Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- ASD
- Kontakt:
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Ovakvim tempom razvoja sam siguran da ce Musa biti jedan od najboljih igraca Eurolige, momak je preinteligentan igrac.
Za NBA nebi mogao prognozirati.
Za NBA nebi mogao prognozirati.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
U 14:15.newton_heath_lyr je napisao/la:U koliko je sutra tekma?

Ja sam savrseno razumio. Njemu karijera ne ide dobrim putem, i vec sad upitno je sta cemo imati u seniorima cime se implicira da cemo tesko imati u njemu jakog seniora, nakon jednog u 18 prvenstva.Federer17 je napisao/la:A covjece, jesi ti dosadan, gotovo onoliko koliko imas problema da razumijes sta se hoce reci. Musa je prije dvije godine postavio itekako velike standarde, sasvim je razumljivo da se od njega ocekuju velike stvari. Ja sam bar ocekivao bolju, sigurniju igru na ovom prvenstvu, nebitno koliko poena postizao (u cemu je i sada itekako dobar, bez obzira sto je proveo toliko vremena na parketu). Medjutim, dobio sam odgovor da to sve moze sprovesti (sigurnija/dominantija igra) jedino protiv fizicki inferiornijih reprezentacija (Izrael, Finska), ali nikako i protiv ovih drugih, kao sto to bjese Francuzi i Letonci (prvenstveno).Kajzer10 je napisao/la:Napisao sam 'dobrog' seniora na sto ti impliciras. Toliko o izvrcanju. Kako god, ne vidim po cemu njegova karijera ne ide u dobrom smjeru. Ako cemo vec nagadjati nesto, onda je s obzirom kako stvari stoje ispravnije reci da cemo imati odlicnog seniora i NBA igraca nego da je upitno sta cemo imati od njega, ma sta god ti mislio sa tim.
Ocekivali smo mozda da u ovim godinama bude ono sto je Doncic u Realu, samo u slucaju njega da to bude Cedevita. Ali, daleko je on od toga, pa cak ni blizu, ni u rangu klubova kakav je Cedevita (o Realu i EL da ne pricam). Ne kaze niko da je los, da nece biti dobar, odlican (kako hoces) seniorski reprezentativac, hoce akoBogda. Medjutim, podvizi o kojima smo mi ovdje pricali i zeljeli (poput nekog sasvim konkurentnog NBA igraca, jednog od nosilaca svoga kluba) je vec sada veoma upitno da se govori. Zasto? Prvenstveno zato sto nije napredovao u onolikoj mjeri koliko se ocekivalo, pogotovo ciljajuci na segmente u kojima je i prije bio los.

Ti ne razumijes da je igracu teze igrati sa seniorima nego juniorima, pa kako ces sta komplikovanije.

Naravno, ne cudi me da ste vi nakon fucking u 16 prvenstva digli ljestvicu toliko visoko da ste mu iste sekunde projektovali odlicnu NBA karijeru, gdje je on ponajbolji igrac kluba (

I naravno sve osim toga je neuspjeh.
btw. navijaci Reala koji Doncica od pelena prate, Doncica koji je uvijek bio veci talenat od Muse, nisu ocekivali da Doncic ima ovakav impact na igru Reala ali ste vi ocekivali od Muse to u Cedeviti.

