FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 21 dec 2016, 14:36

BordoBolesnik je napisao/la:
kinosvra je napisao/la:Paok za njega trazi 6 miliona eura, a mi imamo 20%...znaci 1 200 000 eura.
Da li je 20%? Da budem iskren zvuci mi nerealno, ako je istina onda je onaj koji je ovo izveo je pravi maestro!
Sto se Gojka tice, 24god ima, do 27 ce prekucati ligu i zavrisiti u jednom od glavnih klubova, majstor :salut:
Jeste sigurno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 21 dec 2016, 14:48

Trazili ste da Sabrina prozbori koju, eto.. :kafa:

http://www.fksarajevo.ba/bs/intervjui/s ... spjeh/3571
Bahati, bahati Željkan!
1946

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 21 dec 2016, 15:24

"Kroz razgovore sa gosp. Ken Choom mogu istaći da su trenutno jako zadovoljni stanjem u FK Sarajevo, jer ono što svakodnevno činimo daje im za pravo da budu uvjereni kako djelovanjem unutar FK Sarajevo klub istinski želimo približiti evropskim standardnima. Mišljenja su da trenutno rukovodstvo FK Sarajevo čine, prije svega kvalificirane osobe, koje mogu doprinijeti razvoju kluba i ulažu povjerenje u trenutni kadar. Također, smatraju da trenutno imamo dobru šansu, da podignemo ljestvicu uspjeha FK Sarajevo.", kazala je Buljubašić, dodavši:

“Svakodnevno se traže i podnose izvještaji o radu kluba, o igračima, uposlenicima, trenerima, uvjetima rada… Apsolutno su, iako fizički nisu u Sarajevu, odnosno BiH, u potpunosti uključeni u proces donošenja svih odluka. Trudimo se da nadležne blagovremeno i na što kvalitetniji način uključimo u sve tokove djelovanja FK Sarajevo.”

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 21 dec 2016, 15:30

KenChoo je napisao/la:"Kroz razgovore sa gosp. Ken Choom mogu istaći da su trenutno jako zadovoljni stanjem u FK Sarajevo, jer ono što svakodnevno činimo daje im za pravo da budu uvjereni kako djelovanjem unutar FK Sarajevo klub istinski želimo približiti evropskim standardnima. Mišljenja su da trenutno rukovodstvo FK Sarajevo čine, prije svega kvalificirane osobe, koje mogu doprinijeti razvoju kluba i ulažu povjerenje u trenutni kadar. Također, smatraju da trenutno imamo dobru šansu, da podignemo ljestvicu uspjeha FK Sarajevo.", kazala je Buljubašić, dodavši:

“Svakodnevno se traže i podnose izvještaji o radu kluba, o igračima, uposlenicima, trenerima, uvjetima rada… Apsolutno su, iako fizički nisu u Sarajevu, odnosno BiH, u potpunosti uključeni u proces donošenja svih odluka. Trudimo se da nadležne blagovremeno i na što kvalitetniji način uključimo u sve tokove djelovanja FK Sarajevo.”
Upamtit cemo joj ovu izjavu i vidjeti na kraju sezone je li bila suplja prica ili se stvarno radi!
Bahati, bahati Željkan!
1946

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 dec 2016, 15:31

Crnka će biti pozvan u reprezentaciju

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 21 dec 2016, 15:36

PeppermintSA je napisao/la:Crnka će biti pozvan u reprezentaciju
zasluzio 1/1
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 dec 2016, 15:37

zlo87 je napisao/la:
zasluzio 1/1
:shock: :clap:

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 21 dec 2016, 15:44

BordoArmy88 je napisao/la:slika

Merso i Nermin! :thumbup:
Ovo je iz Biltena br. 20 čini mi se. U istom dokumentu piše da Dušan Hodžić ima amaterski ugovor :?: .

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 21 dec 2016, 15:46

Ne igra kod komšinica.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 21 dec 2016, 15:56

po ovom sto je direktorica rekla nista od Slavise cim nafali ovoliko Faruka
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 dec 2016, 15:58

benko21 je napisao/la:po ovom sto je direktorica rekla nista od Slavise cim nafali ovoliko Faruka
Bas bi nam dobro dosao. Mislim da je mnogo utjecajniji od Ihtijarevica a ima iskustvo u Francuskoj, trebali bi to izganjati prije nego sto krenemo dovoditi ciljana pojacanja.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 21 dec 2016, 15:58

