Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Bassha » 24 dec 2016, 20:39

Keno 4p za 8min
Vrabac 10p,9p,6sk za 29min
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Anatomija
Kontakt:

Post Postao/la Anatomija » 24 dec 2016, 20:47

Vrabac dosta dobar veceras, 0 izgubljenih lopti,borben, još samo da ne izbacuje cigle bio bi top.Nadam se da nije trenutni nalet.
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.

Carpe diem!

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 24 dec 2016, 21:11

Dobre i procente je imao veceras,generalno dosta dobar.Sut se moze koliko toliko doraditi,ima dobar ulaz,dobru odbranu,samo taj sut i broj izgubljenih lopti da svede na minimum.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 26 dec 2016, 14:43

Evo vise minuta za Sulejmanovica nakon sto su pustili Zizica da ode. Bez obzira i da dovedu jednog centra, tesko da moze biti bolji od Zizica. Ja sam nesto nedavno citao da bi Zubcic mogao doci u Cibose, mada cisto sumnjam u to, a i on je vise cetvorka. Sve u svemu, preglupa odluka Cibonine uprave, ali mene licno ovo ipak raduje zbog naseg Sulje. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 26 dec 2016, 15:26

kobe24 je napisao/la:Evo vise minuta za Sulejmanovica nakon sto su pustili Zizica da ode. Bez obzira i da dovedu jednog centra, tesko da moze biti bolji od Zizica. Ja sam nesto nedavno citao da bi Zubcic mogao doci u Cibose, mada cisto sumnjam u to, a i on je vise cetvorka. Sve u svemu, preglupa odluka Cibonine uprave, ali mene licno ovo ipak raduje zbog naseg Sulje. :D
Zubcic je u Nizhny Novgorodu..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 dec 2016, 19:21

kobe24 je napisao/la:Evo vise minuta za Sulejmanovica nakon sto su pustili Zizica da ode. Bez obzira i da dovedu jednog centra, tesko da moze biti bolji od Zizica. Ja sam nesto nedavno citao da bi Zubcic mogao doci u Cibose, mada cisto sumnjam u to, a i on je vise cetvorka. Sve u svemu, preglupa odluka Cibonine uprave, ali mene licno ovo ipak raduje zbog naseg Sulje. :D
Pomnije se zoric, ali ja bi volio da emir ima više minuta na 4
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 26 dec 2016, 20:03

nerminh74 je napisao/la:
Pomnije se zoric, ali ja bi volio da emir ima više minuta na 4
Procitao sam i ja nesto, ne znam ima li istine u tome. Slazem se apsolutno, ne vidim ga uopste na poziciji centra, a pogotovo ne vidim od njega neku korist reprezentaciji ako se i definitivno bude profilisao na petici.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 dec 2016, 20:22

Emir sada ima veoma široku lepezu napadačkih akcija od pick and rolla, pick and popa, igrom leđima, borbu pod košem (popularni "odbijanci"), ali ga za nešto više koči sindrom sporih nogu i zbog toga je i osrednji u obrani na 4, a kada igra protiv dobrih centara ima problema sa visinom i snagom
Da ima motoričke sposobnosti o srednjeg EL igrača vrlo brzo bi legitiman kandidat za bolje EL klubove (da bogdom nije otišao u Barcelonu nego da je koju godinu ostao u olimpijci bio bi barem eksplozivniji), ovako će biti dobar eurocup igrač koji će nekada dogurati do o srednjeg EL kluba i biće igrač kojem nikada neće biti definirana pozicija
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 26 dec 2016, 20:32

Ko je ovaj Dejan Kovačević u Bayernu 96' godište igra PF bude u rosteru, ali slabo dobija minute?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 26 dec 2016, 20:36

nerminh74 je napisao/la:Emir sada ima veoma široku lepezu napadačkih akcija od pick and rolla, pick and popa, igrom leđima, borbu pod košem (popularni "odbijanci"), ali ga za nešto više koči sindrom sporih nogu i zbog toga je i osrednji u obrani na 4, a kada igra protiv dobrih centara ima problema sa visinom i snagom
Da ima motoričke sposobnosti o srednjeg EL igrača vrlo brzo bi legitiman kandidat za bolje EL klubove (da bogdom nije otišao u Barcelonu nego da je koju godinu ostao u olimpijci bio bi barem eksplozivniji), ovako će biti dobar eurocup igrač koji će nekada dogurati do o srednjeg EL kluba i biće igrač kojem nikada neće biti definirana pozicija

