Kada sam se vratio bosanskohercegovačkom fudbalu, trebalo mi je vremena da se priviknem, iako sam prve fudbalske korake napravio ranije u Doboju, gdje sam i započeo karijeru. U FK Sloboda sam prihvaćen profesionalno.

slika
MLADEN VESELINOVIĆ U DRESU FK" Baník Most"( Czech Republic)

Vi ste u pravom smislu profesionalac. Koje su Vaše buduće ambicije i vidite li sebe i dalje u dresu Slobode?

– Moje ambicije su da sa Slobodom osvojim Kup i Prvenstvo, da pružam što bolje partije na terenu i pokušam svojim igrama skrenuti pažnju na sebe. Imam ugovor do ljeta 2017. godine. Dobio sam već par ponuda, ali moje misli su upućene samo na Slobodu.

Pored Slobode šta vas je još privuklo u Tuzli?

– Grad Tuzla mi se sviđa u potpunosti. Tuzla je studentski grad i blizu mjesta odakle sam ja. (Doboj). Zbog toga se osjećam kao kod kuće.

Zahvaljujući impozantnoj igri vrlo brzo ste postali standardni igrač u crveno – crnom dresu. Postali ste miljenik navijača sa Tušnja. Kada vas sretnu u gradu šta vam obično kažu, kakav je njihov pristup vama?

– Zaista mi je drago što sam dio ove ekipe, dosta ljudi me prepoznaje i čestita na igrama koje ekipa pravi. Moj pristup je isti od prvog dana, ljudi su veoma prijatni i srećni što Sloboda pravi ovakve rezultate.

Mladen Veselinović privatno. Imate li vremena za neki odmor, uspijete li uskladiti sve obaveze?

Pa teško je jer je baš naporan tempo. Ali recimo, kada imamo jednu utakmicu u sedam dana ima vremena za sve

slika

U DRESU REPREZENTACIJE BIH NA TRENINGU
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:07, ukupno mijenjano 36 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 dec 2016, 12:41

POSLIJE AFERE SA PIRIĆEM NA POMOLU NOVE AFERE.ŠTA JE SVE MULJAO FARAONOV ODBOR U ONIH 90 DANA(60 DANA VIŠE NEGO JE TO STATUTOM PROPISANO) DO SKUPŠTINE ,A ŠTA ĆE TEK DA SE SAZNA I DOGODI ?
..................................................................................................................................................................
19:57 / 27.12.16
Na pomolu skandal u bh. fudbalu: Adnan Bobić prevario Slobodu i sa nelegalnom ispisnicom prešao u Želju?
Autor: S. S.
Dvadesetdevetogodišnji golman Adnan Bobić u ponedjeljak je potpisao ugovor sa Željom.

Ovaj Mostarac proteklu sezonu proveo je u tuzlanskoj Slobodi, gdje nije previše branio. Prednost je imao Kenan Pirić.
Nakon što je zavjesa na jesenji dio prvenstva u Premijer ligi BiH spuštena, Bobić je izrazio želju za odlaskom sa Tušnja. Čelnicima Slobode obrazložio je to porodičnim razlozima, a dodao je da se želi vratiti u Vrapčiće i pomoći svome bivšem klubu Veležu.
Međutim, do toga nije došlo, a Bobić se skrasio na Grbavici. Sa Željom je potpisao dvogodišnji ugovor, a upravo bi taj potpis mogao donijeti probleme na relaciji Željezničar - Sloboda.
Naime, kako je za Faktor otkrio izvor blizak klubu sa Tušnja, Bobić nije imao validne papire za odlazak sa Tušnja. Naš izvor otkriva da je 29-godišnjem golmanu ispisnicu potpisao sekretar Ekrem Ibrić, a on nema ovlaštenje za potpisivanje ispisnica. Ispisnicu igraču može dati samo predsjednik kluba, ili osoba po ovlaštenju klupskog predsjednika.
Čelnici Slobode zbog toga će sutra uputiti dopis Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da je pod ugovorom i da su mu sve obaveze izmirene, Bobić je pravno još uvijek igrač Slobode.
Sloboda u svojim redovima ima dva čuvara mreže, Filipa Erića i Azira Muminovića.
Tagovi: Adnan Bobić FK Sloboda
Izvor: Faktor

...... ....... ....... ......... ....... ......... ........ ......... ........ .......... .........

Novi golman FK Željezničar
Bobić za ****: Nisam prevario Tuzlake, imali su samo jedan uslov
Objavljeno: 28. 12. 2016 - 21:15 Sport »

Bivši čuvar mreže tuzlanske Slobode, Adnan Bobić, potpisao je nedavno sa FK Željezničar dvogodišnji ugovor. Ipak, ovaj transfer izazvao je veliku pažnju javnosti prije svega zbog navoda čelnika Slobode koji su bili ogorčeni načinom na koji je Bobić napustio Tušanj.
Tim povodom oglasili su se iz tuzlanskog kluba tvrdeći da je Bobić prevarom dobio papire jer je ljude iz kluba molio da mu izađu ususret sa željom da se vrati u Mostar zbog porodičnih problema.

- Moj ugovor sa Željezničarom je formalno-pravno u potpunosti ispravan i nije mi jasno zašto se to dovodi u pitanje. Moja ispisnica u FK Sloboda je potpisana 12. decembra i nju sam zajedno sa raskidom ugovora predao u NSTK koji je dalje sve papire proslijedio N/FSBiH na osnovu čega sam dobio i brisovnicu. U razgovore su bili uključeni svi odgovorni ljudi u FK Sloboda, predsjednik Mujkanović, Denis Karić, Vlado Jagodić, a jedini uslov sa njihove strane je bio da im oprostim dugovanja koja su imali prema meni u tom trenutku.

