NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Steph Curry je bio prva opcija i najbolji igrac Golden Statea koji je 2015. uzeo titulu. Izjaviti da je odigrao lose finale te godine je notorna glupost. Kyrie Irving prije dolaska Jamesa nije bio u stanju uvesti Cavse u PO na vjerovatno najjadnijem istoku ikad.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Blatt je bolji trener sigurno, ali je Lue ono sto je njima trebalo. Tj da trener ne pokusva nista reci Jamesu, da James ima svoju autonomiju ..lumani je napisao/la:Adriano jos cekam na odgovor tko je bolji trener Lue ili Blatt!
Sto se tice ovih sto se prepiru oko currya i Irvinga to su vazda isti..Niti je Curry bio najbolji igrac lige,niti ce Irving biti...Irving je veci killer a to govorim evo sada 2,3 godine a Steph je killer kada ga krene...Nego gdje su oni sto su Jamesa godinama ismijavali?
blatt se pokazao dovoljno koliko zna/ne zna... zato ga niko nije ni pomislio zaposliti makar kao pomocnika, pa je otisao da vodi darusafakuadriano_leite je napisao/la:@lumani, Blatt je za mene bolji trener, ali nije imao dovoljno vremena i simpatije Jamesa da to pokaze.

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- adriano_leite
- Kontakt:
Ili mozda nije htio iz contendera u lottery? Mozda nije htio biti pomocnik? Mozda mu je i porodica bila u Evropi pa se htio vratiti na godinu dvije prije nego opet ode u NBA? Mozda je dobio izdasan ugovor?KK_Bosna je napisao/la:blatt se pokazao dovoljno koliko zna/ne zna... zato ga niko nije ni pomislio zaposliti makar kao pomocnika, pa je otisao da vodi darusafakuadriano_leite je napisao/la:@lumani, Blatt je za mene bolji trener, ali nije imao dovoljno vremena i simpatije Jamesa da to pokaze.

CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Cuj Lue bolji trener od Blatta
Lue je Jamesova kujica i samo zato vise odgovara Cavsima.

Lue je Jamesova kujica i samo zato vise odgovara Cavsima.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
to su sve nagadjanjaadriano_leite je napisao/la:Ili mozda nije htio iz contendera u lottery? Mozda nije htio biti pomocnik? Mozda mu je i porodica bila u Evropi pa se htio vratiti na godinu dvije prije nego opet ode u NBA? Mozda je dobio izdasan ugovor?KK_Bosna je napisao/la:blatt se pokazao dovoljno koliko zna/ne zna... zato ga niko nije ni pomislio zaposliti makar kao pomocnika, pa je otisao da vodi darusafakuadriano_leite je napisao/la:@lumani, Blatt je za mene bolji trener, ali nije imao dovoljno vremena i simpatije Jamesa da to pokaze.

imamo cinjenice:
1) kad je otisao cavsi su osvojili titulu
2) nije ostao u nba
3) nije otisao ni u neki veliki evropski klub vec u darusafaku
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Lue moze u ovakvoj ekipi samo biti i uspjesan, isto kao i Spolestra.
Blatt je vise za ekipe koja nema toliko talenta ali ipak kolektivnom igrom moze da ostvaruje dobre rezultate. Ili za bilo koje Evropske ekipe. Sve su to situacije gdje bi Blatt bio sigurno uspjesniji od Lue.
U USA sto se tice kosarke i americkog fudbala su mozda uvijek i najbolji treneri bili po srednjim skolama i college ekipama.
Blatt je vise za ekipe koja nema toliko talenta ali ipak kolektivnom igrom moze da ostvaruje dobre rezultate. Ili za bilo koje Evropske ekipe. Sve su to situacije gdje bi Blatt bio sigurno uspjesniji od Lue.
U USA sto se tice kosarke i americkog fudbala su mozda uvijek i najbolji treneri bili po srednjim skolama i college ekipama.
Irving je prije dolaska Jamesa imao 21 godinu , Waiterse i Bennete za suigrace a Mike Browna za trenera.Epidaurus je napisao/la:Steph Curry je bio prva opcija i najbolji igrac Golden Statea koji je 2015. uzeo titulu. Izjaviti da je odigrao lose finale te godine je notorna glupost. Kyrie Irving prije dolaska Jamesa nije bio u stanju uvesti Cavse u PO na vjerovatno najjadnijem istoku ikad.
James je u slicnoj situaciji tek u trecoj sezoni usao u playoffu , James.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- adriano_leite
- Kontakt:
Kad je Curry odveo ekipu u playoff prije dolaska Leea, Klaya, Barnesa i ostalih? To svima dozvoljeno da pojacavaju ekipe osim ekipi u kojoj je Kyrie Irving. FantasticnoEpidaurus je napisao/la:Steph Curry je bio prva opcija i najbolji igrac Golden Statea koji je 2015. uzeo titulu. Izjaviti da je odigrao lose finale te godine je notorna glupost. Kyrie Irving prije dolaska Jamesa nije bio u stanju uvesti Cavse u PO na vjerovatno najjadnijem istoku ikad.

