NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

Civa
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la Civa » 23 dec 2016, 16:02

N.Calathes 12.5 over 1.85
Večeras u Atini igra se jedan od dva večerašnja derbija Eurolige sastaju se domaći Panatanaikos i gosti iz Baskonije. I jedni i drugi su u TOP8 Eurolige Panata je 5 sa omjerom 8-5, dok su gosti drugi sa omjerom 9-4. Očekuje se svakako tvrd meč pun preokreta i ne vjerujem da će iko u ovom meču srljati, jer svaka greška može biti skupo plačena, a to Panata dobro zna pogotovo Feldeine koji je poklonio pobjedu Realu. Ja sam odlučio sa ovog meča da igram over po meni trenutno jednog od najboljih timskih plejeva u Euroligi i prvog strijelca domaće ekipe Panatanaikosa. Ovaj Amerikanac sa Grčkim pasošem ove sezone igra sjajno i na prosjeku je od 13.5 poena po meču. Do ove sezone je Diamantidis bio taj glavni igrač Panate i oko njega se vrtilo, ali kako je Kalates uzeo ove sezone loptu u svoje ruke u Panati sve dobro funkcioniše. Ove sezone Kalates na ovu marginu ima 10 overa i 3 undera. Koševe za dva poena najčešće postiže direktnim prodorima do koša tj na polaganje, dok je i u šutu za tri poena na solidnih 30%. Panata igra kako on diriguje i ako su svi misli da će oporavkom Mike Jamesa on malo stati i usporiti, on je nastavio sa još boljim partijama. Na terenu prosječno provodi oko 30-tak minuta, nekad i manje ako se utakmica ranije riješi kao ova protiv Milana, dok kada je utakmica neizvjesna tu je na nekih 33-34 minuta. Večerašnji matchup će mu biti najčešće Larkin i Beabuois koji i nisu neki defenderi pogotovo Francuz. Tako su u zadnjim utakmicama od PG primili: Rice 15, Langford i Quino Qolom 51, istina je zatvorili su Wanamekera ali on je šutao 0/11 dok je Wilbekin dao 8, Teodosić i drugovi Ameri 50, S.Guler 8, vidimo da su ovi malo kvaliteniji PG zaista se naigrali protiv njih, dok eto Guler je dao 8, R.Hickman 13, M.Lo 12 iz Bamberga. Sa početka sezone ne računam jer se ekipa još uigravala. I Kalatesa ja vidim negdje oko ove margine nadam se da će povući jer on i centri Panate večeras imaju najviše šansi, dok će KC Rivers, Feldeine, Kenni Gabriel, Nichols imati jako težak zadatak protiv Hange, Buddingdera, Zalizanog **** iz Gruzije i Kim Tillie.

B.Dixon 12.5 under 1.85
U derbiju se sastaju CSKA I Fener i sa ovog meča se meni svidio jedan under. Svakako da će on napadati Teodosića ja msm jer sumnjam da će Iturdis poslati Teodosića na K.Sloukasa, ali ovog igrača od 1.75 ja moram odigrati under najviše jer se on oslanja na svoj šut za tri poena. Moglo bi me to i koštati, jer bi utakmica mogla biti sa bržim tempom, ali njega ove sezone taj šut i ne služi baš najbolje. Kada se pogledaju brojke on ima 9 undera i 4 overa na ovoj granici. Over je najčešće došao zbog velikog broja pogođenih trica, a kada ga trica ne služi on bi ostao ispod, jer kažem u tom prodoru do koša teško da ima nekih šansi. Svakako kad bi večeras i probio protivničkog PG u reketu ga čekaju Hines, J.Augustine, J.Freeland svi ga veći za 30-40 cm i teško da ih može da prebaci. U utakmici protiv Panate kada bi probio Calathesa 2-3x slučaja bi se bukvalno zapucao u Singletona ili Bourisisa ovi nisu ni skočili da bi mu blokirali šut. Nakon povrede Bogdanovića on jeste imao te dvije partije sa 22 i 23 koša, ali onda je stao. Pretežno provodi 26 minuta na terenu, ali i Željko sve više vjeruje Sloukasu i Nunaliju kada je u pitanju organizacija napada. Kažem još jednom jeste rizičan tip, jer će ošutati 3-4 trice, ako ga krene šut može prebaciti ovu marginu ko od šale i baš u finalu je prebacio marginu sa 17 poena, ali večeras nema Bogdana i Iturdis zna da ako Jackson, Higgins braća Kulagin i Teo budu agresivni na organizatorima igre Fenera da će imati dobre šansi da lakše dobije ovaj meč, jer je Željko od Datome-a napravio osrednjeg Euroligaša koji nema ni 7 poena po meču i više ga forsira u odbrani, tako da za napad ostaju još Ekpe Udoh i Jan Veseli da neke poene izbore.