To je to, sve si rekao. On sam mora shvatiti da nema gotovo nikakvu perspektivu na petici i da svoj kosarkaski upgrade usmjeri na igranje cetvorke. Neophodno mu je prije svega da smrsa, jer ima ogromno tijelo (plus uzasno spore noge) i tesko mu je da isprati brze cetvorke, a onda da poradi na atletici i svemu ostalom. Ja vjerujem da se moze razviti u solidnu cetvorku i da te nedostatke moze donekle ispraviti i nadomjestiti nekim drugim kvalitetama. Na sutu isto tako moze jos puno raditi. Ima lijep (i dosta spor) izbacaj, ali se cesto desi da ispali ciglu nakon pogodjene trojke.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 27 dec 2016, 21:28

Cibona gubi 24 razlike, a Emir dobro iskoristio odlazak Zizica, 12p,8sk i najbolji je strelac cibone za sada
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 27 dec 2016, 21:42

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 04:45, ukupno mijenjano 1 put.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 27 dec 2016, 21:43

Bassha je napisao/la:Cibona gubi 24 razlike, a Emir dobro iskoristio odlazak Zizica, 12p,8sk i najbolji je strelac cibone za sada
14 poena,10 skokova,2 asista.Jedini djelovao zaintersovan za igru,haman da se odrazila na ekipu ova posljednja desavanja u Ciboni.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 dec 2016, 21:50

PerryFred je napisao/la:Sulejmanović 14 poena, 10 skokova i 2 asistencije za 26 minuta.
Steta sto je ona trica bukvalno iscurila iz obruca, a i ova dva promasena slobodna mu nisu trebala... :D Bilo bi to 19, mada je i ovako odigrao sasvim dobru partiju. Igra, realno, na poziciji za koju mu treba jos minimalno 5 cm, bori se kao lav i nekako to snagom pokusava nadomjestiti. Na momente izgleda stvarno odlicno, za nadat' se da ce iskoristiti ovaj odlazak Zizica (ko god dodje, nece imati ovlasti kao on sto je imao) i da cemo aBd gledati sve boljeg i boljeg Emira.

Miralem veceras protiv Muse sasvim dobar, nije puno ni igrao, niti forsirao. Sa lakocom je rjesavao situacije u reketu Cedevite. Sazrio je on za ABA ligu, definitivno.

Musa mi se nije svidio kako je odigrao, los procenat suta, ponovo isti problemi o kojima se ovdje stalno pricalo. Valjda sada pojaca treninge i popravi najocitije nedostatke u svojoj igri.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 27 dec 2016, 21:54

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 04:45, ukupno mijenjano 1 put.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 27 dec 2016, 22:01

:thumbup:

Ma citao sam tamo po HR forumima da bi on najvjerovatnije trebao doci, ali eto ne procitah nigdje nista zvanicno. U svakom slucaju, Luka je u poznim godinama, sigurno nece imati 30+ min koliko je Ante igrao. O trenutnoj kvaliteti njih dvojice ne treba ni pricati. Mozda ce Suljo sada nekad igrati i na 4, sto bih ja vise volio (nego da ga forsira samo na 5).

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 dec 2016, 19:13

Trenutno na AS1 igraju Cibona ( Sulejmanovic ) - Partizan ( Vrabac, Karahodzic )
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 dec 2016, 20:04

Bassha je napisao/la:Trenutno na AS1 igraju Cibona ( Sulejmanovic ) - Partizan ( Vrabac, Karahodzic )
Za sad obojica igraju dosta dobro.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 dec 2016, 20:26

kobe24 je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Trenutno na AS1 igraju Cibona ( Sulejmanovic ) - Partizan ( Vrabac, Karahodzic )
Za sad obojica igraju dosta dobro.

Dobar Emir,napreduje..Vrabac ima dobrih poteza pa ga malo ponese i zavrsi na klupi :D

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 30 dec 2016, 20:26

Mene Sulejmanovic neodoljivo po stilu igre podsjeca na Felipe Rejesa, jos kad bi Emir postao jedno 80% Rejesa, ja bih bio presretan... :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic, TripleThreat i 24 gosta.