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- adriano_leite
- Kontakt:
Znaci zakljucak je da je Blatt kriv za poraz u finalu u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi, a nikako uticaja nisu imale povrede Lovea i Irvinga, iako smo vidjeli kakav je penicilin Kyrie za GSWKK_Bosna je napisao/la:
to su sve nagadjanja
imamo cinjenice:
1) kad je otisao cavsi su osvojili titulu
2) nije ostao u nba
3) nije otisao ni u neki veliki evropski klub vec u darusafaku

Ni Jeff Van Gundy nije u ligi, pa da li je losiji trener od recimo Spoelstre, Gentrya itd?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pricajte sta hocete ali samo nemojte govoriti da su Klay, Green i takvi zasluzni vise od Curry-a molim vas. Oni niti u jednom trenutku nisu bili ispred njega, bio je njihov prvi igrac kada su nizali uspjehe i vodja.
Barnes je bio na dobroj granici da postane i bust, jer je predikcija bila da ce biti mnogo bolji igrac nego sto je to bio u GSW.
Irving je imao 13 utakmica bez Jamesa sa Loveom u postavi pa su imali 11 poraza. Dovoljno je pogledati sta je sada sa Miamijem, tj od prosle sezone kada je i Wade tu bio.
Barnes je bio na dobroj granici da postane i bust, jer je predikcija bila da ce biti mnogo bolji igrac nego sto je to bio u GSW.
Irving je imao 13 utakmica bez Jamesa sa Loveom u postavi pa su imali 11 poraza. Dovoljno je pogledati sta je sada sa Miamijem, tj od prosle sezone kada je i Wade tu bio.
- adriano_leite
- Kontakt:
Zanima me omjer GSW bez Currya i bez Greena. Bas me zanima moze li nam ko izbaciti broj pobjeda i poraza kada jedan izostane iz rostera i kada drugi izostane iz rostera.tuzlak1987 je napisao/la:Pricajte sta hocete ali samo nemojte govoriti da su Klay, Green i takvi zasluzni vise od Curry-a molim vas. Oni niti u jednom trenutku nisu bili ispred njega, bio je njihov prvi igrac kada su nizali uspjehe i vodja.
I niko mi ne odgovori da li bi Curry bio prvi igrac pored Jamesa u Cavsima?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- tuzlak1987
- Kontakt:
GSW je druga situacija, ali bi sigurno do prosle sezone dosta utakmica gubili da Curry nije bio tu. Kada je Jackson bio trener on ih je odveo 2 puta u PO kao igrac koji je uzeo najvise pobjeda. On je sto se tice GSW vec 5 godina na odlicnom nivou.adriano_leite je napisao/la:Zanima me omjer GSW bez Currya i bez Greena. Bas me zanima moze li nam ko izbaciti broj pobjeda i poraza kada jedan izostane iz rostera i kada drugi izostane iz rostera.tuzlak1987 je napisao/la:Pricajte sta hocete ali samo nemojte govoriti da su Klay, Green i takvi zasluzni vise od Curry-a molim vas. Oni niti u jednom trenutku nisu bili ispred njega, bio je njihov prvi igrac kada su nizali uspjehe i vodja.
Ako gledamo zadnje 2 sezone onda bi sigurno uzimali pobjede i bez njega ali ne bi tako daleko dogurali. Ali bi bili opet dobra ekipa zbog neobjasnjivog napretka Greena.
Curry vise nije glavni igrac ni u GSW kako je Durant tu, tako da ne bi bio ni u Clevelandu naravno