Bonus: S.Larkin 14.5 over

Omjer:7/9
Bonus:0/2
Tako blizu, a tako daleko.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 23 dec 2016, 16:08

NICK CALATHES (12,5) OVER @1,85

Nekako mi je danas čitava ponuda čudna u vezi EL i dosta sam razmišljao koga da igram i na kraju sam odabrao koga ću. Odlučio sam se za prvog PG-a iz ekipe Panathe, a to je Nick Calathes. On u prosjeku igra 30 minuta po utakmici, a taj prosjek bi bio veći da njegova ekipa nije lako dobila ekipe Galatasaraya i Milana pa je na tim mečevima igrao po 23 minuta. Večeras očekujemo tvrdu i maksimalno do kraja neizvjesnu utakmicu u O.A.C.A. areni. Panati u goste dolazi fantastična ekipa Baskonie koja ove sezone igra odlično. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, a od toga što je najviše bitno imaju dobrog trenera koji je to fino složio i odmah vidimo rezultat. Pošto očekujemo neizvjesnu utakmicu tako će i Calathes igrati 30 minuta ako sve bude uredu. On nije igrač kojeg krasi šut, ali ipak zna pogoditi pogoditi nešto iz vana. Njegovu igru najviše krasi prodor gdje pogodi za dva poena ili iznudi slobodna bacanja. U posljednje četiri utakmica je svaki put prebacio ovu granicu bez obzira na minutažu. Njegov šut ove sezone je na 57%. Tako da mislim da bi večeras mogao odigrati jednu odličnu utakmicu i donijeti pobjedu svojoj ekipi.

Omjer: 5/7 BT: 0/1

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 dec 2016, 16:09

Toronto/J.Valanciunas (12.5) UNDER @1,65

Ovdje se zaista nema puno toga reci. JoVa i protiv prosjecnih centara jedva dodje do 10 poena, a veceras ide protiv najboljeg odbrambenog, Goberta. Gobert je u posljednje vrijeme od elitnih centara ustopao Cousinsa (21 i 16) i M. Gasola (uz sut 4/22!) i ne vidim nacina na koji ce se Valanciunas bolje provesti u reketu. U posljednjem susretu JoVa je rupetini poput Scole ubaciti samo 10 poena. Realnija granica na Jonasa bi bila 9,5 a i tad bih vjerovatno igrao under.

Omjer 8/11
Bonus 0/0
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 dec 2016, 16:16

San Antonio/L.Aldridge (17.5) OVER @1,65

Popovich ce veceras protiv Portlanda odmarati Parkera i Dunca,a je ce tako sve pasti u ruke Leonarda i Aldridgea. I dok ce Kawhi morati dobro zapeti u odbrani i cuvati McColluma ili cak Lillarda, LMA ce imati lagan zadatak u odbrani i bit ce fokusiran samo na napad. Aldridge igra protiv svoje bivse ekipe iz koje je otisao poprilicno frustriran, a sa Blazersi poziciju PF brane kriminalno, u top 3 najgore su u ligi kada je taj segment igre u pitanju. Kvota je smanjena, a granica bi uskoro mogla biti i povecana barem za dva poena.

Omjer 8/11
Bonus 0/0
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 23 dec 2016, 16:23

L.James (25.5) Under @1.70
-Cavsi nakon kraćeg odmora dočekuju Brooklyn kojima je ovo b2b tekma. Sinoć su igrali protiv Warriorsa i odigrali sjajno prvo pol. al' su na kraju ipak izgubili 15-ak razlike.