Sedam dana kasnije kontaktirao me Aldin Čenan iz FK Željezničar i ponudio da karijeru nastavim na Grbavici. Ponuda tako velikog kluba dobija se samo jednom u životu i nakon razgovora sa majkom, zajednički smo odlučili da, bez obzira na njene zdravstvene probleme, ovu ponudu prihvatim - istakao je Bobić za ****.
Rođeni Mostarac je prošao sve omladinske selekcije Veleža u kojem je i počeo seniorsku karijeru. Kratko je nosio dres Igmana iz Konjica, a potom se ponovo vratio u Velež. Početkom ove sezone prešao je u Slobodu za koju je nastupao do kraja jesenjeg dijela prvenstva, tako da je imao dobar uvid u kvalitet ekipa u Premijer ligi.
- Mislim da Željo može sa sigurnošću izboriti izlazak u Evropu na proljeće, a ni titula nije nemoguća na kraju. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo najbolji mogući rezultat - rekao je Bobić.
Žestoku konkurencija na golu Plavih pravit će mu Vedran Kjosevski i Irfan Fejzić.
- Sa njima se još uvijek nisam imao priliku upoznati niti zajedno trenirati, ali znam da se radi o odličnim golmanima. Ja sam uvijek imao stav da za golmana nema ništa bolje od dobre konkurencije koja ga tjera da u svakom momentu daje svoj maksimum. Mislim da to za sve nas može biti samo dodatni motiv - kaže Bobić.
Mostarski golman će pokušati kroz pripreme nametnuti se šefu struke Slavku Petroviću, a hoće li u tome uspjeti ostaje nam da vidimo na proljeće.

Autor: N. KUSTURA
http://www.****/clanak/269713/bobic- ... tWBlG.dpuf
..... ...... ....... ....... ....... ........ ........ ....... ........ ........ ......... .......

28.12.2016.sportsport.ba
"Na vijest da je Bobič dogovorio sve sa sarajevskim klubom prvi je reagovao Slobodin predsjednik Senad Mujkanović. "Ja to zovem klasičnom prevarom, jer nam je Bobić rekao da mu je majka bolesna i da karijeru želi nastaviti u Mostaru, kod kuće. Bili smo senzibilni i saosjećajni", kazao je, između ostalog, Mujkanović za Dnevni Avaz. I dok bi transfer mogao donijeti probleme na relaciji Željezničar - Sloboda, Bobić ne zna u čemu je problem, jer je, kako kaže, oprostio dugove bivšem klubu i po dogovoru dobio ispisnicu."

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/rekao-je ... lju/219223

..........................................................................................................................................................

Sporazumni raskid ugovora Zeba odigrao posljednji meč u dresu Slobode Piše: E. Škorić 01.10. 2016.,sportsport.ba

slika
zeba

Zajko Zeba danas je na Koševu odigrao posljednji meč u dresu Slobode. Iako je prije nekoliko sati branio boje Slobode u meču protiv Sarajeva (1:1), potvrdio je za SportSport.ba da je bivši član crveno-crnih. Naime, Zeba je dogovorio sporazumni raskid saradnje, a u narednim danima bi se sve trebalo ozvaničiti. Nekadašnji bh. reprezentativac je za Slobodu igrao preko 50 utakmica u posljednje dvije sezone, a prethodno je igrao u mnogim klubovima, između ostalih za Zrinjski, Želju, Maribor, Split, Olimpiju... Jedno vrijeme je boravio i u Rusiji. U svakom slučaju, svojim igrama je mnogo zadužio Tuzlake, a bio je i miljenik publike na Tušnju i sigurno da će njegove partije nedostajati tuzlanskoj publici. Što se Zebe tiče, on će se odmoriti do januara, a onda će potražiti novi angažman.

.....................................................................................................................................................
01.10.2016 ,OSLOBOĐENJE
– Prihvatili smo sporazumni raskid ugovora sa Zebom koji je, inače, važio do idućeg ljeta. Objasnio je da je emotivno potrošen, pomalo umoran i da ne može dalje igrati u punom kapacitetu i izvršavati obaveze koje se od njega očekuju. Uvažili smo razloge i jučer je Zeba dobio papire. Riječ je o sjajnom momku i istinskom profesionalcu. Moram reći i to da nam je oprostio dio dugovanja, a nama ostaje žal što nas napušta takav igrač - izjavio je za Fenu sportski direktor Slobode Denis Karić.

"EMOTIVNO POTROŠENI ZEBA" POTPISAO ZA ŽELJEZNIČAR. - KLIKNI I PROČITAJ
http://sportsport.ba/bh_fudbal/sluzbeno ... car/212688

slika
!EMOTIVNO POTROŠENI ZEBA"ZA TILI ČAS U SELJI

02.12.2016.
.........................................................................................................................................................

http://www.klix.ba/sport/nogomet/zeba-o ... /161001087 - ZEBA "ZA SVE JE KRIV HUSIĆ"

.........................................................................................................................................................

