FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 25 dec 2016, 21:34

Nisu problem djeca, problem su naše aspiracije, a one su ove godine plasman u europska takmičenja prvenstveno, a možda i neki trofej ko zna. Bez Europe bi u velike probleme zapali ne želim niti da razmišljam o toj varijanti. U takvoj situaciji kada je rezultat imperativ, nema te uprave, niti trenera na svijetu koji će to graditi na igračima od 17-18 godina sa tri ili pet tekmi u seniorskoj konkurenciji. Svi žele provjerene i iskusne igrače u koje mogu vjerovati i na koje se mogu osloniti. To je sva priča, i ko je imalo svjestan toga, i prati sport uopšte mora prihvatiti tu situaciju kao realnost. Druge opcije u ovom momentu ne postoje...
Na žalost je tako, slažem se i ja sa Vama da djeca moraju biti u fokusu, imati prioritet, da se jedino na njima može zaraditi nešto i obezbjediti klubu zdravo i pozitivno poslovanje, ali u ovakvoj situaciji niko se neće osloniti na njih i ukazati im povjerenje. Bez obzira na to mi (mnogo puta ponavljam) u prvih 11 imamo dva igrača iz naše škole. Ima ih još tu oko prve ekipe, mada šansu na kapaljku dobijaju.
Bilo bi interesantno vidjeti situaciju da im Slavko da šansu u kupu, i da ispadnemo ne daj Bože, kakvi bi komentari bili...ili da zijanimo tekmu njihovom greškom, a tekma bitka za Europu...hajmo biti realni i prihvatiti momenat onakav kakav je.
Ja dozvoljavam i cijenim i drugačija mišljenja i stavove naravno, ali ovo je neko moje razmišljanje i mislim da je realno i da ima osnova...nikakvo insajdersko, plaćenićko, ili kako ga već pojedinci nazivaju...

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 dec 2016, 21:46

Problem jeste u tome sto nijedan nas omladinac nije nista losiji od igraca koji su bili u Zelji i prosli za par mjeseci a debelo su placeni. Ugljesa nije bolji igrac od Hasanovica, pa ni Markovic. Kad budemo dovodili kvalitetnije igrace onda cu uvijek reci aferim.
Nijedan igrac koji kod nas sad dodje nece biti garancija da cemo otici u evropu jer mi ne mozemo dovesti dobrog igraca. Kako je Stevanovic dosao to je jedan od milion.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 25 dec 2016, 21:47

Monci je napisao/la:Nisu problem djeca, problem su naše aspiracije, a one su ove godine plasman u europska takmičenja prvenstveno, a možda i neki trofej ko zna. Bez Europe bi u velike probleme zapali ne želim niti da razmišljam o toj varijanti. U takvoj situaciji kada je rezultat imperativ, nema te uprave, niti trenera na svijetu koji će to graditi na igračima od 17-18 godina sa tri ili pet tekmi u seniorskoj konkurenciji. Svi žele provjerene i iskusne igrače u koje mogu vjerovati i na koje se mogu osloniti. To je sva priča, i ko je imalo svjestan toga, i prati sport uopšte mora prihvatiti tu situaciju kao realnost. Druge opcije u ovom momentu ne postoje...
Na žalost je tako, slažem se i ja sa Vama da djeca moraju biti u fokusu, imati prioritet, da se jedino na njima može zaraditi nešto i obezbjediti klubu zdravo i pozitivno poslovanje, ali u ovakvoj situaciji niko se neće osloniti na njih i ukazati im povjerenje. Bez obzira na to mi (mnogo puta ponavljam) u prvih 11 imamo dva igrača iz naše škole. Ima ih još tu oko prve ekipe, mada šansu na kapaljku dobijaju.
Bilo bi interesantno vidjeti situaciju da im Slavko da šansu u kupu, i da ispadnemo ne daj Bože, kakvi bi komentari bili...ili da zijanimo tekmu njihovom greškom, a tekma bitka za Europu...hajmo biti realni i prihvatiti momenat onakav kakav je.
Ja dozvoljavam i cijenim i drugačija mišljenja i stavove naravno, ali ovo je neko moje razmišljanje i mislim da je realno i da ima osnova...nikakvo insajdersko, plaćenićko, ili kako ga već pojedinci nazivaju...
ne pobijam sekunde ovo sto pises, vezano za rezultatski imperativ. cak, sta vise, trenutno, nisam daleko sa takvim razmisljanjem i stavovima. i novac od evrope nam donosi znacaj postotak godisnjeg budzeta i ne smijem ni zamisliti gdje bi nas finansijski odveo, eventualni, neizlazak u evropu i ove godine.