- Jakobsen91
- Kontakt:
@Tracy Ne pratim box score, samo ti iznosim statistiku onakvu kakva jest, znaci nije samo skok ono sto im donosi epitet najbolje ekipe na prvenstvu. Srbi su ih izdominirali u skoku, jer su Francuzi mogli izgubit i 15tak razlike opet bi prosli, da se ponovi mec, druga bi prica bila. Sve je to meni jasno.
Ono sto mi nije jasno jeste to tvoje forsiranje da su oni iskljucivo tu zahvaljujuci drugim i trecim napadima, te imaju 2-3 igraca koja dobro sutiraju. A Boga ti sta smo onda mi? Prosle godine smo osvojili iskljucivo na kvalitet tri igraca, ponajvise zahvaljujuci Musi, ali i ova dva su dala odlican doprinos.
Ovdje nemamo igraca koji tricu sutira iznad 25%, Francuzi u top 10 imaju dva tricasa, cak i najboljeg. Uvijek su omladinske reprezentacije imale par top talenata, koje su pokrivali buduci konobari, pa i buduci nizerazredni kosarkasi. Slobodno malo prelistaj osvajace zlatnih medalja prije 10tak godina, vidjet ces koliko imas NN imena.
Da ne palamudim dalje Francuska je kompletna ekipa, jer za ovaj nivo ima i sut i skok, svaka greska brza tranzicija, lagano poentiranje.
Drago mi je sto @Kajzer10 zna bolje od mene sto sam ja mislio. Veliko hvala ljudino sto nisi skrt na tastaturi, i sto ljudima to tako fino objasnjavas.
Ono sto mi nije jasno jeste to tvoje forsiranje da su oni iskljucivo tu zahvaljujuci drugim i trecim napadima, te imaju 2-3 igraca koja dobro sutiraju. A Boga ti sta smo onda mi? Prosle godine smo osvojili iskljucivo na kvalitet tri igraca, ponajvise zahvaljujuci Musi, ali i ova dva su dala odlican doprinos.
Ovdje nemamo igraca koji tricu sutira iznad 25%, Francuzi u top 10 imaju dva tricasa, cak i najboljeg. Uvijek su omladinske reprezentacije imale par top talenata, koje su pokrivali buduci konobari, pa i buduci nizerazredni kosarkasi. Slobodno malo prelistaj osvajace zlatnih medalja prije 10tak godina, vidjet ces koliko imas NN imena.
Da ne palamudim dalje Francuska je kompletna ekipa, jer za ovaj nivo ima i sut i skok, svaka greska brza tranzicija, lagano poentiranje.
Drago mi je sto @Kajzer10 zna bolje od mene sto sam ja mislio. Veliko hvala ljudino sto nisi skrt na tastaturi, i sto ljudima to tako fino objasnjavas.
Gdje sam to napisao (bilo koji post napisan ovdje u ovih nekoliko dana, ili na njegovoj temi)? Hajde ako nadjes da sam to napisao, ja prestajem sa pisanjem na forumu, a ukoliko ne nadjes, tebi ce to biti posljednji post?Kajzer10 je napisao/la:
Ja sam savrseno razumio. Njemu karijera ne ide dobrim putem, i vec sad upitno je sta cemo imati u seniorima cime se implicira da cemo tesko imati u njemu jakog seniora, nakon jednog u 18 prvenstva.![]()
Ponovo pricas nebuloze. Ti znas sta sam ja od njega ocekivao i kakvog sam ga vidio za 10 i vise godina? Prva recenica uopste ne mora biti tacna, puno je faktora od kojih to zavisi. Mnogi igraci Francuske (pogotovo na niskim pozicijama, koje i Musa igra) su vec sada bolji od pola igraca ABA lige i A1 lige (u kojima Musa igra), a takvih ima i u drugim reprezentacijama. Ima ih koji su vec sada gotovo formirani igraci, fizicki pogotovo.Kajzer10 je napisao/la: Ti ne razumijes da je igracu teze igrati sa seniorima nego juniorima, pa kako ces sta komplikovanije.![]()
Naravno, ne cudi me da ste vi nakon fucking u 16 prvenstva digli ljestvicu toliko visoko da ste mu iste sekunde projektovali odlicnu NBA karijeru, gdje je on ponajbolji igrac kluba () a prije toga da sa 17 godina u Europi radi ono sto Doncic sad radi u Realu.
![]()
I naravno sve osim toga je neuspjeh.
btw. navijaci Reala koji Doncica od pelena prate, Doncica koji je uvijek bio veci talenat od Muse, nisu ocekivali da Doncic ima ovakav impact na igru Reala ali ste vi ocekivali od Muse to u Cedeviti.