AKO TVRDE IZ SLOBODE DA BOBIĆEVA ISPISNICA NIJE VALIDNA JER JE POTPISAO SEKRETAR EKREM IBRIĆ , ONDA NIJE VALIDAN NI SPORAZUMNI RASKID SA ZAJKOM ZEBOM JER JE I ON NAPRAVLJEN U VRIJEME TZV. ODBORA ZA HITNOST I JER JE I NJEGA ZA SLOBODU POTPISAO SEKRETAR EKREM IBRIĆ ( ILI MOŽDA DENIS KARIĆ)
NA OVO SE NADOMEĆE I PITANJE KOLIKU ŠTETU JE PRETRPILA SLOBODA SPORAZUMNIM RASKIDOM SA ZEBOM KOJI JE IMAO UGOVOR DO LJETA 2017. ON JE U ŽELJEZNIČAR OTIŠAO BEZ 1 KM.
...........................................................................................................................................................

Januar 8, 2013.(M. K. / Bportal.ba)

Matijas Pejić: Slobodu napuštam zbog Denisa Karića, psovao mi je majku!

http://bportal.ba/matijas-peji%C4%87-sl ... -je-majku/

KLIKNI I PROČITAJ

........................................................................................................................................................

JAGODIĆ OSTAJE TRENER, DENIS KARIĆ NA ČEKANJU....

http://tuzlalive.ba/jagodic-u-slobodi-d ... -razgovor/

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 feb 2018, 16:20, ukupno mijenjano 23 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 dec 2016, 21:40

Još uvijek igrač Slobode Govedarica: Dolazim na prozivku ukoliko ne raskinemo ugovor Piše: D. Vejo 28.12.2016,

slika

Nekadašnji član mlade reprezentacije BiH Miljan Govedarica još uvijek je član Slobode, a kako sam tvrdi ukoliko ne raskine ugovor, pojavit će se na prozivci. Nekoliko dana nakon posljednjeg susreta prvog dijela sezone, trener Slobode Vlado Jagodić je istakao da ne računa više na usluge Miljana Govedarice. Međutim, sa ovim fudbalerom ugovor još uvijek nije raskinut, a da li će biti teško je reći. "Razočaran sam, čitam da je sportski direktor izjavio da sam napustio klub što nije istina. I dalje sam član Slobode i ako se ne uspijemo dogovoriti oko raskida ugovora dolazim na prozivku. Razočaran sam jer nas nekoliko nije dobilo platu koju smo zaradili, niti smo dobili novce za kirije", istakao je razočarani Govedarica. "Većina mog ugovora nije ispoštovana, a rečeno mi je da sebi pronađem klub i donesem novce za obeštećenje iako šef ne računa na mene. Gdje je tu logika? Niko ne želi sa mnom da priča oko raskida ugovora i stvarno to ne mogu da razumijem", dodao je Govedarica.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/govedari ... vor/219314
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 28 dec 2016, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 dec 2016, 21:48

Saznaje SportSport.ba "Slučaj Mehidić" na tapeti komisije za status igrača Piše: A. Pašić 28.12.2016.,

slika

Među igračima koji se u FK Sloboda nalaze na listi suspendovanih je i Damir Mehidić. Mehidić (24), koji je jedan od igrača sa najdužim stažom na Tušnju, je krajem septembra zatražio raskid ugovora nakon što je klub napustio Azmir Husić te nakon što mu, prema njegovim riječima, nisu isplaćene ugovorne rate. Zbog neizvršavanja profesionalnih obaveza Mehidić je u međuvremenu suspendovan od strane Slobode, a cijeli slučaj je postao problem komisije za status igrača Tuzlanskog kantona. Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, komisija će sutra na osnovu priloženog od strane igrača i kluba donijeti odluka o statusu Mehidića, odnosno hoće li ostati ili otići. Nakon što Prvostepena komisija donese odluku, strana koja je izgubila spor će imati pravo žalbe Drugostepenoj komisiji, a to je komisija Nogometnog saveza BiH za status igrača. Ove sezone Mehidić se nije naigrao u dresu Slobode. Posljednji put u prvenstvu je nastupio 16. augusta u visokom porazu od Krupe (3:0).

...................................................................................................................................................................................................................................................

BIT ĆE POSLA ZA MLADOG PRAVNIKA.

slika
Mladi advokatski saradnik, stručnjak u oblasti prava,član Komisije za statutarna prava i propise Gradskog vijeća Tuzla.
Član Gradskog odbora SDP-a Tuzla.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 feb 2017, 21:39, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 dec 2016, 11:44

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 29 dec 2016, 18:25

............................................................................................................................................................................

DOVIĐENJA SRETNA, 2016. GODINA, KADA LI ĆEŠ SE PONOVITI !

slika

EUROPA LIGA-LOGO-EKIPA-GRB-NAVIJAČI

slika

KALENDAR 2016.

https://www.facebook.com/10000860395437 ... 514523199/ "Bravo tuzlaci".Nek ste ih ...

Azmir Husić: Sloboda bi ubrzo mogla ostati bez 400.000 maraka 22.09.2016. Piše: ****