pominjes memiju i neizmjerno mi je drago sto je pokazao da se na njega moze ozbiljno racunati i da cemo, vrlo vjerovatno, uzeti neku lovu za njega (ciframa se necu gadjati). medjutim, skoro da je bio na izlaznim vratima kluba (otpisan), pljuvan, omalovazavan, zavaljivan na neprirodnim pozijama, svrstavan medju najvece krivce za lose rezultate, ispred njega su stavljani ako ne losiji, onda u najmanju ruku igraci slicnih kvaliteta... to po meni nije u redu.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 25 dec 2016, 21:52

Ma naravno da nije, ali trener je taj koji ga je zavaljivao, jbg...nismo niti ti niti ja a Bgm niti neko iz uprave. Jesmo ga trpili neko vrijeme dok se nije dozvao. I Vecu takođe, i još ćemo sigurno, jer golmani su posebna priča. I Šehu smo trpili, ali nam na kraju donese( uz ostale kolege naravno) i titulu,ali i pare. Takođe isplivaće još neko od omladine. Da li Mujagić, ili neko drugi ko zna? Radiće se na tome i biće djece naravno. Samo da je Europu izboriti ove sezone, to je prioritet svih prioriteta...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 dec 2016, 21:53

Nama je Markovic trenutno najbolji od svih igraca na poziciji zadnjeg veznog. Nisam mislio da cu ikad ovo napisati,ali tako je. Blagojevic ne mogu reci da je propao,ali je lik cudan u ovoj polusezonu. Bog zna sta se desava sa njim. Ugljesa nekad perfektan,a nekad vala ko neki amater. Hasanovica necu komentarisati jer ne znam kako trenutno igra nisam ga pratio. Samo treba prestati gurati igrace gdje im nije mjesto tj. nikako ne treba mijenjati pozicije. Ne mozemo mi u ekipi imati tri desna beka,a nijednog lijevog. Dobro je sto smo i treci kakvo je stanje u ekipi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 25 dec 2016, 21:59

Mi bolan dovodimo Secerovica i Ugljesu nekog od kojih nikakve koristi, a saljes na posudbu Hasanovica tvoje dijete. Umjesto da ga guras, ne bi igrao nista losije od ovog sad. Pa mi smo ovaj dio prvenstva odigrali jednu utakmicu kako treba to je bio Mostar. Ostalo je bila mrtvaja samo takva i ne daj Boze nikome. Nemoj da samo pricu o djeci guramo kad nemamo para, kad skrsimo sve na raskide ugovora. Nego da se to radi sistemski za dobrobit kluba.
Je.be se meni kao navijacu hoce li igrati Mujagic ili Djermanovic ako mi uzimamo titulu svake godine i ako imamo para. Al kad vec vidimo da nismo u stanju dovesti dobrog igraca, pusti dijete da igra.Daj mu pare i platu i riskiraj, sto da ne. Sto to Mujagic ne moze imati vecu platu, a neki Pozder ti moze odnijeti za mjesec,dva, tri 40.000 maraka (3mjeseca po 8 milja, plus raskid, pa gdje to ima)a kad treba djeci dati ne moze puno traze, budimo realni prema nasoj djeci. Pa nije ova liga kvalitet neki da ne moze igrati, par klubova u vrhu su bara, bara i to je to.

Druga je stavar sto nas Vitez nag.uzi na Grbavici,Sloboda ITD.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 dec 2016, 22:18

Evo zabranili radove na istoku do daljnjeg. Moze li nas nesto zaobici ? [emoji26]

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 25 dec 2016, 22:19

Jao drzave komedije :lol: :lol: :lol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 25 dec 2016, 22:20