LeBron, naravno, lider Cavsa i najbolji igrač iako su statistički tu i Love te sjajni Irving. Upravo je Love jedan od razloga što Jamesa igram under večeras.
Nakon povrede bi se trebao večeras vratiti u sastav te "ukrasti" Kingu minimum 10 šuteva.
Tekmu vidim i u BO tako da je i to razlog zbog kojeg Jamesa očekujem ispod ove granice.

Memphis - Houston (pobjednik 1/4) -2 @1.74

-Ponovo igram ovaj tip koji me još nije iznevjerio. Dakle, Houston fenomenalno otvara utakmice i skoro uvijek napravi finu zalihu u prvoj četvrtini koja zna iznositi i do 15 poena.
Harden i društvo od početka nametnu svoj ritam sa kojim se rijetko koji protivnik uspije izboriti.
U posljednje vrijeme ovaj tip nije prošao jedino protiv Spursa koji su pobijedili 1/4 sa 2p razlike.

J.Valanciunas (12.5) Under @1.65

-Analiza vrlo jednostavna. Večerašnji matchup mu je sjajni Rudy Gobert koji je deff najdominantniji odbrambeni centar lige.
Rijetko koji centar se uspije naigrati pored fenomenalnog francuza.
Jonas je tek 4-ti napadački izbor Toronta i mišljenja sam da će večeras imati još manje lopti u reket zbog nepovoljnog protivnika.
Toronto će se više oslanjati na vanjske igrače i zbog toga ga večeras vidim u underu.

Bonus Par: Damien Lillard (26.5) Over @1.85

Omjer: 2/5
Bonus tip: 0/1
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 dec 2016, 16:59

Fenerbahče Ulker/L.Datome (9.5) UNDER @1,85

Obradovic je definitivno unistio jednog od najboljih evropskih krilnih igraca. Prose sezone je igrao kako-tako, ali ove Zoc ocito trenira strogcu na njemu. Kako vrijeme odmice Gigi ima sve manju i manju minutazu, a u posljednje tri je dobio samo 18, 11 i 16 minuta uz 9, 6 i 5 poena i ono sto je jos simptomaticnije, sa 6, 5 i 4 suta na mecu. Na 13 utakmica dvocifren broj poena je postizao samo 4 puta (Galata 13, Uniks 12, Efes 11, Milano 10), a posljednji put je prebacio granicu prije pet kola. Osim ako Obradovic nekim cudom ne odluci odjednom dati Gigiju nekih 25+ minuta, ne vidim nacina da on predje ovu granicu.

Bonus: CSKA Moskva/V.Fridzon (8.5) UNDER @1,85
Bonus: Panathin. Atena/I.Bourousis (11.5) UNDER @1,85

Omjer 8/11
Bonus 0/0

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 23 dec 2016, 17:20

J.J. Redick 16,5 OVER @ 1,85

Gledam ponudu, sajtove razne i ono sto mi odma upada u oci jeste Redick zasto? Premier ga drži na 19,5, Wwin 16,5 i ovdje nesto veliko smrdi, a to su povrede kod Clippersa veceras najvjerovatnije nema Paula koji je upitan jer je zadobio neku manju povredu pa i ako bude igrao vjerovatno nece povuci kako zna, a od ranije vec nema Griffina. Redick igra tradicionalno dobro protiv Mavsa i kad su Klipersi u punom sastavu. Mavsi su katastrofa ove sezone jedan od najgorih timova u NBA, ali poziciju SG brane dobro i primaju 19 poena po meču. Klipersi u ovom sastavu bi trebali odigrati jednu egal utakmicu, a bez Paula i Griffina Redick ce sigurno dobro povuci. Redick je sinoc odigrao 21 minut protiv Spursa i uzeo samo 7 suteva (sto znaci da je poprilično odmoran), veceras ga očekujem na 30 minuta i min 15 suteva sto ce vjerovatno biti dovoljno za prelazak ove granice. Preporučujem sto prije uplate na ovaj par jer ce ga vjerovatno dici na 18,5 možda i 19,5.