- Mi imamo redovni UEFA monitoring 15. oktobra. Velika je vjerovatnoća da ta sredstva ne budu uplaćena na račun Slobode iako ljudi koji su preuzeli klub očekuju tu uplatu - rekao je Azmir Husić. Podsjetimo, UEFA za nastupe u evropskim takmičenjima novac prvo uplaćuje na račun Saveza, koji dalje novac distribuira na klupske račune. Zbog velikih poreznih dugovanja, Porezna uprava FBiH bi taj novac mogla ''zaplijeniti''. Bivši predsjednik Slobode nije optimističan po pitanju budućnosti kluba. - Kakva je budućnost Slobode? Vjerujte da to ne bi znao reći. Sve je manje ljudi koji žele investirati, dati novac, pomoći. Klubovi sa bogatom historijim u teškoj su situaciji. FK Sloboda sve više se poredi sa Košarkaškim klubom Sloboda Dita koji je zbog duga od oko tri miliona KM ugašen. - Slobodina sudbina je prije moga dolaska trebala biti riješena na takav način. Nisu vjerovali da se Sloboda može isčupati. Ja sam pokazao da može. Ljudi koji vode Grad žive u mislima ''fuzija''. Da ugase klub i spoje se sa nekim manjim. To je najveća glupost. Ne vidim svrhu da se nešto što postoji sto godina ugasi samo zbog duga. I to kad bi uradili, ponovo bi morali izdvajati novac - dodaje Husić. O eventualnom povratku u Slobodu, Husić kaže: - Teško. Teško dok su ovi ljudi tu. Iz dana u dan pokazuju koliko su spremni da ne budem tu. Teško se s tim nositi. Oni ako zacrtaju da nešto neće da bude, onda neće ni biti. Žele uništiti igračku koju voli 50.000 građana Tuzle. Ako oni tako žele, prebolit ću i ja - zaključio je Husić na kraju razgovora.

.......................................................................................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:15, ukupno mijenjano 11 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jan 2017, 19:21

slika

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović "Ne vole Tuzlaci Slobodu onoliko koliko se zaklinju" Piše: E. Dindić 06. 01.2017.

Nedavno imenovani predsjednik FK Sloboda Senad Mujkanović ima je šta da kaže na današnjoj press konferenciji. Prije prozivke Slobode, u klubu su odlučili da naprave konferenciju za novinare, a istu je otvorio upravo Mujkanović. "Zahvaljujem vam se u ime Fudbalskog kluba Sloboda na dolasku. Mi smo se odlučili da napravimo jednu pressicu prije prozivke da vas upoznamo sa svime. Moram da vam kažem da smo kao upravni odbor zategli mnogo problema. Radimo urgentne stvari i to su priroteti. Ne vole Tuzlaci Slobodu onoliko koliko se zaklinju putem medija. Šest firmi mi odblokiramo, pojave se nove dvije. U tim tužbama ima bivših predsjednika upravnog odbora i raznoraznih članova. Samo jedan primjer, neko od članova donese 10 hiljada, on preseli, dođe žena njegova i tuži Slobodu. Angažovali smo revizora da nam kaže šta se dešava, koliko smo široki i duboki, kao i pravnika da nam pravne stvari riješi jer dolaze ljudi koji nisu nigdje zavedeni. Na našoj web stranici vrlo brzo će izaći imena onih koliko potražuju i šta", rekao je Mujkanović. "Pretpodstavljam da se ti ljudi pojavljuju sada kada se red uvodi. Ti ljudi žele da ćape ono malo. Na posljednjem upravnom odboru zauzeli smo decidan stav. Arbitraže i sve što su uradili zatvorili su vrata Slobode", ističe Mujkanović. "Sa Vladom Jagodićem smo produžili ugovor, jer želimo za par godina imati svlačionicu makar s 50 posto domaćeg kadra. A Vlado je trener koji se uklapa u našu viziju. Denis Karić dobio je do idućeg petka da napravi plan rada sa omladinakim pogonom i kada dođe vidjte ćemo koliko je ozbiljan. Karić je još uvijek VD sportski direktor i od toga plana zavisi njegovo imenovanje", smatra Mujkanović. Kazao je da će potom biti raspisan konkurs za trenere u omladinskom pogonu. "Nezadovoljni smo trenerima u omladinskom pogonu. Prošli predsjednik i njegova svita nisu marili za omladinski pogon pa su neki ljudi koristili da rade šta hoće. Mladi igrači iz Slobode svih ovih godina su išli džaba, nikakve obaveze nisu imali prema Slobodi. S praksom tih ispsisnica prekidamo". Kostić i Veselinović ostaju u Slobodi, tvrdi prvi čovjek kluba. "Nećemo dozvoliti da menadžeri prodaju našu djecu, neka se sa njihovim roditeljima dogovore. Što se tiče ugovora Kostića i Veselinovića, oni su igrači Slobode do ljeta. Oko novog ugovora smo 85-90 posto stvari dogovorili, a ni oni nisu izrazili želju da odu".

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/ne-vole- ... nju/220156

..................................................................................................................................................................

"Danom upisa u Registar UDRUŽENJE „OMLADINSKI
POGON FK SLOBODA 1919“, stiče svojstvo pravnog lica."(28.08.2012. godine)

"Udruženje zastupa i predstavlja: Mersed Kovačević,
predsjednik Udruženja-Kluba."

Postao/la sloboda72 » 02 mar 2015, 20:18

Na osnovu rješenja Ministarstva pravosuđa i uprave
Tuzlanskog kantona broj: UP1-06/1-05-3750152 od 28.08.2012.
godine u Registar udruženja Tuzlanskog kantona, u knjigu II,
pod rednim brojem 640/12, dana 28.08.2012. godine,
Naziv udruženja je: UDRUŽENJE „OMLADINSKI POGON
FK SLOBODA 1919“