Monci je napisao/la:Ma naravno da nije, ali trener je taj koji ga je zavaljivao, jbg...nismo niti ti niti ja a Bgm niti neko iz uprave. Jesmo ga trpili neko vrijeme dok se nije dozvao. I Vecu takođe, i još ćemo sigurno, jer golmani su posebna priča. I Šehu smo trpili, ali nam na kraju donese( uz ostale kolege naravno) i titulu,ali i pare. Takođe isplivaće još neko od omladine. Da li Mujagić, ili neko drugi ko zna? Radiće se na tome i biće djece naravno. Samo da je Europu izboriti ove sezone, to je prioritet svih prioriteta...
da, treneri ga zavaljivali, ali, na kraju bi klub trpio te trenerske greske. novcano, sto je najbolnije. memija je, izdizanjem iznad situacije u kojoj se nalazio, pokazao da ima i mentalnu snagu, sto mu sigurno dodatno dize vrijednost.

da bi omladinci isplivali i da imas nesto od njih, moras im pokazati da vjerujes u njih, da racunas na njih, da imaju buducnost u klubu (ne kazem da se ovo ne radi trenutno)... najlakse je reci, ko ga hebe, nabij ga nogom, zelit mu karijeru u pofalickom... takvo ponasanje nije dobro ni za klub, ni za igrace.

iskreno se nadam da cemo u buducnosti gledati vise igraca poniklih u nasem omladinskom pogonu. da li onih koji su od pjetlica kod nas, da li onih koji se prikljuce starijim, omladinskim selekcijama. ne kazem da to ocekujem u narednoj sezoni, ali za 2-3 sezone, itekako. po meni, bolje je sada uloziti u perspektivne, mladje igrace lovu koja se pominje da bi se dala za stilu. stila sam, nije garancija ni za sta. mogao bi mnogo donijeti, ali i ne mora, a kostao bi puno.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 dec 2016, 22:26

Niko ne kaže da sada idemo u avanturu sa pet šest golobradih mladića u timu. Naravno da to ne bi bilo baš najpametniji.
Međutim, svi se slažemo da mladi trebaju dobjati više šanse, da se dokažu i afirmiraju. Ovo što Amazon priča itekako ima smisla. Previše smo se upuštali u rizik sa igračima sa strane, a velika većina njih po nekom mom viđenju fudbala apsolutno nema potreban kvalitet da bi uopšte bili povezivani sa nama.
I sada pod imperativom rezultata opet ulazimo u isti dok se mladi guraju u stranu. Vodimo se logikom da niko ne želi vidjeti našeg omladinca kako griješi ili je krivac za loš rezultat, kako ćemo zbog njih biti slabiji.
A možemo "trpiti" sve i svakoga sa strane, čupati kose i nervirati se zbog kvazi fudbalera, pitajući se ko ih za Boga nikoga dovede u klub.

Ja možda nisam do kraja objektivan jer ni ja nemam kompletnu sliku ali nekako kada sve uzmem u obzir, ne mogu se oteti utisku da ako ta nazovi "pojačanja" nisu baš top, krema lige, onda nikako "ne smiju" imati prednost u odnosu na "našu djecu".

Možemo i detaljno analizirati, po igračima i pozicijama, pa da dobijemo bolji pogled na cijelu ovu priču.
A sve to u jednoj normalnoj atmosferi uz uvažavanje sugovornika, kako ne bi došlo do standardnih "podapinjanja" i prepucavanja.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 25 dec 2016, 22:29

Nije iznenadjenje zsustavljsnje radova. U zimskom periodu raditi gradjevinske radove nosi i dozu rizika. Mislio sam da ce nas snijeg zaustaviti prije nego smog i magla. Trebali smo to za proljece odgoditi, ali Uprava je zbog amaterizma u sportskom dijelu bila primorana poceti u sred zime sa radovima. Nema veze, napravit ce se, da li u martu ili junu stvarno ne igra ulogu.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 25 dec 2016, 22:31

Starigrad razumijemo se mi, i slažemo oko djece. Ako bude išlo po planu, i ako budemo dizali kriterije, ako budemo konstantno igrali Europu i zarađivali dobre pare, naši apetiti će rasti (i klupski i navijački) i opet će biti problema sa djecom...mladim igračima nikada i nigdje nije bilo lako. I izboriti se za poziciju, i steći povjerenje struke i navijača, i dokazati se igrama i golovima. Evo primjer DInamo, prodali najbolje, forsiraju djecu, i Rijeci ne mogu ništa, a u Europi potop živi...nikad nije lako sa djecom, jbg znam sa vlastitom kakvu bitku bijem ahhahahahah