Omjer: 7/8
Bonus: 2/2
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 23 dec 2016, 18:24

D.WADE 19,5 MANJE (1.85)

Wade zabija 19 u prosjeku ove sezone, međutim u posljednje vrijeme je na 17ppg i lošim procentima šuta. Večeras ga čeka Charlotte, ekipa koja dobro brani pozicije 2 i 3. Međutim ono što me najviše vuče na ovaj under je to što je Božić za dva dana i ne vjerujem da će Wade forsirati večeras. Poznato je da je jedan od najučinkovitijih igrača na christmas day i vjerujem da će više se fokusirati u nedjelju, nego večeras.

R.WESTBROOK 31,5 MANJE (1.85)

Znam, ušao je u šutersku formu i na posljednjih nekoliko utakmica zatrpava koš protivnika. Međutim večeras ga očekuje Boston i strašan defanzivac u vidu Averya Bradleya. Svakako skromni procenti Russa će večeras biti još gori. Ako mu je u cilju da se ispucava kako bi došao do 30+, onda će to biti pogubno po Oklahomu, jer ih to neće daleko dovesti. Očekujem da više razigrava saigrače, a manje gleda na koš. I kod njega kao i kod wadea, mada ne mora ništa značiti to, se može reći da jedva čeka christmas day. Russ naprosto obožava takve utakmice gdje čitav svijet gleda..

J.PARKER 20,5 PREKO (1.85)

Dečko je u strašnoj formi. U sezoni je na prosjeku od 20 poena, dok protekle dvije sedmice to ide na 23ppg. Večeras mu je protivnik Morris sa Washingtonom, Morris ga ni u ludilu ne može čuvati. U Milwaukeeu on i Ante žare i pale, ostali mogu eventualno dobiti povratnu loptu i to je to. Uz fin procenat šuta i nekoliko trojki, očekujem da zabije 21+ večeras.

D.COUSINS 29,5 PREKO (1,85)

Prošlu me nije ispoštovao protiv Utaha, al to sam se više inatio zbog kvote. Večeras ide Minesoti i KATu koji je nikakav defanzivac i ne vidim kako ga KAT može zaustaviti. Nema ni gaya, stoga će Cousins opet dominirati u napadu i završavati skoro svaki napad svoje ekipe. U sezoni je na 29 ppg, u decembru to iznosi 30, dok je u posljednjih nekoliko utakmica na 32ppg. Očekujem ga i večeras na bar 30.

OMJER: 3/8
BONUS: 1/1
Viva la France, as they say in Rome.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 dec 2016, 18:24

L.A. Clippers/J.J.Redick (16.5) OVER @1,85

Bas kao sto @Wandelanoite napisa, ja sad u Premier isao da uplatim Euroligu jedan combo koji su kiksali, i pogledam NBA ponudu i vidim Redicka na 19,5. Provjerim, kad ono Coach Doc Rivers indicated that Paul, who was removed in the third quarter of Thursday's 106-101 win over the Spurs with a left hamstring strain, is considered day-to-day, Broderick Turner of the Los Angeles Times reports.. Dakle, Paul veceras vjerovatno ne igra, pa onda Clippersi ostaju jedino na Redicku i Jamalu kao prijetnjama izvana, a posto Jamala nema u ponudi na Wwinu, moram onda igrati Redicka.

Evo i dokaz da sam ga uzeo po 16,5 jer ce 100% granica biti podignuta ubrzo:

slika

Omjer 8/11
Bonus 0/0

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 23 dec 2016, 18:36

Avery Bradley 16,5 manje @(1,85)
Igra u prosjeku 35 minuta i postize 17,9 poena ali vcr.ga igram manje iz razloga sto ocekujem da ce imati defanzivnije zadatke, tj. da ce morati igrati odbranu na Russelu i da ce manje produktivan biti u napadu jer ce se dosta trositi u odbrani.U posljednji 5meceva izmedju ova dva tima Bradley je samo 1 presao igranicu (18 poena) tako da ga i vcr. ocekujem do neki 15 poena.

