FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ferreira
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ferreira » 24 dec 2016, 19:33

amazon je napisao/la:

Hahahhaah ja sifri likova. Prvo nisam tebe replicirao, drugo to sto si se ti pronasao nije moja stvar, a trece nije to ovo tema prepucavanja. Presaltaj se na drugi acc i tamo se svadjaj. Popusti ljude da pisu kapacitetu :urnebes: Isto ko uvrijedjena mlada dodje na temu a levata :pray: :pray:
Moram opet ovaj smajli halali :facepalm:

Prvo naveo si post u kojem je irfo odgovarao na moj post (ne samo na moj doduse). Drugo, nisu prepucavanja, ali i tamo ima konstruktivnijih postova od onih koje ti pises. I trece, kakav drugi acc ? Ko god nekog prozove za nesto odmah drugi acc :lol:

Poenta je sto kontriras raji u 90% svojih postova. Cim se pojavi neko i napise nesto s cim se vecina ne slaze ti ga podrzis.

Ne moras mi odg, mozes na pp ako imas jos nesto da kazes da ne syebajemo temu vise nego sto jesmo.
19091921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 dec 2016, 19:35

Apsolutno su u pravu Amazon@ ,Irfo@ i još par vas, glede situacije sa Mujagićem.

Sa druge strane, nije mi jasno kako neki ljudi ne mogu Svojom glavom razmišljati već se Podanički ponašaju prema svakoj odluci, pa makar bila Štetna i po klub.

Sramota je opravdavati ne produživanje i ne davanje adekvatne šanse jednom od najvećih talenata BiH fudbala trenutno!
Kraj priče.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 dec 2016, 19:44

Neandertalac je napisao/la:Apsolutno su u pravu Amazon@ ,Irfo@ i još par vas, glede situacije sa Mujagićem.

Sa druge strane, nije mi jasno kako neki ljudi ne mogu Svojom glavom razmišljati već se Podanički ponašaju prema svakoj odluci, pa makar bila Štetna i po klub.

Sramota je opravdavati ne produživanje i ne davanje adekvatne šanse jednom od najvećih talenata BiH fudbala trenutno!
Kraj priče.
Htjeli su produziti sa njim ugovor, on je odbio.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 24 dec 2016, 20:04

Ono što sam čuo je da su mu ponuđeni bolji uslovi nego i Amiru i Baji svojevremeno, al' je njegova pregovaračka strana malo da kažemo "zeznuta". Generalno gledajući, skoro ta sva djeca koja žele rano otići, imaju za moje viđenje previsoko mišljenje o sebi, najčešće kreirano pod utjecajem roditelja, familije, menadžera ... Nedavno nekim spletom okolnosti, upoznam onog malog juniora Hajdarevica (to je onaj mali sto je u juniorskoj ligi prvaka pobacao pola Salzburga i zabio), i u pricu malo, kako ide majstore ovo ono, kakvi su planovi, pa ev da citiram: "Ma nista Zeljo brate nemam ja sta ovdje traziti, samo inostranstvo ganjam, u Njemacku cu najvjerovatnije, imam neke ponude". Haj ja ono malo zabezeknut ostanem, pa reko da priupitam, ko mu je menadžer, a odgovor mi dade dosta jasniju sliku o malom i njegovim stavovima; "Hase Tirić". Ja bi generalno volio da potpišemo na jedno 4 godine sa Mujagom, jer nemamo igrača baš za izloga u budućnosti, al' za to je potrebna volja obje strane bez nekih ucjenjivačkih klauzula koje bi išle na štetu kluba. Pričao je svojevremeno Dr. Amar na tu temu mladih igrača i potpisivanja ugovora, mislim da ima još na youtube taj klip. Sve u svemu, nadam se da će strane naći neki normalan dogovor, koji će zadovoljiti obje strane :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 dec 2016, 20:12

Zeljo92 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Apsolutno su u pravu Amazon@ ,Irfo@ i još par vas, glede situacije sa Mujagićem.