S obzirom na njegove igre, mogucnosti, kosarkasko znanje i razumijevanje igre, s obzirom na sve ono sto je vec kao neki balavac posjedovao, ocekivalo se da ce svoje nedostatke brzo popraviti (koliko-toliko), + unaprijediti sve ono u cemu je vec bio dobar/odlican. Medjutim, nije bas sve islo u tom smjeru, osim za tebe koji, ili imas neke veze s Dzananom, ili ga uopste ne pratis kroz karijeru, ili si opasno neobjektivan pa ne mozes da prihvatis cinjenice.
To opet ne znaci da nece i da je 'nesto' po pitanju toga gotovo. Isuvise je mlad da se donose nekakvi definitivni zakljucci.
O tome koliko ce neko uspjeti, dokle ce dogurati, sa sigurnoscu se ne moze reci apsolutno ni za koga, pogotovo u danjasnjem vremenu. To sto ti kao jedinu argumentaciju imas ubacivanje rijeci drugima (koje nisu izgovorili, niti su mislili na to) dovoljno govori o tebi i poznavanju tematike o kojoj se prica.
Kad navalite s pricom da mu je teze igrati sa seniorima, kao da je to neka novoizrecena mudrost. Naravno da je teze, ali o kakvim seniorima se prica. I u A2 ligi nase zemlje igraju seniori, ali koliko su kvalitetni?! Da se razumijemo, Musu sam pogledao u bukvalno svakoj utakmici ove sezone (bilo da je u pitanju aba liga, eurokup, ili hrvatsko prvenstvo). U regionalnom takmicenju bljesnuo je u samo jednoj utakmici, a to je svima poznata utakmica sa Olimpijom. Sjecam se da je jos jednom sigurno bio dvocifren, i to u mecu sa Zvezdom, ali je tad mec bio zavrsen nakon poluvremena. Sve ostale utakmice je dobijao po 10-ak minuta u prosjeku i imao je uglavnom neku manje bitnu rolu na parketu. Ja bih volio da je drugacije (ne bih cekao po pola sata da udje u igru), ali nije. Ako govorimo o seniorima koji igraju hrvatsku ligu, onda mogu slobodno reci da su oni u deset deka sa seniorima nase lige (ne racunajuci Cibonu, Cedevitu, pa eto i Zadar). U tom kontekstu, treba reci da i jedan Adi Zahiragic dominira nasom ligom. Pametnom dosta.
Ni u kom slucaju ne umanjujem njegov talenat, kosarkasno umijece, ali ostavite ljude da iznesu svoje misljenje i ne nazivajte pljuvacima svakog ko iznese i najmanju kritiku na Dzananov racun. Ne kazem da recimo @tracy ne poznaje i ne prati kosarku (sasvim dobro znam koliko prati i koliko je upucen), ali ima ljudi za koje provjereno znam da ne znaju pravila ove igre, ali se po pravilu svako prvenstvo ovdje pojave i prosipaju svoje (NE)znanje. Naravno, sve je to uglavnom vezano za Musu, jer zaboga on je vidio da je Musa zabio 20 koseva i gdje je tu mjesto za eventualnu kritiku. Na stranu sto gotovo svi imaju najbolju namjeru i sto gotovo svi iskreno zele uspjeh svim nasim reprezentacijama.
Ni u kom slucaju ne umanjujem njegov talenat, kosarkasno umijece, ali ostavite ljude da iznesu svoje misljenje i ne nazivajte pljuvacima svakog ko iznese i najmanju kritiku na Dzananov racun. Ne kazem da recimo @tracy ne poznaje i ne prati kosarku (sasvim dobro znam koliko prati i koliko je upucen), ali ima ljudi za koje provjereno znam da ne znaju pravila ove igre, ali se po pravilu svako prvenstvo ovdje pojave i prosipaju svoje (NE)znanje. Naravno, sve je to uglavnom vezano za Musu, jer zaboga on je vidio da je Musa zabio 20 koseva i gdje je tu mjesto za eventualnu kritiku. Na stranu sto gotovo svi imaju najbolju namjeru i sto gotovo svi iskreno zele uspjeh svim nasim reprezentacijama.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Federer17 je napisao/la:
Gdje sam to napisao (bilo koji post napisan ovdje u ovih nekoliko dana, ili na njegovoj temi)? Hajde ako nadjes da sam to napisao, ja prestajem sa pisanjem na forumu, a ukoliko ne nadjes, tebi ce to biti posljednji post?

