BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BH tenis
Davis Cup reprezentacija BiH: Slijedi duel sa Estonijom
BiH je već jednom igrala protiv Estonije i to u Armeniji 2008. kada je zabilježila ubjedljivu pobjedu od 3:0
Davis Cup reprezentaciju BiH, nakon trijumfa u 1. kolu II Grupe Evroafričke zone nad reprezentacijom Makedonije, očekuje meč 2. kola protiv reprezentacije Estonije.
Domaćin meča je Estonija, a meč se igra u Tallinnu od 9. do 11. jula.
BiH je već jednom igrala protiv Estonije i to u Armeniji 2008. kada je zabilježila ubjedljivu pobjedu od 3:0.
V.d. selektor Davis Cup reprezentacije BiH Daver Vranić danas je objavio širi spisak kandidata za nastup u Estoniji.
Na spisku se nalaze: Aldin Šetkić (ATP, 381), Ismar Gorčić (ATP,566), Mirza Bašić (ATP, 777), Damir Džumhur (ATP, 1075), Tomislav Brkić (ATP, 949) i Franjo Raspudić (ATP, 1140).
Vranić je odlučio da na pripreme reprezentacije koje će biti obavljene u Fojnici i Kiseljaku od 29. juna do 3. jula pozove i: Svena Lalića, Aleksandra Marića, Jasmina Ademovića, Daria Račića, Elmara Ejupovića i Vedrana Begovića.
BiH je već jednom igrala protiv Estonije i to u Armeniji 2008. kada je zabilježila ubjedljivu pobjedu od 3:0
Davis Cup reprezentaciju BiH, nakon trijumfa u 1. kolu II Grupe Evroafričke zone nad reprezentacijom Makedonije, očekuje meč 2. kola protiv reprezentacije Estonije.
Domaćin meča je Estonija, a meč se igra u Tallinnu od 9. do 11. jula.
BiH je već jednom igrala protiv Estonije i to u Armeniji 2008. kada je zabilježila ubjedljivu pobjedu od 3:0.
V.d. selektor Davis Cup reprezentacije BiH Daver Vranić danas je objavio širi spisak kandidata za nastup u Estoniji.
Na spisku se nalaze: Aldin Šetkić (ATP, 381), Ismar Gorčić (ATP,566), Mirza Bašić (ATP, 777), Damir Džumhur (ATP, 1075), Tomislav Brkić (ATP, 949) i Franjo Raspudić (ATP, 1140).
Vranić je odlučio da na pripreme reprezentacije koje će biti obavljene u Fojnici i Kiseljaku od 29. juna do 3. jula pozove i: Svena Lalića, Aleksandra Marića, Jasmina Ademovića, Daria Račića, Elmara Ejupovića i Vedrana Begovića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vodi nam Džumhur 1:0 , na BHT prenos meča... 

"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
koliko je zavrsilo, ja mislim da je bilo 1-1 u setovima, neznam sta se dalje desavalo 

Izađite na balkone, pojedite šampinjone.
Izgubio 2:1 u setovima.Steta.bubreg je napisao/la:koliko je zavrsilo, ja mislim da je bilo 1-1 u setovima, neznam sta se dalje desavalo
Mali je veliki potencijal i uz pravi rad verujem da moze daleko ici,samo da mu malo i pomognu ljudi iz nadleznih organa jer vidi se da je stvarno veliki potencijal.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
e neces taj film gledat bojim se ;/
u nas da bi imao ikakve sanse da uspijes u tenisu moras ili biti super bogat, ili promjeniti drzavljanstvo. Bez obzira sto ce sada svi dovoditi u pitanje neciji patriotizam, nekih 15 maraka kojih ti drzava dadne nije dovoljno da se uspije u tenisu (a to je samo ako si bas ono veliki talenat, manje talentovani ljudi dobiju po 5 km :-p)
ps: tih 15 maraka je onako iz glave, cisto sumnjam da i toliko daju ;=)
a stvarno nisam mogao vjerovati da je mali 6ti nositelj tamo, haj valjda nastavi ovako i abd ostane pod nasom zastavom ako je ikako moguce. jeste da je ovo juniorski turnir, ali viditi tamo ovog malog Dzumhura, kao sestog nositelja, a pored njega pise (6) BiH - neprocjenjivo
u nas da bi imao ikakve sanse da uspijes u tenisu moras ili biti super bogat, ili promjeniti drzavljanstvo. Bez obzira sto ce sada svi dovoditi u pitanje neciji patriotizam, nekih 15 maraka kojih ti drzava dadne nije dovoljno da se uspije u tenisu (a to je samo ako si bas ono veliki talenat, manje talentovani ljudi dobiju po 5 km :-p)