N.Jokic 12,5 manje @ (1,85)
Jokic manje iz razloga sto ocekujem da prvi pick bude Nurikic, a Nurikic je odmoran i ocekujem da odigra neki 30+ minuta a Jokic neki 15-a, tako da bi ovo manje sanse dalo i manje suteva Jokicu. A i kada udje ocekujem par prekrsaja u odbrani sto bi ga jos vise udaljilo od ove granice

J.Reddick 16,5 vise @(1,85)
Iz razloga sto nema Grffina i C.Paul je upitan a i kada igra C.Paul on vise asistira nego sto suta na kos, tako da bi vecina lopti trebala ici na Reddicka a on je na prosjeku od 15 poena za 26 minuta provedeni na terenu, vcr. ocekujem vise suteva i vecu minutazu i lagan prolaz Reddicka

BONUS TIP
Orlando (-5,5) LA. Lakers 2 @ (1,90)

OMJER
3/5

BONUS TIP
1/1

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 dec 2016, 19:04

J. Valanciunas 12.5 UNDER @ 1,65

Otprilike sve je jasno u vezi ovog tipa. Po pravilu, svaki centar koji se nalazi u ponudi a matchup mu je Rudy Gobert, najbolji defanzivni centar NBA lige, se igra under, s toga ista stvar slijedi i ovaj tip.
Valanciunas nije igrac koliko koristi u nekoj vecoj dozi svoj mid range sut, vecinu koseva dadne strogo oko obruca, na 4-5 feeta do kosa a tu je Rudy Gobert bog i batina. Ubjedljivo najbolji rim protector. Dakle sve je jasno, mislim da samo neko cudo treba da se desi da Jonas veceras ubaci 13+ poena.

A. Bradley 16,5 UNDER @ 1,65

Bradleya sam izabrao iz razloga sto ga veceras ceka jako tezak i zahtjevan zadatak na drugoj strani parkera - zaustaviti vjerovatno MVPa dosadasnjeg dijela sezone, Russela Westbrooka. Samim time, Bradley ce se morati jako puno potrositi ako misli bar imalo usporiti Russa i ne dozvoliti mu da povede svoju ekipu ka pobjedi, naravno da ce se to efektovati na drugom dijelu parketa gdje nece imati toliko svjezine, s toga mislim da ostaje u underu. Boston ionako ima jos dobrih napadackih opcija, Ajzea je tu, kao i Horford, a tu je i oporavljeni Crowder. Ne vidim ga nikako preko.

D. Lillard 26,5 OVER @ 1,85

Dame Lillard, jedan meni jako drag PG. Veceras se sastaju Portland Blazersi i Popovi Spursi, koji dolaze iz teske b2b utakmice gdje su porazeni od Clippersa. Vazno je napomenuti da takodje dolaze i bez Parkera i Gasola, koji su na odmoru veceras. S druge strane, izostanak Parkera znaciti ce i 30+ minuta za Millsa. Dame na posljednje 4 utakmice ubacuje 28 poena prosjecno, a na posljednje dvije utakmice je dobijao po 39 minuta sto je ogromna minutaza, svakako da i veceras treba ocekivati slicnu minutazu, jer tesko da ce biti BO obzirom da Spursi dolaze bez 2 startera i Manua. Jos jedna stvar koja ide u prilog ovom tipu je to da je ovo duel ujedno i nekada dobrih havera iz Portlanda, Lillarda i Aldridgea, koji se, vjerujuci novinama, nisu rastali u bas najboljim odnosima, i djeluje da je Lillardu odlazak LMA itekako prijao, jer je izrastao u vodju svoje ekipice a brojke su mu drasticno povecane, s toga za ocekivati je i veceras da ce postojati motiv vise za Lillarda da natrpa LaMarcusovu ekipu, i vjerujem uz pristojan sut da Dame ide preko ove granice.

Detroit (+5,5) - Golden State hendikep 2 @ 1,63

Detroit koji ima 4 poraza za redom i koji je totalno ispao iz forme, docekuje najbolju ekipu svijeta, Warriorse sa Curryem i Durantom. Warriorsi su u nizu od 6 pobjeda za redom, melju sve redom a sinoc su i pored zaostatka od 15 koseva na poluvremenu protiv Netsa, na kraju slavili 15ak razlike, dobivsi drugo poluvrijeme sa nevjerovanih 30 razlike. Vazno je napomenuti i to da su igrali bez Draymonda, koji se veceras vraca svjez i odmoran, te fakat ocekujem ponovo jednu ne bas tako laganu pobjedu uz neki rani BO, ali svakako pobjedu od nekih 10 razlike bez mnogo problema, s toga i ovaj hendikep mislim da ne bi trebao biti problem.

