Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Feldmarschall
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Feldmarschall » 28 dec 2016, 12:16

Ne slažem se da izumiru, pogotovo ne u kulturama koje njeguju taj stil igre poput Italije, Španije pa i Njemačke u novije vrijeme, samo ih je strašno teško odgojiti. Većina je već u ranoj fazi karijere vezana za najbolje klubove i samo ih neka greška ili previd uprave može natjerati na mijenjanje sredine. Najbolji primjer po meni je Verratti. Na svaki pomen transfera gazde samo kažu - nema šanse.
Imajući to u vidu mislim da Mourinho neće ići po direktnu zamjenu, nego nekog Matića, a da će Pogbi na leđa vremenom sve više stavljati teret organizacije igre. Iako, iskreno se nadam da griješim po pitanju ovog zadnjeg.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 dec 2016, 12:37

Naravno da izumiru, pa na prste jedne ruke mozes nabrojati kompletne veznjake pa cak i top potencijale slicnog profila.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 28 dec 2016, 13:10

Izumiru onda i špicevi jer nema nikog ko može uskočiti u Ibrahimovićeve kopačke i lijevi i desni bekovi jer se godinama krila s manje ili više uspjeha pretvaraju u bekove u nemogućnosti pronalaska zamjene i štoperi čim Stones košta 50 miliona, a Soton zadovoljno trlja ruke timareći Van Dijka. Odlazak Xavija za Barcelonu nije značio da ne postoje više playmakeri, nego da ne postoji drugi Xavi. Čisto pitanje kvalitete. Verratti je došao u PSG iz Pescare, Weigl u Dortmund iz Minhena 1860, Kimmich u Bayern iz RBL. Sve redom drugoligaši. Da nije bilo kvalitetnog scoutinga i vjere u njihove mogućnosti u formativnim godinama karijere bog zna gdje bi sad bili.

Problem s modernim Unitedom je što se razmišlja da će novih 50 miliona riješiti sve postojeće probleme, umjesto da se malo rizikuje i dobije igrač koji će nositi tim narednu deceniju i više. Istina je da su Kroos, Modrić, Verratti i ekipa danas nedostupni, ali eto ispregovaraj Llorentea ili Diawaru ili Keitu, ukaži im povjerenje pa vidi gdje ćeš završiti. Možda fulaš, možda dobiješ novog lidera ekipe. Ako nećeš ići tim putem onda uzmi najbolje što tržište nudi, bez kompromisa i gledanja iza leđa i uklapaj novi djelić kako znaš i umiješ.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 dec 2016, 13:19

Ovaj United vec ima potencijale - na beku (Shawa), veza (Mensah) te napad (Martial i Rash). Previse bi bilo kada bi sada zamjenu za Carricka gledali kroz ovu prizmu pa uspije /ne uspije za par sezona. To je strasno zahtjevna pozicija mozda i najzahtjevnija u ekipi. Ak krilo ne radi, moze se kompenzirati, bek takodjer mozes zamaskirati, pa i amf, ali zadnji vezni kada izda rusi se kompletan sistem.

Da Verrati je dosao iz Pescare, samo je razlika sto je tadasnji PSG doveo Mottu bas te sezone kada je i Talijan doveden, znaci rizik sveden na min.

Upravo zbog tog znacaja kako Carricka (u sustini pozicije sa jedne strane) a tako i zamjene iste treba dovesti full paket.

E sad, poenta je, ak vec nema tog profila onda traziti drugaciji ali da odskace u defanzivi, fizikalijama te ofanzivnom uticaju, a tu je Fabinho pravi.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 28 dec 2016, 13:27

Je li Fabinho onda najbolji na tržištu? Hoće li se pogoditi s njim kao što je recimo Chelsea ljetos pogodio sa Kanteom? To je bio zicer. Može li i United poentirati na sličan način?
Asteriks je napisao/la: E sad, poenta je, ak vec nema tog profila onda traziti drugaciji ali da odskace u defanzivi, fizikalijama te ofanzivnom uticaju, a tu je Fabinho pravi.
Tek ovakvih nemaš petoricu. :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 dec 2016, 13:32

Fabinho nosi ovaj strasni Monaco a vec je prosle sezone poceo igrati na ovoj poziciji.

Ofanzivni uticaj je bonus a naravno pojacanja filtrirati pa u slucaju nedostatka tog segmenta traziti sto agilnijeg, jaceg i defanzivno boljeg dm-a.

Mendes je agent pomenutog, pa mislim da imamo dobre sanse.