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 dec 2016, 22:32

Drzava cirkus. Prvo sa ovim par-nepar pa onda sve ostalo. Nek provjere sta ljudi loze pa onda nek pucaju zabrane i uvode zakone.

ferreira
Kontakt:

Post Postao/la ferreira » 25 dec 2016, 22:51

amazon je napisao/la:Mi bolan dovodimo Secerovica i Ugljesu nekog od kojih nikakve koristi, a saljes na posudbu Hasanovica tvoje dijete. Umjesto da ga guras, ne bi igrao nista losije od ovog sad. Pa mi smo ovaj dio prvenstva odigrali jednu utakmicu kako treba to je bio Mostar. Ostalo je bila mrtvaja samo takva i ne daj Boze nikome. Nemoj da samo pricu o djeci guramo kad nemamo para, kad skrsimo sve na raskide ugovora. Nego da se to radi sistemski za dobrobit kluba.
Je.be se meni kao navijacu hoce li igrati Mujagic ili Djermanovic ako mi uzimamo titulu svake godine i ako imamo para. Al kad vec vidimo da nismo u stanju dovesti dobrog igraca, pusti dijete da igra.Daj mu pare i platu i riskiraj, sto da ne. Sto to Mujagic ne moze imati vecu platu, a neki Pozder ti moze odnijeti za mjesec,dva, tri 40.000 maraka (3mjeseca po 8 milja, plus raskid, pa gdje to ima)a kad treba djeci dati ne moze puno traze, budimo realni prema nasoj djeci. Pa nije ova liga kvalitet neki da ne moze igrati, par klubova u vrhu su bara, bara i to je to.

Druga je stavar sto nas Vitez nag.uzi na Grbavici,Sloboda ITD.
Nije problem rezultat (mislim nije u tom kontekstu), u sustini se slazem s tobom. Ne bi ni rezultati ni igra bili drasticno losiji da su igrali Hasanovic, Besirevic, Mujagic itd. Stvar je u tome sto bi njima naskodio time. Njima treba minuta, ali dozirano. Ne mozes ih tek tako gurati u vatru, pa skontaj samo koliko je talenata sirom svijeta propalo tako. Sa 16-17 ih gurnu u prvi tim kad nisu ni fizicki ni mentalno spremni. Sto ce nam onda eksperti za mlade igrace, proberes 3-4 'na oko' najbolja i das im minute i to je to. Fazon je sto se ne radi tako. Npr. Kemo treba uz sebe kvalitetnog i iskusnog stopera uz kojeg ce napredovati i od kojeg moze uciti, stavljanje njega (ili Besirevica) u situaciji kad imamo toliko defanzivnih problema bi bilo kontraproduktivno, ugusio bi momke s tim. Ima tu i izuzetaka koji su toliko spremni u svakom smislu da jednostavno moraju igrati, ali takvi isplivaju i ne sumnjam da ce ekspresno dobiti sansu. Da ne bi bilo zabune, nikog ne branim i nisam niciji, transfer politika je uzas i imali smo ogroman broj promasaja a istovremeno nismo napravili znacajniji pomak sa omladincima u prvom timu. Hocu samo da kazem da treba biti strpljiv s tim stvarima, mislim da ova struka ima potencijal da rijesi te probleme.
19091921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 25 dec 2016, 23:10

Kako je ažurna ova "inspekcija"?! Prvi dan najgluplje zabrane na dunjaluku i već su našli vremena da obustave radove.

U ovoj državi me više ništa ne može iznenaditi. Za kakvu skupinu debila, idiota, nesposobonjakovića je narod ginuo, pa stvarno Bogu plakat.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 dec 2016, 23:33

Beka Napretka hoće sarajevski Željezničar

Posle odlične jesenje sezone Napretkovi fudbaleri odmaraju na različitim destinacijama. Pojedinci su se već vratili, poput Josipa Projića.

Uživao je prethodnih dana u snežnim čarolijama na Zlatiboru u krugu porodice i bio maksimalno posvećen sinu Viktoru, ali predstoje aktivnosti u prelaznom roku, u kojem će Kruševljani biti – na ceni.

Iskusni levi bek Čarapana bio je u prvom delu šampionata jedna od ključnih karika u postavi Kruševljana. Protiv Partizana, pod Bagdalom, i strelac evro – gola, jednog od najlepših u prvenstvu.