Bonus tip: D. Booker 19,5 OVER @ 1,85

Omjer: 4/6
Bonus: 1/2
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 23 dec 2016, 19:10

D. Jordan ( -11,5+) Više 1.60 @wwin.

Clippersi dočekuju Dallas koji inače loše brani njegovu poziciju. Koliko vidim na ponudi nema Griffina pa pretpostavljam da i ne igra, tako da to znači i koji poen više za Jordan. Granica je 11,5 što i ne predstavlja veliku granicu pa čak i uz neku lošu partiju ovaj to može nagurati a uz Paulove asistencije i najveća budala može ovo prebaciti.

D. Booker ( -19,5+) Više 1.85 @wwin.

Igrač kojeg možda i najviše forsiram ove sezone. U goste Sunsima stiže Phila i tu se očekuje dobra partija većine ponuđenih igrača. Njega uvijek uzimam zbog velike minutaže i velikog broja šuteva, Phila je vrlo ranjiva tako da je ovo idealna prilika za njega da barem postigne 20 poena. Kod kuće se još više okuraži i zapne tako da vjerujem da me neće iznevjeriti večeras.

Bonus tip: Valanciunas ( -12,5+) Manje 1.65 @wwin.

Omjer: 3/5

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 23 dec 2016, 20:40

B.Bogdanović under 13.5 (1.85)

Brooklyn gostuje Cavsima,a Babo ide na LBJa.Na zadnje 2 utakmice ostao ispod,a prije toga dvaput prebacio za poen i dva poena.Vrti se oko ove granice i ja se nadam da ce veceras u under.Biljezi 14.7 poena ove sezone i igra nesto vise od 27 minuta.Par zadnjih utakmica igra nesto manje.Ocekuje se lagana pobjeda Clevelanda i da utakmica ode u BO,a Netsima je ovo b2b utakmica.

5/9
1/1
Igraj Široki ti si najbolji!

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 23 dec 2016, 20:49

J.Parker 20,5 over 1,85

Ovo mi je jedan od drazih igrača za igrat.Momak je jednostavno mašina i igra fantastičnu sezonu.Na prosjeku je preko 20 poena po meču koliko treba večeras i ubacit.Bucksi večeras igraju protiv Wizardsa i trebala bi biti jedna izjednačena utakmica tako da će Jabari trebat povući.Ide na Morrisa koji nije poznat kao neki kvalitetan defanzivac i ne bi trebao imat neki težak duel.

J.Embiid 17,5 over 1,75

Mašina koja će za koju godinu biti jedan od najboljih igrača na svijetu.Povrede su iza njega i igra sjajnu sezonu u kojoj ubacuje preko 17 poena po meču.Večeras u duelu Sixersa i Sunsabi trebala biti jedna brza tekma na puno poena.Sunsi su poznati što igraju jako loše odbranu tj skoro da je nikako ni ne igraju i primaju puno poena.U reketu su isto loši i Embiid ce sigurno imat dosta prostora da predje ovu granicu.

J.Valanciunas 12,5 under 1,65

Ovdje je sve vec poznato.Toronto ide na noge Utah-i koja igra strašnu odbranu pogotovo u reketu.Litvanac ide na najboljeg defanzivca lige Goberta protiv kojeg se nisu naigrali ni najbolji centri lige tako da ne dajem ni puno sanse Litvancu večeras.Svakako ne uzima puno šuteva po meču a večeras će uzet još koji manje i ne vidim kako može preći ovu granicu.

Omjer: 5/5

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 23 dec 2016, 21:04

L.A. Clippers/J.J.Redick Više (16.5) @1,85

Redick u prosjeku bilježi 18-19 poena po utakmici što ovu granicu čini vrlo izglednim tipom. Također, veliki razlog za Over Redicka se veže uz izostanak (najvjerovatnije) glavnih igrača Clippersa CP-a i Blake Griffina. Mislim da će povuć večeras ekipu i uzeti oko 15-20 šuteva, od kojih bi trebalo biti 5-6 za tri poena . Uz neki pristojan procenat šuta, on bi ovu granicu trebao preći.