Kraj priče.
Htjeli su produziti sa njim ugovor, on je odbio.

Odbio bih i ja platu od milju dok u isto vrijeme Polovnjaci imaju 3 milje i više. Ili što će prije njega za prvih jedanaest zaigrati ko zna koliko "kanti" a on kao dijete Grbavice trunuti na klupi

Očekujem da se popljuje Mujagić na forumu kako bi se ovaj razvoj situacije opravdao.
Žalosno.

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 dec 2016, 20:16

Al gledajte malo sad i njihovu stranu pricu, ja ih iskreno mogu shvatit. Sto bi oni potpisivali ugovor kad vide kako se klub ophodi prema svojima, kad dovodimo neke polovnjake ispred njih da igraju, pa licno ne bih ni ja da sam mujagic potpiso ugovor bez nekih jakih garancija da cu igrat.
A ako on ne potpise onda mi ulazimo u jos puno veci i znacajni problem nego sto je samo njegovo nepotpisivanje, a to je da ce svaki naredni omladinac sebi reci : ako ne moze ovaj koji je najbolji bio i dominiro u omladinskim kategorijama dobit sansu, sto bih ja dobio.
Dovest cemo sebe u tu situaciju da nece nijedan omladinac sa nama htjeti potpisat profesionalni ugovor, jer ce znati da nece dobit sansu, proslo ljeto je 7 njih potpisalo, jos ni jedan nazalost nije dobio pravu sansu.
Cuo sam price dosta roditelja na dvije utakmice juniora kojima sam prisustvovo na kojima oni spominju kako je klub postao "agent" memiji i od tada on ne moze dobit sansu i da ne zele da i njihovo djete bude zamjena nekom polovnjaku iz srbije, hrvatske lupam, sreca je pa je od tad memija poco dobijat sansu.
Od mujagica, zerica, sabanhadzovica i dalje moramo napraviti primjer, moramo pokazat ostaloj omladini, ako potpisu ugovore da ce dobijat sansu i da ce klub napraviti od njih igrace i tako da im je to bolje nego da idu negdje vani, a mi ako sada pustimo najboljeg juniora, strah me sta ce se desavat u buducnosti sa talentima....
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 dec 2016, 20:36

Slazem se @irfo, nemam sta dodati ni oduzeti, to je mnogo bitnije nego sad da raspravljamo kakav je kao igrac Mujagic.

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 24 dec 2016, 20:40

Ajmo malo sagledati drugacije situaciju. Ako se ne moze nametnuti pored polovnjaka da bude u prvoj postavi ili na klupi onda je upitno i njegovo znanje sto se fudbala tice. Nije isto igrati za juniore i prvi tim, i ne mora znaciti da ako je dobar bio u juniorima da ce biti i dobar u prvom timu. Ne treba dopustiti da dijete od 16-17-18 godina ucijenuje klub niti udovoljavati svim prohtjevima.

To da igrac dobije garancije da ce igrati a nije ni zaigrao kako treba seniorski fudbal je obicno sranje. Ko ce to dozvoliti nekom igracu koji je tek iz juniora presao u seniroski fudbal. Gojak je to trazio pa je zavrsio u olimpiku, da bi na kraju otisao u Dinamo gdje je cekao na priliku pune dvije godine, a to ovde nije mogao.

Ne branim ja ovde ljude iz kluba ovim sto pisem. Nego treba sagledati citavu sitaciju a ne odma ici iz krajnosti u krajnost. Suvise puno se stvari desava sa juniorima ne samo kod sto se tice tih potpisivanje ugovora sa klubom jos ako ima menadzera tu nastaju bas sranja. Sto se tice posta iznad oh Hajradinovicu **** je igrac Hase Tiric i ako ne izuvce mastan ugovor ko sto je kod pitara za njihovog pistoljdziju mali tesko da ce ostati u klubu.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 dec 2016, 21:08