cinjenice:adriano_leite je napisao/la:Kad je Curry odveo ekipu u playoff prije dolaska Leea, Klaya, Barnesa i ostalih? To svima dozvoljeno da pojacavaju ekipe osim ekipi u kojoj je Kyrie Irving. FantasticnoEpidaurus je napisao/la:Steph Curry je bio prva opcija i najbolji igrac Golden Statea koji je 2015. uzeo titulu. Izjaviti da je odigrao lose finale te godine je notorna glupost. Kyrie Irving prije dolaska Jamesa nije bio u stanju uvesti Cavse u PO na vjerovatno najjadnijem istoku ikad..
Irving u prve tri sezone bez jamesa sto je igrao:
2011/12 21-45, 13. mjesto na istoku
2012/13 24-58, 13. mjesto na istoku
2013/14 33-49, 10. mjesto na istoku
curry u prve tri sezone sa ellisom:
2009/10 26-56, 13. mjesto na zapadu
2010/11 36-46, 12.mjesto na zapadu
2011/12 23-43, 13. mjesto na zapadu
s tim da treba istaci da je irving u 3. sezoni imao godina koliko je steph imao kad je igrao svoju rookie sezonu
Ja mislim da ovo boldirano niko ni ne tvrdi. Pored Jamesa niko ne bi mogao biti prvi igrač.adriano_leite je napisao/la:Zanima me omjer GSW bez Currya i bez Greena. Bas me zanima moze li nam ko izbaciti broj pobjeda i poraza kada jedan izostane iz rostera i kada drugi izostane iz rostera.tuzlak1987 je napisao/la:Pricajte sta hocete ali samo nemojte govoriti da su Klay, Green i takvi zasluzni vise od Curry-a molim vas. Oni niti u jednom trenutku nisu bili ispred njega, bio je njihov prvi igrac kada su nizali uspjehe i vodja.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- adriano_leite
- Kontakt:
Poenta je sto je problem sto Irvingov tim ne smije dovesti pojacanja dok drugi timovi smiju.tuzlak1987 je napisao/la:GSW je druga situacija, ali bi sigurno do prosle sezone dosta utakmica gubili da Curry nije bio tu. Kada je Jackson bio trener on ih je odveo 2 puta u PO kao igrac koji je uzeo najvise pobjeda. On je sto se tice GSW vec 5 godina na odlicnom nivou.adriano_leite je napisao/la:Zanima me omjer GSW bez Currya i bez Greena. Bas me zanima moze li nam ko izbaciti broj pobjeda i poraza kada jedan izostane iz rostera i kada drugi izostane iz rostera.tuzlak1987 je napisao/la:Pricajte sta hocete ali samo nemojte govoriti da su Klay, Green i takvi zasluzni vise od Curry-a molim vas. Oni niti u jednom trenutku nisu bili ispred njega, bio je njihov prvi igrac kada su nizali uspjehe i vodja.
Ako gledamo zadnje 2 sezone onda bi sigurno uzimali pobjede i bez njega ali ne bi tako daleko dogurali. Ali bi bili opet dobra ekipa zbog neobjasnjivog napretka Greena.
Curry vise nije glavni igrac ni u GSW kako je Durant tu, tako da ne bi bio ni u Clevelandu naravno
Pitanje nije da li bi bio sada, nego u Irvingovoj situaciji od pocetka. Iz te tranzicije lottery tima u contendera. Znamo da je Curry bio u lutriji dok nisu dosli pomenuti igraci. Koja je razlika? Sta je Curry sam napravio?
@KK_Bosna bravo, to je to. Jos je Irvingova sezona bila kraca zbog dogovora oko SC. Sada ce biti problem sto je jedan na istoku a drugi na zapadu, iako to ne smeta da George bude top 10 igrac lige

