I ja pratim (da ne kažem navijam) Lakerse od 1989. godine, pa se pitam: otkud to da su Lakersima najveći rivali ovi pobrojani?KK_Bosna je napisao/la:me ljudi, niko i ne govori da je irving bolji od curryja (a i ako bude govorio brisem jer je za to svastara), neupitno je ko je bolji kao igrac trenutno...
poenta je da "navijaci" lakersa istinski navijaju za golden state jer "igraju lijepu kosarku" i "imaju najnezaustavljivijeg igraca svih vremena" i brane neodbranjivo i izmisljaju neke povrede curryja kada ovaj odigra slabo i najavljuju operacije koje se, naravno, ne dese jer curry je pravi sportista i ne trazi izgovore za poraze vec se trudi da igra sto bolje i da tako zacepi usta hejterima (kojih naravno ima jer je covjek u protekle dvije sezone jedini dosao u kontekst da se moze reci da je najbolji kosarkas na planeti, tj. da neko smatra da je on, neko da je james)...
zamislite samo da zeljo cucne i bori se za opstanak, a sarajevo i borac za prvaka... i da manijaci pocnu navijati za sarajevo "jer igraju lijep fudbal"... postoji strucni naziv u medicini za to![]()
ja sam navijao za lakerse i kad su igrali jones i peeler, shaq i kobe, i kad su igrali mihm i smush, i sad kad igraju bezmozgov i clarkson... i sto se mene tice, boli me k ko ce osvojiti, sve dok to nisu boston, clippersi, sacramento, golden state i phoenix. to su nam najveci rivali i nijedan navijac lakersa ih ocima ne moze smisliti.
Za Ceticse se slažem i to su jedini "najveći" rivali Lakersima. Ovi ostali su samo rivali iz iste divizije (a i to od 2004. kad su formirali ovaj sad sistem), ali zvati tamo neke Kingse ili Sunse najvećim rivalima, nema šanse. Čak i gradski rivali Clippersi su Lakersima bitni kao i Barceloni - Espanol.
Jedino bi se još Spursi mogli nazvati tradicionalnim rivalima Lakersa (iako i ta tradicija ne seže daleko), jer su to dvije najuspješnije franšize zadnjih 20-tak godina.
Ali po mom mišljenju: Boston, pa 10 mjesta prazno, pa Spursi, pa opet velika provalija do Bullsa, Knicksa itd.
Tako da je i meni svejedno ko će biti prvak, ako to nisu Lakersi ili Celticsi (za koje mi ne bi bilo svejedno između ostalog jer jedva čekam tu 17. titulu da se napokon i po tom aspektu pokaže ko je najuspješnija franšiza), ali u finalu obično podržavam ekipu sa Zapada.