Skraćeni naziv udruženja je: „OMLADINSKI POGON FK
SLOBODA 1919“
Sjedište udruženja je: Tuzla, Trg Stara tržnica broj 10.
Osnovni sadržaj djelatnosti udruženja je:
- što masovnije okupljanje građana oko UdruženjaKluba
radi njihovog vezivanja za fudbalski sport i sve
pozitivno što fudbalski sport može da ponudi i da,
- treniranje (fizičko, tehničko, taktičko itd.) djece i omladine,
s ciljem stvaranja što kvalitetnijih fudbalera sposobnih za
postizanje vrhunskih rezultata u fudbalskom sportu,
- učestvovanje selekcija Udruženja-Kluba u takmičenjima
(liga, turniri i sl.) organiziranih od strane nadležne
fudbalske orgnizacije i drugih relevantnih subjekata u
zemlji, kao i učešće u takmičenjima organiziranim od
strane nadležnih fudbalskih organizacija, asocijacija
itd,
- učestvovanje fudbalera Udruženja-Kluba u svim
selekcijama državne reprezentacije, u skladu sa
iskazanim potrebama ovih selekcija,
- izgradnja novih, obnova, rekonstrukcija i sanacija
postojećih fudbalskih sportskih objekata od interesa
po Udruženje-Klub,
- nabavka sportske opreme i sportskog mobilijara i
inventara,
- saradnja sa školama (osnovnim, srednjim i sportskim),
fakultetima, privrednim i drugim organizacijama
radi obezbjeđenja odgovarajuće baze za stvaranje
fudbalera i za dodatnu edukaciju fudbalera, osnivača,
članova Udruženja-Kluba, članova upravljačkih organa
i zaposlenika,
- pomoć u školovanju, usavršavanje i razvijanje
sopstvenog stručnog kadra iz svih oblasti rada i
djelovanja Udruženja-Kluba,
- popularizacija i propagiranje fudbalskog sporta na
sve zakonom dozvoljene načine,
- saradnja sa drugim klubovima i sportskim organizacijama
u zemlji i inostranstvu, radi razmjene iskustava, razvijanje
prijateljskih odnosa, saradnje i pomoći u ostvarivanju
ciljeva i aktivnosti Udruženja-Kluba i sl.,
- obezbjeđenje odgovarajuće zdravstvene zaštite
članovima i zaposlenicima Udruženja-Kluba,
- obezbjeđenje sredstava potrebnih za ostvarivanje
ciljeva i djelatnosti utvrđenih ovim Statutom,
- organizovanje igara na sreću, u skladu sa zakonom,
- sve druge aktivnosti za koje se ocjeni da su od
interesa po Udruženje-Klub.
Udruženje zastupa i predstavlja: Mersed Kovačević,
predsjednik Udruženja-Kluba.
Udruženje će djelovati na području: Tuzlanskog kantona.
Danom upisa u Registar UDRUŽENJE „OMLADINSKI
POGON FK SLOBODA 1919“, stiče svojstvo pravnog lica.

Službene novine TK, broj 11, 2012.god;

Prvi korak ka formiranju "OFK Sloboda."

................................................................................................................................................................................................................................

13. 11. 2014. upisan je novoizabrani predsjednik Amer Karabegović.

-1." Udruženje "Omladinski pogon FK Sloboda 1919" vrši promjenu predsjednika Udruženja tako što se umjesto dosadašnjeg predsjednika Kovačević Merseda imenuje novoizabrani predsjednik Karabegović Amer. 2. Udruženje "Omladinski pogon FK Sloboda 1919" predstavlja i zastupa Karabegović Amer novoizabrani predsjednik Udruženja umjesto Kovačević Merseda dosadašnjeg predsjednika."

-Na osnovu rješenja Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona broj: UP1-06/1-05-029358/14 od 13. 11. 2014. u Registar udruženja Tuzlanskog kantona u knjigu II pod rednim brojem 640/12, dana 13. 11. 2014. upisana je slijedeća promjena: 1. Udruženje "Omladinski pogon FK Sloboda 1919" vrši promjenu predsjednika Udruženja tako što se umjesto dosadašnjeg predsjednika Kovačević Merseda imenuje novoizabrani predsjednik Karabegović Amer. 2. Udruženje "Omladinski pogon FK Sloboda 1919" predstavlja i zastupa Karabegović Amer novoizabrani predsjednik Udruženja umjesto Kovačević Merseda dosadašnjeg predsjednika.

-Službene novine TK, br. 17 2014. godina

-Senad Mujkanović:
- "Nezadovoljni smo trenerima u omladinskom pogonu. Prošli predsjednik i njegova svita nisu marili za omladinski pogon pa su neki ljudi koristili da rade šta hoće. Mladi igrači iz Slobode svih ovih godina su išli džaba, nikakve obaveze nisu imali prema Slobodi. S praksom tih ispsisnica prekidamo".
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/ne-vole- ... nju/220156

-Laže Senad Mujkanović kad govori o bivšem predsjedniku i njegovoj sviti. Iz gore navedenih dokumenata jasno se vidi ko su bili ili jesu predsjednici tj. odgovorna lica u "Omladinskom pogonu FK Sloboda 1919". I polupismenom čovjeku je jasno da je ovo Udruženje zasebno pravno lice.

-Dokaz:
"Danom upisa u Registar UDRUŽENJE „OMLADINSKI
POGON FK SLOBODA 1919“, stiče svojstvo pravnog lica."(28.08.2012. godine)

Juniori 1: Denis Karić/Sakib Malkočević

Juniori 2: Gordan Džafić

Kadeti 1: Nermin Hasić

Kadeti 2: Izet Kunosić

Pioniri: Damir Đulić

Pretpioniri: Damir Đulić

Škola fudbala: Samir Kuduzović/Damir Đulić

Trener golmana: Mirza Hadžić

Trener - asistent: Ivan Kostić

Ekonom: Smajo Mehić
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 jan 2017, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 jan 2017, 18:28

Rezultati i stvarnost: Čiji je Omladinski pogon Slobode?
Autor: Desk - Aug 9, 2016