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- tuzlak1987
- Kontakt:
U GSW je se desilo to da su jedne sezone bili sa Jacskonom ekipa u rangu Portlanda, a naredne sezone sa istom ekipom su bili sampionska ekipa. Neobjasnjiv napredak od kada je Kerr tu. A po svim nekim pravilima i procjenama nisu trebali biti uspjesniji od Portlanda opet..
Jackson nije bio dobar trener svakako al Klay/Draymond su imali 23 godine i jednostavno bi napredovali ovako il onako.tuzlak1987 je napisao/la:U GSW je se desilo to da su jedne sezone bili sa Jacskonom ekipa u rangu Portlanda, a naredne sezone sa istom ekipom su bili sampionska ekipa. Neobjasnjiv napredak od kada je Kerr tu. A po svim nekim pravilima i procjenama nisu trebali biti uspjesniji od Portlanda opet..
Kerr je ubrzao taj razvoj sa adekvatnim sistemom.Godinu prije njega su imali 51 pobjedu na zapadu ono,nisu se pojavili tek tako.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
i jos su dva bitna razloga za napredak sa 51 na 67 pobjeda (iako ni to nije drastican skok kako bi se pomislilo po pisanju ovdje na forumu, sa strane to izgleda kao da su sa 10. mjesta odjednom postali najbolji na zapadu)... prvo, david lee je sa 30+ minuta pao na manje od 20 a umjesto njega je green koji je sazrio kao igrac sa manje od 20 dosao na 30+ minuta... i drugi razlog na koji mnogi zmire je dovodjenje livingstona.Raul_64 je napisao/la:Jackson nije bio dobar trener svakako al Klay/Draymond su imali 23 godine i jednostavno bi napredovali ovako il onako.tuzlak1987 je napisao/la:U GSW je se desilo to da su jedne sezone bili sa Jacskonom ekipa u rangu Portlanda, a naredne sezone sa istom ekipom su bili sampionska ekipa. Neobjasnjiv napredak od kada je Kerr tu. A po svim nekim pravilima i procjenama nisu trebali biti uspjesniji od Portlanda opet..
Kerr je ubrzao taj razvoj sa adekvatnim sistemom.Godinu prije njega su imali 51 pobjedu na zapadu ono,nisu se pojavili tek tako.
i ako smo vec ovoliko krenuli o ovome onda je bolje da prebacimo na svastaru jer se ne radi o ovoj sezoni

- Donnie Darko
- Kontakt:
Prve tri sezone:
Cleveland sa Kyrieom:
1: 17-34
2: 19-40
3: 28-43
Ukupno: 64-117
Pobjeda: 35.35%
Cleveland bez Kyriea:
1: 4-11
2: 5-18
3: 5-6
Ukupno: 14-35
Pobjeda: 28.57%
Razlika: -6.75%
Golden State sa Stephom:
1: 25-55
2: 33-41
3: 13-13
Ukupno: 71-109
Pobjeda: 39.44%
Golden State bet Stepha:
1: 1-1
2: 3-5
3: 10-30
Ukupno: 14-36
Pobjeda: 28%
Razlika: -11.44%
Čuj činjenice, eto činjenice po kojima se može zaključiti da je Cleveland bio bolji bez Kyriea od GSW bez Currya.
Irelevantne i bekorisne statistike po kojima bi igrači poput Tyreke Evansa izmislili košarku za nekoga poput Steve Nasha se mogu interpretirati i na drugačiji način.
Cleveland sa Kyrieom:
1: 17-34
2: 19-40
3: 28-43
Ukupno: 64-117
Pobjeda: 35.35%
Cleveland bez Kyriea:
1: 4-11
2: 5-18
3: 5-6
Ukupno: 14-35
Pobjeda: 28.57%
Razlika: -6.75%
Golden State sa Stephom:
1: 25-55
2: 33-41
3: 13-13
Ukupno: 71-109
Pobjeda: 39.44%
Golden State bet Stepha:
1: 1-1
2: 3-5
3: 10-30
Ukupno: 14-36
Pobjeda: 28%
Razlika: -11.44%
Čuj činjenice, eto činjenice po kojima se može zaključiti da je Cleveland bio bolji bez Kyriea od GSW bez Currya.
Irelevantne i bekorisne statistike po kojima bi igrači poput Tyreke Evansa izmislili košarku za nekoga poput Steve Nasha se mogu interpretirati i na drugačiji način.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.