NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2016, 18:35

Curry na slici??

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 26 dec 2016, 18:36

NEZALAGANJE je napisao/la:Curry na slici??
Yes
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2016, 18:46

Sarmelino je napisao/la:
Yes
Pa koji mu je?Uopste mi ne djeluje dobro ove sezone.Razumijem da iz vise razloga ne moze ponoviti proslogodisnju sezonu,ali ovo sto pruza ove,ne izgleda bas najbolje.Cesto mi djeluje prepasivno.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 dec 2016, 19:03

NEZALAGANJE je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:
Yes
Pa koji mu je?Uopste mi ne djeluje dobro ove sezone.Razumijem da iz vise razloga ne moze ponoviti proslogodisnju sezonu,ali ovo sto pruza ove,ne izgleda bas najbolje.Cesto mi djeluje prepasivno.
ne moze covjek da vjeruje zbog koga je on postao druga opcija ekipe :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 dec 2016, 19:07

Sarmelino je napisao/la:
Yes
Priznao je poslije utakmice da ga je frustriralo sto je izvadjen iz igre, mozda je to razlog.

A jbg nije tako lagano prilagoditi se da dijelis parket sa jos jednim superstarom. Pomalo zanemarena stvar, sjetimo se James-Wade situacije.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 dec 2016, 19:15

:kafa:
KK_Bosna je napisao/la: ne moze covjek da vjeruje zbog koga je on postao druga opcija ekipe :mrgreen:
:rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2016, 19:51

KK_Bosna je napisao/la: ne moze covjek da vjeruje zbog koga je on postao druga opcija ekipe :mrgreen:
:lol: :lol: Dobar,dobar. Ma pasivan mi je i kad je Durant van parketa.To me cudi.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 dec 2016, 20:19

Po meni su Warriorsi cak i previse podredili igru Durantu i Curry vise ne igra toliko onu ulogu u kojoj je brutalan. Eto sinoc npr nije bilo nijednog jedinog visokog picka za Stepha (a to je ono to je Warriorse prosle godine ucinilo onakvim strojem) i bila je ona jedna situacija kad Steph pravi blok za Thompsona cini mi se i dobija prilicno jak udarac od Shumperta ja msm. Obzirom na to da on nije neki fizikalac, takvi sve cesci udarci koje dobija pri postavljanju blokova i slicnog ostavljaju prilican uticaj na njegovu igru opcenito. Steph i dalje u sebi ima one igre od prosle sezone ali u ovakvoj ulozi gdje je Durant dobio puno vise paznje u napadu i Steph mora vise "raditi" za njega on tesko da moze prikazati najbolje igre. Moguce je da Warriorsi igraju RS tako da sto je moguce vise uklope KDa u svoje akcije i daju mu sto vise lopti, a da onda u PO igru prilagode malo vise Stephu i dadnu mu da igra ono u cemu je najbolji.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 dec 2016, 20:29

Epidaurus je napisao/la:Moguce je da Warriorsi igraju RS tako da sto je moguce vise uklope KDa u svoje akcije i daju mu sto vise lopti, a da onda u PO igru prilagode malo vise Stephu i dadnu mu da igra ono u cemu je najbolji.
a moguce je i da se desi ono sto su mnogi predvidjali: premalo je jedna lopta za takve tipove igraca... KD je imao takvog istog u OKC-u pa znamo kako su prolazili...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 dec 2016, 20:42

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Moguce je da Warriorsi igraju RS tako da sto je moguce vise uklope KDa u svoje akcije i daju mu sto vise lopti, a da onda u PO igru prilagode malo vise Stephu i dadnu mu da igra ono u cemu je najbolji.
a moguce je i da se desi ono sto su mnogi predvidjali: premalo je jedna lopta za takve tipove igraca... KD je imao takvog istog u OKC-u pa znamo kako su prolazili...
Zanimljiv izbor riječi za ekipu kojoj nije strano imati 40+ asistencija na meču
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 26 dec 2016, 21:06

@adriano , nisam uzeo GSW u usta , a kamoli Curry-a , kada sam ja nesta svrsavao na Curry-a ? , prosle godine jesam uzivao i to je jedina godina od kada je bht uveo prvi put adsl (krao sam sifre) da sam gledao neki drugi klub vise nego lakerse i jesam uzivao sam .
Chicago sam mrzio navijao uvijek u finalima protiv njih i Pipena sam mrzio i sve istale osim Jordana kojeg sam postovao ali nisam volio ,pa sam propustio tu sezonu 72-10 , ova je isto bila za pamcenje i efikasnost nekog igraca bolja nego Jordan 80-tih , Wilta nisam gledao pa ne mogu uporedjivati , show time lakerse sa kaseta i sa youtube snimaka , to sam prestao gledati 2008.
Ja jos kazem nije zasluzio all star ove godine jer je zapad krcat playevima koji imaju bolju sezonu od njega Harden , Westbrook , Paul i Lillard.

Kerr se sinoc kao nesta vadi optuzuje igrace , sramota da izgube 14 razlike , mentalno se moraju uzdignuti ako hoce titulu , jer ako ostanu na ovom nivou Cleveland opet uzima. Mentalno Thomson je jedini flegman , njemu svejedno zbog toga ga je i James cuvao , ostali ni da naprave ni jednu akciju , ja bih napraio najmanje 5 akcija iz kojih bi imao ili Duranta ili Currya ili Thomsona kao slobodne ili makar u mismachapu.