Nova sezona u Premijer ligi BiH počela je veoma uspješno za nogometaše Slobode, Tri utakmice, dvije pobjede, 7 bodova, trenutno na čelu tabele, zajedno sa Željom.
U sjeni ovih rezultata našli su se sjajni rezultati juniora i kadeta Omladinskog pogona Slobode, kojim uspješno rukovodi koordinator Sakib Malkočević, a koji kaže kako su ovi rezultati plod dobrog rada iz prošle sezone.
Juniori Denisa Karića na gostovanju su pobijedili Olimpic (4:1) i Vitez (1:0), dok su na Tušnju savlali Široki Brijeg (2:0). Prvi su s maksimalnim brojem bodova.
Kadeti Nermina Hasića su kao i prvi tim u tri kola skupili 7 bodova: u gostima Olimpic (3:1) i Vitez (4:0), kod kuće Široki Brijeg (0:0). U vrhu su tabele u svojoj konkurenciji.
Ovi rezultati, međutim, nemaju svoj eho u premijerligaškoj ekipi, s obzirom da je veza između kluba i Omladinskog pogona "FK Sloboda 1919." tek formalna. Prvi klub koristi račun Omladinskog pogona, preko njega obavlja pojedine transakcije finansijske, a ovaj pogon koristi i za pokriće prilikom licenciranja, kako bi se vidjelo da Sloboda ima mlađe selekcije.
Međutim, faktičko stanje je drukčije. Juniora i kadeta nema na pripremama prve ekipe, uprava Slobode nema obaveza prema Omladinskom pogonu u smislu osiguranja uslova za rad, treniranje, takmičenje…Primjerice, prva ekipa “blješti” opremom, dok Omladinski pogon kuburi i za loptama, a da se ne govori o sportskoj odjeći i obući.
– Svima nama u Omladinskom mpogonu žao je što uprava Slobode ne posvećuje više pažnje mlađim selekcijama. Jednostavno su se te veze pokidale, klub nema ni predstavnika u Omladinskom pogonu i da nema člnarine i sredstava roditelja fudbalera, teško da bi se mogli takmičiti – kaže koordinator Sakib Malkočević, koji s puno poštovanja govori o svojim saradnicima – trenerima mladjih selekcija: Denisu Kariću, Nerminu Hasiću, Mirzi Hadžiću, Izetu Kunosiću, Samiru Kuduzoviću, Damiru Đuliću, Nevzetu Hasanbašiću i Gordanu Džafiću.
Svi oni podsjećaju da juniori, kadeti i mlađi s ponosom nose ime Slobode, ali briga kluba o njima nije na istoj ravni.

slika

– Budućnost svakog kluba su djeca iz omladinskih pogona. Takve igrače možete vidjeti među našim konkurentima, u Sarajevu, Željezničaru, Širokom Brijegu, Zrinjskom i drugima, ali Slobodinih nema skoro nigdje. Igrača poniklih u našim selekcijama više je u drugim klubovima i vani nego u Slobodi. To je u profesionalnim klubovima s renomeom nezamislivo, a u Slobodi je stvarnost. Neću da mislim da je Omladinski pogon sadašnjoj upravi kluba zanimljiv jedino zbog računa koji koriste – navodi Malkočević.
Praksa u radu Omladinskog pogona je da se najmanje dva puta mjesečno organizuju radni sastanci o funkcionisanju tog pogona, na koje redovno pozivaju čelne ljude Slobode, ali nikada se niko nije pojavio ni na jednom sastanku.
Neshvatljivo je, također, da članarinu za treniranje plaćaju i juniori i kadeti Slobode, što nije slučaj u drugim premijerligaškim klubovima. U stvari, prva ekipa bez postojanja ovih selekcija ne bi se ni mogla takmičiti u Premijer ligi.
– Žao mi je što je takvo, mada smo u Omladinskom pogonu svjesni problema koje ima uprava Slobode oko prvog tima. Ali, u kontaktu smo s drugim klubovima i nikome nije jasno da Slobodu ne zanimaju njeni juniori ili kadeti. Nije jasno ni nama, premda svaka naša ekipa koja se takmiči na nivou BiH s ponosom predstavlja Slobodu. A u stvarnosti, naš pogon s prvom ekipom Slobode faktički nema ništa ili, da ne pretjerujem, ima vrlo malo – komentira koordinator Sakib Malkočević. (tl – Fotografije: fksloboda.ba)

........................................................................................................................................................................................................................

Malkočević svjesno prešućuje da je stvarna namjera osnivača Omladinskog Pogona "FK Sloboda 1919", bila i ostala fuzija sa drugim klubom .
Prava FK SLOBODA bi bila ugašena(zbog dugova) ,a OP" FK Sloboda 1919" bi se fuzionisao , kao što se vidi iz pokušaja fuzije sa Olimpicom ,("Sloboda 1919 Olimpic").

..............................................................................................................................................................................................................

Decembar 5, 2012
Fuzija Slobode i Olimpica: Potpisi na sljedećem sastanku u Tuzli
Danas je u Sarajevu održan drugi po redu sastanak između predstavnika FK Olimpic i FK Sloboda povodom fuzije ova dva kluba.

-Na sastanku su ispred Olimpica prisustvovali predsjednik kluba Nijaz Gracić, direktor Nermin Demirović, te Faruk Hadžović. Sa druge strane delegaciju Slobode predstavljali su Mersed Kovačević, Dževad Šećerbegović i predsjednik Skupštine, Mirsad Muharemagić.

Kako stvari stoje, fuzija je sve bliže, a i današnji sastanak na obostrano zadovoljstvo protekao je odlično.