ps: tih 15 maraka je onako iz glave, cisto sumnjam da i toliko daju ;=)
a stvarno nisam mogao vjerovati da je mali 6ti nositelj tamo, haj valjda nastavi ovako i abd ostane pod nasom zastavom ako je ikako moguce. jeste da je ovo juniorski turnir, ali viditi tamo ovog malog Dzumhura, kao sestog nositelja, a pored njega pise (6) BiH - neprocjenjivo

Izađite na balkone, pojedite šampinjone.
Steta bio je najbolji preostali nositelj i nadao sam se da ce doci bar do finala, ali tek je ovo pocetak, mali je ogroman talenat i nema sanse da igra za drugu drzavu bar je to sigurno, a sad ide i u Top-5 na Junior listi 

Tracy McGrady!!!
jel pros u dublu
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
Izgubili 16-14 u trećem setu.tax je napisao/la:jel pros u dublu
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Šetkić/Gorčić – Krotiouk/Lobkov RUS
7-5 7-5
7-5 7-5
Damir Džumhur već spreman za seniore
Odlučujući meč igrao sam uz veliku podršku cijelog tima, kaže osamnaestogodišnjak koji je donio posljednji poen teniskoj reprezentaciji BiH
Došavši u poziciju da se bori za ulazak u Prvu grupu Euro-afričke zone Dejvis kupa, teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je najveći uspjeh u historiji.
Protiv Estonije u Talinu naša reprezentacija gubila je s 1:2, ali se vratila i preokrenula na konačnih 3:2, isto kao i u prethodnom nastupu, u Makedoniji. Odlučujuću pobjedu, i to u debitantskom meču za reprezentaciju, ostvario je Damir Džumhur.
- Odlučujući meč igrao sam uz veliku podršku cijelog tima - kazao je Džumhur, koji nakon odličnih nastupa na juniorskom turniru u Vimbldonu već sljedeće sedmice ide na juniorsko Evropsko prvenstvo, a osim toga, bit će i naš predstavnik na ovogodišnjim Olimpijskim igrama za mlade u Singapuru.
Selektor Daver Vranić zadovoljan je rezultatima i igrama te kaže kako su teniseri pokazali spremnost za najveće svjetske turnire. Prema njegovom mišljenju, osamnaestogodišnji Džumhur već je spreman za seniorsku kategoriju.
BiH će u finalu Druge grupe Euro-afričke zone od 17. do 19. septembra gostovati kod Portugala.
Avaz
Odlučujući meč igrao sam uz veliku podršku cijelog tima, kaže osamnaestogodišnjak koji je donio posljednji poen teniskoj reprezentaciji BiH
Došavši u poziciju da se bori za ulazak u Prvu grupu Euro-afričke zone Dejvis kupa, teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je najveći uspjeh u historiji.
Protiv Estonije u Talinu naša reprezentacija gubila je s 1:2, ali se vratila i preokrenula na konačnih 3:2, isto kao i u prethodnom nastupu, u Makedoniji. Odlučujuću pobjedu, i to u debitantskom meču za reprezentaciju, ostvario je Damir Džumhur.
- Odlučujući meč igrao sam uz veliku podršku cijelog tima - kazao je Džumhur, koji nakon odličnih nastupa na juniorskom turniru u Vimbldonu već sljedeće sedmice ide na juniorsko Evropsko prvenstvo, a osim toga, bit će i naš predstavnik na ovogodišnjim Olimpijskim igrama za mlade u Singapuru.
Selektor Daver Vranić zadovoljan je rezultatima i igrama te kaže kako su teniseri pokazali spremnost za najveće svjetske turnire. Prema njegovom mišljenju, osamnaestogodišnji Džumhur već je spreman za seniorsku kategoriju.
BiH će u finalu Druge grupe Euro-afričke zone od 17. do 19. septembra gostovati kod Portugala.
Avaz
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Taj mali Dzumhur je vec u finalu Evropskog prvenstva za juniore.
:ugeek: 

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Sta bi tek momak radio da ga ima ko 'pogurati'.
Citao sam pretprosle sedmice u jednom sedmicnom magazinu kako ce mu trebati svaki mjesec minimum 6.000 eura za pripreme i normalan rad,a zna se da nas tenis te pare nema.
Citao sam pretprosle sedmice u jednom sedmicnom magazinu kako ce mu trebati svaki mjesec minimum 6.000 eura za pripreme i normalan rad,a zna se da nas tenis te pare nema.