Imali su to sve u vidu u sarajevskom Željezničaru i pošto im je potreban igrač Projićevog kvaliteta i performansi, a ima bosanski premijerligaš velike ambicije u nastavku prvenstva, pa pokušava ovih dana da privoli odličnog Napretkovog defanzivca da promeni klupske boje. To, međutim, nije jedina ponuda pristigla na Projićevu adresu...

- Iza nas je divna i berićetna jesen, možda i najlepša otkako nosim Napretkov dres, ali posao još nije završen i zbog toga bi voleo da ostanem. Na najboljem smo putu da izborimo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Sa druge strane finansijski aspekt ne može biti zanemarljiv, a ponuda posle uspešne sezone - ima. U svakom slučaju prvo ću razgovarati sa predsednikom Miškovićem. Imam ugovor još šest meseci i opciju da sam slobodan ove zime, pa ćemo videti – ne želi ishitreno da donese odluku Projić.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 dec 2016, 01:23

Ovaj hoce da ostane u tom Napretku ili kako vec. Nista ni od njega.

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 26 dec 2016, 01:41

Dosta stvari se promijenilo (poboljsalo) dolaskom Slavke. Igraci koju su nepravedno nosili sveti dres i uzimali minutazu nasoj djeci su otjerani, a nasa djeca dobila vecu minutazu. Veca i Memija standardni, a neki juniori igrali u kupu. U ligi im je malo teze dati sansu zbog nase bodovne situacije. Jedino je Besirevic mogao dobiti minute jer svakako nemamo drugog lijevog beka u ekipi, ali valjda Slavko na treninzima vidi da on ne moze to odraditi onako kako treba i da su Stanic ili Sinisa bolja rjesenja. Sto se tice Mujagica, kod njega je konkurencija problem. Imamo Lendrica koji je najbolji strijelac ekipe, a u kupu kad Lendra odmara moras dati priliku Nikolicu koji profesionalno odradjuje svoj posao i ceka te prilike. Vjerovatno bi iduce sezone Mujagic trebao preuzeti ulogu Nikolica i zato treba biti strpljiv, jer sad se stvari rade bolje i sigurno ce dobiti svoju priliku. Oni koji potenciraju argumente tipa "kako Pozder ispred Mujagica" su totalno upravu, ali nije sad trenutak za to. Svi sad vide da je to bila greska i te greske su na neki nacin ispravljene. Treba malo pozitivnije gledati na stvari.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 26 dec 2016, 10:06

Sutra naoblacenje, bice vjetra :D
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 26 dec 2016, 10:36

braco je napisao/la:
Beka Napretka hoće sarajevski Željezničar

Posle odlične jesenje sezone Napretkovi fudbaleri odmaraju na različitim destinacijama. Pojedinci su se već vratili, poput Josipa Projića.

Uživao je prethodnih dana u snežnim čarolijama na Zlatiboru u krugu porodice i bio maksimalno posvećen sinu Viktoru, ali predstoje aktivnosti u prelaznom roku, u kojem će Kruševljani biti – na ceni.

Iskusni levi bek Čarapana bio je u prvom delu šampionata jedna od ključnih karika u postavi Kruševljana. Protiv Partizana, pod Bagdalom, i strelac evro – gola, jednog od najlepših u prvenstvu.

Imali su to sve u vidu u sarajevskom Željezničaru i pošto im je potreban igrač Projićevog kvaliteta i performansi, a ima bosanski premijerligaš velike ambicije u nastavku prvenstva, pa pokušava ovih dana da privoli odličnog Napretkovog defanzivca da promeni klupske boje. To, međutim, nije jedina ponuda pristigla na Projićevu adresu...

- Iza nas je divna i berićetna jesen, možda i najlepša otkako nosim Napretkov dres, ali posao još nije završen i zbog toga bi voleo da ostanem. Na najboljem smo putu da izborimo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Sa druge strane finansijski aspekt ne može biti zanemarljiv, a ponuda posle uspešne sezone - ima. U svakom slučaju prvo ću razgovarati sa predsednikom Miškovićem. Imam ugovor još šest meseci i opciju da sam slobodan ove zime, pa ćemo videti – ne želi ishitreno da donese odluku Projić.
Vidi komentara ispod. I zbog toga nam se ne smiju desavati "slucajevi". Na ovom tekstu jedan, na nekom drugom tri, pa pet i ugled se gubi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 48 gostiju.