Haj vrati se gore i vidi koji post si citirao sa 'A covjece, jesi ti dosadan, gotovo onoliko koliko imas problema da razumijes sta se hoce reci'

Federer17 je napisao/la:
Ponovo pricas nebuloze. Ti znas sta sam ja od njega ocekivao i kakvog sam ga vidio za 10 i vise godina?
Federer17 je napisao/la: Medjutim, podvizi o kojima smo mi ovdje pricali i zeljeli (poput nekog sasvim konkurentnog NBA igraca, jednog od nosilaca svoga kluba) je vec sada veoma upitno da se govori.
Ne ubacujem ja nikome rijeci, a pogotovo to ne koristim argumentaciju. Zapravo ne iznosim nikakve argumente niti ih trebam iznositi covjeku koji nakon u 18 prvenstva otpisuje nekog, pa se sad vadi 'nije on to tako mislio'.Kajzer je napisao/la:
Naravno, ne cudi me da ste vi
I ne, ne mislim na tebe, da ne bi opet bio neopravdano optuzen da ubacujem nekom rijeci.
cinjenice

Odbijam da se vrtim u krug konstatno sa ovom raspravom. Pozdrav i sretno nam sutra.
Pa, upitno je za Jamesa, da se sada pogledaju njegove igre iz Musinog uzrasta, reci da ce biti ovo sto je trenutno sada u NBA, a da to ne bude za Musu ili bilo koga drugog, pogotovo Evropljanina (naravno u nekim drugim okvirima).Kajzer10 je napisao/la:
Pozdrav, akoBogda pobjeda uz 35 poena Muse (od cega 20 iz prodora sa desne strane i suta za 3) - amin.

- Jakobsen91
- Kontakt:
Cuj sad se vadim.
Meni da je cilj napisati da je Musa propao, ja bih napisao Musa je propo i dovidjenja prijatno, zaboli me sta ti i jos par takvih mislite. Ko sto mi nije problem napisati da je Gegic bolji od njega na prvenstvu, a vi mozete svrsavati na Musu koliko hocete ili na bilo koga drugog. Prije ce biti da ti nisi bas najbolje skonto tu recenicu, recenicu koja se nije odrekla ni Campare i Sikirasa, koji su u mnogo vecoj banani od Muse, jer jedan postaje iskljucivi suter za tri poena, a drugi nazalost i ne igra zbog raznih povreda. Musa ko Musa, napredak ne ide u ocekivanom smjeru, sam je na kraju prosle sezone najavljivao da ce ga ove sezone u Cedeviti pustiti s lanca, a da ce onda on svima pokazati ko je i sta je.

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Pa i mi imamo isto to, samo što oni uz jednak talenat imaju fizikalije i na to nas dobiše. I kod jednih i kod drugih će na kraju izaći maxi 3 igrača da valjaju. Znaci da smo igrali 3 na 3 vjerovatno bi Musa izdominirao jer je najveći talenat. Ostalih 9 igrača i kod jednih i kod drugih su tu negdje po talentu, ali vidio si i sam da su monstrumi naspram naših. To je sva poenta priče pozzJakobsen91 je napisao/la:@Tracy Ne pratim box score, samo ti iznosim statistiku onakvu kakva jest, znaci nije samo skok ono sto im donosi epitet najbolje ekipe na prvenstvu. Srbi su ih izdominirali u skoku, jer su Francuzi mogli izgubit i 15tak razlike opet bi prosli, da se ponovi mec, druga bi prica bila. Sve je to meni jasno.
---Džanan Musa---MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1
BenjooJutub je napisao/la:Ne bih da pretjerujem, ali najslicniji je Westbrooku. Nema sut kao ni Westbrook, atleta je, dijeli asistencije i skace. Sinoc je skoro imao triple double protiv Francuza. Igrac u kojeg najvise vjerujem od svih u juniorima.ASD je napisao/la:S onim blokadama malo vuce i na Diamantidisa.BenjooJutub je napisao/la:Koliko je samo Gegic napredovao u Bayernu, pravi moderni play, nesto kao Satoransky. Masina je.
nekada davno smo imali startnog pg u Seniorima koji je imao dosta gori shut od Gegica

do sada smo pobjedjivali utakmice igrane u tom terminu, a gubili one u 18:45, nadam se da ce se tradicija nastaviti..vedex je napisao/la:U 14:15.newton_heath_lyr je napisao/la:U koliko je sutra tekma?