Bio na Hasetovom nekih pola sata, vjerujte da nijednog omladinca ovog ne znam, ako nisu juniori, kadeti jesu sigurno, klasicno turnirski, beznacajna igra, dodji odigraj i ciku, ako neko zna ovog mali sa brojem 11.koji je? celo, ako dodje do prvog tima ima da lupa sve redom, hrsuz pravi, naginje ka silaljdziji :mrgreen:

Na kraju sigurnih 7:3 i ako se tako nije cinilo, da je nekako do finala doci i sprciti kone u finalu bilo bi iedalno :opaopa:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 24 dec 2016, 21:09

ferreira je napisao/la:

Prvo naveo si post u kojem je irfo odgovarao na moj post (ne samo na moj doduse). Drugo, nisu prepucavanja, ali i tamo ima konstruktivnijih postova od onih koje ti pises. I trece, kakav drugi acc ? Ko god nekog prozove za nesto odmah drugi acc :lol:

Poenta je sto kontriras raji u 90% svojih postova. Cim se pojavi neko i napise nesto s cim se vecina ne slaze ti ga podrzis.

Ne moras mi odg, mozes na pp ako imas jos nesto da kazes da ne syebajemo temu vise nego sto jesmo.
Ko ste to vi? Kome ba ja kontriram? Ja iznosim svoje misljenje a to sto se nekim ne svidja sta ja pisem nije moja stvar.
Sad ja trebam da pisem kako izlija i drustvo pise da ne bi bio kontras? Nidje veze.

Sta je kontra, i od koga kontra, to sto mislim da je Mujagic bolji igrac od Djermanovica. To sam ja pisao kad su se dovodili Pozderi i slicne vedete. Imas postove pa prelistaj.
Sta sam jos kontra? To sto sam vise za nas djecu, a danasnja garnitura forumasa koji pisu samo kako im moderatori i djeca namecu da su levati. Od Sadikovica pa nadalje. Uostalom postujte drugo misljenje i imajte malo tolerancije a ne da ko kakve tetke budete. Onom se vise ne pise jer je amazon napisao post. :urnebes:
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 dec 2016, 21:14

amazon je napisao/la:
ferreira je napisao/la:

Ko ste to vi? Kome ba ja kontriram? Ja iznosim svoje misljenje a to sto se nekim ne svidja sta ja pisem nije moja stvar.
Sad ja trebam da pisem kako izlija i drustvo pise da ne bi bio kontras? Nidje veze.

Sta je kontra, i od koga kontra, to sto mislim da je Mujagic bolji igrac od Djermanovica. To sam ja pisao kad su se dovodili Pozderi i slicne vedete. Imas postove pa prelistaj.
Sta sam jos kontra? To sto sam vise za nas djecu, a danasnja garnitura forumasa koji pisu samo kako im moderatori i djeca namecu da su levati. Od Sadikovica pa nadalje. Uostalom postujte drugo misljenje i imajte malo tolerancije a ne da ko kakve tetke budete. Onom se vise ne pise jer je amazon napisao post. :urnebes:
Ti si prestao pisat jer te @Admin naruzio, bzvze ismijavas druge forumase jer nemaju isto misljenje kao ti ;)

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 24 dec 2016, 21:20

Razumijem da se Mujagic nekom ne svidja. Mislim na tip igraca kakav je on. Meni se vise svidjaju igraci poput Tiaga od igraca poput Stevanovica. Samo ne mogu razumjeti da najbolji junior BiH nema mjesta u Zelji. Sta mi hocemo, sta ocekujemo. Hocemo li Pozdere i Djermanovice ili cemo nasu najbolju djecu?