Dallas/D.Williams Više (16.5) @1,85

Idu u goste Clippersima koji igraju back to back utakmicu. Chris Paul je povrijeđen i velike su šanse da neće igrati uopšte što odmah znači povoljniji matchup. Osim toga u zadnje vrijeme bilježi u prosjeku 19 poena po meču te ova večerašnja granica se ne može propustiti da se oproba. Još je bitno, uzima u prosjeko oko 14-15 šuteva na utakmici što bi trebalo biti više nego dovoljno za ovu granicu.

Bonus par: Golden State/S.Curry Više (26.5) @1,85

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 23 dec 2016, 21:18

M.Williams over 10.5 (1.85)

Marvin Williams u zadnje vrijeme igra u sasvim dobroj formi,igra na PF/SF poziciji i ove sezone ubacuje 10.5 poena za 27 minuta.Kad su se satali Hornetsi i Bullsi ove sezone ubacio je 9 poena ali u igri je bio samo 14 minuta.Od zadnjih 8 utakmica 6 puta bio je u overu.Mislim da bi mogao bez problema prebaciti ovu granicu,matchup ce mu biti Gibson.Charlote je imao dan odmora vise od Chicaga i sigurno da Wiliams svjez ceka utakmicu.

Bonus:Cousins over 29.5 (1.85)

5/9
1/1
Igraj Široki ti si najbolji!

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 23 dec 2016, 21:52

E. BLEDSOE ( 21,5) VISE 1,85
Duel dvije najgore ekipe po konferencijama, ali bice sigurno zanimljiva utakmica. Ocekujem dosta brzih napada domacih i tu vidim sansu za bledsoa, koji je na prosjeku oko 20 poena, provodi dosta vremena na terenu preko 30 minuta po mecu. Gosti primaju 24 poena u prosjeku sa njegove pozicije i medju losijim su u ligi, tako da ocekujem bledsoa sa dosta suteva da predje ovu granicu.

DETROIT- GOLDEN STATE HENDIKEP(+5,5) 2 1,63 (Pobjeda gosta s vecom razlikom)
Nevidim nikakvu sansu da detroit zaustavi masineriju golden stejta,sinoc su se bili malo opustili protiv brooklina ali kada su stisli u dr. pol lagano su to rijesili. Poslije ove utakmice igraju sa clivlendom i sigurno zele u dobrom raspolozenju da je docekaju. Veceras se vraca green na teren sto je jos jedan veliki plus za goste. Ako gosti budu igrali kako znaju detroit se nece dobro provesti.

D. COUSINS (29,5) VISE 1,85
Sta reci o ovoj zivotinji, danas kingsi igraju protiv minesote koja vrlo lose brani poziciju centra tako da ocekujem od cousinsa da danas ubaci 35+.
Ove sezone je na prosjeku od 29 poena 11 skokova uz sut oko45%. Igrace se veoma brzo jer i jedni i drugi vole tako da igraju i ukoliko ne udje u probleme sa faulovima on ide preko ove granice.

N. YOUNG (15,5) VISE 1,85
Duel dvije podjednake ekipe orlanda i lejkersa, bice zanimljiva utakmica u kojoj ocekujem dosta minuta za younga koji je u zadnje vrijeme u dobroj formi. Na prosjeku je od 14,7 poena ali u zadnjih 5 meceva ima preko 20 poena po mecu uz 30 minuta na parketu.
Uzima dosta suteva za 3 poena, na 50% je suta iz igre ovaj sjani suter i veceras ga vidim da ce nastaviti svoju sjajnu seriju i nama donijeti prolazak tipa,

BONUS TIP : BOSTON-OKLAHOMA ZBROJ KOSEVA UKLJ, PRODUZETKE (210,5) VISE 1,73

omjer 2/4

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 23 dec 2016, 22:24

Detroin- GoldenState +5,5 H2(Pobjeda gosta sa većom razlikom od zadate) 1.63
Večeras doprvaci gostuju kod Detroita kod kojeg mnoge stvari neštimaju. Mnogi igrači iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog sebičnosti R.Jacksona i u ekipi vlada slaba harmonija tome svjedoči i četiri vezana poraza i sve ekipe su dobile te utakmica i većim hendikepom od ovoga. Golden State je sinoć gubio na pola od Bruklina pa onda se mašina zahuktala i riješili su lako utakmicu. Vezali su 6 pobjeda i u tih 6 pobjeda samo protiv NO nije ispoštovan ovaj hendikep. Za goste možda i večeras ne nastupi D.Green ali svakako su kvalitetnija ekipa i mislim da mogu ovaj hendikep pokriti bez poteškoća.