Dobra pitanja su postavljena. Ali imam problem s odgovorima na pitanja o Vukićeviću i o akademiji.
"Poštujemo i cijenimo sve naše bivše, istaknute igrače i svima su vrata kluba širom otvorena, kao i naš Trening centar u Butmiru. Rado ćemo sve ugostiti, saslušati prijedloge, sugestije, kritike, jer smatram da je zaista riječ o istinskim zaljubljenicima u FK Sarajevo. Naša vlasnička struktura ne vjeruje upotpunosti modelu sportskog direktora, tako da mislim da se to pitanje bespotrebno postavlja, međutim, u klubu smatramo da je evidentna potreba za tom funkcijom i angažmanom gosp. Faruka Ihtijarevića, našeg proslavljenog i trofejnog igrača, bivšeg reprezentativnca… sa produženjem ovlasti na funkciji glavnog skauta nastojimo nadomjestiti taj nedostatak, ali i pokušati sezonu završiti na takav način, te sagledati da li je taj model rada i efikasan.”
Šta, evidentno je da je angažman F. Ihtijarevića nužan? Ne sviđa mi se rezon i ovaj odgovor čitam kao da je pozicija tu radi Ihtijarevića a ne obratno. Drugi dio odgovora razumjevam kao pokušaj da se Vukićević angažuje kao glavni skaut. Možda griješim.
“Naša Akademija je dosta mlada i smatram da smo još uvijek u fazi pronalaska najboljeg sistema za njeno funkcionisanje. Sigurno je profesionalnija u odnosu na druge škole fudbala i sam rad sa mladim dječacima je na kvalitetniji, jer im nastojimo pružiti dobre uslove za rad. Evidentno je, međutim, da imamo problem da igrači, koji pokazuju talenat i kvalitet u Akademiji, isti nisu u mogućnosti upotpunosti potvrditi u prvom timu, odnosno nisu dovoljno zreli za seniorski fudbal. Taj problem nastojimo rješiti pronalaskom jednog sistematskog rješanja i dotatne stanice za razvoj mladih igrača u vidu kluba za posudbu, ili formiranja lige do 21 ili 23 godine.”
Još uvijek u fazi pronalaska rješenja? Već 2 godine Akademija radi i za te 2 godine se nije mogao naći neki plan? Čemu onda one posjete Milanu i Njemačkoj (s ciljem razvijanja kapaciteta Akademije)? Zar se, barem neka rješenja nisu mogla prepisati... Formiranje lige do 21 ili 23 godine mi zvuči kao promašaj. Posudbe su daleko bolja opcija.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 21 dec 2016, 16:04

Liga do 23, inače poznata i kao liga za rezerve je opšte mjesto u Evropi. Englezi imaju takvu ligu, dok recimo u Španiji te ekipe igraju 2. ili 3. ligu.

YNWA
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la YNWA » 21 dec 2016, 16:45

Septerra je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:slika

Merso i Nermin! [emoji106]
Ovo je iz Biltena br. 20 čini mi se. U istom dokumentu piše da Dušan Hodžić ima amaterski ugovor :?: .
Ne znam u kojem je biltenu, ali znam da ima amaterski ugovor :D
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 21 dec 2016, 16:57

PeppermintSA je napisao/la:Liga do 23, inače poznata i kao liga za rezerve je opšte mjesto u Evropi. Englezi imaju takvu ligu, dok recimo u Španiji te ekipe igraju 2. ili 3. ligu.
Englezi su od ove sezone uveli to do 23. godine. Zaboravio sam koja je gornja granica bila dok su se zvali rezervnim ekipa a ne "under-21" ili danas "under-23". Ali mislim da su uradili loš potez. U našoj ligi, koja ima ogromnih zaostataka u pružanju prilika mladim igračima, bi uvođenje "lige do 23" bila pogubna. Španski model je puno bolji ali sumnjam da bi naš savez podržao tu ideju.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 21 dec 2016, 17:07

MortemHz je napisao/la:
benko21 je napisao/la:po ovom sto je direktorica rekla nista od Slavise cim nafali ovoliko Faruka
Bas bi nam dobro dosao. Mislim da je mnogo utjecajniji od Ihtijarevica a ima iskustvo u Francuskoj, trebali bi to izganjati prije nego sto krenemo dovoditi ciljana pojacanja.
porazgovaracu sa njom veceras o tome :kafa:

High

Post Postao/la High » 21 dec 2016, 17:11

Dokad Hrustemović ima ugovor?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 21 dec 2016, 17:14

High je napisao/la:Dokad Hrustemović ima ugovor?
Dok Israfil ne puhne u rog :kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 dec 2016, 17:15

High je napisao/la:Dokad Hrustemović ima ugovor?
Contract until: 30.11.2018

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.