Volim te Bosno!!!
Adis Beciragic?lumani je napisao/la:
nekada davno smo imali startnog pg u Seniorima koji je imao dosta gori shut od Gegicaa ti sada pogodi ko je
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Imaćemo mali problem sa U19 SP ako se danas plasiramo.
U19 WC - Egipat - 01.07. - 09.07.2017
U20 EC - Rumunija - 14.07. - 23.07.2017. (Bdiv)
U18 EC - Slovacka - 29.07. - 06.08.2017.
Npr Gegic 19 će igrati Svjetsko a 5 dana kasnije Evropsko B divizije gdje bi nam prioritet trebao biti plasman u A diviziju zbog generacije koja ide na trofeje. Generacija koja je prosle godine bila 4 sa U18 ce do godine nositi igru reprezentacije.
Npr Musa 18 ce igrati Svjetsko a 20 dana kasnije Evropsko
19godisnjaci se nece moci pridruziti 20godisnjacima
18godisnjaci ce nakon svjetskog opet na pripreme pa na evropsko hm hm
U19 WC - Egipat - 01.07. - 09.07.2017
U20 EC - Rumunija - 14.07. - 23.07.2017. (Bdiv)
U18 EC - Slovacka - 29.07. - 06.08.2017.
Npr Gegic 19 će igrati Svjetsko a 5 dana kasnije Evropsko B divizije gdje bi nam prioritet trebao biti plasman u A diviziju zbog generacije koja ide na trofeje. Generacija koja je prosle godine bila 4 sa U18 ce do godine nositi igru reprezentacije.
Npr Musa 18 ce igrati Svjetsko a 20 dana kasnije Evropsko
19godisnjaci se nece moci pridruziti 20godisnjacima
18godisnjaci ce nakon svjetskog opet na pripreme pa na evropsko hm hm
bhsport je napisao/la:Adis Beciragic?lumani je napisao/la:
nekada davno smo imali startnog pg u Seniorima koji je imao dosta gori shut od Gegicaa ti sada pogodi ko je
Nije Adis,on je bio solidan shuter... ovaj je bio posle Adisa

Sve je to lijepo , a najljepse bi bilo danas dobiti spance i da se mi plasiramo !!!!!!!
Mislim da uz malo srece mogli bi ih i uzeti bio bi to jos jedan lijep uspjeh ove generacije , valjda nas nece sudije ukopati toga se malo bojim....

Mislim da uz malo srece mogli bi ih i uzeti bio bi to jos jedan lijep uspjeh ove generacije , valjda nas nece sudije ukopati toga se malo bojim....
Meni Gegić igrom liči na Firića
mirkovic brate mili. taj nije bazen mogao pogoditi, al je imao prodor i pas za 10. utakmice se gubile na njegovim slobodnim bacanjima. srecom kratko je igrao.lumani je napisao/la:bhsport je napisao/la:Adis Beciragic?lumani je napisao/la:
Nije Adis,on je bio solidan shuter... ovaj je bio posle Adisa![]()
Ma kakav Beciragic i suter, potanak je bio, generealno los plej, kad se sjetim kako nas 97 prodade protiv Italije. Sabit umjesto Dade Mirkovica (koji nas je bas ulazima digao) uvede Beciragica i covjek maltene dobijenu tekmu pokloni talijanima...lumani je napisao/la:bhsport je napisao/la:Adis Beciragic?lumani je napisao/la:
Nije Adis,on je bio solidan shuter... ovaj je bio posle Adisa![]()
Nakon njega smo imali Terija Bosanca pa Mrsica dugo godina, uz Mrsica igrao Princ, pa zatim je za Neninim vaktom igrao Bremer pa Gordic...
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 22 dec 2016, 12:01, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.