J.Valanciunas 12.5 manje 1.60
Večeras Toronto gostuje kod Utah Jazzera i bit će ovo malo tvrđa utakmica. Njihov startni centar ima jako težak matchup u vidu R.Goberta fantastičnog Francuza kojem ne znam da li je ove sezone i jedan centar prebacio svoju marginu. Ostavio je napadačke opcije poput Cousinsa 2x, Whiteseada, KAT, Gasola ispod njihovih prosjeka, pa tako bi i četvrtu napadačku Toronta trebao da kvalitetno zatvori. Jonas je ove sezone svakako na prosjeku od 12.3 poena po meču, dok u zadnjih 10 susreta ubacuje oko 10 poena. Većina kladionica ga je davno spustila na 10.5 i ne znam zašto ga wwin i dalje drži na ovoj margini. Hvala im :thumbup:

Omjer:7/9
Bonus:0/2
Tako blizu, a tako daleko.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 dec 2016, 22:28

D. Williams over 16.5 (1.85)

Williams u posljednje četiri utakmice ima 50% šuta iz igre što je fenomenalno za vanjskog igrača, posebno kad uzmemo u obzir koliko šuteva uzima po utakmici. Portlandu je sasuo 23 poena, Denveru također, Jazzu 18, Sacramentu 15, dok je protiv Detroita imao 16 poena iako je imao užasn šutersku noć (3/13). Propustio je prvi meč kontra Clippersa zbog povrede, dok je prošle sezone igrao mnogo slabije nego ove i nije nijednom prešao ovu granicu. Eh, večeras je druga stvar u pitanju. Clippersi će vrlo vjerovatno nastupiti bez Paula, a to znači da će Williams ići na tatinog sina (Rivers) i debelog Feltona. Ne vidim kako ga neko od njih dvojice može uštopati kao što bi to uradio Paul. Williams nije onaj iz Jazza, to je odveć jasno. No, Deron u posljednje vrijeme podsjeti zašto je tada slovio za najtalentovanijeg playa koji je tada mogao svakom sasuti 20-25 poena. Za 30+ minuta (Barea je opet out) koliko će provesti na terenu, on je sigurno u stanju zabiti 17 poena ovim čuvarima.

Bonus tip: M. Gasol over 20.5

Omjer: 4/7
Bonus tip: 1/2
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 23 dec 2016, 22:40

P. Mills 12,5 OVER @ 1,70

Patty jedan od mojih najdražih igrača u NBA svaku igricu sto sam igrao vezano za NBA on je bio moj PG. Veceras kao sto svi vec znate Spursi nastupaju bez Parkera i Gasola. Parker je PG (ako ima neko da to ne zna) tako da ce Mills i Laprovittola veceras igrati na poziciji PG. Mills ce sigurno na terenu biti minimalno 25 minuta, a za to vrijeme uzima isključivo 9 suteva od toga 5 trojki. E sad ja veceras očekujem da on bude na minimalno 11 suteva (+ slobodna) iz razloga sto protiv sebe ima Lillarda koji se bas puno i ne obazire na odbranu. Portland lose brani poziciju PG i primaju 24 poena po meču sto je cak 12 vise od ove granice. Jos jedan vise razlog je sto je sinoc igrao samo 17 minuta i sigurno su on i Aldridge trenutno najodmorniji kod Spursa. Igrat ce se egal utakmica (takva su očekivanja), a Amerikanci očekuju Spurse na oko 108 poena. U takvoj utakmici Mills mora pomoći Aldridgeu i Kawhiju.

Bonus tip: L. James 25,5 UNDER @ 1,70

Omjer: 7:8
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.