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 dec 2016, 21:24

plavousrcu je napisao/la:Razumijem da se Mujagic nekom ne svidja. Mislim na tip igraca kakav je on. Meni se vise svidjaju igraci poput Tiaga od igraca poput Stevanovica. Samo ne mogu razumjeti da najbolji junior BiH nema mjesta u Zelji. Sta mi hocemo, sta ocekujemo. Hocemo li Pozdere i Djermanovice ili cemo nasu najbolju djecu?
Ma preseravaju se, eto sta je, pogotovo ovi koji prelaze preko nekih stvari jer ih racku boli za sve, irfo je to odlicno sve objasnio, ko nece da shvati do njega je, a ima i onih koji ne mogu da shvate poput ovog malog, Mujagic mora i treba da ima mjesta u Zelji pa makar bio peti napadac, do sada nije dobio pravu priliku i to je cinjenica, ako ode pa napravi vecu karijeru znamo ko je krivac, a mali uz sve sto je irfo nabrojao ima predispzozicije za to.
1921'

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 dec 2016, 21:25

Ako cemo realno pored Lendrica koji je opet onaj "stari" Mujagic nema mjesta u prvih 11. Realnije je da bude zamjena za Lendrica umjesto Nikolica. Imam neki osjecaj da on nece produziti jer klub nije zelio da prihvati ono da ide na probu,a njemu se ide vani. Mada 70% postoji mogucnost da nece biti od njega nista ako ode vani sad,ali ne treba niko tjerati da ostane ako nece.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 dec 2016, 21:30

Niko ne kaze da mali mora i treba da igra u prvih 11. ama bas niko, mali se dvoumi jer ne dobiva sansu da se dokaze i pokaze, pustite sta blentovi poput pojedinih likova pisu po malim sklj forumima, to je jedina istina koju i mali sam prizna i kaze, mali se prvo u Zelji mora dokazati i pokazati kao i Bajic, Hadziahmetovic, Hodzic i ostali, na konto cega sad da se proda kada nije nista pokazao? zna se sta kako, po istilahu sve ...
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 dec 2016, 21:30

Moramo imati strategiju koja je dugoročno gledano najbolja i najisplativija po Klub.
Mi imamo najbolji omladinski pogon u zemlji koji je odgojio neke od najboljih pa i najbolje. Ne korištenje tog potencijala na adekvatan način za mene nema nikakvog smisla.

Mladi igrači moraju dobijati više šanse i mora im se više vjerovati tj vjerovati u naš omladinski pogon prije nego igračima "upitnih" kvaliteta.

Najbolje rezultate u našoj istoriji smo ostvarivali upravo sa igračima i trenerima iz Naše kuće. Zašto se sada ne slijedi taj put, već se naša djeca a samim tim i klub na neki način omalovažavaju? Ta priče, "ne mogu da se nametnu" je najveća podvala u cijeloj priči. Jedan Lazić za kojeg je bilo evidentno da je "flop" nakon prvog treninga dobije više šanse za igri nego sva naša djeca zajedno u tekućoj sezoni, ako ne računamo Vecu i Memiju koji su tu malo duže. Nametnuo se?

Ne radimo dobro. I ove posudbe nisu baš najpametniji potez. Bar neke od njih. Gdje šaljemo mi tu djecu? Kakve uslove imaju u tim klubovima, kakva je sredina za razvoj mladih igrača, hoće li napredovati, poboljšati se, sa kojim stručnim kadrom će raditi?
Kompleksna je to stvar.

Dalje, što je i Irfo@ spominjao, kakvu poruku šaljemo budućim mladim igračima koji potpisuju ugovore?
Ne vide se djeca, roditelji, nemaju perspektivu jer su unaprijed lošije pozicionirani a što je najtuznije trebalo bi biti obrnuto.
Treba Naše dijete da ima prednost, da je sretno, dobro plaćeno i samim tim njegov razvoj će biti bolji, brži, kvalitetniji. To je najbitnije, dugoročno jer kao klub samo tako možemo opstati.

Mora li se svaka diskusija spuštati na lični nivo? Par vas ni ne pročita šta Amazon@ napiše a odmah ga zaskočite bez valjanih argumenata!? K'o kakva skupina pijanih babuna, samo napravite cirkus od teme.
Problem se složiti sa njim kada je u pravu?