Zola in, Zola passes, Zola scores !
Da, ATP odnosno ITF su veoma jasni, plati pa se klati. Putovanja, kotizacije, sve to mora biti na vrijeme uplaćeno i regulisano, međutim, većini se to višestruko vrati... Jbg, prvi milion je uvijek najtežiJohnyx95 je napisao/la:Sta bi tek momak radio da ga ima ko 'pogurati'.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić zabilježio je svoj najbolji ranking na ATP listi u karijeri.
Na najnovijoj ljestvici 23-godišnji Šetkić rangiran je na 327. poziciju sa 126 bodova osvojenih na 26 turnira. U odnosu na prošlu listu napredovao je za 30 mjesta.
Napredak na listi Šetkić je ove godine ostvario zahvaljujući uspješnim nastupima na ITF turnirima iz Futures serije. Najbolji bh. teniser u ovoj sezoni osvojio je dva ITF turnira u Beogradu i Novom Sadu, dok je tri puta bio finalist na turnirima u Sarajevu, Antalyji i Novom Sadu.
Među 1.000 tenisera na ATP listi nalaze se još četiri bh. igrača, Ismar Gorčić je na 569. mjestu, Mirza Bašić na 637. i Tomislav Brkić na 987. mjestu.
Na najnovijoj ljestvici 23-godišnji Šetkić rangiran je na 327. poziciju sa 126 bodova osvojenih na 26 turnira. U odnosu na prošlu listu napredovao je za 30 mjesta.
Napredak na listi Šetkić je ove godine ostvario zahvaljujući uspješnim nastupima na ITF turnirima iz Futures serije. Najbolji bh. teniser u ovoj sezoni osvojio je dva ITF turnira u Beogradu i Novom Sadu, dok je tri puta bio finalist na turnirima u Sarajevu, Antalyji i Novom Sadu.
Među 1.000 tenisera na ATP listi nalaze se još četiri bh. igrača, Ismar Gorčić je na 569. mjestu, Mirza Bašić na 637. i Tomislav Brkić na 987. mjestu.
-
- Kontakt:
ako je istina da ce protiv portugala nastupati onda su nam sanse povecane za prolazak...ali ipak ce biti tesko portugaci imaju igraca medu top 100...
- legenda reala
- Kontakt:
Bio Damir gost na Centralnom Dnevniku ,pričao o prelasku iz juniora u seniore kaže da je to najteži period ali da on neće žuriti i da sve ide polahko kako treba i da ima već 5 bodova na ATP listi kad je igrao fjučeres i da je zadovoljan svojom igrom na tim turnirima , i rekao je još da će biti teško protiv Portugala jer su oni favoriti imaju igrača u top 100, i da je njihov najslabi igrač bolje rangiran od našeg najboljeg .I kaže da će veliki dobitak biti Amer Delić u Portugalu .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Tesko ce nam i Delic pomoci u Portugalu, samo nam Nadal moze pomoci.
Delic je dobar igrac za brze podloge, odlican servis i kada budemo igrali kuci uzeti najbrzu mogucu podlogu, ko onu sa Challengera u Sarajevu, gdje se ne vidi drugi servis i deri.

Delic je dobar igrac za brze podloge, odlican servis i kada budemo igrali kuci uzeti najbrzu mogucu podlogu, ko onu sa Challengera u Sarajevu, gdje se ne vidi drugi servis i deri.

Genius, outrageous, the best ever! RF!
- bistrikboy
- Kontakt:
Na kojem je Delic sada mjestu nakon povrede?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
742 je bio prije 1-2 mjeseca ,mozda je pao jos koju poziciju sada ,ali eto nije igrao godinu dana ,ako se oporavio sada fino ,trebao bi napredovati .
Btw Pogledajte stil igre Delica ( meni izgleda kao da fura stil Federera ,naravno u mnogo losijem izdanju ,ali slicna kretanja ,udarac jednorucnim bekendom itd )
Btw Pogledajte stil igre Delica ( meni izgleda kao da fura stil Federera ,naravno u mnogo losijem izdanju ,ali slicna kretanja ,udarac jednorucnim bekendom itd )

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.