Kako Bportal.ba saznaje, fuzija je gotovo pa završena stvar a do potpune finalizacije dogovora, preostao je još jedan sastanak u Općini, koji će kako stvari stoje biti samo formalnost. Tada bi se trebali staviti i potpisi na dogovor.

Sve češće se spominje i to da fuzija neće biti moguća prije ljeta, no, naši izvori nam kažu da bi Olimpic u crveno crnim dresovima i pod nazivom " Sloboda 1919 Olimpic " na Tušnju Premijer ligu igrao već od proljeća. Da li će FK Sloboda koja se takmiči u 1. ligi Federacije morati i okončati sezonu do ljeta, u mnogome zavisi od NS BiH.

(Bportal.ba)

.......................................................................................................................................................................................................

30.11.2014.(****)
Sportsko društvo ‘’Sloboda’’ danas slavi 95. rođendan

Danas u porodici udruženih sportskih klubova i sekcija Radničkog sportskog društva egzistira petnaest sportskih kolektiva:

1.Atletski klub “Sloboda Tehnograd”.................................................................................................. 2.Bokserski klub “Sloboda”.................................................................................................... (3.Fudbalski klub “Sloboda”).................................................................................................. 4.Hrvački klub “Sloboda”.................................................................................................... 5.Karate klub “Sloboda”.................................................................................................... 6.Klub ritmičke sportske gimnastike “Sloboda”................................................................................................... 7.Kuglaški klub “Sloboda”.................................................................................................... 8.Muzička sekcija – Tamburaški orkestar “Sloboda”............................................................................................. 9.Omladinski košarkaški klub “Sloboda”.................................................................................................... (10.Omladinski pogon “FK Sloboda 1919”)................................................................................................... 11.Plivački klub “Sloboda” ...................................................................................................... 12.Rukometni klub “Sloboda Solana”.................................................................................................... 13.Tenis klub “Sloboda”.................................................................................................... 14.Tuzlanski šahovski klub “Sloboda” ........................................................... 15.Ženski odbojkaški klub “Sloboda Tuzlafarm”

Preuzeto sa: http://****/sport/ostali-sporto ... ndan-foto/

.....................................................................................................................................................................................................

Obilježeno 97 godina Radničkog Sportskog Društva “Sloboda” Tuzla
SportAutor: Dino Durmić - 22. Decembra 2016. 16:31

U porodici udruženih sportskih klubova i sekcija Radničkog sportskog društva danas egzistira 13 sportskih kolektiva i muzička sekcija:

Atletski klub “Sloboda Tehnograd”
Bokserski klub “Sloboda”
Fudbalski klub “Sloboda”
Hrvački klub “Sloboda”
Karate klub “Sloboda”
Klub ritmičke gimnastike “Sloboda”
Kuglaški klub “Sloboda”
Muzička sekcija – Tamburaški orkestar “Sloboda”
Odbojkaški klub “Sloboda”
Omladinski košarkaški klub “Sloboda”
Plivački klub “Sloboda”
Rukometni klub “Sloboda Solana”
Tenis klub “Sloboda”
Tuzlanski šahovski klub “Sloboda”

Za razliku od proslave 95. rođendana SD Sloboda 30.11. 2014,na proslavi 97. rođendana SD Sloboda 22. Decembra 2016.izbrisan je iz porodice klubova SD Sloboda "fantomski" Omladinski pogon “FK Sloboda 1919”.Ovo je odlična vijest i velika pobjeda svih Slobodaša koji su se borili protiv gašenja FK Sloboda Tuzla.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 08 jan 2017, 07:12, ukupno mijenjano 28 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 jan 2017, 03:38

........slika

SJEĆANJE NA RAHMETLIJU

HAMDIJA HODŽIĆ - HODŽA

slika

07.01.2005. – 07.01.2017.

07.01.2005. Vijest o smrti Hamdije Hodžića-Hodže.
U Tuzli je u petak u večernjim satima u 59. godini života iznenada preminuo Hamdija Hodžic-Hodža, dugogodišnji sportski radnik, koji je najveci dio svog života posvetio saradnji i pomoci nogometu u tuzlanskoj Slobodi, gdje je učestvovao u svim strukturama kluba. Hodžića je smrt zatekla na mjestu clana Skupštine FK Sloboda, a u dugoj karijeri sportskog funkcionera imao je i licenctu menadžera UEFA i FIFA. Ostaće upamćen i kao veliki navijać "Santosa sa Tušnja", koji nije propuštao nijedan meć ma gdje je da igrala Sloboda.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 19 jun 2017, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 08 jan 2017, 12:06

sloboda72 je napisao/la:........slika

SJEĆANJE NA RAHMETLIJU

HAMDIJA HODŽIĆ - HODŽA

slika

07.01.2005. – 07.01.2017.

07.01.2005. Vijest o smrti Hamdije Hodžića-Hodže.
U Tuzli je u petak u večernjim satima u 59. godini života iznenada preminuo Hamdija Hodžic-Hodža, dugogodišnji sportski radnik, koji je najveci dio svog života posvetio saradnji i pomoci nogometu u tuzlanskoj Slobodi, gdje je učestvovao u svim strukturama kluba. Hodžića je smrt zatekla na mjestu clana Skupštine FK Sloboda, a u dugoj karijeri sportskog funkcionera imao je i licenctu menadžera UEFA i FIFA. Ostaće upamćen i kao veliki navijać "Santosa sa Tušnja", koji nije propuštao nijedan meć ma gdje je da igrala Sloboda.
Ovo je bio Slobodas koji se srcem volio klub...Nek' mu je vječni rahmet
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 jan 2017, 15:42

slika

Izvjestaj o blokiranim racunima u Registru transakcijskih racuna Centralne banke
Bosne i Hercegovine
Izvjestaj na dan: 05/01/2017

Izvjestaj se objavljuje na osnovu Odluke Upravnog vijeca CBBH broj: 96/12 od 04.10.2012.
Za ispravnost podataka odgovorne su finansijske institucije koje su dostavile podatke u Registar

................................................................................................................