Imas onda onog Jorginha, itd.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 28 dec 2016, 14:02

Evo Pep hoce Wigla,pf

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 dec 2016, 14:31

Format je napisao/la:Evo Pep hoce Wigla,pf

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Logicno. Treba brzo reagovati ko god ga hoce, decko je perfektan.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 28 dec 2016, 14:39

Nadam se da će Giggs odyebati Swansea i krenuti sa normalnim timom, makar i iz Championshipa.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 28 dec 2016, 14:42

Devi1 je napisao/la:Nadam se da će Giggs odyebati Swansea, i krenuti sa normalnim timom, makar i iz Championshipa.
Slazem se jednom su ga odbili nek on sad njih

Bolje mu je da ceka na West Ham koji ce uskoro biti slobodan jer je tim s puno vise potencijala nego Swansea
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 28 dec 2016, 15:34

Milina čitati zadnje 3 stranice ove teme i to uz :kafa: , svaka čast momčine.

Nadam se da Giggs neće preuzeti labudove. Šta mu to treba u karijeri? Swansea ili WH, ista stvar. Neka ide u C'ship ili u League 1 pa nek' oštri zanat.

WH mi je i dalje neubjedljiv. Čini mi se da mi mogli zaredati 3 poraza u ligi. Ako protiv Leicestera zijane slabe su im šanse i protiv nas i protiv naših komšija. Pobijediti Swansea ništa ne znači jer su oni odron od ekipa ala Villa prošle sezone.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 dec 2016, 15:38

Jbte I ovaj WHU ce tacno uci u formi do utakmice s nama. xD
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 28 dec 2016, 15:48

Rooney88 je napisao/la:Jbte I ovaj WHU ce tacno uci u formi do utakmice s nama. xD
Oni su već u formi. Onaj remi s Liverpoolom ih je pročepio a od tada su upisali 3 vezane pobjede. Mentalno su u igri i vratili su nekoliko igrača koji su im nedostajali na startu sezone ali opet, meni to ne znači mnogo. Čekam tekmu protiv lisica da dam svoj sud. Može biti da sam ih podcijenio ali vidjet ćemo. Nama 3 bobe trebaju i s odmornim Carrickom, Ibrom i Mikijem ne sumnjam da ćemo ih osvojiti. To sad znači da bismo trebali odmoriti bar Carricka i Ibru ali M'boro mi djeluje kao prava nagazna mina.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 28 dec 2016, 16:04

Feldmarschall je napisao/la:Izumiru onda i špicevi jer nema nikog ko može uskočiti u Ibrahimovićeve kopačke i lijevi i desni bekovi jer se godinama krila s manje ili više uspjeha pretvaraju u bekove u nemogućnosti pronalaska zamjene i štoperi čim Stones košta 50 miliona, a Soton zadovoljno trlja ruke timareći Van Dijka. Odlazak Xavija za Barcelonu nije značio da ne postoje više playmakeri, nego da ne postoji drugi Xavi. Čisto pitanje kvalitete. Verratti je došao u PSG iz Pescare, Weigl u Dortmund iz Minhena 1860, Kimmich u Bayern iz RBL. Sve redom drugoligaši. Da nije bilo kvalitetnog scoutinga i vjere u njihove mogućnosti u formativnim godinama karijere bog zna gdje bi sad bili.
Kimmich je u Bayern došao iz Stuttgarta, u Leipzigu je bio ranije, ali ok zna se poenta :mrgreen:

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 28 dec 2016, 16:15

Rooney88 je napisao/la:Jbte I ovaj WHU ce tacno uci u formi do utakmice s nama. xD
Ma ne vjerujem da će to imati nekog velikog uticaja. Mislim da smo mi ekipa koja je uz Chelsea u najboljoj formi trenutno, ne bi trebalo biti problema ako Zlatan odluči da zabije koji zicer. Btw frapantna činjenica: da je Zlatan pogađao zicere koje inače pogađa, sada bi bio 4-5 golova ispred Coste :crazy:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 28 dec 2016, 16:42

Samo protiv Burnleya je promasio 4 zicera i plus 2 solidne prilike
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 28 dec 2016, 16:44

Treba dobiti Boro što lakše pa onda idemo dobit ove Čekićare
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 28 dec 2016, 17:01

Policeman je napisao/la:Samo protiv Burnleya je promasio 4 zicera i plus 2 solidne prilike
Pa ovo je nevjerovatno, koliko nesreće na ovoj tekmi :urnebes: Rekao sam 4-5 golova da ne bih pretjerao, sigurno da ih je mogao postići više.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 28 dec 2016, 17:03

slika
:rol:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 28 dec 2016, 17:12

Nitro je napisao/la:
slika
:rol:
:tokralju:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.