@kk_bosna , hajde Jose te je ispravio , jajvi ba GSW , Phoenix i Sacramento rivali ??? wtf ? :wtf: , Sacramento nam bio 2-3 sezone kada su imali bolji omjer u regularnoj sezoni ali to je sve. Kakav GSW ??? pa nije ovo NFL da se gledaju konferencije ?

Uredu za LAC zelim im uvijek sve najgore uvalili se u grad jos nam upropastili Kobe-a to im ne mogu halaliti , jer onim propalim trade-om za Paula sve je krenulo niz brdo i onda Pringles i povreda tetive i nakad isti Kobe vise :cry: tada onda glup trade za Nahsa koji nam je sje*ao pickove i Howarda , cccccc

Znaci samo Boston prirodno , jer su nam jedini blizu , onda LAC i onda jos samo San Antonio vise zbog duela Kobe - Duncan : 5-5 , mada je neposteno jer Kobe nije imao ni priblizno stabilnu ekipu nitije Phill svo vrijeme tu bio kao Pop .

Valjda uvedu uskoro da nema zapad - istok , ovako stvarno neposteno prema SAS, LAC i HOU , a i Clevealnd se samo zagrije za finale.
Prije je makar bio jos jedan tm pa svaka cast Clevelandu sto su izbacili Detroit , pa je 2008-2010 bio tu Boston i Orlando . kasnijeje povreda Rosea sprijcila da Miami ima vecu prepreku , mada svaka cast Vogelu i Georgeu , kada su sa drvetom Hibertom i onim duvacem u uho ludjakom kao 2 i 3 opcijom zadavali kakve takve probleme Miamiu do finala. Ovo je sad presmjesno , Toronto kao glavni izazzivac bukvalno nema ni jednog igraca ni za Irvibga ni za Jamesa da ih cuva.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 dec 2016, 21:19

Brokula je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
Zanimljiv izbor riječi za ekipu kojoj nije strano imati 40+ asistencija na meču
Fakat. Ni slicna situacija.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 dec 2016, 21:27

:lol: :lol: Dobar,dobar. Ma pasivan mi je i kad je Durant van parketa.To me cudi.[/quotea

ajd sto je druga opcija,nego je bacio 2,3 cigle :) onu jednu pogodi pred kraj i odmah ono njegovo kurcenje...mozda je najbolje da klay bude 1 opcija :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2016, 21:30

Hmmm... Ne bih se slozio sa vasim konstatacijama i blizi sam razmisljanju @kkbosna.Broj ass. ne pokazuje da im je malo jedna lopta,ali isto tako treba racunati da je to za 43 FGM i da ukljucuje CIJELU ekipu.Ako se doda tome da je sada Durant primarni ball handler,ostali se moraju navici na druge uloge,posebno jer ti jaci timovi nece dozvoliti lake poene(na kojima se ass.najvise i nabijaju),sto ostavlja bez lopte Currya.Klay i onako sutira cim je dotakne.
EDIT:Usage Currya nece potvrditi ovu moju tvrdnju da on ostaje bez lopte,ali protiv top 5 ekipa lige GS ima 1-3 omjer i u svakoj je Curry djelovao zapostavljeno,dok je Durant vodio.To je nesto na cemu moraju poraditi.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 27 dec 2016, 00:11

slika
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 dec 2016, 00:39

NBA: 2 errors made in Cavs' favor in last 2 minutes of Christmas game

uglavnom NBA je priznala grešku , da je bio faul ;)

http://www.espn.com/nba/story/_/id/1835 ... e-warriors

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 dec 2016, 00:43

Pa kome ono na kraju na Durantu nije bio faul, on il nema oci il nema pojma o kosarci. Jedna stvar je da je on primio loptu, krenuo na kos i bio fauliran, to je meni i logicno da se ne svira jer se takve stvari na kraju ne sviraju al da se ne svira faul koji ga je onemogucio da uopce primi loptu, to mi je apsolutno suludo i van pameti.

Sto se Jamesovog vjesanja na obrucu tice, tu po meni nema potrebe da se u utakmici sa ovolikim nabojem svira tehnicka al sam 100% siguran da bi se ovdje kmecalo da je to npr uradio Green i da njemu nije svirana tehnicka.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 dec 2016, 02:06

A po cemu se razlikuju ta dva faula ako su i jedan i drugi cisti faulovi?,po meni je cista glupost ne svirati nesto ocito,bez obzira da li je krenuo ka kosu ili nije,ajde ako je situacija fifti-fifti u zavrsnici pa progutas pistaljku,ali ako je ocito onda bi se trebalo i svirati.Uostalom tim nepisanim pravilom da suci ne sviraju nista u zavrsnici najvise su zakinuti igraci kojima je najveci forte ulaz pod kos npr.James ili Russ.Krenes da rijesis utakmicu lik ti prvo napravi faul tjelom onda te jos i doda sakom po ruci i nista.To nije pravedno,isto kao da u fudbalu neko te saplete u 92 minuti u sesnestercu i sudija nece da svira zato sto je last minut,a da je situcaja bubam u 72 onda je bez beda penal,meni to nije u redu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 27 dec 2016, 02:40

Karma je cudo. Duvaj ga zmijo durante
ionako nebitna tekma cim james odigra samo 40min ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 dec 2016, 09:38

slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.