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 dec 2016, 21:34

Neandertalac je napisao/la:Moramo imati strategiju koja je dugoročno gledano najbolja i najisplativija po Klub.
Mi imamo najbolji omladinski pogon u zemlji koji je odgojio neke od najboljih pa i najbolje. Ne korištenje tog potencijala na adekvatan način za mene nema nikakvog smisla.

Mladi igrači moraju dobijati više šanse i mora im se više vjerovati tj vjerovati u naš omladinski pogon prije nego igračima "upitnih" kvaliteta.

Najbolje rezultate u našoj istoriji smo ostvarivali upravo sa igračima i trenerima iz Naše kuće. Zašto se sada ne slijedi taj put, već se naša djeca a samim tim i klub na neki način omalovažavaju? Ta priče, "ne mogu da se nametnu" je najveća podvala u cijeloj priči. Jedan Lazić za kojeg je bilo evidentno da je "flop" nakon prvog treninga dobije više šanse za igri nego sva naša djeca zajedno u tekućoj sezoni, ako ne računamo Vecu i Memiju koji su tu malo duže. Nametnuo se?

Ne radimo dobro. I ove posudbe nisu baš najpametniji potez. Bar neke od njih. Gdje šaljemo mi tu djecu? Kakve uslove imaju u tim klubovima, kakva je sredina za razvoj mladih igrača, hoće li napredovati, poboljšati se, sa kojim stručnim kadrom će raditi?
Kompleksna je to stvar.

Dalje, što je i Irfo@ spominjao, kakvu poruku šaljemo budućim mladim igračima koji potpisuju ugovore?
Ne vide se djeca, roditelji, nemaju perspektivu jer su unaprijed lošije pozicionirani a što je najtuznije trebalo bi biti obrnuto.
Treba Naše dijete da ima prednost, da je sretno, dobro plaćeno i samim tim njegov razvoj će biti bolji, brži, kvalitetniji. To je najbitnije, dugoročno jer kao klub samo tako možemo opstati.

Mora li se svaka diskusija spuštati na lični nivo? Par vas ni ne pročita šta Amazon@ napiše a odmah ga zaskočite bez valjanih argumenata!? K'o kakva skupina pijanih babuna, samo napravite cirkus od teme.
Problem se složiti sa njim kada je u pravu?
Smaras ba ... :crazy:

Ti samo neke analize, upute, rjesenja, kako sta bla bla bla malo prizemlji eksperte, pogledaj sta se pise i ukljuci se, 90% palamudis ko kakva hamsa, sve sto pises mi vecinom znamo, ne pises nista novo, niti otkrivas toplu vodu, jos se na kraju svakog posta kao nesto pitas i trazis odg. da ti se odg. a ako isti ne dobijes onda sam sebe citiras ... daj ba pa nisi tolika dilajla :salut:
1921'

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 24 dec 2016, 21:37

A sto se to moramo sloziti sa Amazonom. Svako ima svoje misljenje. To da li je on u pravu mozda tebi jeste ali drugima ne.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 24 dec 2016, 21:39

1921fcz je napisao/la:A sto se to moramo sloziti sa Amazonom. Svako ima svoje misljenje. To da li je on u pravu mozda tebi jeste ali drugima ne.
Ma ja necu ni da kazem da je covjek upravu u situacijama kad jeste jer 90% njegovih postova se svede na kontriranje tudjeg posta a necu ni da mu kontriram, ignorisem ga i :salut:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 dec 2016, 21:49

1921fcz je napisao/la:A sto se to moramo sloziti sa Amazonom. Svako ima svoje misljenje. To da li je on u pravu mozda tebi jeste ali drugima ne.
Složi se sa zdravim razumom, logikom, dobrim stvarima po klub. Meni npr nikako nije jasno zašto se svaki, ali bukvalno svaki potez trenutne garniture kluba opravdava pa čak i kada čine kardinalne greške koje nas itekako koštaju a u budućnosti šteta može biti i daleko veća.

Sada ja trebam razmišljati kako mi neko kaže i da nemam sopstveni stav. Smiješno ba...

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Lokomotifa, Proximic i 50 gostiju.