JIB - Jedinstveni identifikacioni broj firme.......................................................................................4209193610006

Broj racuna ,Naziv firme, Banka....3383002250593922.. FUDBALSKI KLUB "SLOBODA" TUZLA- ...UNICREDIT BANK d.d. MOSTAR
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 jan 2017, 21:05

Bez objašnjenja: Jagodić umjesto Omerovića u stručni štab Slobode uvrstio Hasića

slika

Uoči početka priprema za drugi dio sezone, trener Slobode Vlado Jagodić u stručni štab ekipe, umjesto dosadašnjeg pomoćnika Nedima Omerovića, uvrstio je trenera iz omladinskog pogona Nermina Hasića.

Jagodić nije objasnio zbog čega je Omerović prebačen u omladinski pogon. Omerović je kod Husrefa Musemića bio prvi pomoćnik, a tokom tri utakmice nakon ostavke Musemića (Metalleghe, Sarajevo, Radnik) kotirao je kao v.d. prvog trenera, radeći zajedno s Emirom Spahićem i Mirsadom Dedićem.

-Smatram da Sloboda ima kvalitetne trenere i stojim iza svih odluka, pa tako i iza stručnog štaba. Amir Spahić, koji završava za profi licencu, bit će moj prvi asistent, Nermin Hasić drugi, dok će trener-specijalista za rad s vratarima biti Mirsad Dedić, objasnio je Jagodić.

Stručnjak koji je preuzeo "kormilo“ kluba nakon niza ostavki u Slobodi, a potom je ostvario seriju od desetak pobjeda uz samo jedan poraz, svojevremeno je rekao da neće mijenjati stručni štab, mada je nagovijestio da su promjene uvijek moguće.

Omerović je u izjavi za Fenu kazao da ne želi komentirati odluke "više instance“, te da će kao uposlenik kluba prihvatiti svaku odluku koju donesu uprava ili šef struke. Napomenuo je da ni njemu nije objašnjeno zbog čega je prebačen u omladinski pogon Slobode, gdje još nije raspoređen.

Jagodić je istakao da neće dovoditi fizioterapeuta s obzirom na to da Sloboda ima dobru saradnju s Fakultetom za tjelesni odgoj i sport iz Tuzle. Najavio je da će koristiti znanje i usluge profesora Alena Kapidžića, te Jasmina Zahirovića "koji se bavi drugim vidom rada“.

- S njima ću ekipu pripremiti za nastavak šampionata bolje nego do sada kako bismo došli do cilja, a to je Liga za prvaka i eventualno plasman u Ligu Evrope - kazao je Jagodić.

(Bportal.ba)
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:18, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 jan 2017, 22:00

Vlado Jagodić na Tušanj dovodi napadača koji je prošao školu Red Bull New Yorka i Sochauxa
Objavljeno 07.01.2017 19:20

Trener tuzlanske Slobode Vlado Jagodić, na Tušanj će gotovo sigurno dovesti napadača.

Jagodić je u potrazi za mladim i robusnim špicem, a kako saznaje portal “****”, blizu Tušnja je Ismar Tandir.

slika

Ismar Tandir karijeru nastavlja u Srbiji .Potpisao za Javor .Datum: 2016-07-15

Tandir ima 21 godinu, a posljednji angažman imao je u Javoru. Ovaj napadač za klub iz Srbije sakupio je četiri nastupa od ljeta i nije se upisao u strijelce, a odnedavno je slobodan igrač. Pored Javora, u profesionalnoj karijeri Ismar Tandir nosio je i dres islandskog Breidablika. Ponikao je u akademiji Red Bull New Yorka, iz čijih je redova stigao u Evropu, potpisavši za Sochaux iz Francuske.

(N.S./****)

.....................................................................................................................................................

Ismar Tandir - TRANSFERMARKT
http://www.transfermarkt.com/ismar-tand ... ler/253814

.......................................................................................................................................................

Selektori Jagodić i Karačić objavili spiskove igrača
Objavljeno: 07. 08. 2014 -
Autor: Fena

-Selektori mlade (U-21) i juniorske (U-19) reprezentacije BiH Vlado Jagodić i Toni Karačić, objavili su spiskove igrača za kontrolnu utakmicu koja će biti odigrana 12. avgusta u Vogošći.

-Jagodić je za taj susret pozvao sljedeće igrače: Nikola Vasilj (Zrinjski), Kenan Pirić (Sloboda), Haris Muharemović (Sarajevo), Dženan Bureković (Čelik), Abdel Metalsi (Vitesse, Holandija), Renato Gojković (Čelik), Jozo Špikić (Rijeka, Hrvatska), Damir Sadiković (Željezničar), Miljan Govedarica (Slavija), Nikola Jelisić (Bayern, Njemačka), Faris Handžić (Sarajevo), Fedor Predragović (Borac), Muhamed Plakalo (Olimpic), Boban Lazić (Olympiakos, Grčka), Riad Bajić (Željezničar), Ismar Tandir (Sochaux, Francuska), Siniša Saničanin (Rudar Prijedor), Semir Musić (Travnik).
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 nov 2018, 20:19, ukupno mijenjano 5 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.